SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Podolyanin
Member

Повідомлення

Придбав в другий М2 слот Kingston NV3 1Tb (в першому KC3000), думав, що роблю фігню, бо тут його з лайном змішали за QLC пам'ять і відсутність буферу.
Але не знаю чи мені пощастило чи вони зараз усі вже йдуть на чіпах TLC, але з начинкою і швидкістю все добре.
спойлер
tlc.jpg
aida nv3.jpg
biofibre
Member

Повідомлення

QLC может быть они ставят от 2 ТБ, а может просто повезло. Может дата изготовления староватая. Сами понимаете, что в начальных вариантах ставят что есть.
Podolyanin
Member

Повідомлення

Ні, диск явно із свіжої партії, 5 років гарантії намальовано на коробці, раніше вони йшли з 3 річною гарантією.
biofibre
Member

Повідомлення

Значит как повезёт с ревизиями. Погуглив с вопросом "kingston nv3 techpowerup" по сайту выдаёт разные комбинации на терабайтниках, и QLC и TLC, но 2-х террабайтники скорее всего все на QLC будут.
https://www.google.com/search?q=kingsto ... s-wiz-serp
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

Шановні, порадьте будь ласка m.2 адаптер для встановлення в PCIe. Дякую.
Shpoker
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
Для одного диска - я бы брал тот что по цвету нравится, простейшее устройство, сомневаюсь что в нем можно наделать косяков кроме как физического непропая
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

Shpoker
Так, тільки для одного. Просто раніше не стикався з такими пристроями, і гадки не маю які там можуть бути підводні камені.
PeaceDuke
Junior

Повідомлення

Подскажите пожалуйста, что-то еще осталось нормальное из безбуферных SATA на 1 ТВ?
Например, Lexar NS100 1TB (LNS100-1TRB) ст0ящий выбор?
Или всё-таки взять BX500?
Спасибо.
lewerlin
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri: 09.09.2025 15:12Просто раніше не стикався з такими пристроями, і гадки не маю які там можуть бути підводні камені.
Там тупо перекидаються піни. В М2 точно ті самі лінії РСІ-Е, що і в повноформатному слоті. Відеокарту теж можна в М2 підключати, якщо що.
Тому вибір за кольором і формою, щоб влізло куди треба, кріплення всякі були, плюшки типу радіаторів(в хазяйстві є платка з інтегрованим простеньким мідним радіатором :gigi: ).
Vlaad13
Member

Повідомлення

WD Black SN7100 2 TB - думаю такий прикупити
чи є холодніші варіанти в туж ціну? (5800)
CMEPTb_HD
Member

Повідомлення

Підскажіть будь ласка, хто більше розуміється на таких ссд.
Вибираю між
Intel 4510 1tb
Samsung 863a 1tb
Micron 1100 2tb.
Прайс приблизно одинаковой. Життя по годинами не сильно різниться по ресурсу +-2%
Лише мікрон дорожчий на 25% але він 2тб.
Життя диску?? Файлопомийниця та бекапи ~60гб в місяць.
Тиждень не можу вирішити) :lol:
Ortyomko
Member

Повідомлення

CMEPTb_HD: 23.09.2025 10:39 Micron 1100 2tb.
однозначно ;)
спойлер
:)
Filabatya
Member

Повідомлення

Vlaad13
я не знаходив, рив редіти і огляди довго, топ для ноута. гідний наступник р31 голда, лиш без буферник. на амазоні за 209 баксів 4ТБ :rolleyes:
CMEPTb_HD
Member

Повідомлення

Ortyomko: 23.09.2025 16:02
CMEPTb_HD: 23.09.2025 10:39 Micron 1100 2tb.
однозначно ;)
спойлер
:)
Ваш по обєму та ціні хороший, але часів таки багато накручено)
evgeniyproweb
Member

Повідомлення

Добрый день, под профильное железо собираюсь взять ссд на 1тб, cамса на 250 не хватает а хард собака медленный)), выбор пал на wd sn7100, он мне по сути для игр и часть рабочих проектов связанных с веб разработкой перекину, а потом в каком то будущем уйдет в новый пк, доплачивать 400-500грн и брать kc3000 или sn850x я так понимаю смысла нет?

в КТС через моно можно взять wd 7100 за 3150грн, 10% скидон идет, кто то покупал в этом магазине, нормальный или лучше стороной обойти и за 3350грн взять на розетке?

П.С. бесперебойник не покупал, когда свет гаснет, то комп вместе с ним если это важно, и я понимаю что у меня 3яя версия пси а не 4ая и скорость будет им ограничена

и второй вопрос, вот моя профильная мать, в какой слот слот ставить ссд? проще конечно в нижний, бо в верхний если, то надо снимать видяху
спойлер
Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

evgeniyproweb: 24.09.2025 11:36доплачивать 400-500грн и брать kc3000
А почему? Если есть деньги, то лучше доплатить, мне кажется - это же всё-таки хранитель информации. Может я не прав, но понакупают дешмана, а потом тут же и жалуются на форуме - скорости нет, просадки сумасшедшие, нагрузку не держит, вылетел падла и т.д. Зато дёшево купил, хоть это радует. :)
Ostin
Member

Повідомлення

Avenger80: 24.09.2025 11:43понакупают дешмана
ІТ 7100 на сторінці сандиску має опис TLC 3D NAND і 5 років гарантії. Тому це зовсім не дешман. І дорожче треба брати виключно тоді, коли розумієш, що треба буфер.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ostin: 24.09.2025 11:51І дорожче треба брати виключно тоді, коли розумієш, що треба буфер.
А в каких случаях нужен буфер, а в каких нет? А то люди иногда накупают безбуферники под систему, под какие-то проекты тяжелые, типа дёшево, рекомендовали же, а потом жалуются что тормозят, не вывозят нагрузки, скорости, образно говоря, ниже чем у флешки и т.д. :)
Вот, к примеру, человеку нормально будет или нет:
evgeniyproweb: 24.09.2025 11:36он мне по сути для игр и часть рабочих проектов связанных с веб разработкой перекину, а потом в каком то будущем уйдет в новый пк
Я ж не знаю... или лучше взять чуть получше.
evgeniyproweb
Member

Повідомлення

тяжелых проектов нет, я и на свой 860evo не жалуюсь по скоростям, просто памяти уже маловато мне)
Ostin
Member

Повідомлення

Avenger80: 24.09.2025 11:56потом жалуются что тормозят, не вывозят нагрузки, скорости, образно говоря, ниже чем у флешки
Щось не можу пригадати, щоб тут таке було в цій гілці, коли купив нормальний ссд типу 770 і потім швидкості не вистачало.
Загалом, якщо є гроші - то звісно ж, можна брати дорожчі з буфером, чому ні.
Відповісти