Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

І на 2 сторінки обговорення якогось бовдура
MSiAventador
Member

Повідомлення

Z440_User: 25.09.2025 23:25 MSiAventador
А потім вмикаємо якийсь "клубняк" електронний, а він dolbyt_normal'no на 60-80Гц, бо в "клюбі будуть танці" і натовп в залі треба пробивати щоб стрибали, або щось таке, щоб пил з саба видуло чи вікна в авто хвилями ходили на змаганнях з автозвуку - і бас знову треба приборкувати :laugh:
Але якщо музичні смаки не настільки широкі, то воно тоді може спрацювати.
Хоча колись бачив як працюють із залом калібровочним мікрофоном, налаштовуючи апарат перед концертом. Після шумів та графіків - вмикається музика і виконується кінцева доводка, бо там наче як басу малувато, а там 6-8кГц у вухах свистять на музичному матеріалі. А коли зал наб'ється натовпом, то вже під час заходу ще трохи підкручують, бо люди з'їдають звук...
На 60-80Гц як видно по спектрограмі затухання на рівні 200мс як і по всьому подальшому діапазоні. У мене по кутам шафи з коробками від девайсів, це набагато естетичніше за лотки від яєць та дешевше за 100500 долларові португальські бязі. :laugh:
Це саме те про що казав отой вимірювач з волгограда в гостях у смоленського пудєля з його Бівнями 800.

Відправлено через 5 хвилин 50 секунд:
Hotspur
Чи потрібен сабвуфер для полочника щоб той звучав як напольник... науці це не відомо.
спойлер
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.09.2025 10:45На 60-80Гц як видно по спектрограмі затухання на рівні 200мс як і по всьому подальшому діапазоні.
Чудовий результат. Виявляється все можна і без португальців :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.09.2025 10:45Чи потрібен сабвуфер для полочника щоб той звучав як напольник... науці це не відомо
Якось воно не так звучить, жиру, об'єму нема, не навалює, таке враження, що на середині великий горб, тарілок взагалі не завезли, може просто з мобіли записати на тест? Навіть страшно собі уявити, що буде, якщо Металліку записати.

От тут запис лайно, мікрофон рухається, але зрозуміло, що навалює, гітари ричать, тарілки стріляють, Хетфілд теж ричить, та ніяких горбів, тут з такими горбами, як на запису вище, взагалі гитара на соло вуха винесе. Списую на якість запису
спойлер
Для порівняння, от тут норм звучить, саме запис, ну Едики, є Едики, але все рівно, та взагалі комфортно, саме з цього запису я став топити за 1885, хоча там на каналі вони ще є, мене ці 1885 трохи здивували, тому послухав, бо вони інші, не принципово, але достатньо
спойлер
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay
Справа в кабелі XANGSANE , він посріблений але дуже специфічний (взагалі не так звучить як посріблений Аудіокраст) я його довго відслухував і вважаю що він... сабвуферний. :gigi: Тож один шнур пійшов на саб Ямаха, а інший відклав, на випадок підключення СД-девайсу по коаксиалу.
Hotspur
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.09.2025 19:52Справа в кабелі XANGSANE , він посріблений але дуже специфічний (взагалі не так звучить як посріблений Аудіокраст) я його довго відслухував і вважаю що він... сабвуферний.
я думаю це ілюзії
DEVES
Member

Повідомлення

Hotspur
фантазии притрушенные галюцинациями
MSiAventador
Member

Повідомлення

Hotspur: 29.09.2025 19:56
MSiAventador: 29.09.2025 19:52Справа в кабелі XANGSANE , він посріблений але дуже специфічний (взагалі не так звучить як посріблений Аудіокраст) я його довго відслухував і вважаю що він... сабвуферний.
я думаю це ілюзії
Ні, він справді підкреслює бас. Ефект такий ніби я повернувся до бі-ампінгу.

Відправлено через 12 хвилин 24 секунди:
DEVES: 29.09.2025 19:59 Hotspur
фантазии притрушенные галюцинациями
Я міг би підєднати одночасно 2 пари різних кабелів від К17 до Емотіви 500 і з її 4-х каналів на Маленьке Ведмежа щоб пультом миттєво перемикатись між різними кабелями для миттєвого порівняння але це забере багато часу і витаскування Емотіви з шафи. Докуплю бананчиків і колись зніму і такий відос, Фор Ю Ай Онлі. :D
А поки пропоную вам тест: чи чуєте ви різницю між Клас А та Клас А/В ?
спойлер
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.09.2025 19:52Справа в кабелі XANGSANE
Я не вдавався у подробиці що там де, я просто сказав своє враження взагалі та спробував пояснити, що чую я.
Також я виказав припущення чому так. Навушники є приблизно порівняти запис та живий звук, бо це звучить, як трешак?
Всліпу між твоїм звуком та 1855 я обрав би 1855 без сумнівів
DEVES
Member

Повідомлення

Что говорят производители проф. оборудования (студий, концертных систем, инструментов):

1.Надёжность важнее «магии»
В проф. аудио на первом месте всегда:
  • механическая прочность (кабель должен выдерживать частое скручивание/размотку);
  • хорошая экранировка (чтобы не ловил радио и сети 50 Гц);
  • качественные разъёмы (Neutrik, Amphenol и т. п.).
Никто не говорит о «прозрачности», «воздушности» или «ширине сцены» у кабеля — это термины из маркетинга.

2.Дорогие «аудиофильские» кабели не используются
В студиях и на концертах работают на обычной качественной медной проводке (Mogami, Canare, Sommer, Belden).
  • Эти бренды ценят за стабильные электрические параметры и надёжность, а не за «особый звук».
  • Никто не ставит кабель за 1000 $ за метр на студийные мониторы или микрофоны.
3.Фокус на измеряемых характеристиках
В проф. среде кабель оценивают по:
  • сопротивлению и потере сигнала на длине,
  • степени экранирования (оплётка, фольга),
  • гибкости и долговечности изоляции.
Всё это можно измерить приборами. «Тональные окраски» кабелей — вне профессионального дискурса.

4.Цифровые интерфейсы (AES/EBU, MADI, Dante, USB, HDMI)
  • Здесь действует принцип: работает или не работает.
  • Никто не верит, что «золотой Ethernet-кабель» улучшает звук Dante-сети.
Прямые высказывания (суммировано из интервью и мануалов)

Shure, Neumann, Sennheiser, Focusrite и др.
в документации подчёркивают: используйте качественные, экранированные кабели, но никакого упоминания о «волшебном звуке» дорогих проводов.

SSL, Yamaha, Avid и другие производители студийного оборудования пишут то же самое: кабель должен соответствовать стандарту (импеданс, сечение, разъём), а всё остальное не имеет значения.

:popcorn:
VolandInferno
Member

Повідомлення

О, черговий сриватєль покровов.
DEVES
Member

Повідомлення

VolandInferno
Где пруфы? Билли, мне нужны пруфы :laugh:
VolandInferno
Member

Повідомлення

DEVES: 29.09.2025 21:03Где пруфы? Билли, мне нужны пруфы
Я в цих баталіях стільки постів настрочив, що ти мене не забайтиш таким тупим вкидом. Придумай щось цікавіше.
DEVES
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.09.2025 20:16 А поки пропоную вам тест: чи чуєте ви різницю між Клас А та Клас А/В ?
спойлер
Что я точно слышу, так это безумное количество шумов.
Шипит аж страшно :horror:
MSiAventador
Member

Повідомлення

DEVES: 29.09.2025 21:06
MSiAventador: 29.09.2025 20:16 А поки пропоную вам тест: чи чуєте ви різницю між Клас А та Клас А/В ?
спойлер
Что я точно слышу, так это безумное количество шумов.
Шипит аж страшно :horror:
Китайський стереорекордер як вміє так і пише, ну якщо ви мені задонатите овердофіга доллярів на профі мікрофон (цікаво який пропонуєте ?? ) то так і бути, прийму донат. :gigi:

Відправлено через 41 хвилину 30 секунд:
Спеціально для тих хто не чує різниці у кабелях - останній шанс "почухати непочухане" від Тарбамара:
хто не почує з цього ютуб запису різницю між кабелями може свої ХайЕнд ЕірПотси :lol: :lol: викидати на смітник.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.09.2025 21:57Спеціально для тих хто не чує різниці у кабелях - останній шанс "почухати непочухане" від Тарбамара
А чогось подешевше не було? :D
DEVES: 29.09.2025 20:56Shure, Neumann, Sennheiser, Focusrite и др. в документации подчёркивают: используйте качественные, экранированные кабели, но никакого упоминания о «волшебном звуке» дорогих проводов.
Ясен пень, они продают то что точно будет играть, а не продвгают другие бренди. Schiit поступает точно также. Шлет всех с этими вопросами на хутор
DEVES: 29.09.2025 20:561.Надёжность важнее «магии»
В проф. аудио на первом месте всегда:
механическая прочность (кабель должен выдерживать частое скручивание/размотку);
хорошая экранировка (чтобы не ловил радио и сети 50 Гц);
качественные разъёмы (Neutrik, Amphenol и т. п.).
Конечно, на выезде коммутировать живой звук. Там важнее всего надёжность. Не надо путать проф. применение и пользовательское. Какое там качество звука на концертах? Половина через радиоканал.
DEVES: 29.09.2025 20:56Mogami, Canare, Sommer, Belden
Первые два норм, если не самые дешевые. Вторые - лайно. Последний попадался, Sommer мини-джек - 2RCA валяется в хламе, глухой звук, мобилу не шашлыках включить самое то.

Что там юзают на концертах и студиях вообще пофиг, не показатель. Чем коммутируют на топовых студиях уровня Abbey Road на уровне мастеринга никто не знает.
Короче, очередная болтовня и флуд
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 29.09.2025 22:50
MSiAventador: 29.09.2025 21:57Спеціально для тих хто не чує різниці у кабелях - останній шанс "почухати непочухане" від Тарбамара
А чогось подешевше не було? :D
Для низького бітрейту звуку ютубу, та ще на пукалках Дженелеків - це єдиний шанс почути різницю бідним людям. :gigi:
От як всі куплять Навутілуси - то так, будемо слухати ОдесаКабель проти кращих підвалів Шендженя. :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 29.09.2025 22:54Для низького бітрейту звуку ютубу, та ще на пукалках Дженелеків - це єдиний шанс почути різницю бідним людям
Ти для бідних людей навчись писати звук, візьми дріт з хозмагу, який-небудь Klotz за $2 метр та Oyaide Explorer та запиши те, що реально люди можуть помацати, а не якесь дикунство, як акустичний кабель по $1000 за метр. Експлорер, якщо буде сенс, в мене є. Дійсно гарна кабелюка за розумний прайс. Порівняно з Dali Connect F222C вау. Чиста мідяха, ніяких зашкварів, особливо китайського "срібла"
Radio Bay
Member

Повідомлення

...
tablestikus
Member

Повідомлення

Нормальні напольні підвезли
Відповісти