Ринок геймерського «заліза» та периферії за підсумками року зросте на 35%, вважають аналітики JPR

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

leif: 22.09.2025 11:35в нормальних компаніях
Що робити, в нормальних, вочевидь, не працював. :dontknow:
leif: 22.09.2025 11:37очкариків умовно "багато", і їх можна набрати ще, а знайти нормального керівника, який буде показувати стабільно гарний результат це задача набагато-набагато складніша
Дякую, пожартували)
Я занадто багато останнім часом проводив на зустрічах щоб упевнено стверджувати: 80% керівного складу - тупі неучі. Їх замінити можна хоч завтра. І робота рухатиметься як мінімум не гірше. Знайти ж на заміну спеціаліста напрямку - то он вже півроку шукають. Бо він же має заробляти менше, як вищеназваний неуч :D
І щодо очкариків, то я більше про науковців говорив, а не пересічного спеца. Бо науковці - це сильно рідкісні птахи.
Востаннє редагувалось 22.09.2025 11:42 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Ostin: 22.09.2025 11:38Що робити, в нормальних, вочевидь, не працював.
співчуваю.
Ostin: 22.09.2025 11:38Дякую, пожартували)
Я занадто багато останнім часом проводив на зустрічах щоб упевнено стверджувати: 80% керівного складу - тупі неучі. Їх замінити можна хоч завтра.
а ви такий розумний і досі не керівник зарплатою у кількадесят тисяч баксів на місяць просто тому, що вам це все огидно і душа не лежить, так?
Ostin
Member

Повідомлення

leif: 22.09.2025 11:42досі не керівник
Звідки інфа?
Знайти керівника - це повісити оголошення. Знайти спеціаліста - це важкий квест.
leif
Member

Повідомлення

Ostin: 22.09.2025 11:43Звідки інфа?
аа, ясно, ну вітаю з підвищенням :laugh:
Ostin: 22.09.2025 11:38Бо науковці - це сильно рідкісні птахи.
дивлячись де

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Ostin: 22.09.2025 11:43Знайти керівника - це повісити оголошення. Знайти спеціаліста - це важкий квест.
ви знайдіть нормального керівника, який буде за умов потужної ринкової конкуренції показувати високі результати, повісьте оголошення, спробуйте. я вам гарантую на 125%, що квест по пошуку будь-якого фахівця виглядатиме на цьому тлі легкою прогулянкою
Ostin
Member

Повідомлення

leif: 22.09.2025 11:46нормального керівника, який буде за умов потужної ринкової конкуренції показувати високі результати
На жаль, в тих компаніях, де я працював і працюю, таких не було і не буде. :dontknow:
Якщо треба знайти якогось умовного маска чи альтернативу, який має принести трильйон баксів прибутку - думаю, це теж дуже складна задача. А пересічний очільник дуже і дуже далекий від зазначеного. Деякі взагалі адмінять напрям, не суттєво вникаючи в деталі.
leif
Member

Повідомлення

Ostin: 22.09.2025 11:46Якщо треба знайти якось умовного маска чи альтернативу
о ні, я кажу про масштаб набагато-набагато менший

я розумію, що існує багато прикладів непрофесійних людей, які опинились волею випадку на керівних посадах, так само існує безліч прикладів, коли на інших, буквально будь-яких, посадах опиняються нефахові люди. але якщо ми говоримо про справді успішні кейси, то без нормального керівництва вони не можливі, і знайти його це велике везіння. чисто статистично це важче ніж знайти інших спеців, звідси і зарплати.

повторюсь, що компанії, які існують в якомусь своєму штучно створеному вакуумі, по якомусь блату-схемі на митниці тощо, з якимось фінансуванням з олігархічного/мафіозного общака або і держбюджету тощо тощо, це все окремі історії і там діяльність може сильно відрізнятись. але їх діяльність розглядати немає сенсу, імхо
yuriy_dd
Member

Повідомлення

FirstTDM: 22.09.2025 10:10ну а потом привыкает и его уже невозможно оторвать от винды - и тут святое правило "кнута и пряника" - сделал уроки + хорошие оценки = 2-3 часа в день можешь поиграть..
хороший метод, але не на 2-3 год
є таке слово - нудьга - і це дуже добре, після неї хочеться почати щось робити
Геральт: 22.09.2025 10:35а навіть допомагають навчанню. Зокрема, в освоєнні мов
чув таке, це як українську знати бо розмовляєш, але тест провалиш
краще поєднювати - знати граматику, тренувати слухати і говорити, ну і головне - пробувати писати на тему - викласти думку
alumem: 22.09.2025 10:43вам много чего пригодилось со школы ?
це типовий закид людей які не в курсі навіщо школа - її основне завдання - навчити вчитись, як сходи - стати на поточну - щоб змогти стати на наступну
я перші цвяхи крадькома забивав в землю ще до школи - думаєте мені це пригодилось?

Відправлено через 26 хвилин 7 секунд:
говорив з сином - яка гра заставляє його найбільше думати - це настолка: Unmatched

там якісь навіть змагання і турніри є, він бере участь - виграє
Геральт
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.09.2025 13:08 чув таке, це як українську знати бо розмовляєш, але тест провалиш
краще поєднювати - знати граматику, тренувати слухати і говорити, ну і головне - пробувати писати на тему - викласти думку
Ви знову фокусуєтесь на тестах. Тести здав і забув.
Найбільш затребувана частина - сАме спілкування, розмовна. Граматикою навіть носії не особливо паряться.
Ostin
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.09.2025 13:08навіщо школа - її основне завдання - навчити вчитись
Це протирічить спостереженням, коли геть погані учні стають успішними ділками.
Якщо мова про школу як соціальне явище у відриві від предметів - то інша розмова. Але більшість школу сприймає як набір теоретичних знань. Якщо воно не так працює, то предмети можна відмінити ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Геральт: 22.09.2025 13:35 Ви знову фокусуєтесь на тестах. Тести здав і забув.
тести - це зріз ваших знань. Мамкін геймер дома може і казати що він знає/вчить англійську в грі - але по суті там нуль
Геральт: 22.09.2025 13:35Найбільш затребувана частина - сАме спілкування, розмовна
знаю як вони спілкуються - на мигах
Ostin: 22.09.2025 13:36Це протирічить спостереженням, коли геть погані учні стають успішними ділками.
є таке. Щоб займатись бізнесом - треба 2 головні якості - бути готовим ризикувати, і вміння крутити/брехати - якраз хулігани з школи під це підходять
але лише одиниці з таких стають успішними, тому ставити їх в приклад - не правильно
з моїх знайомих подібних хуліганів - не дожило до 30 - десь 5 чоловік - кримінал та алкоголізм
Геральт
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.09.2025 13:42
Геральт: 22.09.2025 13:35 Ви знову фокусуєтесь на тестах. Тести здав і забув.
тести - це зріз ваших знань. Мамкін геймер дома може і казати що він знає/вчить англійську в грі - але по суті там нуль
Той зріз потрібний мало кому і мало коли. Більше того, чисто ймовірнісно, можа набрати певну кількість балів взагалі без знань туцькаючи варіанти наосліп.
А я про знання, які хоч якось можуть бути корисними в житті. Замість отих 12 (чи скільки їх там) часів в англ. мові. Відповідно, час на вивчення тої граматики витрачається просто даремно.
І якщо мамкін геймер сяк-так може порозумітись з іншомовними гравцями в команді, то рівень його знань достатній для поставленої задачі.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Геральт: 22.09.2025 13:50І якщо мамкін геймер сяк-так може порозумітись з іншомовними гравцями в команді
але іншим - буде ну дуже важко його зрозуміти, а напружуватись заради одного який не може не хоче вивчити правильно - ніхто не буде
Аціо
Member

Повідомлення

Eduard1980: 22.09.2025 09:47 yuriy_dd
Ваша позиція хибна в своїй основі. Сучасні ігри це прогрес. Такий самий, як крапочки і шахи в свій час. І сучасні ігри так само потрібні, як і шахи з крапочками. Умовний геймер буде кращий в чомусь за шахіста і навпаки. Кожному своє.
Все набагато складніше, і шахи це досить впливова гра, вона насправді у більшості випадків формує сприйняття, але як завжди є але. Адже зовсім не на корисне формування шахи направлені, ця гра якщо опановується з дитинства - часу формування світосприйняття та розвитку, вибудовує досить патерналістичні уявлення світобудови, навіть фашистські. Де слабка фігура - король є заповітом гри, де коні та ферзь це умовна корупція, а пішака це люди - розхідний матеріал, неважлива фігура... От потім на підсвідомості у таких діток такий Беніто формується, з усіма тими пучками та стрижнями великого лідера, з баби ще народять...
А от комп'ютерні ігри де потрібен розум дають волю - тому вони тих шахістів так і лякають, ти що в татуся шовініста-фашиста син лібералом росте! - Негайно обмежити, заборонити, відібрати і не більше пів години на день! Розстрілять, розстрілять, розстрілять!
МОНАХ
Member

Повідомлення

...Це дає їм змогу продовжувати використовувати свої ПК доти, доки не буде завершено збірку на Windows 11»...
► Так і є, :) бо оці ваші нові ігрові комп'ютери коштують стільки, що або збирати щось подешевше на пару років, або нормально так - на декілька років, але тоді всі комплектуючі вже потрібно "тонким шаром розмазувати" по пів-річному бюджету, навіть якщо й зазделегіть відкладав потроху за пару років до цього.
► ...Хоча у мене і старий комп на 11-й "вінді" (яку встановив, як я думав, "для тесту/для подивитися" через кілька місяців після офіційного релізу та після того як 10-та "вінда" на той час "вдачно" накрилася).
...багато хто з них збирає нові комп’ютери поряд зі своїми наявними ПК з Windows 10, замість того щоб намагатися модифікувати свої поточні системи...
► В моєму випадку - там мало що можна було модифікувати:
• "пічка" в "попугаях" ледь трохи перевищує "проц" в розгоні - хіба заради гри на більшому розширенні та заради "чарівних променів" щось потужніше прикупити - не бачу сенсу з 13-тирічним "процом" в парі: ті ігри, в які я граю і так витягує на максимальній "графі" в 30-40фпс, а нові - вже "проц" буде "вішатись" ("Сталкер 2").
• "Оперативка"? Ну, хіба продати пару на 8Гб і докупити взамін ще пару 16Гб... ДДРЗ-ї... А воно точно потрібно сьогодні?
• Швидший ссд-ешнік взяти на заміну тих двох "бомжів", що в мене зараз прописані... Та я і так більшу частину часу змушений працювати на базі HDD, для мене крутіший сата-ссд-ешнік погоди не зробить.
► В моєму випадку через рік-два вже можна буде говорити за "виживання" на старій системі, а не за геймінг :D .
dead_rat
Member

Повідомлення

Ostin: 22.09.2025 11:20
dead_rat: 21.09.2025 19:36просувати інженерів на підвищення і це жесть що більшість НЕ спроможні спілкуватися
Жесть в тому, що хтось вирішив, що для розумної людини з навичками інженера зростання - це стати менеджером.
Ні, в жодному разі не менеджером, це ви самі вигадали.

Інженер з проекту маштабу команди має зрости в інженера проетку маштаба кількох команд. Якщо він відповідатиме за більший проект йому необхідно розмовляти з якоюсь кількістю людей, принаймні кількома інженерами. І часто це вже складно.

А уявіть якщо в вас в іт відділу 1100 людей розмазаних по трьом континентам.

І да, поки ви вважаєте інших балаболами і бібіщянами - діла не буде

Відправлено через 57 хвилин 31 секунду:
Ostin: 22.09.2025 11:20 Але стати хріновим манагером - це не зростання для розумної людини.
В розумної людини є варіанти:
1. Зростати як інженер - неочікувано, але це вимагає навичок спілкування, пояснення, менторства і тд. І да, інженер може заробляти на рівні директора, але і вклад треба робити.
2. Зростати як менеджер - всі ті самі навички. Ви можете піти в менеджери, через рік-два сказати що це не ваше і повернутися.
3. Сидіти на жопі і вважати, що і так самий розумний. :gigi:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Аціо: 22.09.2025 15:06А от комп'ютерні ігри де потрібен розум дають волю - тому вони тих шахістів
о да - ігри стрілялки де завжди можна перезапуститись і не боятись за хід
Ostin
Member

Повідомлення

dead_rat: 22.09.2025 18:20необхідно розмовляти з якоюсь кількістю людей, принаймні кількома інженерами. І часто це вже складно
Тоді це сумно.
dead_rat: 22.09.2025 18:20поки ви вважаєте інших балаболами і бібіщянами - діла не буде
Діла вже не буде при будь-якому розкладі) Але я вже перестав плекати надію стати новим гейбом чи біллом :gigi:
dead_rat: 22.09.2025 18:20Сидіти на жопі і вважати, що і так самий розумний
О! :super:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Сумна статистика результатів НМТ з математики на прикладі уявної школи
https://osvita.ua/blogs/95551/

Розподіл оцінок з математики на НМТ-2025.

Згідно з статистичними даними, лише 7% учасників тестування мають оцінку 160+...

Уявімо випуск певної школи / ліцею: два класи, 49–50 учнів. Якщо вони склали так, як в середньому учні країни, то серед цих 49 учнів:

1. Лише один-єдиний / одна-єдина має оцінку вище 180.

2. Лише двоє отримали оцінки з проміжку 160–180.

3. 13 учнів отримали результат в межах 140–160.

4. 14 учнів мають результат 120–140.

5. 13 учнів мають ледве переступили поріг і мають 100–120.

6. А шестеро не склали зовсім...

Отаким є середньостатистичний випуск закладу освіти...

Отака сумна середня статистика по країні…
Ostin
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.09.2025 09:21статистика по країні
Бо навчальний процес перевантажений кількістю на противагу якості. Як вище правильно зазначили - просто від'їбіться від дітей. Якщо вони робитимуть все-все в повній мірі, що вимагають по програмі - у них не те що на ігри, на їжу часу не буде. Це не є метод виховання людини, це спосіб з раннього дитинства запхати в якесь умовне рабство. Але природний захисний механізм бере гору, тому діти забивають, а показники освіти знижуються. Як варіант - можна ще додати кількісного навантаження і поспостерігати за змінами в якості освіти :D
Я з подивом і недовірою спостерігаю, як останніми роками батьки масово роблять уроки з дітьми. Причому не обов'язково з дітками першого класу. Про що це свідчить?
yuriy_dd: 22.09.2025 09:53сучасні діти - деградують, в них нема інтересу ні до чого, якщо їм дати ігри, піцу і колу - це все що їм потрібно від життя
А що потрібно дорослим? Забудьмо про дітей, змотивуйте повнолітнього в реаліях сьогодення. Чомусь в мене є підозри, що це будуть якісь відлуння совкових гасел "сдєлаєм страну лучше" і "лєчіться, лєчіться, лєчіться".

Якщо говорити в загальному, то людині (що дитині, що дорослій) потрібні чіткі і зрозумілі правила: як діяти, які наслідки від дій\бездіяльності і яка винагорода від старанності\успішності. На зараз, ці правила розмиті для більшості, винагорода не певна, а терміни взагалі неосяжні для дитячого розуму. До того ж, люди спостерігають, що правила діють вибірково на різних людей по-різному. Тому в даному контексті більше від батьків буде залежати, чи сприйме дитина якусь умовну мотивацію у вигляді "вчись, це корисна інформація, вона тобі знадобиться для виживання в цілому". Але батьки такі ж прості люди, вони бачать проблеми, вони теж демотивуються, і по факту видають дитині щось у вигляді "вивчись хоч на щось, а там побачимо".

P.S. Поки сам писав, то зрозумів, що ключове в цьому всьому самодисципліна та вміння виділити важливе. Але в більшості це не притаманне не те що дітям, а і дорослим. Тому не дивно, що дорослі з відсутністю самодисципліни не можуть змотивувати дитину на досягнення певних цілей, які дитина обрала. Чи то спорт, чи то математика, чи то вступ до вузу. Тобто проблема завжди у відсутності конкретної ДОСЯЖНОЇ цілі, бо без конкретики самодисципліна не працює. "Вчись і буде тобі щастя" - це не спрацює.
FirstTDM
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.09.2025 09:21Згідно з статистичними даними, лише 7% учасників тестування мають оцінку 160+...
Смотрим статистику: в НМТ-2025 математику сдавало более 128,8 тысяч человек - считаем 7% = 9016 школьников показали хороший результат.

Имхо, это более чем достаточное количество перспективных специалистов. Если каждый год 8-10 тыс. хорошо знающих математику будет поступать в вузы и развиваться дальше - то всё отлично, современной цивилизации больше и не надо "слишком умных". Вполне достаточно 5% - ведь, как правило, такие специалисты работают в научно-исследовательской области 30-50 лет и более.

"95% населения — это дураки". Это, конечно, преувеличение, и сам Азимов, как правило, имел в виду, что большинство людей склонны к поверхностному мышлению, игнорируя более глубокие и важные аспекты реальности. В таких рассуждениях Азимов часто поднимал проблему недостатка образования и рационального мышления в обществе.
Відповісти