Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
leif
Member
нарешті підвезли серйозного претендента на мій ендгейм, не тільки ж вам оце ендгейми купувати:
https://unikeyboards.com/products/split ... yboard-kit
ех, не ту клавіатуру BRUTAL'ом назвали
https://unikeyboards.com/products/split ... yboard-kit
ех, не ту клавіатуру BRUTAL'ом назвали
-
StTechnik
Member
-
sdbndfgn
Member
Хтось знається на southpaw-ах? Де шукати щось не за $300 і не keychron?
-
leif
Member
оці добре підійдутьStTechnik: ↑ 29.09.2025 22:27Шо там по свичам?
-
StTechnik
Member
Тогда и кейкапы надо такие брать https://yooppee.com/collections/cherry- ... keycap-set
-
leif
Member
вони там підказують які треба брати для концептуального білдаStTechnik: ↑ 29.09.2025 22:51Тогда и кейкапы надо такие брат
-
StTechnik
Member
Да, норм. Не розовые конечно, в в тематику эндгейма попадаютleif: ↑ 29.09.2025 22:55вони там підказують які треба брати для концептуального білдаStTechnik: ↑ 29.09.2025 22:51Тогда и кейкапы надо такие брат
Надо еще ковер выбрать. Ковер будет определять стиль комнаты (с)
-
leif
Member
StTechnik: ↑ 29.09.2025 22:59Ковер будет определять стиль комнаты
- спойлер

так а за скільки якщо бербоун? з пребілдами зовсім негусто, я думаюsdbndfgn: ↑ 29.09.2025 22:30не за $300
-
leif
Member
Kosdnepr
ух, 90 баксів) якщо людина щось в цьому бюджеті шукає, то прям потужна пропозиція і справді.
а як там ваш брутал поживає? як враження?
ух, 90 баксів) якщо людина щось в цьому бюджеті шукає, то прям потужна пропозиція і справді.
а як там ваш брутал поживає? як враження?
-
Kosdnepr
Member
Поки забив на все це, щоб не ходити з "незакритим гештальтом". З вільним часом катастрофа)leif: ↑ 30.09.2025 15:43як там ваш брутал поживає?
Але іноді змазую по десятку "бобів", вже 80 шт. із 100 готово.
Колись таки зберу сподіваюсь - буде фотозвіт.
-
leif
Member
80 це вже досить потужно. а боби сайленти?Kosdnepr: ↑ 30.09.2025 16:59Але іноді змазую по десятку "бобів", вже 80 шт. із 100 готово.
Kosdnepr: ↑ 30.09.2025 16:59Колись таки зберу сподіваюсь - буде фотозвіт.
Відправлено через 1 годину 11 хвилин 33 секунди:
поділюсь враженнями від парочки recent білдів:
1) встановив напередодні отримані оці світчі в нео ерго. спробував POM, мідний та алю плейти, але більше за все сподобалось на алю, найбільш рівний звук. кейкапи ті ж гмк ботанікл, що і раніше. вони у мене трохи "приросли" до цієї клавіатури) можливо, це моя прихильність до фуллтревельних світчів і не настільки тепле ставлення до лонгполлів, але навіть оцей скоріше типовий НМХ-нейлон (інший ніж в sonja та sonja HC, здається) звучить цікавіше і відчувається приємніше в такому типі світчів. тональність (сюрпрайз-сюрпрайз (ні)) клакі, але звук менш різкий/гучний ніж у лонгполл НМХ'ів, а також більш глибокий. мабуть, в фоамних збірках комусь буде звучати менш привабливо ніж ЛП, але без фоамів -- імхо, краще. мабуть, в моєму особистому рейтингу усіх hmx'ів (а у мене їх десь дюжина сетів) цей світч займає другу сходинку після sonja. коротко по решті аспектів: пружина - довга, сінглстейдж, в міру важка, толкова; якість виготовлення в цілому - як завжди, гарна; заводське змащування (а змащені тільки пружина і ліф) -- те, що треба, на мій смак, бо пластик сам по собі гладенький.
2) трохи менше року тому купив фулл та халф POM плейти для глейру і оце тільки зараз вперше щось з ними зібрав
- різниця між пц плейтом і пом плейтом на глейрі досить відчутна по звуку, не кажучи вже про алю, офк. по флексу пом трошки жорсткіше, але не суттєво, все одно як для топ-маунту комфорт потужний.
- стаби Typeplus x YiKB мені сподобались, я б навіть сказав відмінні стаби, незважаючи на оригінальну костаро-МХ-гібридну конструкцію. не знаю, як швидко вони захочуть перезмащення (стосовно цього у мене основний консьорн), але поки що цілком собі рівень SWK Knight.
-
Kosdnepr
Member
Так, сайлент, з прозорим топом.leif: ↑ 30.09.2025 20:08боби сайленти?
Зі стабами теж планую заморочитись - поклейкою на стем демпфера від upstroke - а це досить кропітка робота, теж часу потребує нормально)
-
StTechnik
Member
Может не совсем по теме, но.. Если кто то что то будет заказывать на KEYGEM - доставка у них феерическая. Вроде сначала все выглядит неплохо - DHL и все такое, но мне они доставили в Чехию.... Тупо в почтомат, вместо склада Миста. Вопрос не решает никто. Ни KEYGEM, ни PPL (чешский партнер DHL), который осуществляет конечную доставку, короче никто. Нафига тогда адрес доставки указывать - для меня загадка. У Миста нет услуги "Забор посылок по городу". В итоге посылка тупо ляжет в почтомат и все
Куда они доставят внутри Германии - даже не знаю. Надо вычитывать до дырок все описания услуг доставок.
Куда они доставят внутри Германии - даже не знаю. Надо вычитывать до дырок все описания услуг доставок.
-
leif
Member
отакої. тобто десь в тому ж районі, що вказана адреса при покупці, але доставили в поштомат поруч, не доїхавши на адресу? ну, це фігня, звісно. і шо далі, якщо її не забере ніхто? посилка поїде назад відправнику і після того, можна буде кудись перенаправити?StTechnik: ↑ 01.10.2025 19:25Тупо в почтомат, вместо склада Миста
у мене з європейськими складами особливо проблем не було ніколи (польща, німеччина), правда я користуюсь НП шопінг, а не містом, але це в розрізі описаної ситуації, мабуть, не має значення, тут скоріше виглядає як особливості локальних чеських правил доставки, в чехію ніколи нічого не замовляв.StTechnik: ↑ 01.10.2025 19:25Куда они доставят внутри Германии - даже не знаю.
-
StTechnik
Member
leif
Умнички прям. В пятницу отправка в Укр, во вторник - среду будет у меня уже.
Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
Если интересно - сделаю обзорчик небольшой. С фотками. По толщине, печать, качество. Там паралельно едет набор с Алишечки. Заодно можно сравнить лоб в лоб. Потом поедут на гравировку.
Відправлено через 6 хвилин 56 секунд:
Почему я из Германии заказывал на Чехию - потому что у Миста центральные склады в Европе - Чехия и Польша. Британия тоже едет напрямую. Если заказывать в Германский склад - оно все равно едет в Чехию.
Вот именно так в точности. На одной улице только в разных концах.тобто десь в тому ж районі, що вказана адреса при покупці, але доставили в поштомат поруч, не доїхавши на адресу?
Мне чудом и харизмой удалось упросить сотрудников Мист Чехия в частном порядке забрать посылку. Даже оплатить предлагал эту услугу. В тот же день забрали и сегодня уже зарегили на складе. От вознаграждения отказались. Но вчера день был валидол. Паралельно три переписки с Кейгемом, перевозчиком и Складом Миста. Я честно говоря думал что б оно ехало обратно, ждать возврата денег и перезаказа в США. Но Мист согласился.і шо далі, якщо її не забере ніхто?
Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
Если интересно - сделаю обзорчик небольшой. С фотками. По толщине, печать, качество. Там паралельно едет набор с Алишечки. Заодно можно сравнить лоб в лоб. Потом поедут на гравировку.
Відправлено через 6 хвилин 56 секунд:
Почему я из Германии заказывал на Чехию - потому что у Миста центральные склады в Европе - Чехия и Польша. Британия тоже едет напрямую. Если заказывать в Германский склад - оно все равно едет в Чехию.
-
leif
Member
тоді ще непогано вирішилосьStTechnik: ↑ 01.10.2025 22:51Мне чудом и харизмой удалось упросить сотрудников Мист Чехия в частном порядке забрать посылку. Даже оплатить предлагал эту услугу. В тот же день забрали и сегодня уже зарегили на складе.
особисто у мене є один сет таких ws даблшотів, іншого кольору. але комусь точно буде цікаво (навіть якщо вони не відпишуться), тому, звичайно, роби. тим паче чорна п'ятниця на носі, знижок буде купа на усіляке клавіатурне, думаю, на ці капи також цілком імовірно, що будуть, а отже твій відгук може комусь стати невдовзі у нагоді при виборіStTechnik: ↑ 01.10.2025 22:51Если интересно - сделаю обзорчик небольшой.
-
StTechnik
Member
leif
Интересно будет сравнить с nicePBT как самыми толстыми и набором с Али. Небольшой батл. Сделаю обязательно.тому, звичайно, роби.
-
sdbndfgn
Member
Kosdnepr
leif
Подякував, $90 це топ.
leif
Подякував, $90 це топ.
-
leif
Member
Смішна історія, але мені довелось аж в Київ з'їздити, щоб заполучіть WYSE'и з вінтажними блеками inside
Продавець цей оголошення на олх запостив ще бог зна коли і воно висіло-висіло, періодично мені траплялось на очі, нічого не змінювалось в ньому не менше року. і коли я таки вирішив недавно, що ПОРА КУПУВАТИ ВІНТАЖ БЛЕКИ (адже це зовсім інші світчі у порівнянні з блеками випущеними після 93-94р), хлопець з олх цілий місяць мурку водив, по тижню відповідав на повідомлення, коли я йому дзвонив – казав, що зайнятий і взагалі справляв враження, шо продавати він їх не має ніякого бажання (на словах стверджуючи зворотнє)
І тут мені треба було по справах з'їздити в Київ, і я вирішив, що заодно я хлопця в доску за***, але клавіатури викуплю і привезу сам без усіляких пересилок (це б ще на місяць розтягнулося, а то і більше, якби взагалі сталось)
Врешті-решт витративши ще три дні щоб домовитись про зустріч — вони таки у мене
Не з усіма чотирма зрозумілі точні дати випуску, адже отут все ясно, наприклад:
Але що вони мали на увазі тут?
Ну так, найімовірніше що це 91 рік і хтось просто набрав 8 замість 9 (не чує баба) але це не точно
Втім, в усіх чотирьох це ніби як не може бути ніщо інше, як вінтажні блеки. і урвав я це щастя практично безкоштовно (4800грн за 4 клавіатури)
Вже замовив по Львову УЗ мийку, (jeken ps06a порадили), бо стан парочки вайсів — доволі пильний

Продавець цей оголошення на олх запостив ще бог зна коли і воно висіло-висіло, періодично мені траплялось на очі, нічого не змінювалось в ньому не менше року. і коли я таки вирішив недавно, що ПОРА КУПУВАТИ ВІНТАЖ БЛЕКИ (адже це зовсім інші світчі у порівнянні з блеками випущеними після 93-94р), хлопець з олх цілий місяць мурку водив, по тижню відповідав на повідомлення, коли я йому дзвонив – казав, що зайнятий і взагалі справляв враження, шо продавати він їх не має ніякого бажання (на словах стверджуючи зворотнє)
І тут мені треба було по справах з'їздити в Київ, і я вирішив, що заодно я хлопця в доску за***, але клавіатури викуплю і привезу сам без усіляких пересилок (це б ще на місяць розтягнулося, а то і більше, якби взагалі сталось)
Врешті-решт витративши ще три дні щоб домовитись про зустріч — вони таки у мене
Втім, в усіх чотирьох це ніби як не може бути ніщо інше, як вінтажні блеки. і урвав я це щастя практично безкоштовно (4800грн за 4 клавіатури)
Вже замовив по Львову УЗ мийку, (jeken ps06a порадили), бо стан парочки вайсів — доволі пильний