AMD FSR 4 запустили на Radeon RX 6800 XT — якість краща, але продуктивність нижча на 10-20%

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

OldBoyUA: 22.09.2025 23:24
man1242: 22.09.2025 23:15

Робокоп доречі норм працює як не дивно, навіть з люменом але він там гірше виглядає ніж без нього :laugh: В сталкер2 з длсс4 на кваліті у 2к, графічних артефактів значно менше ніж з ТАА 100% чи ТСР :shuffle:
Я не сумніваюсь що масштабування корисне, але тенденції робити ігри під 60 кадрів з урахуванням масштабування м'яко кажучи лякають.а коли згадуєш що на носі ПС6 і нова консоль від майків складається враження що цикл життя щойно купленої мідл карти 2роки .
Прокинувся)) вже давно у хуанга мідл карта не живе більше 2х років )) Навіть якщо карта дуже вдала та може норм працювати то в новому поколіні буде нова апаратна фішка що змусить тебе купувати нову.
спойлер
раніше взагалі кожен рік була нова карта що значно краща ніж минула
Наприкладі АМД це взагалі склало як 1.5 роки)) я купував в 2023 році 7900хтх з надією що буде щось хоч трохи краще ніж фср3 але як вже почули від саміх інженерів у амд що топ 2022 року став легасі картою вже у 2024 році, тупо клали болт а карта то мала усі шанси запустити той же фср4 :shuffle: ну мож повільніша була на 10-20% ніж фср3 але хочаб було. Знову маємо стан речей що АМД тільки копіює що робить Хуанг а не преносить іновації, знову маємо вагон обіцянок наприклад того ж ред стоуну що обіцяли що буде реліз в літку а отримали десь там у майбутньому все буде, не факт що той же рдна5 буде вже надворі. Я особисто дуже зневірився у амд після таких мувів, поховати 7900хтх котрій ще і року не було це потрібно вміти.
Последний раз редактировалось man1242 22.09.2025 23:35, всего редактировалось 1 раз.
Matumba92
Member

kairo: 22.09.2025 23:27
Та та з 2022-23 на анріл я пам'ятаю аж Робокопа який є грою явно не 1го ешелона і Лордів.
Це все, що ви пам'ятаєте?
Star Wars Jedi: Survivor
Stalker 2
Remnant II
Lords of the Fallen
Silent Hill 2
Dune: Awakening
Avowed
Ваша картка за 2.5к доларів має підтримку
Все те саме стосується RTX2060. Карти, яка вийшла 6 років тому, Карл! Не кажучи вже про те, що моя картка не коштувала 2.5к доларів.
Питання про людину з 3060 дивне. Я думаю їй краще грати без нав'язаних люменів але не на лоу пресетах і на Dlss кволіті. Я волів би щоб середньостатистичний гравець міг би розраховувати хоча б на середні в нативі або ультрависокі з масштабуванням. Люменом най тішаться ентузіасти.
Рішення є! Не грати черговий UE-лагодром. Не підтримувати гаманцем криворуких розробників. Все просто.
Согласен, Обливион ремастер вернул ибо стартеры в открытом мире, на любых настройках. Когда перестанут покупать кривое не оптимизированное непонятно что, тогда перестанут использовать всратый UE5.
Но увы этого не случится.
Enjthesilence
Member

OldBoyUA: 22.09.2025 23:28
Enjthesilence: 22.09.2025 23:17
не треба щось пригадувати, список є в інтернеті. знову таки, люмен анонсували ще до релізу юе5.
моя картка коштує 50к гривень, які 2.5к доларів? яку підтримку? я також за все хороше, проти всього поганого, щоб всі грали з гарним фреймретом на дешевих картах, от тільки хотілки не корелюються з реальністю, але все ще не бачу мінусів в тому що ртх 2060 має підтримку сучасного апскейлера і до чого тут юе5? це всратий рушій? 100% ніхто ж не сперечається, але це просто всратий рушій на якому дуже легко робити "красиві" ігри, саме тому він такий популярний, оптимізація на превеликий жаль відходить на другий план.
Я відповідаю одному користувачу, ви з істеричними мотивами кричите що ваша картка не коштує 2.5к так як в є іншим користувачем :idea: З вами все добре ?
перепрошую, помилився, зі мною все добре.
"істеричні мотиви" - як вдало ти вмієш химерити, прям рівень. :learn:
ну щось по факту напишеш? бо твоя теорія змови про люмен якось жиденько все ще виглядає
man1242
Member

Matumba92: 22.09.2025 23:34
Stalker 2
Remnant II
Lords of the Fallen
Silent Hill 2
Avowed

Все те саме стосується RTX2060. Карти, яка вийшла 6 років тому, Карл! Не кажучи вже про те, що моя картка не коштувала 2.5к доларів.

Рішення є! Не грати черговий UE-лагодром. Не підтримувати гаманцем криворуких розробників. Все просто.
Согласен, Обливион ремастер вернул ибо стартеры в открытом мире, на любых настройках. Когда перестанут покупать кривое не оптимизированное непонятно что, тогда перестанут использовать всратый UE5.
Но увы этого не случится.
У геймпассі пробував, статерило хвилин 5 потім прокешувало та не було взагалі, а ось 100фпс з длсс кваліті у 2к то сміх звісно. Головне що тдп карти 230ват що ще більше цікавіть наскільки обмежений в них кодінг під пк порт :laugh:
yurius_r
Member

Vlaad13
Купіть нормальний монітор і сучасну гру, і тоді ви зрозумієте для чого потрібен генератор кадрів
А можна трохи більше деталей. Є монітор із фрісінком 1080p 165Hz. Яку гру мені глянути щоб щось там зрозуміти? На що звертати увагу?
OldBoyUA
Member

Та та з 2022-23 на анріл я пам'ятаю аж Робокопа який є грою явно не 1го ешелона і Лордів.
Stalker 2
Remnant II
Lords of the Fallen
Silent Hill 2
Avowed
Ваша картка за 2.5к доларів має підтримку
Питання про людину з 3060 дивне. Я думаю їй краще грати без нав'язаних люменів але не на лоу пресетах і на Dlss кволіті. Я волів би щоб середньостатистичний гравець міг би розраховувати хоча б на середні в нативі або ультрависокі з масштабуванням. Люменом най тішаться ентузіасти.
Та в мене є особливість пам'ятати в те що я грав а не все що мені перечислив чат GPT *) Бо іноді він видає вам список який ви контрал с контрал в а там половина прикладів 24 рік а я говорив за 22-23. Серйозно перевіряйте шо він вам пише. Бо я б не помітив але Сталкер який вийшов в кінці осені 24го навіть така неуважна як я людина змогла зауважити . Я на щастя не збирав нічого на RTX2060, але людей з 3060 маю цілу купу,якихось переможних бравад про підтримку від них по правді кажучи не чув, а низку скарг про продуктивність в останні півтора роки достатньо. Пане Kairo ви ж видаєтесь по написаному притомною людиною які Карли? Якщо говорити серйозно а не рекламними лозунгами "8 років підтримки" то як би власники 30серії 40 серії( я не за оверпрайс сегмент) думаю помітили значні проблеми в іграх. Я знаходжу їх доволі штучними. Мало того я графічно не бачу чим вони викликані. Не тре розцінювати мене як якогось амд фанатика останні 5 пк які я зібрав були в 4х випадках на зелених відеокартах. Просто ставлячи в пк 3060 свого часу я був впевнений в тому що я збираю а ставлячи 5060 сьогодні я очікую дзвінок завтра. Стагнація конкретно мені очевидна. Те що вона не очевидна вам з 4090 я розумію, але це не значить що її нема. І чомусь підтримка 8 років мене ніяк не заспокоює при недостатній продуктивності уже сьогодні.

Відправлено через 14 хвилин 42 секунди:
Enjthesilence: 22.09.2025 23:37
OldBoyUA: 22.09.2025 23:28

Я відповідаю одному користувачу, ви з істеричними мотивами кричите що ваша картка не коштує 2.5к так як в є іншим користувачем :idea: З вами все добре ?
перепрошую, помилився, зі мною все добре.
"істеричні мотиви" - як вдало ти вмієш химерити, прям рівень. :learn:
ну щось по факту напишеш? бо твоя теорія змови про люмен якось жиденько все ще виглядає
Дивіться іноді коли людина фанатична до чогось кращим виходом є її ігнорування. Якщо людина 300 разів під всіма постами співає оди нвідеа з мої сторони було б диким намагатись перевести її в якийсь табір. особливо коли ти не перебуваєш в жодному з них. Я розумію ви прагнете уваги з тих пір як Геральт ваз заблокував,але боюсь замінити його для вас я не зможу. Якщо вам щось видається жиденьким і вам не вистачає знайдіть такого ж фанатика червоних і переписуйтесь з ним. Мені це малоцікаво. Мене більше хвилює середньостатистична збірка пк і досвід який людина з ним отримує. В конкретно цій темі мене хвилює масштабування. Його нав'язлива обов'язковість. І навіть з ним дуже недостатня продуктивність.
OldGoodGames
Member

AMD FSR 4 запустили на Radeon RX 6800 XT — якість краща, але продуктивність нижча на 10-20%
амд це називає - "розкритіє потанцевала" :laugh:
OldBoyUA
Member

man1242: 22.09.2025 23:33
OldBoyUA: 22.09.2025 23:24

Я не сумніваюсь що масштабування корисне, але тенденції робити ігри під 60 кадрів з урахуванням масштабування м'яко кажучи лякають.а коли згадуєш що на носі ПС6 і нова консоль від майків складається враження що цикл життя щойно купленої мідл карти 2роки .
Прокинувся)) вже давно у хуанга мідл карта не живе більше 2х років )) Навіть якщо карта дуже вдала та може норм працювати то в новому поколіні буде нова апаратна фішка що змусить тебе купувати нову.
спойлер
Наприкладі АМД це взагалі склало як 1.5 роки)) я купував в 2023 році 7900хтх з надією що буде щось хоч трохи краще ніж фср3 але як вже почули від саміх інженерів у амд що топ 2022 року став легасі картою вже у 2024 році, тупо клали болт а карта то мала усі шанси запустити той же фср4 :shuffle: ну мож повільніша була на 10-20% ніж фср3 але хочаб було. Знову маємо стан речей що АМД тільки копіює що робить Хуанг а не преносить іновації, знову маємо вагон обіцянок наприклад того ж ред стоуну що обіцяли що буде реліз в літку а отримали десь там у майбутньому все буде, не факт що той же рдна5 буде вже надворі. Я особисто дуже зневірився у амд після таких мувів, поховати 7900хтх котрій ще і року не було це потрібно вміти.
Ну та ж 3060 на якій я любив збирати ще трошки жила,але зараз коли ставиш 5060 є дуже неприємне враження що вона буде гарбузом через рік.
FastBullet
Member

Vlaad13: 22.09.2025 15:56
FastBullet: 22.09.2025 15:48
Дійсно хочеш знати що гірше ??
То я тобі скажу , то це дурні які купують по 150к відяхи і навіть по 60-80к :lol: :lol: :lol:
В мене сусід купив Мерседес, який же дурень, міг би Жигулі купити :lol:
А мені тут нуб написав, а міг би помовчати :lol: :lol: :lol: :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
Enjthesilence: 22.09.2025 16:10
FastBullet: 22.09.2025 15:54
Ти все ще виправдовуєш свою недолугу карту за 150к :lol: :lol: :lol: :lol:
як же тебе коробить від чужих грошей, фу :tomat:
І ще один захисник оверпрайса :lol: :lol: :lol: вам вже потрібно тут якийсь «клуб Буратіно» відкривати :lol: :lol: :lol: :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 28 секунд:
erkins007: 22.09.2025 16:42
FastBullet: 22.09.2025 15:48Дійсно хочеш знати що гірше ??
То я тобі скажу , то це дурні які купують по 150к відяхи і навіть по 60-80к
Во идиоты! Все же знают что настоящие гении покупают пивко в АТБ по акции, а настоящие бизнесмены и стратеги работают в такси)
Так ты ж по акции и взял , когда она 200к стоила ты ж ее в атб за 150к и взял 🤣🤣🤣🤣 не забудь рассказать сколько этот мусор сейчас стоит :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Мамкин бизнесмен :lol: :lol: :lol: :lol:
kairo
Member

Та в мене є особливість пам'ятати в те що я грав а не все що мені перечислив чат GPT *) Бо іноді він видає вам список який ви контрал с контрал в а там половина прикладів 24 рік а я говорив за 22-23.
Почекайте. Ви написали - "Вийшла 50та лініка і якось чудовим чином вона була обрамлена виходом купи ігор на UE5 з люменом з яким нічого не можна зробити" Лінійка RTX50 вийшла у 2025-му році. Усі перелічені мною ігри вийшли в час RTX40 карт. І вже тоді проблеми рушія стояли у весь зріст. Нинішнє покоління тут ні до чого.
а низку скарг про продуктивність в останні півтора роки достатньо
Ледве не найбюджетніша карта 2021-го року має недостатню продуктивність у 2024-25х роках. О це так новина!
Мало того я графічно не бачу чим вони викликані.
Кривими руками лінивих розробників та рахітним рушієм. Як там оптимізація KCD2, Clair Obscur: Expedition 33, Split Fiction?
І чомусь підтримка 8 років мене ніяк не заспокоює при недостатній продуктивності уже сьогодні.
Я не знаю, скільки ви років граєте в комп'ютерні ігри, але раніше було так - купуєш мідлову відеокарту, проходить пару років і вона вже нічого не тягне нормально. Все, фініш. Зараз людина може навіть на 3060 більш менш грати в сучасні ігри із компромісами в якості. Просто банально не треба грати в різне неоптимізоване лайно.
Просто ставлячи в пк 3060 свого часу я був впевнений в тому що я збираю а ставлячи 5060 сьогодні я очікую дзвінок завтра.
Причини цього вже мільйон разів обмусолювались. Поки не спаде ШІ-лихоманка, нормальних цін на відеокарти не буде. На 5060 можна буде грати багато років, звісно, що не на ультра налаштуваннях в 4К із РТ.
Vladys77
Member

Enjthesilence: 22.09.2025 15:16
зашквар, це длсс4 на карті 2018 року і фср3 на 7900хтх
На 7900XTX можна і без апскейлерів грати.
Звісно неприємно, що нова технологія не працює на топовій карті. Але не працює через апаратну непідтримку, а не через те, що Ліза зажмотила.

Он Лізин дядько взагалі відеокарти нового покоління випустив лише з програмним покращенням і сказав що 8ГБ відеопам'яті всім вистачить, в кого немає ПК за 10к $ :lol:

Відправлено через 8 хвилин 5 секунд:
kairo: 23.09.2025 01:28
Причини цього вже мільйон разів обмусолювались. Поки не спаде ШІ-лихоманка, нормальних цін на відеокарти не буде. На 5060 можна буде грати багато років, звісно, що не на ультра налаштуваннях в 4К із РТ.
Ага, а до того всі чекали поки лихоманка майнінга спаде :laugh:

Там всі один в одного інвестують десятки мільярдів доларів на розвиток ШІ. А такі гроші за кілька років не відіб'ються. Тому якраз твої онуки може дочекаються дешевих відеокарт після лихоманки ШІ :lol:

Або ШІ побудує SkyNet і на ПК вже гратимуть термінатори :laugh:
Enjthesilence
Member

OldBoyUA: 23.09.2025 00:29 Дивіться іноді коли людина фанатична до чогось кращим виходом є її ігнорування. Якщо людина 300 разів під всіма постами співає оди нвідеа з мої сторони було б диким намагатись перевести її в якийсь табір. особливо коли ти не перебуваєш в жодному з них. Я розумію ви прагнете уваги з тих пір як Геральт ваз заблокував,але боюсь замінити його для вас я не зможу. Якщо вам щось видається жиденьким і вам не вистачає знайдіть такого ж фанатика червоних і переписуйтесь з ним. Мені це малоцікаво. Мене більше хвилює середньостатистична збірка пк і досвід який людина з ним отримує. В конкретно цій темі мене хвилює масштабування. Його нав'язлива обов'язковість. І навіть з ним дуже недостатня продуктивність.
Дуже цікаво, особливо твоя теорія, що Epic Games із NVIDIA спеціально під реліз 5000 серії відеокарт “зламали” продуктивність люменом. Це вже рівень — хоча банально дати не збігаються, але звучить епічно.
А ігри без критичних проблем на UE5, мабуть, просто не отримали достатньо грошей від “пана Жупана”, так? Дедукція на найвищому рівні. Головне — шапочку з фольги не забудь, бо без неї змова працює ще сильніше.
Ну такий «не фанат», прям вірю, от вірю.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Vladys77: 23.09.2025 01:53 Он Лізин дядько взагалі відеокарти нового покоління випустив лише з програмним покращенням і сказав що 8ГБ відеопам'яті всім вистачить, в кого немає ПК за 10к $ :lol:
https://www.overclockers.ua/ua/news/amd ... 0p-gaming/
yariksom
Member

Відеокарта AMD Radeon RX 6700 XT побудована на основі архітектури RDNA 2 там також можливо FSR 4 включити?
Якщо так то скиньте будь ласка якесь посилання.
Геральт
Member

erkins007: 22.09.2025 20:15 Ахха, по факту к меня без всякого генератора было 65+ фпс. Там где у Радеонов 15. По твоей логике если я куплю телевизор 240 герцовый, то 5090 будет отстоем потому что не сможет родных 240 нарисовать?)
Да и странно это слышать от человека, который утверждал что 35 кадров+ генератор это вообще отлично.

Отправлено спустя 45 секунд:
Enjthesilence: 22.09.2025 19:35слухай, а що твоя карта може в некст-ген версії "Відьмака 3?", ах точно 30 фпс, а це гра 10 річної давнини, на хвилиночку - це так працює?
Стрелочка не поворачивается
О, вже 65. Завтра буде 70. До чого тут монітор? Ще раз, гра 2020, топова карта 2025, генератор. З чого робимо висновок, що генератор не ок, але якщо дуже хочеться, то можна :D

Ніякої "некст-ген" версії В3 не існує. А є 10річна гра з прикрученими променями і древнючими текстурами. І втрачати X2 швидкодії я б все одно не став, навіть якби вирішив пройти її втретє.
спойлер
Изображение
Изображение
item2
Member

yariksom: 23.09.2025 07:53 Відеокарта AMD Radeon RX 6700 XT побудована на основі архітектури RDNA 2 там також можливо FSR 4 включити?
Якщо так то скиньте будь ласка якесь посилання.
Можна.

Оригінальний пост:
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... t_work_on/

Скачати dll fsr 4 int 8 можна тут:
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... 3_7900xtx/

Запустити без артефактів можна на Adrenalin 23.9.1 або пропатчити останній драйвер перед установкою. Посилання на старий драйвер:
https://www.amd.com/en/resources/suppor ... 3-9-1.html

Як пропатчити останній драйвер, мануал:
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... t_certain/

Як встановити оптіскейлер і замінити лібу на fsr 4 int 8:

Якщо гра з підтримкою fsr 3.1, то оптіскейлер необов'язковий. Тільки 1 dll замінити.
Джон_Иваныч
Member

Kirakishou: 22.09.2025 13:59 Цікаво спостерігати, як деякі власники відеокарт AMD радіють тому факту, що AMD плюнула всім власникам RDNA3 в обличчя. Моя RX 7800 XT ще має майже півтора роки гарантії, але з точки зору компанії AMD вона вже вважається застарілою. В той час як відеокарти Nvidia не тільки минулого покоління, а навіть позаминулого отримали підтримку DLSS 4. І після цього хтось ще дивується, що Nvidia є лідером. Мене, як користувача, не обходить, яких там тензорів AMD не додали в RDNA3. Є простий факт, що минуле та позаминуле покоління відеокарт Nvidia підтримує DLSS 4, а в AMD не те що позаминуле, а навіть минуле покоління, відеокарти якого ще мають гарантію, вже не підтримують нову технологію. Після такого відвертого плювка в обличчя треба бути мазохістом, щоб захищати відеокарти від AMD.
Мати 7800хт і жалітися, що вона не підтримує фср4... Це як та голодна тітка, з палкою ковбаси, а ниє, що немає хліба😁 Я останній рік сидів на 6800ХТ, все йшло в нативі у 2560х1080. Знайомий виніс мені мізки, що длсс мало не "краще за натив" © і т.п. Зараз маю 5070 і скажу, що всі дуже переоцінюють длсс, бо миліть воно знатно навіть на "quality", а необхідність у ньому виникає лише в іграх з path tracing. І той же PТ, так, виглядає круто, але якою ціною? Віддав за карту 650$, щоб грати у фуллхд+ з генератором і длсс кккк. На даний момент дуже спірна технологія в плані балансу між візуальним ефектом та продуктивністю. Я вже мовчу, що у амд древня 6700хт була з 12гб, а у 7800хт козирні 16гб. У нвідіа це розкіш навіть у 2025
Yaroslav308
Member

man1242: 22.09.2025 23:33знову маємо вагон обіцянок наприклад того ж ред стоуну що обіцяли що буде реліз в літку а отримали десь там у майбутньому все буде
Усі питання до того, хто вам таке обіцяв, а AMD казала про другу половину року. Звісно, не хотілося б, щоб під «другою половиною» мали на увазі кінець грудня, але формально ж вони все одно будуть праві.
Джон_Иваныч
Member

OldBoyUA: 23.09.2025 00:49
man1242: 22.09.2025 23:33

спойлер
Ну та ж 3060 на якій я любив збирати ще трошки жила,але зараз коли ставиш 5060 є дуже неприємне враження що вона буде гарбузом через рік.
3060 з 12гб на свій час була імба, а 5060 - гарбуз із коробки
Kirakishou
Member

Джон_Иваныч: 23.09.2025 08:55Мати 7800хт і жалітися, що вона не підтримує фср4... Це як та голодна тітка, з палкою ковбаси, а ниє, що немає хліба😁 Я останній рік сидів на 6800ХТ, все йшло в нативі у 2560х1080. Знайомий виніс мені мізки, що длсс мало не "краще за натив" © і т.п. Зараз маю 5070 і скажу, що всі дуже переоцінюють длсс, бо миліть воно знатно навіть на "quality", а необхідність у ньому виникає лише в іграх з path tracing. І той же PТ, так, виглядає круто, але якою ціною? Віддав за карту 650$, щоб грати у фуллхд+ з генератором і длсс кккк. На даний момент дуже спірна технологія в плані балансу між візуальним ефектом та продуктивністю. Я вже мовчу, що у амд древня 6700хт була з 12гб, а у 7800хт козирні 16гб. У нвідіа це розкіш навіть у 2025
У мене 4К монітор і якщо ті ігри, в які я постійно граю, вона ще відносно добре тягне в 4К і стабільні 60 фпс, то такі ігри як Stellar Blade або Wuthering Waves в 4К вже не тягне, я вмикаю FSR 3.
Щодо апскейлерів — в більшості ігор, в які я граю, із опцій загладжування є тільки ТАА і SMAA. SMAA навіть в 4К залишає багато сходинок, тому я використовую ТАА. Він мильний, але краще згладжує. Я звик до мила, тому це мене не так дратує, як сходинки. І, наскільки я розумію, FSR 4 та DLSS 4 по якості картинки будуть краще, ніж рідна роздільна здатність з ТАА.
Можливо, для 1440р цієї відеокарти вистачає для більшості ігор, але я граю на 2160р моніторі і міняти монітор на 1440р не хочу. А так би я з FSR 4 апскейлив ігри до 2160р і мав би картинку на рівні 4К+ТАА тільки з більшою продуктивністю.
yariksom
Member

item2
Дякую! буду пробувати :)
Ответить