Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 28.09.2025 01:13Типу блаблабла, підозріла транзакція, підтвердіть смс-кою.
Їх не відміняють постфактум. А який не-будь сінгапурський банк так зробить запросто. Наш підхід більш здоровий.
daesz
Member

Повідомлення

Це, доречі, сталось після того як перевиробив карту минулого року. До того не приходило взагалі ніколи, припустимо брав на розетці ЦП+МП+ОЗП на суму 10к+ і ніяких підтверджень, недавно замовляв з алі вуха, а через декілька днів ЦАП - на обидві транзакції треба було відсилати СМСку.
Raynor
Member

Повідомлення

Kirakishou
Тобто ви спокійно граєте в гача ігри, але при цьому жалієтеся що Стеллар Блейд з FSR 3 якось погано виглядає? Як на мене якість графіки в Стеллар Блейд і з FSR 3 значно краща ніж в будь якій гача грі, особливо якщо врахувати що гача ігри роблять в першу чергу для смартфонів.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
Так, ви маєте рацію. Я згадав, що Hoyoverse дають 7–14 днів, щоб закрити негативний баланс після чарджбеку. Але політика повернень залежить також від країни: в Україні, на відміну від ЄС, законом не передбачено повернення коштів за цифровий контент, і все вирішують правила платформи. Якщо купівля була через Google Play чи App Store – можна подати запит там, а якщо напряму в Hoyoverse, банк відмовить, бо цифрова валюта вже була зарахована, незалежно від того, витратили ви її чи ні.
lewerlin: 28.09.2025 01:09За межами України, багато банків можуть постфактум блокувати/відміняти оплати, якщо операція для їм моніторингу "підозріла"
Якщо платіж лише тимчасово заблокований, користувач не отримав би внутрішньоігрову валюту. У цьому випадку йдеться про чарджбек — коли платіж спочатку пройшов, а потім був повернений назад. І навіть у такій ситуації акаунт не мали б блокувати одразу, а мали б дати час на погашення негативного балансу.

Відправлено через 16 хвилин 27 секунд:
Raynor
Сучасні гача-ігри мають дуже хорошу графіку.
Стосовно Stellar Blade, я порівнював на своїй відеокарті FSR 3 та FSR 4. Після цього я просто не хочу псувати собі перше враження від гри. Я почекаю або офіційного FSR 4 для RX 7800 XT, або почекаю, коли користувачі трохи покращать бібліотеку amd_fidelityfx_upscaler_dx12.dll для RX 7800 XT. Я читав, що для відеокарт 7000-серії продуктивність можна значно покращити.
FSR 3 vs FSR 4, режим FSR Balanced
FSR 4 Quality vs 4К Натив + ТАА vs FSR 4 Ultra Performance
lewerlin
Member

Повідомлення

Raynor: 28.09.2025 10:08Як на мене якість графіки в Стеллар Блейд і з FSR 3 значно краща ніж в будь якій гача грі, особливо якщо врахувати що гача ігри роблять в першу чергу для смартфонів.
Вуві на UE, з повноцінним трасуванням розкажіть.
Raynor: 28.09.2025 10:08гача ігри роблять в першу чергу для смартфонів.
"Великі гачі - ні". Вже ні. 3/4 доходів - ПК/ПС5. На смарти просто тупо ріжуть графіку. На мобілках продовжують гарно заробляти мастодонити, типу Інфолд, основна ж маса, типу Аркнайтсу, вже "нижча ліга". Грифи не просто так мучаться з Ендфілдом. Вирватись з мобілок дорогого коштує.

І в одному гачам точно можна подякувати. Геймдейв ткнули носом в елементарний факт - традиційний фансервіс на порядки дохідніше сраного воуку. А ну і за музику.
Raynor
Member

Повідомлення

Kirakishou
Тоді немає питань. А з приводу скріншотів, FSR 4 звісно виглядає краще, але як на мене це не та різниця заради якої варто бог зна скільки ще чекати, ну це якщо вам хочеться пограти в цю гру, а не розглядати дупу Єви під лупою :gigi: :gigi: .

lewerlin
Та яка різниця скільки у них там доходів на ПК\ПС5, якщо вже розробили гру з врахуванням того щоб їх гра могла гратися на смартфонах, то це значить що їм довелось урізати гру практично у всіх аспектах, і зараз як не крути, а той же Геншин чи Вуву ніяк не назвеш повноцінною консольною і тим паче ПК грою.

А я от вважаю що гача ігри показали геймдеву те що в світі повно ідіотів яким можна впарювати скінчики за сотні, а то і тисячу баксів, при цьому випускаючи доволі посередню гру, сумніваюсь що за це їм можна дякувати :). Що до вокізму в іграх, то якщо після всіх цих провалів, якісь геймдеви продовжують пхати цю повістку в свої ігри, то скоріше за все вони просто зборище мазохістів яким подобається стрибати по граблям :laugh: .
lewerlin
Member

Повідомлення

Raynor: 28.09.2025 13:37то це значить що їм довелось урізати гру практично у всіх аспектах
В мобільній версії.
Raynor: 28.09.2025 13:37а той же Геншин чи Вуву ніяк не назвеш повноцінною консольною і тим паче ПК грою.
Вони з самого початку повноцінні ПК ігри. Вува ж в принципі націлена на великі платформи, ще з "планування зачаття"(УЕ4 замість Юніті). З панетлику можуть збивати аніме стилістика гач і артова графіка того ж геншину, але технічно вони в ДНК ПКшні/Консольні(більше консольні навіть) і на мобілках почувають себе гірше у всіх аспектах( в кіт персонажу закладають потенціал фрейм-перфект виконання на 120фпс з трасуванням, мобілки ага). Як раніше була масова практика "зробили під консолі, портували на ПК", так і тут "зробили під ПК/ПС, для мобілок обробили болгаркою".
Те ж трасування в Вуві, реалізоване не гірше якого не-будь Хогвортса, тільки оптимізація краща(от тут, вибачте, в китайців варто повчитися).
Аркнайтс, Азурка, ГФЛ, ЛаД - чисті мобілки. З них на ПК є лише ГФЛ і от там відверто відчувається мобільне коріння.
Всі анонсовані новинки цілять, в першу чергу, в ПК і консольну аудиторію, бо там грошей тупо більше і можна вирощувати повноцінні франшизи. Ну і Соні, що Хойо на геншин валізу заносила, що НетІз на Ананту. Мобілки ж чисто для галочки, "на сдачу". Історія з Анантою показова, коли в свіжих анонсах "забули" згадати айос та андроїд, потім приписали дрібним шрифтом і лише трохи пізніше привели до пристойного вигляду. Типу "а як мобілки це потягнуть? - як потягнуть так і буде".
daesz
Member

Повідомлення

Raynor: 28.09.2025 10:08значно краща ніж в будь якій гача грі
Замість тисячі слів.
спойлер
Raynor: 28.09.2025 13:37якщо вже розробили гру з врахуванням того щоб їх гра могла гратися на смартфонах
Велика, бо деталізація на ПК, та її відсутність на телефоні виглядає ось так приблизно.
спойлер
Банально йде паралельно розробка для обох платформ і на цьому все.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 28.09.2025 18:15Замість тисячі слів.
Вуву можна скачати в стімі, викрутити все в право і вживу глянути, чи потягне комп "мобільну гру" :laugh: . При тому. що стартова локація "найлегша".
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 28.09.2025 18:24
daesz: 28.09.2025 18:15Замість тисячі слів.
Вуву можна скачати в стімі, викрутити все в право і вживу глянути, чи потягне комп "мобільну гру" :laugh: . При тому. що стартова локація "найлегша".
Це ще потрібно качати 50-100 Гб (скільки там зараз клієнт важить), а відео з наявним прикладом потрібно знати де (швидко) знайти, а на АКЕФ я підписаний + бачив то відео раз 30 вже, тож було "значно ближче" для мене :gigi:

Мені так доставляє, що при звичайно траверсі місцевістю - компаньйони в АКЕФи перекидуються між собою фразами, як в партійних олдскульних РПГ :lick:
Raynor: 28.09.2025 13:37Що до вокізму в іграх, то якщо після всіх цих провалів, якісь геймдеви продовжують пхати цю повістку в свої ігри, то скоріше за все вони просто зборище мазохістів яким подобається стрибати по граблям .
Тим не менше, ЄС все ще пробує насадити думку, що це "нью нормал". І Україна в цьому плані не відстає.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 28.09.2025 18:30Мені так доставляє, що при звичайно траверсі місцевістю - компаньйони в АКЕФи перекидуються між собою фразами, як в партійних олдскульних РПГ :lick:
Конкретно від Ендфілду несе ДАО за версту. Прямо максимально схоже. І ніхто не лається на "крадіжку", бо не знають звідки.

Отправлено спустя 3 часа 14 минут 15 секунд:
daesz: 28.09.2025 18:15Велика, бо деталізація на ПК, та її відсутність на телефоні виглядає ось так приблизно.

спойлер
До мене тільки дійшло. Вони, що після недавно пробитого дна в ГФЛ2, замахнулись на хайбюджет?
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 28.09.2025 21:54До мене тільки дійшло. Вони, що після недавно пробитого дна в ГФЛ2, замахнулись на хайбюджет?
Наврядчи + гра була в розробці вже біля року (+-). Спочатку називалась project net, тепер отримала назву fire control. Це буде 5вс5 аренний шутер без пве. На рівні механік (особливо мувмент) він виглядає ущербно, та ще й матиме ПК клієнт (тобто відбою від чітерів не буде). Чесно кажучи, не впевнений для кого ця гра, бо навіть аудиторія гфл сприйняла його вкрай прохолодно.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 28.09.2025 21:57 Це буде 5вс5 аренний шутер без пве. На рівні механік (особливо мувмент) він виглядає ущербно, та ще й матиме ПК клієнт (тобто відбою від чітерів не буде). Чесно кажучи, не впевнений для кого ця гра, бо навіть аудиторія гфл сприйняла його вкрай прохолодно.
Франшиза :rip: , якщо не змінить власників. Взагалі дупля не відстрелюють, що вони роблять. Наче хтось дурня племінника хотів пристроїти і поставив СЕО.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 29.09.2025 00:13
daesz: 28.09.2025 21:57 Це буде 5вс5 аренний шутер без пве. На рівні механік (особливо мувмент) він виглядає ущербно, та ще й матиме ПК клієнт (тобто відбою від чітерів не буде). Чесно кажучи, не впевнений для кого ця гра, бо навіть аудиторія гфл сприйняла його вкрай прохолодно.
Франшиза :rip: , якщо не змінить власників. Взагалі дупля не відстрелюють, що вони роблять. Наче хтось дурня племінника хотів пристроїти і поставив СЕО.
Там такий мем із тим файр контролом, зі слів YZ - гфл2 вийшов не тою грою яку очікувала їхня аудиторія (нагадаю, гфл1 - це тактична "стратегія" свого роду і екском-лайк це був доволі правильний вибір із жанром) і тому вони вирішила працювати над шутаном (і зробили 5вс5 арена шутер омегалул).
Raynor
Member

Повідомлення

lewerlin: 28.09.2025 15:22 Вони з самого початку повноцінні ПК ігри...
В моєму розумінні повноцінні ПК ігри це ті що створюються саме для цієї платформи з використанням всіх її можливостей та функціоналу. У випадку з Геншином та Вувою, вони створювалися для кількох платформ одразу, тобто хочеш не хочеш, а доведеться багато в чому обмежитися можливостями найменьшої платформи(смартфони), якщо ваша задача випустити одну і ту ж гру на різних платформах. І якщо порівняти кліенти цих ігор для різних платформ, то ядро та механіки геймплею однакові, просто на пк кліент додали кращі текстури і понавішували всіляких графічних приблуд, а якби вони одразу створювалися лише для ПК чи принаймі для консолі та ПК, то ці ігри можна було б зробити значно краще в багатьох аспектах.
Я не грав в Хогвартс, але вчитися оптимізації у китайців це така собі ідея, особливо у розробників Вуви, починаючи з Рінашіти багато гравців стало жалітися на лаги, особливо на мобілках, ну а в Септімонті і далі вже почали жалітися навіть ті чуваки з 9800X3D\5090.
daesz: 28.09.2025 18:38 Тим не менше, ЄС все ще пробує насадити думку, що це "нью нормал". І Україна в цьому плані не відстає.
А хіба це все не з США йде?
Kirakishou
Member

Повідомлення

Raynor: 28.09.2025 13:37Тоді немає питань. А з приводу скріншотів, FSR 4 звісно виглядає краще, але як на мене це не та різниця заради якої варто бог зна скільки ще чекати, ну це якщо вам хочеться пограти в цю гру, а не розглядати дупу Єви під лупою :gigi: :gigi: .
Якраз дупа Єви мене і цікавить. Зараз експериментую з FSR 4 на своїй відеокарті, якщо увімкнути генерацію кадрів, то навантаження на відеокарту в режимі FSR 4 Quality — 160-180 Вт, а якість картинки просто супер. FSR 3 теж нормальний, але все ж має сходинки. Тільки FSR 3 Native AA дає гарну картинку. Якщо в налаштуваннях гри виставити частоту кадрів вдвічі меншу ніж та, яку підтримує монітор, то генерація кадрів не дає такого відчуття, наче персонаж бігає по пояс у воді. Наприклад, якщо монітор підтримує 60 кадрів, то при 45 це відчуття є, а при 30 персонаж доволі жваво реагує на керування.
lewerlin
Member

Повідомлення

Raynor: 29.09.2025 09:24багато гравців стало жалітися на лаги, особливо на мобілках,
Бо (от несподівано) гра таки не мобільна. В Рінасциті ще й додали повноцінне трасування+політ, вимоги об'єктивно виросли. От те що кидав daesz
по ГФЛ - таки мобілка під штукатуркою, але там розробники "особливі".
Raynor: 29.09.2025 09:24а доведеться багато в чому обмежитися можливостями найменьшої платформи(смартфони), якщо ваша задача випустити одну і ту ж гру на різних платформах.
Смартфони накладають обмеження по рушію і продуктивності(навіть Кіберпанк можна запустити на АРМі в 0,5 ФПС). Все. Мультиплатформа в обох випадках забезпечується рушіями. Всі "Великі" гачі - клони ПКшних/консольних хітів, з натягнутим аніме і гача економікою, вони розробляються і тестуються на ПК і вже потім їх пхають в мобілки, користуючись можливостями рушія. Реалізація якихось фіч там обмежена фантазієюю розробників. Тільки менюшки дизайнять зручно для сенсорів, але вони і на ПК зручні.
Просто замість тисячі слів, пограти навіть в покроковий ХСР на мобілці і на ПК. Вже не кажучи про Геншин/ВуВу/Зенлесс. Ну не мобільне воно, просто кричить, дайте мишу/геймпад і великий екран. Тобі тупо некомфортно грати його на телефоні.
А от чого точно мобілки не обмежують, то це механіки. Буває так навалять, по ділу і без діла, що :facepalm: . Бо це прямо лімітується рушієм, а не платформою.
daesz
Member

Повідомлення

Raynor: 29.09.2025 09:24В моєму розумінні повноцінні ПК ігри це ті що створюються саме для цієї платформи з використанням всіх її можливостей та функціоналу.
Таких тоді в наш час не існує, бо 90% ігор створюється в першу чергу для соснолей (а потім бекпортяться на ПК), а інших 10% для всіх платформ паралельно.
Raynor: 29.09.2025 09:24А хіба це все не з США йде?
Ну по перше Трамп з початку свого другого терміну відмінив всі привілегії для ДЕІ та ЛГБТ. А по друге, якщо вже так глибоко копати звідкіля воно йде - то із середньовічної Франції (хоча підозрюю, що ще раніше і Бог-зна звідкіля). Але конкретно в даний момент - від ЄС, бо США від цього "відреклись" ;)
Raynor
Member

Повідомлення

Kirakishou: 29.09.2025 10:03 Якраз дупа Єви мене і цікавить...
Ну тут кожному своє :). Хоча я гадки не маю як працює технологія генерації кадрів, але судячи з того що ви описали, таке враження що на відгук персонажа впливають лише реальні кадри, тобто коли ви ставите 30 кадрів, то кількість згенерованих\фейкових кадрів значно менша чи мінімальна, тому відгук у персонажа краще, коли ж ви збільшуєте до 45-60 кадрів, то відповідно і кількість згенерованих кадрів зростає, звідси і погіршення управління персонажем.

lewerlin
То я ж і кажу що поки вони не відмовляться від підтримки мобільної платформи, вона буде їх обмежувачем, а я більш ніж впевнений що не відмовляться, тому і залишаться ці ігри заручниками мобільної платформи до самого кінця :-/ :-/ .
daesz: 29.09.2025 17:02 Ну по перше Трамп з початку свого другого терміну відмінив всі привілегії для ДЕІ та ЛГБТ.
Трамп то може і відмінив прівілегії для ДЕІ та ЛГБТ, але ж промиті\схиблені на цій повістці люди нікуди не зникли.
daesz
Member

Повідомлення

Raynor: 29.09.2025 23:44промиті\схиблені на цій повістці люди нікуди не зникли
Ми ж про просування ідей на рівні влади, а не декільких схиблених.
Відповісти