Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
tablestikus
Member

Повідомлення

Шо там ваші кабелі та плати, серйозні люди чують як по різному грає музика з різних файлових систем!

The search for the most musical sound goes on.. latest is using a SSD as music storage .

A Kingston XS1000R 2TB, using exFAT.

The sound is slightly better this way than using my former Toshiba HDD .

The cause is hard to understand, but Wiim Ultra is spec to deliver 1,7A 5V , and my Toshiba HDD needs 1,5A 5V. Pretty close and may strain the regulator for the USB .

The Kingston SSD only needs 0,24A 5V when reading so maybe this is the cause of the clearer sound ? I don’t know. Formating the SSD and HDD to exFAT sounds slightly better to my ears than using NTFS , another thing hard to explain .

Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
ух я начитався одкровень, тепер зроблю сетап абсолютно правильним з найкращим звуком!

I recommend using WiFi. Completely without cables and the ex-Fart arrives quite safely through the atmosphere. The frequency will depend on what we've ate the night before.
VolandInferno
Member

Повідомлення

tablestikus
Дуже схоже колись читав, коли порівнювали звук з різних флешок)
tablestikus
Member

Повідомлення

A Philips air purifier can greatly improve the sound of WiFi. Just needs a little work on the power supply.
Ostin
Member

Повідомлення

Ну, це всім відомо. Треба розжати всі флаки в wav або aiff, зменшити затримку щоб аж тріщало в вухах при рухах мишки. Ну і обрати накопичувач з найкращим звуком (тут вже діє метод перебору, на жаль).
Scoffer
Member

Повідомлення

З перфокарт вже пробували?
VolandInferno
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.10.2025 11:10З перфокарт вже пробували?
Ну, з певними допущеннями і абстракцією, вініл можна вважати перфокартами)
lewerlin
Member

Повідомлення

Вініл - аналог. На платівках запис повністю аналоговий.
VolandInferno
Member

Повідомлення

lewerlin: 03.10.2025 12:08Вініл - аналог. На платівках запис повністю аналоговий.
А я думав цифровий)
Z440_User
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.10.2025 11:18
Scoffer: 03.10.2025 11:10З перфокарт вже пробували?
Ну, з певними допущеннями і абстракцією, вініл можна вважати перфокартами)
І поряд не пробігало. На вінілі спіральна канавка має безперервну форму записаного сигналу. Умовно кажучи, по спиралі прорізана безперервна хвиля синусоїди від краю диска до центра.
Доречи як і аналоговий запис музики на магнітну плівку. Там теж умовна безперервна синусоїда, а не пакети сигналів 0 та 1.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Ви не вловили моєї іронії, ну да ладно) Я чудово знаю як вініл працює)
Z440_User
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.10.2025 12:32 Ви не вловили моєї іронії, ну да ладно) Я чудово знаю як вініл працює)
Буває))
Ще доповнення, а ось запис на магнітну плівку DAT-магнітофонами та усілякими Стрімерами зберігання даних - вже йде пакетно, чимось нагадуючи запис VHS на плівку. Коротше, аналоговий запис пишеться безперервною лінією по всій довжини стрічки, цифровий -"полосками" під кутом поперек ширини стрічки, ті самі пакети 0 т 1.
Hotspur
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.10.2025 11:10 З перфокарт вже пробували?
гарна ідея :D :lol: треба їм написати
MSiAventador
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.10.2025 10:56 Шо там ваші кабелі та плати, серйозні люди чують як по різному грає музика з різних файлових систем!

The search for the most musical sound goes on.. latest is using a SSD as music storage .

спойлер
The cause is hard to understand, but Wiim Ultra is spec to deliver 1,7A 5V , and my Toshiba HDD needs 1,5A 5V. Pretty close and may strain the regulator for the USB .

The Kingston SSD only needs 0,24A 5V when reading so maybe this is the cause of the clearer sound ? I don’t know. Formating the SSD and HDD to exFAT sounds slightly better to my ears than using NTFS , another thing hard to explain .

ух я начитався одкровень, тепер зроблю сетап абсолютно правильним з найкращим звуком!

I recommend using WiFi. Completely without cables and the ex-Fart arrives quite safely through the atmosphere. The frequency will depend on what we've ate the night before.
У мене як раз є Kingston XS2000 500 GB
https://hotline.ua/ua/computer-usb-flas ... ab=reviews
і є Kingston Kyson 512GB
Вгадай з однієї спроби чи є різниця в експірієнсі на FiiO K17 ?

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
VolandInferno: 03.10.2025 10:59 tablestikus
Дуже схоже колись читав, коли порівнювали звук з різних флешок)
Ну а як гадаєшь, якщо флак призупиняється через 2-3 сек. після старту на 1-2 сек., різниця має бути чи ні ?! B-)
StTechnik
Member

Повідомлення

MSiAventador
якщо флак призупиняється через 2-3 сек. після старту на 1-2 сек., різниця має бути чи ні ?!
А буфер на чтение придумали трусы и неудачники?
tablestikus
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.10.2025 11:10 З перфокарт вже пробували?
я вважаю що краще вінтажні бабіни через маяк

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
MSiAventador: 03.10.2025 15:10
tablestikus: 03.10.2025 10:56 Шо там ваші кабелі та плати, серйозні люди чують як по різному грає музика з різних файлових систем!

спойлер

У мене як раз є Kingston XS2000 500 GB
і є Kingston Kyson 512GB
Вгадай з однієї спроби чи є різниця в експірієнсі на FiiO K17 ?
Ти почув графіки?

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
StTechnik: 03.10.2025 15:37 MSiAventador
якщо флак призупиняється через 2-3 сек. після старту на 1-2 сек., різниця має бути чи ні ?!
А буфер на чтение придумали трусы и неудачники?
буфера - для невдах!
Scoffer
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.10.2025 15:56я вважаю що краще вінтажні бабіни через маяк
Ну, бобіни я поважаю, вони красиво крутяться :rotate:
tablestikus
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.10.2025 15:57
tablestikus: 03.10.2025 15:56я вважаю що краще вінтажні бабіни через маяк
Ну, бобіни я поважаю, вони красиво крутяться :rotate:
і все таке тепле лампове
lewerlin
Member

Повідомлення

tablestikus: 03.10.2025 15:57і все таке тепле лампове
Вони без жартів, саме так і грають. "Вінтажне тепло" я б сказав :lol:
VolandInferno
Member

Повідомлення

Майже як при Кучмі)
Scoffer
Member

Повідомлення

lewerlin: 03.10.2025 16:00Вони без жартів, саме так і грають. "Вінтажне тепло" я б сказав
Ну краще ніж касетник і вініл)
Відповісти