Intel підвищить ціни на процесори сімейства Raptor Lake наступного кварталу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Intel74320ASuperFin+, у меня и на Z790 четыре M.2 SSD и на X870E четыре M.2 SSD и видяхи перекрывают полностью радиатор чипсета. Ну, может это из за того что у меня открытый стенд а не корпус. Послежу за температурами. Но за 28 часов запущенного HWInfo64 оно ни разу не зафиксировало температуру выше 55. В простое сейчас 28-29 на Z790 и 33 на X870E. Хотя плате на Z790 уже 3 года а X870E пол года, ну я не знаю что там, термопаста или термопрокладки. Про андервольт чипсета слышу впервые ))

WakeMe, 70 градусов для чипсета это повод мастерить обдув ? Они чувствительные к нагреву настолько ? Хм... Я вообще про это никогда не задумывался. Да и не следил за этими температурами. Ну разве что вот когда был х570а плата с пропеллером на чипсете и еще во времена FX-ов когда северный мост горячий был ))

Что-ж, буду теперь иметь все это ввиду ))
evenmore
Member

Повідомлення

kalakawa: 27.09.2025 13:28 Они в курсах что на олх новые 7500ф по 4750 лежат?
не знаю причём тут олх
Но вот 14600k по 150-170$ в сша продавали активно, долго, и с допами, что бы сейчас цену повышать?
Или 12600kf/14400f боксы по 100$
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Tiufin: 27.09.2025 19:09Ну ви ж несете свій арм у кожну тему, навіть якщо вона арму зовсім не стосується
АМД - це теж не стосується?

конкурент пднімає ціни, як це може не стосуватись інших гравців?
Востаннє редагувалось 28.09.2025 00:13 користувачем yuriy_dd, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

Вже дійшло до того, що розробники ігор пишуть попередження в іграх про проблеми із Інтелівськими процами:

"Notification
If you are experiencing frequent crashes in Old World and you have an Intel Raptor Lake (13/14th gen) CPU, it is highly recommended that you run the Intel Processor Diagnostic Tool at https://www.intel.com/content/www/us/en ... -tool.html to determine if your CPU is faulty.
There is a known power management issue with some of these CPUs that can trigger with high multi-core usage. This problem is not specific to Old World and can occur with any application, but is often noticeable in Old World due to it's extensive utilization of multi-core CPUs."

І ще якась гра писала в патчноутах попередження про краші на Інтелах, наче Стелларіс.
Earanak
Member

Повідомлення

kairo, Doom Dark Ages умеет детектить старую версию Микрокода и перед запуском игры предупреждает что ваш процессор в опасности и что стоит обновить биос. Ну еще по моему Вуконг при краше игры предупреждает что это может быть из-за поврежденного Интела. Они там предлагают занизить частоту процу :gigi: Еще пару игр уже позабыл, проскакивали в обсуждениях.
спойлер
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

Earanak
Це все сумно, що Інтел опустився до такого дна. Використання Інтелівських проців тепер на рівні китайських картриджів для принтера, де вилазить табличка - "Увага! Помічено використання підробних картриджів! Це може призвети до поломки приладу!" :laugh:

Якщо серйозно, то надіюсь, що сині все ж виживуть.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 28.09.2025 00:13І ще якась гра писала в патчноутах попередження про краші на Інтелах, наче Стелларіс.
А, ну тоді це просто приведення до норми бо на амд стелларіс теж крашиться :laugh:
Tiufin
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.09.2025 00:13
Tiufin: 27.09.2025 19:09Ну ви ж несете свій арм у кожну тему, навіть якщо вона арму зовсім не стосується
АМД - це теж не стосується?

конкурент пднімає ціни, як це може не стосуватись інших гравців?
1. Амд якось може і стосується, але ж ви про амд нічого не писали
2. Арм взагалі не конкурент десктопним х86 процам. Це зовсім інші ніші ринку.
Liquidator
Member

Повідомлення

А меня еще и толпами хейтили, хейтили и минусили, типа как это так ты чувак взял замеcт менее горячего 7950x3D - и купил настоящий кипятильник 14900KS.......а от оно как оказалось спустя год.... я еще с плюсом 10-20% свой 14900KS продать могу гыыыыыыы ....... не шарите вы потсоны, не шарите :gigi: ........ Кстати за год не сдеградировал кипятильничек, я как настроил 1 раз андервольт в бивисе - таки ездит по сей день, те же настройки вальнул на единственное за год обновление бивиса июньское и все ездит, пока деградацией не пахнет :popcorn:
Kullerok
Member

Повідомлення

Взял 9800x3d и горя не знаю весной. Хотя всегда сидел на синих. С таким подходом как у них последнее лет 5 пусть сами сидят на своих огрызках.
Аціо
Member

Повідомлення

Liquidator: 28.09.2025 02:06 А меня еще и толпами хейтили, хейтили и минусили, типа как это так ты чувак взял замеcт менее горячего 7950x3D - и купил настоящий кипятильник 14900KS.......а от оно как оказалось спустя год.... я еще с плюсом 10-20% свой 14900KS продать могу гыыыыыыы ....... не шарите вы потсоны, не шарите :gigi: ........ Кстати за год не сдеградировал кипятильничек, я как настроил 1 раз андервольт в бивисе - таки ездит по сей день, те же настройки вальнул на единственное за год обновление бивиса июньское и все ездит, пока деградацией не пахнет :popcorn:
Тю так то таке, от хто узяв на розпродажах 5700x3D по 100-120 баксів от ті справжні бізнесмени!
- Зараз коштує 200+, рахуй 100%+ вартості а не оці ваші жалюгідні 10%! :lol:
Timedemo
Member

Повідомлення

AlienUF0: 27.09.2025 15:06 Штош..
Планировал обновление на новый интол 1851, но увы и ах - дороу АМД райзен!
Интол, пака-пака..!
это типа в знак протеста?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.09.2025 16:57може покупці ноутів - також з такими питаннями підходять при купівлі ноута?
Ось зараз я покупець ноута )) Взяв дружині під робочі задачі, далі беру собі на заміну проданого старого. І так співпало - що Lenovo Yoga Slim є на Snapdargon X Elite та на Lunar Lake.
Вгадай з одного разу, що я оберу.

Відправлено через 11 хвилин 40 секунд:
AlienUF0: 27.09.2025 15:06Планировал обновление на новый интол 1851, но увы и ах - дороу АМД райзен!
І вас підвищення цін на раптори спиняють?
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 27.09.2025 16:57
erkins007: 27.09.2025 16:31Назовите мне производителя десктопных консамерских арм процов. И материнку для таких процессоров.
може покупці ноутів - також з такими питаннями підходять при купівлі ноута?

я надіюсь ви знаєте що Raptor Lake - це не лише десктоп
Так вже співпало, що я дуже часто дотичний до покупок ноутів у людей (а деколи і собі беру)

Як взагалі можна порадити віндовий ноут на армі зараз людині, коли левова частина софта (а ми не знаємо що людина собі захоче взагалі, бо сьогодні це лише браузер з ютубом і фільмами, а завтра потрібен, припустимо, автокад) не заведеться?
AssayMAS
Member

Повідомлення

Earanak: 27.09.2025 14:04придержу свой 13900KF года до 2030 и продам его в плюс
давно я себе сокет "А" мать за 200грвн новую купил что было $50+, прошло 15+- лет так на базаре б.у. мать то же 200грвн что уже $25-, прошло еще 5+ лет мать опять 200грвн что уже 5$.
Так что твой бизнес план имеет шансы на успех.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.09.2025 00:582. Арм взагалі не конкурент десктопним х86 процам. Це зовсім інші ніші ринку.
вже досить багато десктопу на АРМ - наприклад у Епл - все
alexeygalas: 28.09.2025 10:50І так співпало - що Lenovo Yoga Slim є на Snapdargon X Elite та на Lunar Lake.
Вгадай з одного разу, що я оберу.
якщо АРМ буде в 2 рази дешевше - то я би взяв АРМ
до речі на еБей вже є багато дешевих варіантів

Відправлено через 52 секунди:
pelia: 28.09.2025 11:10Як взагалі можна порадити віндовий ноут на армі зараз людині, коли левова частина софта (а ми не знаємо що людина собі захоче взагалі, бо сьогодні це лише браузер з ютубом і фільмами, а завтра потрібен, припустимо, автокад) не заведеться?
ну вони виробляються і продаються, і не всім треба екзотичний софт
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.09.2025 12:57якщо АРМ буде в 2 рази дешевше - то я би взяв АРМ
Все, що я хочу запускати на компі під арм існує 15% з цього
Impulse101
Member

Повідомлення

Liquidator: 28.09.2025 02:06 А меня еще и толпами хейтили, хейтили и минусили, типа как это так ты чувак взял замеcт менее горячего 7950x3D - и купил настоящий кипятильник 14900KS.......а от оно как оказалось спустя год.... я еще с плюсом 10-20% свой 14900KS продать могу гыыыыыыы ....... не шарите вы потсоны, не шарите :gigi: ........ Кстати за год не сдеградировал кипятильничек, я как настроил 1 раз андервольт в бивисе - таки ездит по сей день, те же настройки вальнул на единственное за год обновление бивиса июньское и все ездит, пока деградацией не пахнет :popcorn:
А чего ему деградировать за год, да еще и с андервольтом? Я тебе больше скажу, если он будет просто лежать в коробке, то и за 10 лет не сдеградирует.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 28.09.2025 14:18Все, що я хочу запускати на компі під арм існує 15% з цього
я думаю ви сильно перебільшуєте
zalizo_org
Member

Повідомлення

kairo: 28.09.2025 00:13Вже дійшло до того, що розробники ігор пишуть попередження в іграх про проблеми із Інтелівськими процами
Думаю, слід написати точніше - проблеми з пошкодженими (faulty) процесорами, а не з усіма підряд.
Відповісти