Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
destructX
Member

Повідомлення

MSItig: 21.09.2025 20:55 Підскажіть будь ласка, купив мишку Attack Shark X5, в телемарті (Telemart.ua) сьогодні забрав, прийшов додому підключив, наче все добре. Вона комбінованого підключення, тобто BT, провідний режим, і 2.4G радіоканал. Провідний працює, BT не перевіряв через ряд мінусів. А коли підключаю через 2.4G радіоканал, то через пів години курсор зависає на одному місці, і мишка починає мигати синьою підсвіткою. І ніяк не реагує на рухи чи натискання будь яких кнопок. Допомогає тільки відключення донгла від ноутбука, вимкнення і ввімкнення миші. Я вже пробував робити по інструкції, дістаєш донгл з миші, ставиш перемикач на «2.4G», вставляєш донгл в ноутбук, результат той самий, курсор зависає через 20 хв і все. Підключаю до ноутбуку, сама прийомник (донгл) стоїть зі сторони миші. Я не знаю що це за фігня, я вже думав може якісь драйвера для неї треба чи ще якесь ПО, але зрозумілої інформації не знайшов. Може хтось користувався такою, чи була в користуванні, чи знає в чому причина, підскажіть як виправити.
Ну синім по їдеї моргає бо по бт хоче підключитись. Брак, або кнопкі-перемикачу хана, або ще шось, вона не повинна так працювати, драйвери спеціальні ніякі не потрібні
Kosdnepr
Member

Повідомлення

SaxOFFoN: 19.09.2025 21:03Як у неї колесо порівняно з Zaopin? Хочу щось хоча б на 1000Hz з колесом краще ніж просто "нормальне" і тут все дуже складно, виявляється(
Скрол на обох практично однаковий, так як енкодер один і той же (тільки на F2 пилозахищена версія). Саме колесо на F2 подобається більше. Ну і на Z2 клік колеса набагато тугіший у порівнянні з F2.
Дуже м'яка і тиха прокрутка у енкодерів Kailh dust-proof:
ось таких
Зображення
можлива вам просто варто замінити енкодер?
waryag
Member

Повідомлення

destructX: 26.08.2025 13:49Якшо хочется спробувати шось відносно якісне та дешеве з китайського cучасного то, як на мене, один з найкращих варіантів це VGN VXE Dragonfly R1 SE+
А як вона по розміру: нормальна чи маленька?
Ще бачу варіанти з різним сенсором...
feniks_tm
Member

Повідомлення

waryag: 23.09.2025 17:20 А як вона по розміру
EloShapes у допомогу. Я б до тієї ж когорти "до 20$" додав ATK A9.
destructX
Member

Повідомлення

waryag: 23.09.2025 17:20
destructX: 26.08.2025 13:49Якшо хочется спробувати шось відносно якісне та дешеве з китайського cучасного то, як на мене, один з найкращих варіантів це VGN VXE Dragonfly R1 SE+
А як вона по розміру: нормальна чи маленька?
Ще бачу варіанти з різним сенсором...
А шо таке нормальна? Якшо порівнювати з розмірами умовних bloody V / g502 / deathadder то маленька.
Хіба у SEшки різні сенсори? Наче один був: 3395se
waryag
Member

Повідомлення

feniks_tm: 23.09.2025 17:24 EloShapes у допомогу. Я б до тієї ж когорти "до 20$" додав ATK A9.
Не знайшов там R1. Але по гуглінню, вона коротша і вужча за мій гатор вортекс на 2-3мм, і нижча майже на 5. І суттєво легша. Не думаю, що це буде проблемою.
destructX: 23.09.2025 17:46Хіба у SEшки різні сенсори? Наче один був: 3395se
Так. Поряд була більш дорога модель з підписом "3395". Трохи збило з пантелику.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
destructX: 23.09.2025 17:46А шо таке нормальна? Якшо порівнювати з розмірами умовних bloody V / g502 / deathadder то маленька.
У китайців бувають приколи з зовсім маленькими товарами, що фоткають на фоні жіночих чи дитячих рук. Начебто не той випадок.
feniks_tm
Member

Повідомлення

waryag: 24.09.2025 07:46
feniks_tm: 23.09.2025 17:24 EloShapes у допомогу. Я б до тієї ж когорти "до 20$" додав ATK A9.
Не знайшов там R1.
Як так :rotate:
waryag
Member

Повідомлення

Шукав по "dragonfly" :laugh:
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Дякую за ідею!
Саме замовив паяльник погратися, так як давно хотів, але ніколи до справи не доходило :laugh: Почну із заміни енкодера в razer orochi + сайлент світчі, якщо мишка виживе - оновлю і заопін)
Kosdnepr
Member

Повідомлення

SaxOFFoN: 24.09.2025 20:00Саме замовив паяльник погратися, так як давно хотів, але ніколи до справи не доходило
Ну до паяльнику ще трохи аксесуарів потрібно - тримач, олововідсмоктувач, пінцет, стрічка для випайки, а ще припой, флюс, губка для очищення жала, і т.д. :)
SaxOFFoN: 24.09.2025 20:00оновлю і заопін)
Ось відео з "прокачкою" Zaopin.
waryag
Member

Повідомлення

Прийшла R1 SE. В шутерах ще не пробував, але в цілому враження приємні. Навіть зарядний кабель легенький і гнучкий.
І навіть із захисною плівкою ковзає непогано :laugh:
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

Добрався до паяльника :laugh:

Замінив енкодер у Zaopin Z1 Pro на Kailh Dustproof(тут треба 11мм) - скролом тепер хочеться користуватися. Все дуже плавно та легко "літає", немає відчуття ось цих "кроків" та загальної тугості. Також звук скролу став тихіше.
За компанію оновив і світчі на Kailh Black Gold Mamba, то тут все неоднозначно. Вони хороші, питань немає, але відчуття кліку максимально звичайне чи що. У заводських Huano блакитного кольору було ще доволі прикольне відчуття "підпружинювання", тут такого немає, на інших мишках теж такого ще ніде не зустрічав.

Також на Razer Orochi v2 замінив енкодер на аналогічний Kailh Dustproof(тут треба 9мм), теж стало веселіше ніж із заводським, але не настільки добре як у заопін. Тому що саме колесо відчутно шумніше і менш плавне через ці резинові "пупирки" на ньому.
Світчі замінив на Huano Silent, середню кнопку теж на Kailh Silent, то найшумніший елемент мишки тепер верхня накладна кришка :laugh:

Варто відмітити що на плавність роботи колеса ще впливає наявність змазки в точках дотику до пластику. У заопін її було купа, у рейзера від неї не було і сліду)

Крім того останні тижні користуюсь VGN Dragonfly F2 за яку тут питав вище, то скролл непоганий, але гірше ніж у заопін після заміни, імовірно тут теж заміню :laugh: Тут наче TTC Gold 8мм стоїть.

В цілому, якщо логітеч не роздуплиться з 1000гц в свої топових офісних мишках, то думаю в майбутньому візьму нову z1 pro та всі внутрішні світчі заміню на сайлент версії + енкодер на kailh dustproof та й буде така офісна миша :rotate:

Як людина, яка до того паяльник в руках не тримала, а перед даними процедурами промотала парочку відео на ютюб, заявляю - накосячити і щось вивести з ладу тут треба дуже сильно постаратись, все неочікувано легко.
waryag
Member

Повідомлення

SaxOFFoN

Які саме розміри треба замірювати для заміни? Чи може є якийсь гайд?
shnok
Member

Повідомлення

waryag: 17.10.2025 22:18 Прийшла R1 SE. В шутерах ще не пробував, але в цілому враження приємні. Навіть зарядний кабель легенький і гнучкий.
І навіть із захисною плівкою ковзає непогано :laugh:
Там різниця з r1 pro max декілька сотень гривень)
waryag
Member

Повідомлення

shnok: 19.10.2025 17:42Там різниця з r1 pro max декілька сотень гривень)

Мене в цілому і провідний гатор вортекс задовольняв. Брав на пробу і як тимчасову заміну "диванному" лоджітеку, в якого здох енкодер.

І про макс вдвічі дорожче за СЕ, 600 і 1200. Не знаю, чи вартує воно того.
shnok
Member

Повідомлення

waryag
Се не бачив по 600, бачив по 800грн. Загалом з переваг як би кращий сенсор і покриття

Отправлено спустя 43 секунды:
Скоріше за все, я бачив r1 se plus
maxn
Member

Повідомлення

shnok
у про макс другие свитчи, и они на порядок лучше клацают. Сложно словами описать тактильные ощущения если честно, но это очень сильно заметно - даже тому кто в них не разбирается.
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

waryag: 19.10.2025 17:37 SaxOFFoN

Які саме розміри треба замірювати для заміни? Чи може є якийсь гайд?
Це висота енкодера для колеса миші. В цьому плані нажаль у всіх мишок по різному і основний момент який треба дослідити перед покупкою.
От у випадку з orochi v2 - 9mm, z1 pro - 11mm, dragonfly f2 - 8mm.
Наскільки я бачу то є розміри від 5 до 13 міліметрів. І відповідно при замовленні енкодера треба обирати бажану висоту.

У випадку зі світчами в більшості мишок все універсально для основних кнопок - 3 піни й стандартна висота, тут можна купувати що заманеться від kailh/huano/ttc/hcnhk/omron, вони по розмірах і кріпленнях всі однакові.
Бачу що є якісь зовсім інші кріплення у омронів під певні моделі мишок, але то вже точково гуглити треба.

У випадку з кнопкою для колеса миші все залежить від висоти енкодера і тут вже не універсально. Також в основному підходять маленькі квадратні світчі з 2 пінами. Наприклад у orochi v2 для колеса треба точно такий же світч по висоті як і для основних кнопок, а от у z1 pro треба вище, у dragonfly f2 судячи по фото розбірки навпаки треба більш низький за основні кнопки.

Відправлено через 11 хвилин 19 секунд:
Взагалі, при покупці мишки(і не тільки) на Алі звертайте увагу на такий напис біля товару як "early bird deal" чи щось аналогічне якщо інтерфейс іншою мовою.
Там бувають дуже цікаві ціни, які наскільки я розумію працюють як "одноразова індивідуальна пропозиція" чи щось в такому дусі :laugh:

Я так з недавнього взяв ту ж dragonfly f2 за 35 доларів, коли стандартно вони скрізь по 45+, паяльник alientek t90b за 27 коли стандартно вони по 35+, клаву weikav nut65 за 45 коли стандартно вони по 75+, ще там деякі речі за межами інтересів цього форуму з цінниками ледь не вдвічі нижчими за стандартні на платформі і т.п.
waryag
Member

Повідомлення

SaxOFFoN

Дякую.
shnok: 19.10.2025 18:11Се не бачив по 600, бачив по 800грн. Загалом з переваг як би кращий сенсор і покриття

Отправлено спустя 43 секунды:
Скоріше за все, я бачив r1 se plus
Сейсора мені і так достатньо.
Це і є +. 550 з купоном. Традиційно для алі ціни гуляють залежно від розпродажів і лівої п'ятки продавця.
Melofon
Member

Повідомлення

MSItig: 21.09.2025 20:55 Підскажіть будь ласка, купив мишку Attack Shark X5, в телемарті (Telemart.ua) сьогодні забрав, прийшов додому підключив, наче все добре. Вона комбінованого підключення, тобто BT, провідний режим, і 2.4G радіоканал. Провідний працює, BT не перевіряв через ряд мінусів. А коли підключаю через 2.4G радіоканал, то через пів години курсор зависає на одному місці, і мишка починає мигати синьою підсвіткою. І ніяк не реагує на рухи чи натискання будь яких кнопок. Допомогає тільки відключення донгла від ноутбука, вимкнення і ввімкнення миші. Я вже пробував робити по інструкції, дістаєш донгл з миші, ставиш перемикач на «2.4G», вставляєш донгл в ноутбук, результат той самий, курсор зависає через 20 хв і все. Підключаю до ноутбуку, сама прийомник (донгл) стоїть зі сторони миші. Я не знаю що це за фігня, я вже думав може якісь драйвера для неї треба чи ще якесь ПО, але зрозумілої інформації не знайшов. Може хтось користувався такою, чи була в користуванні, чи знає в чому причина, підскажіть як виправити.
У меня Attack Shark R2 но таких проблем по беспроводу никогда небыло, но не факт что у нас одинаковые контроллеры, скорее разные , у меня там какой-то PAR (но обещают что он очень экономный и с сенсором 3950 обещают 200часов работы (естественно не на максимальных 8к а при 1к Гц опросе) при аккуме 250мАч, но точно не популярный Nordic nRF52840 который вроде тоже очень экономный , и энкодер у моей F-Swith E-10 Broun (верх крышки противопылевой защиты коричневый пластик, внутреннее кольцо жёлтое) в общем оно по началу изредка скриперо , но через месяц заскрипело чаще и я просто не выпаивая чуть расширил чтобы затолкнуть густую тефлоново-силиконовую смазку в то место где крутится основание в энкодере, забив это смазкой я его обратно закрыл задвинув части корпуса теперь практически не слышу даже сам шелест прокрутки, у меня никогда небыло на столько тихого энкодера, не важно вверх или вниз я кручу это очень легко но при этом отсечки чувствуются нормально, но прокрут стал куда мягче и любой паразитный и любой шумный звук пропал полностью, он стал очень слабослышим, сила нажатия на переключатель естественно не изменилась, для этого нужно менять переключатель, но крутить стало куда приятней.
Відповісти