Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 25.09.2025 13:08 StTechnik
Якісні pbt double shot чері-профіля можна ще взяти тут або тут, під час розпродажів десь за пів ціни. На алі клони стабільної якості це Ghost Judges.
А взагалі відкриваєте якийсь vendors list (наприклад kbdnews чи alexotos, і моніторите по списку де вам що сподобається. Тільки дивіться щоб магазин був не з Австралії, хоча пан leif ніби і звідти привозив)
Огромное спасибо! Все ушло в закладки (что бы это не значило).
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 12:56на 0.3мм сработки - прям то что надо. ДУмаю оно от потока воздуха с кондиционера будет печатать
обговорювали це недавно тут, що для магнітного світча, який налаштований на маленьку висоту спрацювання важлива не скільки вага скільки довжина пружини. довша пружина дає значно кращий контроль на початку руху (бо потребує більшої ваги натискання одразу) і у мене зараз навіть на 0.1мм виходить друкувати майже без помилок завдяки цьому. а от на коротких пружинах навіть на 0.3мм актуації друкувати виходило так собі -- подвійні введення і помилки, через те, що невелика довжина пружини призводить до певного "провалу" (зовсім легкого натискання) як раз на початку руху і там дійсно від подиху спрацювання можливе. тут в топіку я пару разів скидав як це виглядає в графічному вигляді щодо зусилля при різних довжинах пружин, але то не так і важливо, суть така і є -- чим довша пружина, тим краще контроль натискання на початку руху, що для магнітних світчів максимально доречно.
7mindfields: 25.09.2025 12:54Більше хибних спрацювань як мінімум в перший час.
не обов'язково. з мого власного досвіду це залежить від скіла і стилю тайпінгу значною мірою.

якщо узагальнити, то менша вага дає меншу втому, трохи кращу швидкість і помітно більший комфорт при довгих сесіях друку, але лише за умови, що ти друкуєш швидко + маленькою кількістю помилок в принципі і тобі така пружність клавіш просто до душі :) у мене немаленькі руки і мені раніше більше подобались світчі більш важкі (коли друкував я досить посередньо), але останнім часом інвестував чимало часу в покращення скілу тайпінгу і поступово переходжу на все легші світчі з задоволенням і без жодного дискомфорту.

звісно, це не обов'язково так має бути в вашому випадку, тут у кожного свої вподобання і стиль може бути, лише поділився досвідом і зустрічав в обговореннях, що це не у мене одного така історія.
StTechnik
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 25.09.2025 13:08взяти тут
Вот за первую ссылку вообще респект. Подскажи, заказывать оттуда куда лучше? На штатовский адрес Миста покатит или там есть особенности?

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
leif: 25.09.2025 13:27тут в топіку я пару разів скидав як це виглядає в графічному вигляді щодо зусилля при різних довжинах пружин, але то не так і важливо, суть така і є -- чим довша пружина, тим краще контроль натискання на початку руху, що для магнітних світчів максимально доречно.
Я это внимательно читал к слову. И во всем согласен. По пружинам то наверно чуть попозже я подумаю обязательно. Мне вообще вся эта тема как то "запала" в душу. :shuffle:

Відправлено через 28 хвилин 52 секунди:
Kosdnepr: 25.09.2025 13:08ще взяти тут
Ну вот что ты наделал? :-) Нашел там Mizu тот что хотел у неизвестных китайцев брать - пришлось брать у WS через немецкого "диллера". Дороже конечно, но то такэ. Короче уже типа едет на чешский склад :D

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
По моему он хорош по цветам.
https://keygem.com/products/ws-pbt-mizu ... 0151459084
Kosdnepr
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 14:14заказывать оттуда куда лучше?
Вони з Азії відправляють worldwide, тому доставка буде що в США, що в Україну платною, треба дивитись куди вийде дешевше.
StTechnik: 25.09.2025 14:14пришлось брать у WS через немецкого "диллера"
Кейкапи WS на минулу black friday по півціни були на mech.land, а з Канади міст точно возить. WS PBT Mizu зараз $87, це подешевше €125 :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 25.09.2025 15:12 WS PBT Mizu зараз $87, це подешевше €125
Ну таки да, с другой стороны мы ж не родились что бы экономить :-)
Шучу. Еще раз тебе большое спасибо! :beer:
Smok
Member

Повідомлення

я дико вибачаюсь, чисто з цікавості періодично дивлюсь на кейкапи, про які тут говорять, і наприклад в китаї без розпродажів ті ж WS PBT Mizu коштують ~76$ + доставка літаком 5-15$ за 10 днів
спойлер
https://item.taobao.com/item.htm?id=967 ... 9721771898
Screenshot from 2025-09-25 20-15-53.png
є доречі схожі gmk mizu
StTechnik
Member

Повідомлення

Smok
є доречі схожі gmk mizu
Это не похожие. Это именно самый первый оригинал от GMK на который по ссылке идет групбай. Там поставка в первом квартале 26 года.
Касаемо первого - ну там есть вопросы по качеству как писали выше. Это по сути клон клона.

Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Могу конечно ошибаться, но до таобао я еще не добрался. Мутит переводить с китайского постоянно. :)
leif
Member

Повідомлення

Smok: 25.09.2025 20:16 є доречі схожі gmk mizu
Єдине, що за нього гроші треба заплатити зараз, а отримати в квітні 2026 року! якщо не пощастить — ще трохи пізніше :) на таке не всі готові

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
StTechnik
Це саме такі кейкапи, як ти замовив на кейджем. WS – контора китайська, там по місцю на локальному ринку така ціна може спокійно бути без жодних підводних каменів і без розпродажів
StTechnik
Member

Повідомлення

Очень плохо обстоит дело с гравировкой кстати кому она нужна. В основном эти лентяи умеют гравировать только ноуты. Если отдельная клавиатура - то только с плоским профилем. Обьясняют просто - фокус ставят один раз и шаблон идет на всю клавиатуру целиком. Черри профиль (да любой скульптурный с разной высотой рядов) - до свидания. Сегодня обзвонил штуки 3 конторы - был послан. И на помощь готовы прийти только Fankeys. Причем им достаточно прислать просто набор.
Просто для инфо :)

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
leif
підводних каменів і без розпродажів
А так же без налогов европы и тому подобного. Понимаю. Принял к сведению.
Smok
Member

Повідомлення

хто знає що це за кейкапи такі цікаві?
спойлер
Screenshot from 2025-09-26 16-13-29.png
схожі на Domikey Astronaut та https://www.aliexpress.com/i/1005005650598579.html
але на фото MOD кейкапи більш темні

хочу спробувати щось контрастне в більш класичних тонах
leif
Member

Повідомлення

Smok
Та то просто так сфоткалось. що, враховуючи загальну якість зображення, не дивно :laugh:

А капи 99% — домікей
Smok
Member

Повідомлення

хех, не здивований)
давно дивлюсь на різні домікей, чомусь мені вони заходять в різних кольорах

а доречі як домікей по якості? вони ж наче abs
leif
Member

Повідомлення

Smok
Так, абс. Вони непогані, але якість поступається і гмк і кейкобо.

за повну ціну б не радив брати, по розпродажах — норм. але це лише моє імхо, як завжди, не наполягаю

Відправлено через 2 години 35 хвилин 25 секунд:
купив собі такий девайс, бо кількість сетів світчів вже перевалила за 50 і стрімко наближається до 60, вже є потреба все це якось більш системно каталогізувати:
спойлер
Зображення
надрукував поки лише одну наліпку для проби, тому лейаут далеко не фінальний. 50*30мм комплектні трохи малуваті, але я ще одразу купив додатково рулон 50*80, на ньому вже мають вміститись всі деталі, навіть для світчів з якими я проробив різні модифікації, тобто: чим і шо саме змащено, на що замінені пружини, які філми і т.д.

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
не знаю, наскільки цей термодрук стійкий при зберіганні просто в шафі, тобто дуже в щадних умовах, але отак от з наскоку потер пальцем -- все ок, навіть натяку на затирання немає, то ж мені має вистачити на перший погляд. тепер залишився тест часом: що буде з цими наліпками через рік-два-три

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
фетровий килимок щось, до речі, мені поки зайшов, думав потестую деньок і заберу, але якось немає бажання :gigi: принаймні з цим бордом і конфігом, а другий фетровий килим дружина собі утягнула, більшого розміру і темнішого кольору, їй теж сподобався, приємна якась штука
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
Это чо за old board со времен «когда не было кнопки Win»?
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 26.09.2025 19:38leif
Это чо за old board со времен «когда не было кнопки Win»?
це і справді певний омаж бордам тих часів, коли її не було, але і багато років до цього і в 2025 році в ентузіастському сегменті більшість tkl клавіатур продаються в WKL (тобто winkeyless) лейауті, любителів WK (winkey) небагато. ну, інколи, WKL немає можливості купити, чи купуєш WKL, а тобі приїжджає WK, бо десь щось наплутали (у мене було) і тоді вже користуєшся, але загалом WKL це у мене by default вибір, тут ніякої оригінальності в моїх вдобаннях немає.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 26.09.2025 19:45це і справді певний омаж бордам тих часів, коли її не було
Кстати "дело ленина живет".... Друг которому мы выбрали К5 (ну были у него определенные требования) - теперь уже заявляет, что может быть он "ошибся с выбором" и уже в плотную смотрит на Q6HE :D Ну блин не может он без этого "бухгалтерского блока" жить. Но я ему сказал насколько глубока нора, что потом начнется разнообразие кейкапов, мягкость пружин и прочий сатанизм. Врятли пока он к этому готов, но человек уже встал на шаткий путь :lol:
Telcontar
Member

Повідомлення

Може хтось знає якісь достойні Cherry PBT-кейкапи з просвічуваними символами з Алі/Тао?
Щоб по якості були не гірше Keychron-івських дефолтних :beer:
StTechnik
Member

Повідомлення

Telcontar: 27.09.2025 10:44 Може хтось знає якісь достойні Cherry PBT-кейкапи з просвічуваними символами з Алі/Тао?
Щоб по якості були не гірше Keychron-івських дефолтних :beer:
Если светодиод на "юге" (снизу свича) - это надо искать Side Print. Была тут ссылка на белый набор, там же вроде есть и черные и прочие.
https://www.aliexpress.com/item/1005008209422271.html вот она вроде.
PhoenixTMS
Member

Повідомлення

Моя мембранная BTC 5197 после 25 лет верной службы, несколько сотен игр и пару тысяч документов, отправилась на покой - износ контактных пленок. Хорошая была клавиатура, очень нравилась мне, хоть и немного гремела и уже пожелтела.
Купил Aula F108 Pro на карамельных свичах.
спойлер
Зображення
И кейкапы максимально похожие на те, что были на старой клавиатуре. Качество кепок хорошее.
спойлер
Зображення
Получилось неплохо, звук приятен.
спойлер
Зображення
Кто ищет недорогую механику - можно брать.
StTechnik
Member

Повідомлення

PhoenixTMS: 28.09.2025 14:55Получилось неплохо, звук приятен.
Прям "ретро" такое. Прикольно.
PhoenixTMS: 28.09.2025 14:55Кто ищет недорогую механику - можно брать.
Только наверно кейкапы тоже я бы сменил - штатные они какие то.... Как в зефирке по уши :)
Відповісти