Новини
Останні статті і огляди
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
Геральт
Member
IC9517
Так фіча vsync - пригальмовувати карту, яка може малювати більше(частіше), ніж герцовка монітора. І наступний кадр з карти "налазить" на попередній з монітора, який не встигає перемалюватись. Тобто треба обмежити герцовкою. Це якщо карта/мон не підтримують FreeSync/G-Sync
Так фіча vsync - пригальмовувати карту, яка може малювати більше(частіше), ніж герцовка монітора. І наступний кадр з карти "налазить" на попередній з монітора, який не встигає перемалюватись. Тобто треба обмежити герцовкою. Це якщо карта/мон не підтримують FreeSync/G-Sync
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
Геральт
я знаю як працює всинк.
частково зрозумів у чому справа - у другому сталкері, як і в Cronos всинк чомусь спрацьовує не на 60 фпс, а на 90. Якщо додатково використовувати frame limit на 60, то на виході виходить 60 фпс з всинком і без розривів. Або глюк дров, або анріла.
я знаю як працює всинк.
частково зрозумів у чому справа - у другому сталкері, як і в Cronos всинк чомусь спрацьовує не на 60 фпс, а на 90. Якщо додатково використовувати frame limit на 60, то на виході виходить 60 фпс з всинком і без розривів. Або глюк дров, або анріла.
-
DESENTER
Member
Вітаю Вас Шановні! Підкажіть будь ласка стосовно Вертикальної синхронізації в грі.Гра на ноуті.
В мене в грі все на високо та ліміт в 60 кадрів, але замічаю що без генератора кадрів та з вертикалкою фпс завжди скаче в нижчу сторону(оптимізація вогонь), але розривів нема. Якщо включити генератор то гра стає дуже плавною, але деактивується вертикалка і графіка дуже рветься під час руху. Що можете порекомендувати? В застосунку Nvidia намагався вже примусово для цієї гри вмикати вертикалку, але без успіхів.
В мене в грі все на високо та ліміт в 60 кадрів, але замічаю що без генератора кадрів та з вертикалкою фпс завжди скаче в нижчу сторону(оптимізація вогонь), але розривів нема. Якщо включити генератор то гра стає дуже плавною, але деактивується вертикалка і графіка дуже рветься під час руху. Що можете порекомендувати? В застосунку Nvidia намагався вже примусово для цієї гри вмикати вертикалку, але без успіхів.
-
MAKKACIN
Member
DESENTER
я б вимкнув вертикалку, а в драйверах нвідіа обмежим макс. фпс до 100 і частоту екрану якщо можна поставив 100 наприклад, або потестив без генератора або з фср, або моди глянув на оптимізацію
я б вимкнув вертикалку, а в драйверах нвідіа обмежим макс. фпс до 100 і частоту екрану якщо можна поставив 100 наприклад, або потестив без генератора або з фср, або моди глянув на оптимізацію
-
DESENTER
Member
В мене ФСР вимкнено. Ліміт на 60 кадрів, вище не бачу для себе сенсу, тільки зайве навантаження на ноут. Монітор підтримує 240 та 60. Зараз поставив 240герц на моніку то розриви пропали начебто, виходить це єдиний варіант грати з генерацією.MAKKACIN: ↑ 17.09.2025 09:30 DESENTER
-
MAKKACIN
Member
DESENTER
просадки фпс полюбому будут і коли ліміт в 60 то буде відчутно, коли ліміт в 80-100 при просадках 10-30 кадрів буде всеодно комфортних 60
просадки фпс полюбому будут і коли ліміт в 60 то буде відчутно, коли ліміт в 80-100 при просадках 10-30 кадрів буде всеодно комфортних 60
-
DESENTER
Member
Цього я не пробував, можна буде спробувати, але нарисовані 60 може і будуть, а ось відчуватись напевно буде як 30:)))) Дякую за пораду.MAKKACIN: ↑ 17.09.2025 16:12 DESENTER
-
Striker
Member
Граю в фреймгеном на АМД без апскейлу, фпс заблокував на 90. Ніяких розривів, все чудово. А чи включена вертикалка не пам'ятаю, ввечері можу подивитися. Точно включений FreeSync, бо без нього як раз були розриви зображення.
-
DESENTER
Member
Дякую за відповідь. Просто такий оптимізон в грі:) в мене залочено 60 кадрів, стоить ДЛСС на якість та генерація кадрів. Вертикалка при цьому блокується в режим вимкнено, ввімкнув екран на 240гц та розриви пропали, але я би ще поколядував би з налаштуваннями.Striker: ↑ 18.09.2025 14:03 Граю в фреймгеном на АМД без апскейлу, фпс заблокував на 90. Ніяких розривів, все чудово. А чи включена вертикалка не пам'ятаю, ввечері можу подивитися. Точно включений FreeSync, бо без нього як раз були розриви зображення.
-
Panasi
Member
DESENTER
Справа не в грі. Саме так працює nvidia frame generation, вона автоматично вимикає вертикальну синхронізацію, щоб зменшити інпут лаг, та з інших технічних причин. Якщо я не помиляюсь, то в такому випадку v-sync можна зафорсити тільки через драйвер.
Та і сенсу немає у вертикальній синхронізації з генератором кадрів при 60 гц, тому що фпс не може бути вище 60.
В вашому випадку ідеально підійшов би монітор з nvidia gsync або amd freesync, який динамічно синхронізує частому монітора під фпс, таким чином немає розривів і вертикальна синхронізація в грі не потрібна. Але у вас ноутбук, тому скоріш всього синхронізація від монітора працювати не буде, але це окрема тема.
Коли ви переключились на 240 гц і залишили вимкненою вертикальну синхронізацію, розриви нікуди не ділись, просто їх набагато важче помітити, коли кадри міняються 240 раз на секунду.
Справа не в грі. Саме так працює nvidia frame generation, вона автоматично вимикає вертикальну синхронізацію, щоб зменшити інпут лаг, та з інших технічних причин. Якщо я не помиляюсь, то в такому випадку v-sync можна зафорсити тільки через драйвер.
Та і сенсу немає у вертикальній синхронізації з генератором кадрів при 60 гц, тому що фпс не може бути вище 60.
В вашому випадку ідеально підійшов би монітор з nvidia gsync або amd freesync, який динамічно синхронізує частому монітора під фпс, таким чином немає розривів і вертикальна синхронізація в грі не потрібна. Але у вас ноутбук, тому скоріш всього синхронізація від монітора працювати не буде, але це окрема тема.
Коли ви переключились на 240 гц і залишили вимкненою вертикальну синхронізацію, розриви нікуди не ділись, просто їх набагато важче помітити, коли кадри міняються 240 раз на секунду.
-
Striker
Member
Глянув тільки що, в мене також вертикалка заблокована з АМД-шним фреймгеном.DESENTER: ↑ 19.09.2025 22:06Вертикалка при цьому блокується в режим вимкнено,
-
MAKKACIN
Member
DESENTER
Замовляв короче рамку з китаю на 1700, JEYI фірми, порядка 150 грн заплатив, це 2р тому було, так там була типу термопаста як терпопрокладка(типу хонівей хто розуміє, тіки зелена), це не було несподіванкою але було цікаво .....
При навантаженні відразу 95+ град і ...(понятно шо бенч запускати нема сенсу), як кусок пластиліну ніби результат, перемастив мх6, відразу 75 лінпак проходить
Можливо комусь буде цікаво
Замовляв короче рамку з китаю на 1700, JEYI фірми, порядка 150 грн заплатив, це 2р тому було, так там була типу термопаста як терпопрокладка(типу хонівей хто розуміє, тіки зелена), це не було несподіванкою але було цікаво .....
При навантаженні відразу 95+ град і ...(понятно шо бенч запускати нема сенсу), як кусок пластиліну ніби результат, перемастив мх6, відразу 75 лінпак проходить
Можливо комусь буде цікаво
-
DESENTER
Member
Дякую за відповідь, за генерацію та вертикалку одночасно незнав.Panasi: ↑ 20.09.2025 01:46 DESENTER
В мене ноутбук і в налаштуваннях Nvidia є вкладка g-sync і там воно увімкнене, тож мені чисто допомогло те що я поставив частоту екрану 240 гц. Стало набагато комфортніше грати замість 60гц.
В інших іграх я граю без генерацій та завжди увімкненой вертикалкой в іграх і проблем нема, в Сталкері 2 без генерації не виходить грати бо плавності нема + фпс скаче від 60 до 54 приблизно.
-
Азазелло
Member
Всіх вітаю!Черговий раз проходжу гру і виникло таке дурне питання:в епізоді коли Скіф вибирається з НДІЧАЗу в грі пропадає майже весь інтерфейс-нема компаса,маркера здоров"я,маркера кровотечі,перезарядки...одним словом Скіф біжить чисто на інтуїції.Коли вже зустрічається з Ріхтером і виходить на поверхню інтерфейс приходить в норму.
Це так по сюжету задумано чи в мене якийсь баг?
-
FirstTDM
Member
Есть такое и не один раз в игре пропадает интерфейс - потом восстанавливается. Можно на ESC нажать или на TAB - обычно значки на экран возвращаются.Азазелло: ↑ 27.09.2025 11:20в грі пропадає майже весь інтерфейс-нема компаса,маркера здоров"я,маркера кровотечі,перезарядки...одним словом Скіф біжить чисто на інтуїції.
Я с модами играю - может из-за этого и пропадает интерфейс. В сети множество противоречивых публикаций на эту тему... то ли баг, то ли так задумано, то ли моды мешают...
-
DESENTER
Member
Вітаю! Наврядчи це так задумано. В мене також пропадають все індикації, вирішує це натисканням ESC. В грі багато несостиковок зі звуком та відео, десь звук починається зарано, а потім синхронізується моментально. Люди по рації балакають і звук іноді як людина стоїть поруч, а через секунду повертається до норми. Тому там багато нюансів.FirstTDM: ↑ 27.09.2025 12:29Есть такое и не один раз в игре пропадает интерфейс - потом восстанавливается. Можно на ESC нажать или на TAB - обычно значки на экран возвращаются.Азазелло: ↑ 27.09.2025 11:20в грі пропадає майже весь інтерфейс-нема компаса,маркера здоров"я,маркера кровотечі,перезарядки...одним словом Скіф біжить чисто на інтуїції.
Я с модами играю - может из-за этого и пропадает интерфейс. В сети множество противоречивых публикаций на эту тему... то ли баг, то ли так задумано, то ли моды мешают...
-
Hotspur
Member
Щоб довести до майже ідеалу це патчити ще 2-3 рокиDESENTER: ↑ 29.09.2025 15:07В грі багато несостиковок зі звуком та відео, десь звук починається зарано, а потім синхронізується моментально. Люди по рації балакають і звук іноді як людина стоїть поруч, а через секунду повертається до норми. Тому там багато нюансів.
-
DESENTER
Member
В них маленька команда з невеликим бюджетом тому я розумію їх що їм тяжко, але ті ефектові баги які були на релізі то вже я вважаю черезчур, але так, пройде більше часу та гру доведуть до якогось балансу:)Hotspur: ↑ 29.09.2025 17:05Щоб довести до майже ідеалу це патчити ще 2-3 рокиDESENTER: ↑ 29.09.2025 15:07В грі багато несостиковок зі звуком та відео, десь звук починається зарано, а потім синхронізується моментально. Люди по рації балакають і звук іноді як людина стоїть поруч, а через секунду повертається до норми. Тому там багато нюансів.
-
Donate
Member
Вийди в меню i потiм обратно в гру iнтерфейс буде. Це баг ще з нульового патчуАзазелло: ↑ 27.09.2025 11:20 Всіх вітаю!Черговий раз проходжу гру і виникло таке дурне питання:в епізоді коли Скіф вибирається з НДІЧАЗу в грі пропадає майже весь інтерфейс-нема компаса,маркера здоров"я,маркера кровотечі,перезарядки...одним словом Скіф біжить чисто на інтуїції.Коли вже зустрічається з Ріхтером і виходить на поверхню інтерфейс приходить в норму.
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
пришел сегодня апдейт, о котором нет никакой информации и начались полные зависания. Правда, до того как они начались я успел пройти 1 сюжетную миссию, а теперь буквально через 5 минут после загрузки зависание без вылета и возможности выйти на рабочий стол. Решается logout через alt-ctrl-del
Начинал я играть на 1.5 и пока вижу только деградацию. 1.6 добавил подвисания каждые 5-10 минут, на сегодняшнем патче вообще играть невозможно
Начинал я играть на 1.5 и пока вижу только деградацию. 1.6 добавил подвисания каждые 5-10 минут, на сегодняшнем патче вообще играть невозможно