OpenAI представила ШІ Sora 2 для генерації реалістичних відео та соціальну мережу для коротких роликів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.10.2025 14:08
Vlaad13: 01.10.2025 13:53обмеження ресурсыв на землі - це міф, у нас повно всього ще на тисячі років уперед
Нісенітниці. На Землі важких металів не вистачає вже тут і зараз. Тих же вольфраму чи ванадію добувається мізерна кількість і доводиться економити. Про платинову групу я вгагалі мовчу, а вони є цінними каталізаторами в багатьох хімічних процесах. Навіть з такими звичними металами як олово чи цинк намічаються проблеми.
На тисячі років можливо вистачить лише заліза, але без легуючих металів це буде хламосталь. Дефіцит інших дасться в знаки вже через десятки років.

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
З легкими ситуація не краща, того ж літію щоб видати всім у кого двз зараз по електричці не вистачить раз так в 10.
Имеющихся в мире запасов и прогнозных ресурсов вольфрама хватит более чем на 70 лет при текущем уровне потребления
это при условии что не будут найдены новые месторождения или не упадет спрос, а он скорее всего упадет так как население планеты уменьшается и спрос на все падает

изучение космоса очень дорогое - и не дает ничего, вообще ничего
Востаннє редагувалось 01.10.2025 14:19 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
Ostin
Member

Повідомлення

Vlaad13: 01.10.2025 14:17население планеты уменьшается
:facepalm:
Vlaad13: 01.10.2025 14:17спрос на все падает
:facepalm: :facepalm:
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13: 01.10.2025 13:56обмеження ресурсів на землі - це міф, у нас повно всього ще на тисячі років уперед
Vlaad13: 01.10.2025 14:17хватит более чем на 70 лет
:laugh:

Відправлено через 54 секунди:
А після мене хоч трава не рости (ц)
Vlaad13
Member

Повідомлення

Ostin: 01.10.2025 14:18
Vlaad13: 01.10.2025 14:17население планеты уменьшается
:facepalm:
Vlaad13: 01.10.2025 14:17спрос на все падает
:facepalm: :facepalm:
посмотри демографию по странам, даже Китай начал страдать от падения населения, в некоторых странах оно достигло вообще критических значений, про СНГ я вообще молчу у нас полная срака, а те страны где население все таки прибывает - это все мигранты, а не потому что люди решили больше рожать.
скорее всего лет через 200 земля будет полупустыней на которой почти никого не останется - а вы тут в космос собрались :lol:
dead_rat
Member

Повідомлення

MqM: 01.10.2025 12:17
Scoffer: 01.10.2025 11:59
В аішечки залили стільки бабла, що за нього можна було б розгорнути не одну інопланетну місію.
Це якщо вибрати певну компанію з видатними людьми. Проте саме бабло не гарантує успіхи в будь якій інтелектуальній сфері. А взагалі капіталізм це про прибутки, з ші вони більш реальні, а от космос це більш далека примарна перспектива - поки це передусім корисні копалини, які ще якось треба доставити
Я вибачаюся, а Старлінк ви забули? Чистий космос, що дає перевагу і в економіці і в війні.

І це по оцінкам обійшлося у 10 мільярдів. А в АІ вже влили 2000 мільярдів.

Відправлено через 53 секунди:
MqM: 01.10.2025 12:31
Scoffer: 01.10.2025 12:25
Це дуже спірне ствердження. Як на мене, ші зараз більше схоже на чергову піраміду. Жодна з шішнутих контор так і не представила реалістичний бізнес-план окупності в осяжному майбутньому. А ресурси є ресурси, вони завжди треба.
В медицині вже гарно себе показує, навіть у розробці ліків.
Та й при прогнозуванні стихійних лих.
Універсальні моделі ші це більше хайп ніж точний інструмент, для цього є спеціалізовані. А поки ці всі ллм це намагання зробити компютер кавоварку з функціями газонокосилки :D В результаті ніде немає гарних показників
Брехня, брехня і брехня.

Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
Vlaad13: 01.10.2025 14:21 посмотри демографию по странам, даже Китай начал страдать от падения населения, в некоторых странах оно достигло вообще критических значений,
А в інших зростає, в Єгипті скоро прогнозують 150 мільйонів. В Африці теж.
В сумі населення зростає, а знижується лише європіоідний «золотий мільярд»
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.10.2025 15:37Я вибачаюся, а Старлінк ви забули? Чистий космос, що дає перевагу і в економіці і в війні.

це ШІ - це прост скам і доткоми чистої води
MqM
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.10.2025 15:37
MqM: 01.10.2025 12:17
Це якщо вибрати певну компанію з видатними людьми. Проте саме бабло не гарантує успіхи в будь якій інтелектуальній сфері. А взагалі капіталізм це про прибутки, з ші вони більш реальні, а от космос це більш далека примарна перспектива - поки це передусім корисні копалини, які ще якось треба доставити
Я вибачаюся, а Старлінк ви забули? Чистий космос, що дає перевагу і в економіці і в війні.

Відправлено через 53 секунди:
MqM: 01.10.2025 12:31

В медицині вже гарно себе показує, навіть у розробці ліків.
Та й при прогнозуванні стихійних лих.
Універсальні моделі ші це більше хайп ніж точний інструмент, для цього є спеціалізовані. А поки ці всі ллм це намагання зробити компютер кавоварку з функціями газонокосилки :D В результаті ніде немає гарних показників
Брехня, брехня і брехня.

Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
Vlaad13: 01.10.2025 14:21 посмотри демографию по странам, даже Китай начал страдать от падения населения, в некоторых странах оно достигло вообще критических значений,
А в інших зростає, в Єгипті скоро прогнозують 150 мільйонів. В Африці теж.
В сумі населення зростає, а знижується лише європіоідний «золотий мільярд»
Та знаємо ми про Старлінк, ви ще спутники для мобільного звязку в дослідження космосу запишіть.
Щодо ші та ліків, легше писати про брехню ні ж хоча би раз перейти по лінкам, які я скидаю. Чому так важко визнати, що ви не цікавилися цією темою?

« Штучний інтелект винайшов два нових потенційних антибіотики, що можуть знищити стійку до ліків гонорею та метицілин-резистентний золотистий стафілокок (MRSA)»

https://www.ukrinform.ua/amp/rubric-wor ... a-zmi.html

https://forbes.ua/innovations/shi-vzhe- ... 2023-14437
Ші розробляє ліки.

https://forbes.ua/innovations/ambitni-k ... 2024-24102

https://www.clinicaloncology.com.ua/wp/ ... 01/955.pdf

https://wezom.com.ua/ua/blog/shi-v-medi ... ozhlivosti

https://umj.com.ua/uk/publikatsia-24122 ... -meditsini

https://blog.liga.net/amp/user/handreas ... icle/50381

https://proit.com.ua/news/yak-shtuchnyj ... medytsynu/

https://www.mao.kiev.ua/biblio/jscans/s ... ova-04.pdf

https://nmuofficial.com/news/u-nmu-obgo ... zdorov-ya/ Всі брешуть:)

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Hotspur: 01.10.2025 15:42
dead_rat: 01.10.2025 15:37Я вибачаюся, а Старлінк ви забули? Чистий космос, що дає перевагу і в економіці і в війні.

це ШІ - це прост скам і доткоми чистої води
Можете це повторювати коли на камері сенсори визначають ваше обличчя та автоматично проганяють фото через ші фільтри для кольорокорекції, що вже давно в тих же айфонах (особливо це помітно на нічних фото), як і набирати текст в пошуку замість голосовиз повідомлень) І це зявилося давно, але чомусь не помічається як ші:) А ще я забув за систему рекомендацій за вашими переглядами будь чого.
dead_rat
Member

Повідомлення

MqM: 01.10.2025 16:23 Щодо ші та ліків, легше писати про брехню ні ж хоча би раз перейти по лінкам, які я скидаю. Чому так важко визнати, що ви не цікавилися цією темою?

« Штучний інтелект винайшов два нових потенційних антибіотики, що можуть знищити стійку до ліків гонорею та метицілин-резистентний золотистий стафілокок (MRSA)»
Ви серйозно? Звичайно будь яка заява про АІ збільшує капіталізацію. Я і сам працюю з впровадженням АІ в ентерпрайзі. Так от, ці заяви правдиві дай бог на 1%

Поясніть що саме зроблено АІ, яким АІ, чи це ллм, чи мл, чи алгоритм. Я працюю з ними усіма, просто до 2023 їх не називали АІ(ну і ллм не були популярні)
MqM
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.10.2025 16:32
MqM: 01.10.2025 16:23 Щодо ші та ліків, легше писати про брехню ні ж хоча би раз перейти по лінкам, які я скидаю. Чому так важко визнати, що ви не цікавилися цією темою?

Ви серйозно? Звичайно будь яка заява про АІ збільшує капіталізацію. Я і сам працюю з впровадженням АІ в ентерпрайзі. Так от, ці заяви правдиві дай бог на 1%

Поясніть що саме зроблено АІ, яким АІ, чи це ллм, чи мл, чи алгоритм. Я працюю з ними усіма, просто до 2023 їх не називали АІ
А які я маю надавати джерела, якщо ці не підходять? Можу ще скинути документалку про вчених з Нетфлікс. Я сам не медик. А графічний дизайнер, у своїй сфері приріст продуктивності колосальний, ретуш робиться буквально за хвилини, потреба у фотостоках суттєво зменшена - і мене це все цілком влаштовує
Ostin
Member

Повідомлення

MqM: 01.10.2025 16:41приріст продуктивності колосальний
Чисто заради цікавості - ви стали менше працювати, більше заробляти чи більше виробляти? Або якісь комбінації із зазначеного?
MqM
Member

Повідомлення

Ostin: 01.10.2025 16:49
MqM: 01.10.2025 16:41приріст продуктивності колосальний
Чисто заради цікавості - ви стали менше працювати, більше заробляти чи більше виробляти? Або якісь комбінації із зазначеного?
Менше працювати, але приймати більше замовлень не напружуючись звісно це призводить до більших заробітків. Це як класичне ручне виробництво проти заводу. Нейронки це той самий завод, після якого не приходить думка повертатися до ручної праці. Графічний дизайн це все ж не хендмейд мистецтво, аби русна робота буда настільки важлива для замовників
Ostin
Member

Повідомлення

MqM
Що ж, можу погодитись, при роботі на себе заробітки можуть зрости, поки конкуренте середовище ще не освоїло ті ж інструменти в повній мірі.
А щодо найманої праці, то я маю деякі побоювання відносно того, що робота буде виконуватись швидше і в більшій кількості, але за ту ж місячну оплату :dontknow:
stnl79
Member

Повідомлення

Скажу так, як людина що подорожувала космосом в тисячах зоряних систем ( Eve online). Космос нудний, пустий та не цікавий. Без варп двигунів подорожі не потрібні. Тому сидимо на Землі
Scoffer
Member

Повідомлення

stnl79: 01.10.2025 21:00Космос нудний, пустий та не цікавий.
В шахтах теж не особливо цікаво. Але треба. Космос це джерело ресурсів. Ну і місцями бекап людства, мало що з цим глобусом може трапитись.
MqM
Member

Повідомлення

Ostin: 01.10.2025 20:11 MqM
Що ж, можу погодитись, при роботі на себе заробітки можуть зрости, поки конкуренте середовище ще не освоїло ті ж інструменти в повній мірі.
А щодо найманої праці, то я маю деякі побоювання відносно того, що робота буде виконуватись швидше і в більшій кількості, але за ту ж місячну оплату :dontknow:
Так і буде, наймані працівники завжди страждають, а у нас тим більше бариги вміють видавлювати всі сили з людей
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

n6407: 01.10.2025 11:18 лучше не скажешь, зачем бороться с пока неизлечимыми болезнями, зачем идти к новым прорывам в науке и т.д?
AI в цьому як раз допомагає: «Деміс Гассабіс і Джон Джампер використали свою модель штучного інтелекту AlphaFold2 для розрахунку структури всіх людських білків. Вони також передбачили структуру практично всіх 200 мільйонів білків, які дослідники наразі виявили під час картографування організмів Землі».
neonglaу
Member

Повідомлення

Scoffer: 01.10.2025 14:08 З легкими ситуація не краща, того ж літію щоб видати всім у кого двз зараз по електричці не вистачить раз так в 10.
Літію на Землі дофіга. Проблема в тому, що основні родовища контролює Китай. А освоювати нові - це час і гроші
Відповісти