Розробники Borderlands 4 випустили посібник з оптимізації гри для відеокарт AMD і NVIDIA

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

А у драйверах Нвідії є ж "оптимізувати гру"? Нащо ці таблички?
daesz
Member

Повідомлення

Маючи 1к+ годин в БЛ2 та майже 400 в БЛ3 - я радий такому провальному старту. Надіюсь, що вона взагалі не продастся і Ренді, нарешті, попхають геть.
VovaII: 15.09.2025 17:39 А у драйверах Нвідії є ж "оптимізувати гру"? Нащо ці таблички?
Я колись випадково нажав на оптимізувати в джедай фолен ордер і мені видавало 40 кадрів замість стандартний 100 лол. Також пробував в в КП77 (свідомо на цей раз, поскрінивши свої налаштування до того) і воно також давало гірший фреймрейт (не пам'ятаю цифр, але суттєво гірший).
unique-neon
Member

Повідомлення

daesz: 15.09.2025 17:43Надіюсь, що вона взагалі не продастся і Ренді, нарешті, попхають геть.
Та чому не продасться - лише онлайн у стімі 200к
daesz
Member

Повідомлення

unique-neon: 15.09.2025 17:45
daesz: 15.09.2025 17:43Надіюсь, що вона взагалі не продастся і Ренді, нарешті, попхають геть.
Та чому не продасться - лише онлайн у стімі 200к
Онлайн в перший тиждень то таке, ну й ви пропустили головне слово
unique-neon
Member

Повідомлення

daesz
Я за цим рік чи два спостерігаючи вже й перестав надіятись)

Залежність - річ потужна. Купують все на уе5, ниють, але купують. Тайтли не називатиму, щоб пожежу не здійняти :gigi:
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 15.09.2025 17:07 запусти гру (будь-яку з генератором), впрись в стіну (щоб FPS не стрибав), занотуй FPS. Далі, не сходячи з місця, включи генератор. X2 там не буде ніяк.
До тебя не доходит? Никто не спорит что генератор ест фпс. Речь о том что он его ест ДО удвоения.
Смысл спорить о очевидном механизме?)

Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
Геральт: 15.09.2025 17:07Зато натив, так
Неа, это ни разу не натив. По вашей логике 5060 с 4х генератором будет мощнее 7900хтх.
Для нормальной игры с генератором родных фпс (от которых зависит задержка) должно быть 60+, а не 35 как у вас.
daesz
Member

Повідомлення

unique-neon
та я навіть не про анріл5, а про висловлювання ренді в пресі напередодні релізу
спойлер

+
https://www.gamesradar.com/games/action ... his-point/
технічний стан - то вишенька на торті.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 15.09.2025 17:07На скріні хіба борда?
На скрине артефакты программного генератора фср3. В борде и во всех прочих играх он точно такой же. Генератор фср4
а) ещё не выпущен
б) для старых Радеонов все равно не будет доступен.
Генератор без тензоров это не только существенное падение фпс, но и заметные артефакты.

Отправлено спустя 3 минуты 56 секунд:
Enjthesilence: 15.09.2025 17:18так це ж ти ниєш в кожній темі про те які апскейлери жахливі, а сам за обидві щоки з фреймгеном граєш) це якийсь рівень шизофренії) всі адекватні люди, вже давно грають з фср4 і длсс4
Ну а шо ж ему ещё делать остаётся?
Это владельцы нвидиа, даже условной 2060 получили длсс4, а 4060 ещё и улучшенный генератор длсс4, а народная АМД кинула даже владельцев 7900хтх и на нормальный апскейлер и на нормальный генератор.
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007
Навіть відео інструкція не допомогла? Там з генератором 100 кадрів, а без нього - 60. Ой, а мало ж бути 50, як же так? Але то так виходить, що якщо з генератором 80, то без нього не 40, а більше? :popcorn:
А як воно там під капотом ріже: до, після, чи по середині - справа десята.
erkins007: 15.09.2025 18:38 На скрине артефакты программного генератора фср3. В борде и во всех прочих играх он точно такой же.
А де в борді отакий меч знайти? :popcorn:
erkins007: 15.09.2025 18:38 Это владельцы нвидиа, даже условной 2060 получили длсс4
Якщо говорити про відеокарти NVIDIA, то запустити гру з мінімальними параметрами при 30 fps у Full HD можна на GeForce RTX 2070/3050
Ну і генератора RTX2000 позбавлена, здається. Доведеться як в старі добрі часи, зменшувати роздільчу врубати апскейл
:popcorn:
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 15.09.2025 18:39Навіть відео інструкція не допомогла? Там з генератором 100 кадрів, а без нього - 60. Ой, а мало ж бути 50, як же так? Але то так виходить, що якщо з генератором 80, то без нього не 40, а більше?
А як воно там під капотом ріже: до, після, чи по середині - справа десята.
Ахха, вот это уровень упоротости :D
ДО, генератор любой режет ДО. Вопрос как там оно режет не стоит вообще - все эти схемы давно разобраны по винтику.
Смысл спорить об очевидном?
Ещё раз, если у вас с генератором 70 кадров, то родных там ровно 35. И задержка там как от 35 ПЛЮС задержка от генератора (а в случае с программным генератором там она отнюдь не маленькая).
Хотите играть в желе, но зато в нативе? Это ваше право. Но отрицать очевидные факты не нужно.
Геральт: 15.09.2025 18:39А де в борді отакий меч знайти?
А в борде там будут такие же артефакты на пушках, при эффектах и т.д.
Магии не существует и программный генератор выдает куда больше артефактов чем нейросетевой.
Геральт: 15.09.2025 18:39Доведеться як в старі добрі часи, зменшувати роздільчу врубати апскейл
Естественно, разница только в том что у владельцев 20/30 серии есть нормальный апскейл с длсс4, а у владельцев 40 серии ещё и улучшенный генератор.
А у Радеон нормальный апскейл получили только владельцы 9000 серии, нормальный генератор пока в далёких планах, а владельцы 6000/7000 серии получили известно что на воротник и большое спасибо за семилетнюю поддержку стратегии "тензоры не нужны"
daesz
Member

Повідомлення

erkins007: 15.09.2025 19:46нормальный генератор пока в далёких планах
Я б не сказав, що в радеонів генератор гірший ніж в нвідії. На 7800 було помітно менше шлейфів ніж на 4070с у всьому що пробував з генератором.
erkins007
Member

Повідомлення

daesz: 15.09.2025 20:37Я б не сказав, що в радеонів генератор гірший ніж в нвідії
Это тоже уже тестировали и разбирали все кому не лень, картинка с одного такого обзора страничкой раньше.
daesz
Member

Повідомлення

erkins007: 15.09.2025 20:59картинка с одного такого обзора страничкой раньше
Картинка в 720р з пережатого на ютубі 10 раз відео вс фест хенд експерієнс, ок :facepalm:
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 15.09.2025 19:46 Ещё раз, если у вас с генератором 70 кадров, то родных там ровно 35.
Якщо в мене з генератором 100, то без генератора-60. Пруф вище.
А в борде там будут такие же артефакты на пушках, при эффектах и т.д.
Магии не существует и программный генератор выдает куда больше артефактов чем нейросетевой.
Може й більше. Але обидва поступаються режиму без генератора.
Естественно, разница только в том что у владельцев 20/30 серии есть нормальный апскейл с длсс4, а у владельцев 40 серии ещё и улучшенный генератор.
А у Радеон нормальный апскейл получили только владельцы 9000 серии, нормальный генератор пока в далёких планах, а владельцы 6000/7000 серии получили известно что на воротник и большое спасибо за семилетнюю поддержку стратегии "тензоры не нужны"
То мені продати 6700XT і взяти 2060? :D
Та вже мабуть якось перемучусь в нативі.
Оті вимоги в сабжі, до речі, в тому числі через форсінг "тензорів". Таких забавок буде тим більше, чим більше тензорів в відяхах. :super:

Неа, это ни разу не натив. По вашей логике 5060 с 4х генератором будет мощнее 7900хтх.
Для нормальной игры с генератором родных фпс (от которых зависит задержка) должно быть 60+, а не 35 как у вас.
То не моя логіка, а курточки. Оту презентацію "5070=4090" всі ж пам'ятають?
Кому "должно", erkins'у? :gigi:
В мене 50-60 рідних, яку б дурню ти там собі не придумував.
Востаннє редагувалось 15.09.2025 21:19 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

daesz: 15.09.2025 21:04
erkins007: 15.09.2025 20:59картинка с одного такого обзора страничкой раньше
Картинка в 720р з пережатого на ютубі 10 раз відео вс фест хенд експерієнс, ок :facepalm:

в кожній грі де є нативний фг від радеон, він програє нвідієвському як артефактами так і в сістем латенсі, ти ж це особисто маєш змогу перевірити
daesz
Member

Повідомлення

Зараз би постити відоси руснявих каналів даючи їм перегляди. Ще й ніхто інший як i2suck
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 15.09.2025 21:15 В мене 50-60 рідних, яку б дурню ти там собі не придумував.
:dontknow: то 60 рідних, чи 70 з фг? чи фреймген вже став для тебе "рідним?"
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
daesz: 15.09.2025 21:25 Зараз би постити відоси руснявих каналів даючи їм перегляди. Ще й ніхто інший як i2suck
ти сидиш на сайті, де через новину постять його статті, не кажу вже про гайди по оверклокінгу)
а так розумію, нема що по факту сказати
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007
40/60=0,67%. При 40кадрах затримка зросте на 35%, або на 6мс. Караул, желе! :gigi:
В очі АМДго генератора не бачив, але точно знає, що желе.
daesz
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 15.09.2025 21:28ти сидиш на сайті, де через новину постять його статті, не кажу вже про гайди по оверклокінгу)
Тим не менше в мене є моральний компас не давати їм перегляди, і тим більше не постити їх тут. Гайди по оверклокінгу? Це що якийсь 2005? Для цього є ютуб.
По факту нема що сказати, так, Вам.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

daesz: 15.09.2025 21:32
Enjthesilence: 15.09.2025 21:28ти сидиш на сайті, де через новину постять його статті, не кажу вже про гайди по оверклокінгу)
Тим не менше в мене є моральний компас не давати їм перегляди, і тим більше не постити їх тут. Гайди по оверклокінгу? Це що якийсь 2005? Для цього є ютуб.
По факту нема що сказати, так, Вам.
да ти сам кидав посилання на огляд i2hard, моральний ти наш компас. все давай, почув тебе
Відповісти