Z170-P D3

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gank
Junior

Повідомлення

Добрий вечір!

Маю динозавра у вигляді Z170-P D3 з останньою версією біоса 2604 та i5-6500 . Як можна вижати з неї максимум? Нарив 2 варіанти:

1)Є можливість розганяти на ній (нон К) проци по шині, але з модифікованим біосом і наче б то потрібно робити відкат на більш старіший біос.
2)Можна всунути Coffee Lake, але знову ж таки через модифікований біос та через колхоз пінів на проці (також маю 9400f, 9100f)

У когось є актуальна інфа по цьому? Все що нарив це 9 річні відео на незрозумілій мові, які викликають ще більше питань та биті посилання на гайди.

Більше цікавить 1 варіант, зараз на останній версії біоса з i5-6500 меню з BCLK (100) доступне, але при будь якій зміні навіть на 1гц загрузка не відбувається, хоча судячи по відео з нього спокійно витискають 4,5гц+

Буду радий любій інорфмації, програматора не маю.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Шукайте non-K BIOS, якщо він є на Вашу плату.
Тема десь є тут на форумі.

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
viewtopic.php?t=158616&hilit=non+k
tornadox
Member

Повідомлення

Gank: 22.09.2025 21:18Добрий вечір!

Маю динозавра у вигляді Z170-P D3 з останньою версією біоса 2604 та i5-6500 . Як можна вижати з неї максимум? Нарив 2 варіанти:

1)Є можливість розганяти на ній (нон К) проци по шині, але з модифікованим біосом і наче б то потрібно робити відкат на більш старіший біос.
2)Можна всунути Coffee Lake, але знову ж таки через модифікований біос та через колхоз пінів на проці (також маю 9400f, 9100f)

У когось є актуальна інфа по цьому? Все що нарив це 9 річні відео на незрозумілій мові, які викликають ще більше питань та биті посилання на гайди.

Більше цікавить 1 варіант, зараз на останній версії біоса з i5-6500 меню з BCLK (100) доступне, але при будь якій зміні навіть на 1гц загрузка не відбувається, хоча судячи по відео з нього спокійно витискають 4,5гц+

Буду радий любій інорфмації, програматора не маю.
тегни мене якщо будеш мати успіх, маю MSI Z170m mortar + i5 6600, кофі мод відкинув. Виглядає як багато затрат за низьку ймовірність успіху. А от модифікація біоса заради BCLK мене цікавить.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Зеон поставив 1270v5 за 800грн., як на мене норм варіант
МП Asus B150M-Plus D3
tornadox
Member

Повідомлення

Mykolay3ack
я якраз створив тему viewtopic.php?f=3&t=292106
а що треба щоб такий процесор завести в цю мат плату? Я так розумію вбудована графіка відсутня там, що для серверного використання не мало би бути проблемою.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

tornadox
Як варіант МП на B365 чипсеті з прошивкою під зеони. ИМХО
tornadox
Member

Повідомлення

Mykolay3ack
варіант з модифікацією біос цікавий, дякую, знайшов продавця.
Васильович
Member

Повідомлення

Mykolay3ack: 21.11.2025 14:56Зеон поставив 1270v5 за 800грн., як на мене норм варіант
МП Asus B150M-Plus D3
Хм, а я щось думав, що CC150 є найкращим варіантом для обох ітерацій LGA1151 :shuffle:
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Він не коштує 720 грн.
WSavage
HWBOT OC Team

Повідомлення

tornadox: 21.11.2025 15:35 Mykolay3ack
я якраз створив тему viewtopic.php?f=3&t=292106
а що треба щоб такий процесор завести в цю мат плату? Я так розумію вбудована графіка відсутня там, що для серверного використання не мало би бути проблемою.
Прошити біос під зеони, якщо потрібен енергоефективний, то дивіться у бік 1260L V5, є ще 1268L V5, він з графікою, але прайс як за 9600К або 7700К
Lak1ll
Junior

Повідомлення

Ну розблокувати розгін по шині варіант непоганий, бусту трохи дасть, головне щоб кулер був потужний, можливо скальп треба буде, хоча це краще робити для і7 (8 потокові моделі).
Наскільки правильно я зрозумів, у вас плата на ддр3 пам'яті, тобто кофе мод вже мінус. Лишається тільки ставити xeon 1230 v5 та v6 через мод біос, (робиться так само як кофе мод але без втручань в сокет та заклеюювання контактів проца).
Також моделі бувають 1240, (1245 зі встройкою якщо треба, якщо остання цифра не нуль то має встройку), та 1270-1275 також. Якщо плануєте розгін по шині то варто взяти 1230-1245, бо ж дешевше. Якщо ні то тоді 1270 моделі.
Відповісти