Новини
Останні статті і огляди
Thermal Grizzly випускає водоблок для ROG Astral GeForce RTX 5090 за ціною GeForce RTX 5070
-
BusteMix
Junior
Предлагаю обсудить Thermal Grizzly випускає водоблок для ROG Astral GeForce RTX 5090 за ціною GeForce RTX 5070
Странное сравнение цены водоблока и 5070, кто-то думал что он будет стоить 100$. Уже никого не смущает что это для видяхи за 3+к баксов?
Странное сравнение цены водоблока и 5070, кто-то думал что он будет стоить 100$. Уже никого не смущает что это для видяхи за 3+к баксов?
-
StTechnik
Member
За 300 условно можно взять прекрасный Heatkiller который в эффективности не хуже и подходит под более гуманные варианты карт. 
-
Scoffer
Member
Тю, маркетологи якісь слабенькі, недопрацьовують. Треба водоблок до 5070 по ціні 5090!Thermal Grizzly випускає водоблок для ROG Astral GeForce RTX 5090 за ціною GeForce RTX 5070
-
erkins007
Member
Бессмысленная вещь. Кому нужна вода есть ROG astral lc где все в комплекте не сильно дороже воздуха.
-
leif
Member
якщо кастомна вода вже є і треба докупити лише ватер для 5090, то можна зрозуміти або якщо кастомна вода для юзера це в першу чергу хоббі/чисто для душі, а бюджет потужний або прагне до безлімітного, то чом би і ні.
сам обирав між АІО версією 5090 і повітрям (різниця в ціні на момент покупки була суто символічна), взяв повітря і більше ніж після 2х місяців юзання твердо переконаний (с), що особисто мені більше і не потрібно. повітря в виконанні супрім закриває всі мої забаганки, воно для мене достатньо тихе (конфіг вентилів в системнику -- в профілі) і достатньо ефективне для 600вт карти. комусь треба ще тихіше -- ок, справа особиста, купуйте АІО версію, з її особливостями і недоліками, нема питань. але от збирати кастомну воду з нуля з метою охолодити 5090 -- маячня з практичної точки зору, як на мене.
сам обирав між АІО версією 5090 і повітрям (різниця в ціні на момент покупки була суто символічна), взяв повітря і більше ніж після 2х місяців юзання твердо переконаний (с), що особисто мені більше і не потрібно. повітря в виконанні супрім закриває всі мої забаганки, воно для мене достатньо тихе (конфіг вентилів в системнику -- в профілі) і достатньо ефективне для 600вт карти. комусь треба ще тихіше -- ок, справа особиста, купуйте АІО версію, з її особливостями і недоліками, нема питань. але от збирати кастомну воду з нуля з метою охолодити 5090 -- маячня з практичної точки зору, як на мене.
-
Afit
Member
Как не странно я вдруг понимаю, откуда такие цены.
1) Видеокарт этой серии сотни продаются. На воду их поставят десятки. Малосерийное производство всегда дорогое.
2) Производство в Германии. Я думаю тут и комментировать нечего. Но при этом в подгонке деталей, качестве обработки и материалов, я не сомневаюсь.
1) Видеокарт этой серии сотни продаются. На воду их поставят десятки. Малосерийное производство всегда дорогое.
2) Производство в Германии. Я думаю тут и комментировать нечего. Но при этом в подгонке деталей, качестве обработки и материалов, я не сомневаюсь.
-
Robostyle
Member
Бред - это цены на блоки ЕК или ватеркула с самовыкручивающимися болтами.
А тут коллекционная мелкосерийка + пеня за бренд хартунга и возможно даже его обслуживание. Лично самим Романом
А тут коллекционная мелкосерийка + пеня за бренд хартунга и возможно даже его обслуживание. Лично самим Романом
-
erkins007
Member
У новых видях буст динамический на основе напряжения, потребления и температуры.leif: ↑ 14.09.2025 14:40повітря в виконанні супрім закриває всі мої забаганки, воно для мене достатньо тихе (конфіг вентилів в системнику -- в профілі) і достатньо ефективне для 600вт карти
AIO версии 5090 дают возможность сверху ещё +7-10% накрутить.
У меня астрал 5090 лц держит 3100/32000 при температуре не выше 65°.
И при этом работает гораздо тише любого воздуха. Так что да, собирать кастом для 5090 это такое себе занятие, но вот охлаждать 600 ват водой все же лучше.
-
mrigi
Member
А яка різниця скільки коштує відяха. Взагалі ніякого зв'язку.BusteMix: ↑ 14.09.2025 13:55Странное сравнение цены водоблока и 5070, кто-то думал что он будет стоить 100$. Уже никого не смущает что это для видяхи за 3+к баксов?
-
leif
Member
це мені відомо, і, звичайно, перед покупкою я подивився доступні тести супрімів на повітрі та з АІО, в розгоні в цих тестах між ними різниця плюс-мінус на рівні похибки.erkins007: ↑ 14.09.2025 15:51У новых видях буст динамический на основе напряжения, потребления и температуры.
щодо наведених частот, то у мене на повітрі і вища частота гпу може бути, це ж в залежності від того при якому саме навантаженні дивитись, як довго ганяти, вам це має бути відомо.
Там розкид солідний з оновленим+покращеним для 5000 серії алго:
скажімо, в 3dmark Time Spy стрес-тесті (20 прогонів) у мене 3180MHz максимальна і 3142MHz -- середня частота гпу -> тиць1
а ось вже в 3dmark Speed Way стрес-тесті (також 20 прогонів) -- 3180MHz максимальна і 2918MHz -- середня частота гпу -> тиць2
там по посиланнях видно, що тестувалось в самий розпал літньої спеки, при нинішній температурі в кімнаті може б вийшло трохи покраще, але це все не принципово.
не вам особисто, але тим, хто дивитиметься і не дуже шарить, ще раз підкреслюю, що це не одиночний прогон, а 20 прогонів поспіль, тобто середня частота куди більш показова ніж, якщо на холодній карті прогнати тест 1 раз.
а що пам'ять у вас далі не поїхала? у мене 34 тримає стабільно всюди, третій місяць політ нормальний, буквального жодного траблу за цей час. знову ж таки по посиланнях видно.
-
Lekrs
Member
Чому так дешево? Потрібно було робити в пів ціни 5090. А якщо інкрустувати золотом ... 
-
BusteMix
Junior
Связь самая прямая, флагман игровой стоит уже не 700 долларов, почему к нему водоблок должен стоить 100$ (даже если это и реально сейчас, такого не будет)?mrigi: ↑ 14.09.2025 16:18А яка різниця скільки коштує відяха. Взагалі ніякого зв'язку.BusteMix: ↑ 14.09.2025 13:55Странное сравнение цены водоблока и 5070, кто-то думал что он будет стоить 100$. Уже никого не смущает что это для видяхи за 3+к баксов?
-
Vpupkin
Member
Буде на пару градусів холодніше за чайна водоблоки по 130-180 монет, ну і красивіше.
-
AndrewV
Member
Глупость какая-то, взял весной Inno3D GeForce RTX 5090 X3 OC с водоблоком Alphacool за 2700 евро , так то с пломбой, можно всегда заменить в магазине (вернуть)
если нет уже готового контура, то даleif: ↑ 14.09.2025 14:40 от збирати кастомну воду з нуля з метою охолодити 5090 -- маячня з практичної точки зору, як на мене.
-
erkins007
Member
Я говорю за среднюю при полной нагрузке в том же кибере например. Максимальная может быть ещё выше.leif: ↑ 14.09.2025 16:353180MHz максимальна і 2918MHz -- середня частота гпу
Но главный плюс воды это температуры и шум.
-
leif
Member
такі речі вартує заміряти в синтетиці, в 3дмарк мені подобається, тому що він одразу з цим моніторингом, який заміряє найцікавіше. проженете у себе 20 прогонів в спідвей -- викладайте посилання на результат, глянемо яка буде середня частота у вас, я може тим часом зроблю тест в умовах осінньої температури за бортом. інакше це все балачки ні про що, з тим як працює автобуст нині.erkins007: ↑ 14.09.2025 21:50Я говорю за среднюю при полной нагрузке в том же кибере например.
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
температури цілком пристойні і на повітрі. щодо шуму, тут у кожного свої рівні комфорту, особисто я б ніколи не проміняв переваги повітря перед АІО на нижчий рівень шуму, тому що він мене і так більше ніж влаштовує, поклавши руку на серце. але, знову ж таки, це вже кожен собі сам обирає, що йому потрібно і наскільки йому шо шумить.erkins007: ↑ 14.09.2025 21:50Но главный плюс воды это температуры и шум.
Відправлено через 44 секунди:
до слова, мої тести на стокових налаштуваннях вентилів, нічого не правилось руками, і, звісно, ніяких 100%
-
mrigi
Member
Водоблок повинен коштувати вартість фрезеровки+поліровки алюмінькі 100x200x20, оргстекла тогож розміру, пари фітінгів, прокладки, десятка гвинтів та упаковки. Тобто баксів десять собівартість. Ну і 300% маржі. Тобто десь 40. Якщо ви вважаєте що 100 це мало, ну окей.BusteMix: ↑ 14.09.2025 17:58Связь самая прямая, флагман игровой стоит уже не 700 долларов, почему к нему водоблок должен стоить 100$ (даже если это и реально сейчас, такого не будет)?
Я якось покупав труби Рехау. Німеччина, якість, повинно бути все дорого. У магазині метр офіційно 3.6 євро метр. Всі непугані так і платять, бо дорого, якісно і багато. Але із під поли для своїх оптовиків у томуж магазині тіж труби по 50 центів метр. І це на ньому ще всі заробили. І от десь так воно є і з водоблоками. А ви беріть по 585, все ок, бо дорого і багато. А краще подвоніть спитайте чому так дешево, бо ви би придбали і за 1200.
-
BusteMix
Junior
Это я вам говорю как думает производитель, мне и на воздухе хорошо, выпустят что-то лучше и дешевле, рынок порешает.mrigi: ↑ 14.09.2025 22:07Водоблок повинен коштувати вартість фрезеровки+поліровки алюмінькі 100x200x20, оргстекла тогож розміру, пари фітінгів, прокладки, десятка гвинтів та упаковки. Тобто баксів десять собівартість. Ну і 300% маржі. Тобто десь 40. Якщо ви вважаєте що 100 це мало, ну окей.BusteMix: ↑ 14.09.2025 17:58Связь самая прямая, флагман игровой стоит уже не 700 долларов, почему к нему водоблок должен стоить 100$ (даже если это и реально сейчас, такого не будет)?
Я якось покупав труби Рехау. Німеччина, якість, повинно бути все дорого. У магазині метр офіційно 3.6 євро метр. Всі непугані так і платять, бо дорого, якісно і багато. Але із під поли для своїх оптовиків у томуж магазині тіж труби по 50 центів метр. І це на ньому ще всі заробили. І от десь так воно є і з водоблоками. А ви беріть по 585, все ок, бо дорого і багато. А краще подвоніть спитайте чому так дешево, бо ви би придбали і за 1200.
-
Robostyle
Member
Подскажь где можно из под полы по себестоимости водоблок для 5070Ти\5080 достать - пофигу хоть астрал, хоть вантуз.mrigi: ↑ 14.09.2025 22:07 [Водоблок повинен коштувати вартість фрезеровки+поліровки алюмінькі 100x200x20, оргстекла тогож розміру, пари фітінгів, прокладки, десятка гвинтів та упаковки. Тобто баксів десять собівартість. Ну і 300% маржі. Тобто десь 40. Якщо ви вважаєте що 100 це мало, ну окей.
-
kairo
Member
А чого не один бакс?))) В Німеччині вартість години роботи інженера стартує з 13 Євро. Зрозуміло, що собівартість цього виробу не 300 Євро, але точно не 10 баксів. У них звичайний велосипед обслужити коштує 50-150 Євро(згідно ЧатГПТ), а ви хочете, щоб виготовлення штучного виробу із матеріалами 10 коштувало.mrigi: ↑ 14.09.2025 22:07Водоблок повинен коштувати вартість фрезеровки+поліровки алюмінькі 100x200x20, оргстекла тогож розміру, пари фітінгів, прокладки, десятка гвинтів та упаковки. Тобто баксів десять собівартість.