ASUS показала посилений слот PCI Express x16, розрахований на 250 Вт потужності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Hotspur
В теорії, я можу бігати швидше, але використовуючи спец. засоби: спіди, ходулі, екзоскелет, інше. Я до того, що нема границь для уяви і інженедної думки!
Але все одно не побіжу як гепард!
Scoffer
Member

Повідомлення

daesz: 20.09.2025 16:41Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
А навіщо від них позбавлятись? Щоб замість дешевих проводів ганяти кіловат по дорогим доріжкам плати?
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 16:54А навіщо від них позбавлятись? Щоб замість дешевих проводів ганяти кіловат по дорогим доріжкам плати?
А чому ви вирішили, що провода будуть дешевші?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Hotspur: 20.09.2025 15:10
Capz: 20.09.2025 15:01 Хорошая идея. До недавнего времени топовые одночиповые карты имели номинальный TDP 250 Вт - например, 2080 Ti и более старые флагманы. Хотя в свете последних тенденций 250 Вт плавно переходит в средне-высокий сегмент.
воно горіти буде перші 5 років поки не доведуть до ума. тебе 12pin нічого не здивував і їх тупі відмазки ?
на мільйони проданих карт з десяток "згорівших", загугли "8 pin melted", здивуєшся
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 16:54
daesz: 20.09.2025 16:41Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
А навіщо від них позбавлятись? Щоб замість дешевих проводів ганяти кіловат по дорогим доріжкам плати?
І = інновації :)
IronWithin
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 20.09.2025 17:04
Hotspur: 20.09.2025 15:10 воно горіти буде перші 5 років поки не доведуть до ума. тебе 12pin нічого не здивував і їх тупі відмазки ?
на мільйони проданих карт з десяток "згорівших", загугли "8 pin melted", здивуєшся
Hotspur - місцевий лауреат нобелівки по фізиці, просто попереджаю)
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 20.09.2025 17:03А чому ви вирішили, що провода будуть дешевші?
Тому що для передачі одного ампера по платі на стандартній дорожці в унцію на квадратний фут треба аж сантиметр ширини доріжки. І така плата коштуватиме мілким оптом по 5 баксів за 10*10см. Звісно можна більше міді і більше слоїв, але тоді практично лінійно і дорожче за см2. А скільки коштуватиме метр провода на 1 ампер?)
NUN4AG
Member

Повідомлення

Потужно :super:
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Hotspur: 20.09.2025 15:10 тебе 12pin нічого не здивував і їх тупі відмазки ?
разъем как разъем, уместить 600вт+ в один кабель та еще задача, не знаю в чем вообще консёрн? :think:
daesz
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 20.09.2025 18:25уместить 600вт+ в один кабель
Так ніхто ж не заствляв це робити під дулом пістолера :D
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 17:51Тому що для передачі одного ампера по платі на стандартній дорожці в унцію на квадратний фут треба аж сантиметр ширини доріжки. І така плата коштуватиме мілким оптом по 5 баксів за 10*10см. Звісно можна більше міді і більше слоїв, але тоді практично лінійно і дорожче за см2. А скільки коштуватиме метр провода на 1 ампер?)
Обидва варіанти копійчані та ніяк не впливають на кінцеву ціну продукту. Ціна відеокарт давно вже немає нічого спільного із собівартістю їх виробництва.
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 20.09.2025 19:33Обидва варіанти копійчані
Ну нє. По-перше мова не про відяхи, а про материнки, це через них треба ці ампери прокачати, а по-друге там треба не один ампер, а 20 як в сабжі. Як не крути, а на кількадесят баксів заважить, шари не безкоштовні, та і мідь якщо товсту то доведеться по всій платі, а не тільки по силовим лініям. Ну і по-третє цей прикидочний розрахунок відштовхується від +10 градусів від самої лише плати, що теж доволі немало і не надто приємно. Коротше суцільні мінуси і повністю відсутні плюси.

Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
Я просто іноді замовляю плати в особистих цілях і трішки в курсі теми. Часто простіше, дешевше і компактніше перемичку зверху кинути ніж розводити силову лінію доріжками по платі.
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 19:55
kairo: 20.09.2025 19:33Обидва варіанти копійчані
Ну нє. По-перше мова не про відяхи, а про материнки, це через них треба ці ампери прокачати, а по-друге там треба не один ампер, а 20 як в сабжі. Як не крути, а на кількадесят баксів заважить, шари не безкоштовні, та і мідь якщо товсту то доведеться по всій платі, а не тільки по силовим лініям. Ну і по-третє цей прикидочний розрахунок відштовхується від +10 градусів від самої лише плати, що теж доволі немало і не надто приємно. Коротше суцільні мінуси і повністю відсутні плюси.

Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
Я просто іноді замовляю плати в особистих цілях і трішки в курсі теми. Часто простіше, дешевше і компактніше перемичку зверху кинути ніж розводити силову лінію доріжками по платі.
Ну які десятків баксів, ви смієтесь?))) Мідні доріжки, якими йде живлення на відеокарті є в будь-якому варіанті виконання. Якщо ви пару доріжок в десятки баксів порахували, то скільки у вас вся відеокарта виходить по собівартості? 1000 баксів за 4060? :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

kairo: 20.09.2025 20:03Мідні доріжки, якими йде живлення на відеокарті є в будь-якому варіанті виконання.
До чого тут відеокарта? Здорожчає материнка!
lw_007
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 17:51
kairo: 20.09.2025 17:03А чому ви вирішили, що провода будуть дешевші?
Тому що для передачі одного ампера по платі на стандартній дорожці в унцію на квадратний фут треба аж сантиметр ширини доріжки. І така плата коштуватиме мілким оптом по 5 баксів за 10*10см. Звісно можна більше міді і більше слоїв, але тоді практично лінійно і дорожче за см2. А скільки коштуватиме метр провода на 1 ампер?)
Згоден з тобою що кабеля дешеві, Проте з цього повідомлення ніфіга не зрозуміло.
Можна розшифрувати що за цифри і звідки вони?
Scoffer
Member

Повідомлення

lw_007
Товщина міді на платах вимірюється в унціях на квадратний фут. Питання чому товщина зненацька має розмірність тиску адресувати до америкосів, вони не можуть щоб зробити розмірність не через сраку. Так от стандартною є товщина в одну унцію на фт2, або приблизно 35 мікрометрів в людських величинах. Можна замовити 2 унції/фт2 або 70мкм. Ходять слухи що є і більше, але я таких в живу ніде не бачив.
Для доріжок є таблиці ширини від струму, де зазначего що для амперу треба сантиметр ширини. Приблизно. Якщо треба більш точний розрахуток то це вже моделювання, ласкаво просимо в САПР, особливо якщо там багато шарів і воно не мастабується по струму лінійно, там на 10 амперах як би не всі 20см треба було, але то вже нюанси.
10*10см це рівно метр провідника товщиною 1см. 10*10 тому що це стандартна величина плати для замовлення, так вони тарифікуються. Ці 10*10 см коштують порядку 5 баксів мілким оптом. Скільки великим оптом я не в курсі. Та це і не важливо бо я також не в курсі скільки провід великим оптом. А якщо порівнювати в однакових умовах, то провід буде раз так в сто дешевше.
Alligator
Member

Повідомлення

Можно для тупих, тобто для мене. Ось порт PCIe x16 отримав 250 Вт замість 75 Вт, а далі що?

Як їх переварить карта яка не розрахована по компонентам та потужність більше 75 Вт і та ж 1050 ті без додаткового живлення тупо не запуститься.

Чи для цього потрібно мати відповідну карту від ASUS? :spy:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

лучше бы они сделали материнки нового стандарта в 2 раза больше, чтобы корпуса были большие, чтобы было по 8 PCIе разъёмов на большем расстоянии друг от друга, чтобы были встроенные в матплату держатели для видеокарт, а видеокарты могли быть в два раза больше, чем сейчас для лучшей системы охлаждения, чтобы стандартом стала вода с гигантскими радиаторами, а не как сейчас, когда 420 мм - предел для обычной воды. То есть лучше будет ПК как тумбочка, но тихий и холодный, а также сделать для видяхи отдельные блоки питания на 96 вольт, дабы можно было сделать просто большой толстый кабель к видяхе на 96 вольт и внутри себя пусть видяха в сколько нужно преобразовывает, дабы вообще не было с этим проблем.
f24gun69
Member

Повідомлення

Scoffer: 20.09.2025 20:29 lw_007
Товщина міді на платах вимірюється в унціях на квадратний фут. Питання чому товщина зненацька має розмірність тиску адресувати до америкосів, вони не можуть щоб зробити розмірність не через сраку. Так от стандартною є товщина в одну унцію на фт2, або приблизно 35 мікрометрів в людських величинах. Можна замовити 2 унції/фт2 або 70мкм. Ходять слухи що є і більше, але я таких в живу ніде не бачив.
Для доріжок є таблиці ширини від струму, де зазначего що для амперу треба сантиметр ширини. Приблизно. Якщо треба більш точний розрахуток то це вже моделювання, ласкаво просимо в САПР, особливо якщо там багато шарів і воно не мастабується по струму лінійно, там на 10 амперах як би не всі 20см треба було, але то вже нюанси.
10*10см це рівно метр провідника товщиною 1см. 10*10 тому що це стандартна величина плати для замовлення, так вони тарифікуються. Ці 10*10 см коштують порядку 5 баксів мілким оптом. Скільки великим оптом я не в курсі. Та це і не важливо бо я також не в курсі скільки провід великим оптом. А якщо порівнювати в однакових умовах, то провід буде раз так в сто дешевше.
із задоволеням читаю ваши коменти, завжди знаходиться щось цікаве, про що не мав уявлення
Дякую

Отправлено спустя 3 минуты 9 секунд:
Alligator: 20.09.2025 20:33 Можно для тупих, тобто для мене. Ось порт PCIe x16 отримав 250 Вт замість 75 Вт, а далі що?

Як їх переварить карта яка не розрахована по компонентам та потужність більше 75 Вт і та ж 1050 ті без додаткового живлення тупо не запуститься.

Чи для цього потрібно мати відповідну карту від ASUS? :spy:

Завдяки цьому відеокарти рівня аж до GeForce RTX 5070 та Radeon RX 9070 зможуть обійтися без додаткового роз’єму живлення.

Решту карт можна встромити в інший слот
Відповісти