Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 25.09.2025 10:44не думав купити cerakey на свій борд?
Думал конечно ) В перспективе.
Более того - еще я думал чуть позже взять что то типа Evo80, собрать самостоятельно... и может потом подарить кому то. :shuffle:
Это все постепенно и в перспективе. Пока повышаю уровень образования в этой теме. Параллельно жду прихода клавиш с Алика, если канал доставки будет ок - присмотрел там себе клон GMK Mizu (ОЧЕНЬ нравится сочетание цветов - прям вот мое), а потом уже дальше по степени прогресса болезни :D

Небольшой прикол - есть у меня друг - работает дома на ноуте. Ему так понравились мои рассказы про Q3HE - тоже захотел механику. Выбрали ему К5MAX с ХотСвапом. У него требования - полная, лоу профиль и т.д. И НАЧАЛОСЬ. Уже заказал другой набор кнопок :lol: Fankeys там походу не успевает деньги считать :-)
Я пока не сказал ему насколько глубока эта нора )
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 25.09.2025 10:47на голому столі без килимка
до слова. купив пару фетрових килимів звідси:
https://eversolid.com.ua/products/fetro ... hoho-stolu

один маленький, один побільше. приємні на дотик і альтерує звук клавіатури зовсім не так як звичайні гумові або гумові + корка килими. в цілому за ці гроші гарний варіант, імхо (не реклама, ніякого стосунку до магазину не маю :gigi: )

але я навряд буду користуватись, як і іншими килимами, тому що воно м'ютить, мені таке не цікаво. походу єдиний варіант для мене, що може спрацювати окрім голого столу це 100% корка. але я поки до цих килимів не дістався. можна замовити на алі, але там не безкоштовна доставка, що мене суто психологічно відштовхує від покупки :lol: досі щось чекаю, може десь з'являться в інших місцях, але видно треба брати там, бо так ще довго можна чекати

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
StTechnik: 25.09.2025 10:55Evo80, собрать самостоятельно
так це ж пребілд (повністю зібрана клавіатура з коробки)
https://www.qwertykeys.com/products/evo80
під самозбір то треба qk80mk2 або нео80 брати, наприклад, якщо вже від qwertykeys
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 25.09.2025 10:44не думав купити cerakey на свій борд?
Тут еще такой момент.... Ты не в курсе случайно как у керамики с гравировкой? Возможна или без шансов?

Відправлено через 37 секунд:
leif: 25.09.2025 10:58нео80 брати
Туплю с утра. Конечно Neo80
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif
Поки не доріс до окремого килимка для клави, але зі збільшенням апетитів схоже доведеться. Бо знайти щось толкове хоч 900х400 уже проблема, а враховуючи, що я вже пересів на 1000х500, то і назад на 900х400 западло пересідати. Поки ще є запасний сатурн, а далі вусьо... звичайні зняли з виробництва, прошки занадто дораха, а щось інше такого розміру знайти ще та задачка :rotate:
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 10:59Ты не в курсе случайно как у керамики с гравировкой? Возможна или без шансов?
ні. знаю лише, що самі виробники досить недешевих керамічних сетів тільки в останніх ревізіях навчились наносити символи так, щоб вони не злізали за пару місяців активного використання, бо спочатку виходило отаке:
спойлер
Зображення
і це, якщо нічого не плутаю, саме cerakey на фото
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
знаю лише, що самі виробники досить недешевих керамічних сетів тільки в останніх ревізіях навчились наносити символи так, щоб вони не злізали за пару місяців активного використання, бо спочатку виходило отаке:
Ну вот не очень хочется загубить сет за 150$
В приниципе я плюс минус ответил на свой же вопрос по кейкапам, производителям, материалам и т д.
Кстати что можешь сказать по клонам GMK? Встречались, попадались хорошего качества? И чем GMK мотивируют применение именно ABS вместо PBT?
leif
Member

Повідомлення

StTechnik
Ніколи не мав клонів гмк, нічого не можу сказати. ог гмк використовує абс через те, що абс дозволяє отримати кращі кольори і більш яскравий звук. Але вони шайняться, як відомо, тому тут треба розуміти, чи ти на таке готовий. Втім гмк ж робить капи і з pbt — MTNU, як на мене, то дуже зручний профіль і чудова якість. Але через звук який дає пбт я їх використовую лише на своєму норбафорсі
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 11:15 leif
знаю лише, що самі виробники досить недешевих керамічних сетів тільки в останніх ревізіях навчились наносити символи так, щоб вони не злізали за пару місяців активного використання, бо спочатку виходило отаке:
Ну вот не очень хочется загубить сет за 150$
В приниципе я плюс минус ответил на свой же вопрос по кейкапам, производителям, материалам и т д.
Кстати что можешь сказать по клонам GMK? Встречались, попадались хорошего качества? И чем GMK мотивируют применение именно ABS вместо PBT?
kbdiy мені не сильно зайшли, але знову ж таки в основному через так собі товщину. По якості так-то особливих нарікань за ті 15 баксів і нема, фанатам GMK можуть шрифти не зайти, а так більш менш. Чи буде там щось кардинально краще дорожче - цікаве питання... але для себе поки викреслив даблшот з поля зору, не моє. Їдуть звичайні біленькі MDA-шки (такі, тільки з тао), пощупаємо десь через тиждень :rotate:
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm
І яка на них ціна на тао?
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 25.09.2025 11:25 feniks_tm
І яка на них ціна на тао?
З доставкою не сильно то і дешевше, десь 22 загалом вийшло, але зверху докинув стаби ще пощупати (Designer Studio Focus, цікаво чи просто реколор звичайних, чи таки дійсно щось нове і толкове), то вже хай буде так.
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 25.09.2025 11:21але для себе поки викреслив даблшот з поля зору
Есть у меня в закладках клон на DyeSub, правда не понятно что по толщине. По цене дороже конечно же. Закажу - как приедет - посмотрим. :-)
Но в целом как я понял - кейкапы как кейкапы, обычные. Вопрос только к толщине. На них же нет Абибас вместо Адидас? :D
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 11:29 На них же нет Абибас вместо Адидас? :D
Та наче не було, зато у мене на стокових є "CPAS LOCK" :lol:
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 25.09.2025 11:54
StTechnik: 25.09.2025 11:29 На них же нет Абибас вместо Адидас? :D
Та наче не було, зато у мене на стокових є "CPAS LOCK" :lol:
У меня на nicePBT вместо значка на кнопке Win - почему то написано Super. Причем насколько я видел - это частое явление. :D
7mindfields
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 11:15 leif
Я можу, так як в мене їх було 4:
- simple red
- skeletor
- redacted
- laser
Враховуй що gmk клони роблять різні китайські підвали, і можна зіштовхнутися з наступними проблемами - габаритні розміри (ширина, довжина) на 1-1.5мм менше, чері кріплення з великими допусками (на гатероні тримається, на дюрок люфтить), кольори будуть сильно відрізнятися від оригіналу, деякі капи можуть бути пошкрябані із коробки, деякі темні кейкапи модіфаєрів можуть бути різних відтінків. В цілому отримуєш якість на ті ж $25-30.
Додатково варто уваги що є всілякий скам типу gmkkeycaps dot com, який продає клони по $100
StTechnik
Member

Повідомлення

7mindfields
принял. Спасибо за подробности. Ну по приезду - сделаю коротко о том, что в результате.
Действительно обратил внимание что есть вроде как одно и тоже, но цена скачет от 200 до 1000 грн. И я конечно в сказки не верю и от "за 200" не надо ждать чего то прям экстра. А надо ждать именно как за 200 :-)

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
как минимум один качественный сет у меня есть. так что с голыми свичами не останусь. :-)
Вот кстати думал о том что бы купить свичи с начальным весом 30грамм , вместо текущего с 40 грамм.
Я что нибудь почувствую? (тупой вопрос - я в курсе) :D
7mindfields
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 12:45 Вот кстати думал о том что бы купить свичи с начальным весом 30грамм , вместо текущего с 40 грамм.
Більше хибних спрацювань як мінімум в перший час, поки механічна памʼять не звикне
Субʼєктивно - але 40 це мінімум, як на мене, все що легше я б не розглядав
Востаннє редагувалось 25.09.2025 12:57 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

7mindfields: 25.09.2025 12:54
StTechnik: 25.09.2025 12:45 Вот кстати думал о том что бы купить свичи с начальным весом 30грамм , вместо текущего с 40 грамм.
Більше хибних спрацювань як мінімум в перший час.
Отлично! :rotate: С рапид тригером на 0.3мм сработки - прям то что надо. ДУмаю оно от потока воздуха с кондиционера будет печатать :gigi:
7mindfields
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.09.2025 12:56
7mindfields: 25.09.2025 12:54
Більше хибних спрацювань як мінімум в перший час.
Отлично! :rotate: С рапид тригером на 0.3мм сработки - прям то что надо. ДУмаю оно от потока воздуха с кондиционера будет печатать :gigi:
Варто враховувати що є якісні pbt кейкапи з товщиною стінок 1.7mm, так от їм спрінги на 30g наврядче сподобаються, особливо спейсбару
StTechnik
Member

Повідомлення

7mindfields
є якісні pbt кейкапи з товщиною стінок 1.7mm
Вот у меня именно такие сейчас и стоят. Т.е. по факту - лучше стОит наверно.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

StTechnik
Якісні pbt double shot чері-профіля можна ще взяти тут або тут, під час розпродажів десь за пів ціни. На алі клони стабільної якості це Ghost Judges.
А взагалі відкриваєте якийсь vendors list (наприклад kbdnews чи alexotos, і моніторите по списку де вам що сподобається. Тільки дивіться щоб магазин був не з Австралії, хоча пан leif ніби і звідти привозив)
Відповісти