Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Ну, може він просто написав, що бачив такі карти з двома вирізами, але сам, як видно, особисто не перевіряв. У той час, як, наприклад, такі 6200-6600-6600gt працюють у agp1.0, я навіть десь зустрічав, як робили пропили у карті і воно працювало
acidburn
Member

ApostolCV: 30.09.2025 08:44 Справа в тому , шо хтось на форумі писав , що існують карти R9600/R9550 які працюють в старому AGPX1.
Тож це щось тіпа челенджу.
Не впевнений, що такі існують (з додатковим лінійним регулятором?). Я начебто вже скидав цей сайт, в принципі все розписано за сумісністю AGP
https://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html

Слот 1 це зазвичай лише 3.3В вольтаж, а 9600 це 1.5/0.8В карта (Universal 1.5V AGP 3.0 Card).
Більшість 9600 без прорізу на 3.3В, ті де є проріз - швидше за все від 9500 використали плату, ті можуть працювати на 3.3.

Відправлено через 4 хвилини 37 секунд:
radical: 30.09.2025 09:07 Ну, може він просто написав, що бачив такі карти з двома вирізами, але сам, як видно, особисто не перевіряв. У той час, як, наприклад, такі 6200-6600-6600gt працюють у agp1.0, я навіть десь зустрічав, як робили пропили у карті і воно працювало
Ну тому що 6200 робили навіть для PCI слотів, де теж тільки 3.3В. Про Радік 9600 на PCI я щось не чув
radical
Member

Радік 9200 PCI точно був, але то були чіпи і карти з підтримкою універсального AGP повноцінні. На відміну від тих дивних 9600/9550 з двома вирізами
spoglyadach
Member

radical: 01.10.2025 08:40 Радік 9200 PCI точно був, але то були чіпи і карти з підтримкою універсального AGP повноцінні. На відміну від тих дивних 9600/9550 з двома вирізами
Оце мені пощастило урвати такого за цілком зрозумілі гроші без приписки що це УРЄТРО та для виключно для КАЛєкционєрів. Навіть робоча :eek:
Avant
Member

Мене кинув Зотак :D
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
acidburn
Member

Avant: 03.10.2025 13:42 Мене кинув Зотак :D
Та ну, 9800GTX+ и 250GTS це фактично однакові картки на G92b, чисто ренейм та ребейдж.
Коли вийшла 250GTS з "покращеним", трохи спрощеним дизайном плати, то стали штампувати ПЕЧ+ і на ньому також.

У Зотака виходили як 9800 AMP! з турбіною та референсним дизайном з 2 конекторами
https://www.techpowerup.com/review/zota ... ion/4.html

Так і взагалі якісь потвори на новій платі синього кольору з одним 8-пін
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 29/102645/

А ото скоріше гібрид між ними, де на нову плату поставили старий охлад
Avant
Member

acidburn: 03.10.2025 20:23 У Зотака виходили як 9800 AMP! з турбіною та референсним дизайном з 2 конекторами
https://www.techpowerup.com/review/zota ... ion/4.html

Так і взагалі якісь потвори на новій платі синього кольору з одним 8-пін
https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 29/102645/

А ото скоріше гібрид між ними, де на нову плату поставили старий охлад
Охлад нереф для 9800 якраз, спеціально відмітив на останньому фото. Можливо, реф для гтс250, не занурювався в питання, який реф охлад був у гтс250. Але аргумент залишається, купуючи 9800 гтх+, хотілось-би отримати 9800 гтх+, а не продукт ідентичний.
При всьому цьому, карта ще й офіціал, з UA 2009 чеком і 1С логотипом на коробці
spoglyadach
Member

Навіть не знаю, а навіщо взагалі потрібен 9800GTX з таким охладом? Ну ще зрозумію якщо спокусою була коробка та комплект, але ж блін скільки років вона смажилась в цьому бутерброді. В мене була 8800 GTS 512 рефка від зотака, то я добре пам'ятаю оті температури що там були, особливо на вихлопі. Чіп звісно вже з наступного покоління трохи підпиляли, але ж він всеодно гарячий :lamer:
Avant
Member

spoglyadach: 04.10.2025 04:50 Навіть не знаю, а навіщо взагалі потрібен 9800GTX з таким охладом? Ну ще зрозумію якщо спокусою була коробка та комплект, але ж блін скільки років вона смажилась в цьому бутерброді.
Чесно кажучи, вона набагато ближче до гтс250, ніж до 9800гтх, з красивим ім'ям зате. В коллекції їй місце знайдеться, але цікавою вона стала зовсім з інших причин.

Коли брав, звернув увагу, що турбіна нереф, але не копав особливо глибоко, хто там які модификації випускав. По замовчуванню сприймаю, що якщо турбіна, то хоч псб реф. Купив, розібрав і прозрів.
Порадувала "паста"-сріблянка із 00х і самоклейка на крайніх чіпах пам'яті. З нормальним термоінтерфейсом, температури дуже ок для такого охладу :spy: мазав мх-4
спойлер
Изображение
Изображение
Ганяв ще близько години з постійним навантаженням 95-97%, більше 63 градусів не бачив, без бокової кришки корпусу. До розбору виключив, як за 78 полізло.

Маю три штуки 8800 GTS, правда g80 всі три. Там біда-халепа по температурам гп, навіть після заміни всього. Валяється twin-turbo 2 з дохлої гтх480, треба буде подумати, що накинути на пам'ять, врм і отого чіпа-конвертера, щоб поставити.
Бумик
Member

Avant: 04.10.2025 05:41
spoglyadach: 04.10.2025 04:50 Маю три штуки 8800 GTS, правда g80 всі три.
Теж є три штучки 8800 GTS 320 Mb , але *живуть своїм життям*,мабуть усім реболінг потрібен.Бо може робити,потім у артефакти випадає,або зовсім не стартує.
Було навіть таке,що поодинці карти проходили тести,але при встановленні у слай одна *відвалювалась*.Карти усі рефи - XFX /MSI/XpertVision
ApostolCV
Member

Ого, лаїрд для старої 9800GTX+.
А в загальному це все один чіп , просто ребрендинг.
В мене позитивні враження від турбін , особливо коли , ще проц в розгоні.
Маю систему для душі LGA1366 Xeon 5690@4200Mhz...
І якраз турбінна 980Ti FE не добавляє тепла в загальну колекцію.
Бумик
Member

Зараз спробував ці карти повмикати.
XFX нормально стартанула,як має бути.
XpertVision стартанула,але з артефактами .
MSI при ініті видає *b2*,але система продовжує завантажуватись,звісно,що без зображення. :gigi:
spoglyadach
Member

ApostolCV: 04.10.2025 09:55 А в загальному це все один чіп , просто ребрендинг.
Не зовсім, вони його пхали в 3 покоління але не ребрендінгом займались а пересаджували на новий степінг, допилювали і він у 250 гис вже нормально так кочегарив і по частотах і температури вже непогані були, порівняно з тим же 8800. В мене є і 8800 і 250, правда от 9800 не маю, якось не мав мети її купувати взагалі. Але їх якщо брати то мабуть дивитись в бік ацуц з охладом отим їхнім хвірмовим, там по температурах все непогано було і буде після обслуговування
Avant
Member

Бумик: 04.10.2025 09:49 Теж є три штучки 8800 GTS 320 Mb , але *живуть своїм життям*,мабуть усім реболінг потрібен.Бо може робити,потім у артефакти випадає,або зовсім не стартує.
Було навіть таке,що поодинці карти проходили тести,але при встановленні у слай одна *відвалювалась*.Карти усі рефи - XFX /MSI/XpertVision
Теж все хотів в SLI спробувати, але нема містка. В мене дві (евга, хфх) з трьох каліки по смд на звороті, при цьому працюють стабільно :think: Евгу, після перебору, ганяв 4-5 днів в код4, жодних проблем не помітив.
Асус 640мб, і ті додаткові 320мб дають такого непоганого буста по фпс. Все чекаю від них бампгейт приколів, але поки працюють.

На евгу, нажаль, фото температур не збереглося, але вона була найгарячіша з усіх, тому її і перебирав в першу чергу.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
На моїй пам'яті, після заміни прокладок і пасти, виграв в районі 5 градусів по пам'яті, а гп в закритому корпусі тримає 69-73, при 85% турбіні. З того часу, став на gddr3 міняти прокладки тільки по необхідності.
ApostolCV: 04.10.2025 09:55 Ого, лаїрд для старої 9800GTX+.
Так P300 же в ціну артіка і китаю, купую оптом і кидаю всюди його. Крім 8800gts, всі результати дуже позитивні, на турбінах особливо. В мене нає бути ціла коллекція з фото, куди я їх кидав
ApostolCV: 04.10.2025 09:55 В мене позитивні враження від турбін , особливо коли , ще проц в розгоні.
Ну як, турбіна норм, якщо живешь один :gigi: В мене штук 5 різних турбових карт, більшість з яких топи, і на жодній з рідною кривою турбіни можливо було користуватись за нормальних температур. Від 3т оборотів і вище, вже щось +- з'являється. Але був досвід, в 17-19 роках гтх 580 турбо стояла на дачі, а ПК там стояв тупо посеред кімнати. І коли їй є куди видувати гаряче повітря, то температури прям непогані були.
На деяких картах андервольт теж дає непогані результати. На реф аті 5870, -50мгц по чіпу, і 1.0в напруга дали -~5 градусів по гп.
Все хочу зіткнути лбами космос 2 і фермі турбо, і подивитись, що вийде, але поки немає підходящої карти
radical
Member

А є у когось якась плата Gigabyte на 478/775 на чипсетах Intel 845/848/865/875?
ApostolCV
Member

radical
, так э.
radical
Member

Яка саме? На ній є хоча б не розпаяний коннектор S-IRQ?
ApostolCV
Member

radical,Gigabyte
GA-8IPE1000-G
radical
Member

Нахіба мені воно взагалі потрібно, просто знайшов випадково ось таку інфу
Суть в том, что подавляющее большинство производителей материнок (за исключением QDI, но ее фиг найдешь) на 845/865 чипсетах забили на SB-LINK и, несмотря на то, что он физически поддерживается, даже не стали выводить соответствующие сигналы (запрос/разрешение DMA) из под контроллера ввода/вывода. И только доблестные инженеры Gigabyte оставили нам лазейку: оба недостающих сигнала на всех платах от Gigabyte выведены на подтягивающие резисторы, а схемы на большинство их материнок есть в свободном доступе. Имея схему, можно без труда найти эти резисторы на плате, более того, на обоих дорожках на нижней стороне платы есть тестпоинты, которые можно найти прозвонкой до резисторов. Подпаяв два проводка к этим тест поинтам и имеющемуся на плате контакту SIRQ, на неиспользуемых пинах разъема для модема можно организовать SB-LINK. Я делал такое на GA-8GEM667 и оно прекрасно работает с YMF724 (естественно драйвера надо пропатчить под ICH4/5/6 в зависимости от того, что стоит на плате, ну или взять готовые с вогонс).
Просто питання, яку плату шукати, звичайно, було б цікавіше використати 775 плату, ніж 478. Але чи є там потрібні контакти?
Але я чогось взагалі вважаю, що найбільше шансів саме на 845 з ICH4 типу тої ж GA-8GEM667
SIRQ конектори звичайно були на ранніх та середніх платах від Гіги, на 865 та на інших чипсетах з 800 шиною я їх не зустрічав. У мене навіть є плата з SIRQ з 533 шиною, але вона на чипсеті SIS, а PC/PCI сигнали були наче лише у інтеловських південних мостах під четвертий пень - ICH2/ICH4/(ICH5 - от у цьому я не певен до кінця)
ApostolCV
Member

radical, по факту маю і GA-8GEM667. Але на даний момент не маю до неї доступу. Трохи час в країні обязує не до грання з залізом.
Я би почав з даташитів на ці чипсети , чи взагалі воно там існує, чи то фейк.
Ответить