Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 10.09.2025 12:54нема за що, сподіваюсь клавіатура порадує
Она уже на почте лежит ждет. Через пару часов туда доедет вторая посылка и что бы дважды не вставать - пойду забирать. Обязательно поделюсь впечатлениями с фотоотчетом :shuffle:

Відправлено через 4 години 50 хвилин 34 секунди:
Цей день настав :D
Розпакоувка на....
Постараюсь просто коротко впечатления.
Итак, Keychron Q3 HE
1. Капец она тяжелая. Вес - это надежность (с) Борис Бритва
2. Внешний вид, общая эстетика - 9 из 10. Выглядит просто обалденно.
3. Качество сборки - по мне - отлично. Чистый кусок хорошо крашеного алюминия.
4. Тайпинг. Как по мне - божественный эмейзинг :D Он мягкий, четкий, линейный, свичи отличные, люфта нет. В сравнении с К8, которая в соседней комнате - НАМНОГО лучше. По звуку в том числе. И это я не баловался еще с настройками точки срабатывания и прочим сатанизмом в ПО. К слову - все настраивается из Веб страницы.
5. Капы - под замену. Однозначно не моя форма. Промахиваюсь. Может даже на скорую руку возьму Черри пока какой найду, а потом уже внимательно буду подбирать.
6. Гравировку сделали отлично (хотя это и не так важно). Стабы смазали. :-)
Немного визуализации.
В сравнении с текущей Logitech 515
IMG_4008.JPG
И более крупно экстерьер.
IMG_4009.JPG
Відправлено через 2 години 33 хвилини 26 секунд:
Первый уже вопрос обладателям )) Как в ней индикатор КапсЛока настроить? Вернее как. Где настроить я вижу. Я не понял где и как он должен "индицировать"? :D
Blackintrad
Member

Повідомлення

Привіт, хочу спробувати магнітні свічі для геймінгу.
Цікавить можливість настройки під себе, як в wooting (можливо це не найкраще, що існує на ринку але це найкраще, що я знаю)
Щодо дизайну, мені подобається, щось такого плану - https://www.monsgeek.com/product/monsge ... -keyboard/ або https://www.monsgeek.com/product/monsge ... -keyboard/

Найбільша проблема - мені потрібна клавітура не 60 а 80.

Буду вдячний за поради.
artko
Member

Повідомлення

StTechnik: 10.09.2025 20:24Первый уже вопрос обладателям )) Как в ней индикатор КапсЛока настроить? Вернее как. Где настроить я вижу. Я не понял где и как он должен "индицировать"?
на моему фото трохи раніше це видно :) як індікація капслока працює. але на рідних капах - упс. не видно :)
StTechnik
Member

Повідомлення

artko: 11.09.2025 16:17
StTechnik: 10.09.2025 20:24Первый уже вопрос обладателям )) Как в ней индикатор КапсЛока настроить? Вернее как. Где настроить я вижу. Я не понял где и как он должен "индицировать"?
на моему фото трохи раніше це видно :) як індікація капслока працює. але на рідних капах - упс. не видно :)
Увидел.. Только такой момент - это оно так из коробки, или все таки это модификация прошивки? Мне нечто подобное попадалось на Редите по моему.
Кстати новые капы завтра приедут взял от nicePBT. Пока с ними побегаю.

Відправлено через 9 хвилин 23 секунди:
Вопрос снимается ))) У меня тоже работает )

Відправлено через 5 годин 2 хвилини 42 секунди:
artko
Но есть вопрос другой. Заметил такое - клавуся впадает в спячку. При беспроводном подключении по 2.4. помогает почти ничего. А именно - переключение на провод и обратно на G. Сразу все норм. Не то бы бы раздражает, нет. Но если есть вариант это починить - буду рад.
p.s. но даже эти мелкие проблемы/вопросы не убавят кайфа от пользования девайсом. Я вот реально прям балдею. :D
sdbndfgn
Member

Повідомлення

Підкажіть, щось з наявного в нас китаю на HE свічах є норм? Ajazz, Onikuma, Attack Shark, Mchose, etc.
Шукаю собі щось на HE (Kailh Magnetic God, наприклад) TKL і більше, бажано з qmk/via. Не погано - low profile.
Для офісу, тому гучне стандартна розкладка, тиха, підсвітка + укр гравіювання на кепках.
Бюджет до $100.
feniks_tm
Member

Повідомлення

sdbndfgn: 12.09.2025 03:34 Підкажіть, щось з наявного в нас китаю на HE свічах є норм? Ajazz, Onikuma, Attack Shark, Mchose, etc.
Шукаю собі щось на HE (Kailh Magnetic God, наприклад) TKL і більше, бажано з qmk/via. Не погано - low profile.
Для офісу, тому гучне стандартна розкладка, тиха, підсвітка + укр гравіювання на кепках.
Бюджет до $100.
Забагато хотілок, які не стакаються між собою. Навіщо магнітка для офісу - не зрозуміло. Але якщо вже хочете толкову HE TKL, то навряд щось краще за Weikav K-ONE 80 знайдете. Гравіювання звісно ж самому робити, і так багато хочете за 100$ :rotate:

Магнітки самі по собі зачасту голосніші за звичайну механіку, і хоч цей Weikav помітно тихіше за ті ж Mchose JET75 і Irok MG75, але тихою я б все ж не назвав. Тому тут або тихе (якась толкова механічна база + сайлент свічі) або магнітка. Є звісно уже і магнітні сайлент свічі, але боюсь не з вашим бюджетом.
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm
Магнітки самі по собі зачасту голосніші за звичайну механіку
В моем случае это как то наоборот. Магнитка оказалась тише чем любая механика что была и есть в доме. :) Но может я не все видел конечно. Но Q3HE реально очень тихая.
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 12.09.2025 07:35 feniks_tm
Магнітки самі по собі зачасту голосніші за звичайну механіку
В моем случае это как то наоборот. Магнитка оказалась тише чем любая механика что была и есть в доме. :) Но может я не все видел конечно. Но Q3HE реально очень тихая.
Мала вибірка, напевно. Ботомаут магніта в хаузінг сам по собі беззвучним бути не може, якщо звісно ж не обмежити його хід, як у сайлент свічах. Це якщо мова про HE свічі закритого типу, як там у відкритих - навіть не знаю. Але з того що чув, то вони ще голосніші. Сам встиг уже перепробувати декілька HE свічів і постійно повертаюсь до стокових у Weikav K-ONE 80. UR Ice Ultra - звучать і відчуваються трошки приємніше, але все ж помітно голосніше. TTC Elf King - звучать доволі "пластиково" навіть після ручного перезмазування, не моє, по гучності плюс мінус те саме. Everglide Siren - забагато воблу стему (для мене), нестабільне заводське змащування. Звучать трохи краще за ельфів, але стокові все ж приємніше. Kailh Magnetic God - трохи стабільніші за сток за рахунок бокс стему, але по звуку нічого особливого.

Можливо кейхрон і дійсно щось тихеньке там намутили у своїх, але оскільки там навіть не погратись з іншими свічами через інвертовану полярність магніта, взагалі не розглядав як варіант до покупки. Не знаю, що у вас там за колекція механік є, але той же озвучений раніше Keychron K8 далеко не найкращий представник хорошого пребілда.
Востаннє редагувалось 12.09.2025 07:49 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

Ну да, он громче, но звук такой, более менее "солидный", не дребезжащий. Не бесючий короче - вот так более правильно. :)
artko
Member

Повідомлення

StTechnik: 11.09.2025 22:35Но есть вопрос другой. Заметил такое - клавуся впадает в спячку. При беспроводном подключении по 2.4. помогает почти ничего. А именно - переключение на провод и обратно на G. Сразу все норм. Не то бы бы раздражает, нет. Но если есть вариант это починить - буду рад.
:) також коли тестив, вже здалося, що "поламане". враховувайте, це магнітка. вона коли спить - опитування матриці вимикає. тому щоб підняти в активний режим - треба класична кнопка, яка на нашому q3 he - рівнісінько одна :) натискуйте роллер... клавіатура прокинеться.
я навіть в код дивився, щоб впевнитись - на тому що кейхрон виклав, так і було.

Відправлено через 6 хвилин 12 секунд:
feniks_tm: 12.09.2025 07:44 Ботомаут магніта в хаузінг сам по собі беззвучним бути не може, якщо звісно ж не обмежити його хід, як у сайлент свічах. Це якщо мова про HE свічі закритого типу, як там у відкритих - навіть не знаю. Але з того що чув, то вони ще голосніші.
у відкритих (ну, у тих що кейхрон ставить) магніт не бьється в корпус свіча, зовсім.
спойлер
gateron-dual-q3-he.jpg
Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
sdbndfgn: 12.09.2025 03:34Шукаю собі щось на HE (Kailh Magnetic God, наприклад) TKL і більше, бажано з qmk/via.
на зараз знаю тільки магнітки від keychron з підтримкою qmk. більше не зустрічав.. може щось змінилося за останні декілька місяців, але було так.
feniks_tm
Member

Повідомлення

artko: 12.09.2025 09:09 (ну, у тих що кейхрон ставить)
Може бути, бо ті ж Sticky Rice чи геони гучніші за закриті аналоги. Але це звісно не дуже коректно порівнювати, бо можна багато чого вигадати у конструкції свіча для тюнінгу звуку.
sdbndfgn
Member

Повідомлення

feniks_tm
Дякую за відповідь. Чомусь вирішив, що НЕ тихіші механіки. Тоді відвезу свою на механіку в офіс, а сам ще пошукаю щось, але вже без обмежень в ціні. За Weikav дякую, подивлюся.
feniks_tm
Member

Повідомлення

sdbndfgn: 12.09.2025 09:37 feniks_tm
Дякую за відповідь. Чомусь вирішив, що НЕ тихіші механіки.
Ну тут знову ж таки залежить від того, що і з чим порівнювати. І що брати за основу "тихо". JET75 багато хто називав однією з найтихіших магніток, але для мене вона здалась доволі гучною після ATK75L. Але все ж основна проблема для мене була, що вона просто звучала пусто і нецікаво. Weikav набагато цікавіше у цьому плані, та і помітно тихіше. Якщо ж брати якусь лоупрофіль мембранку/ножичку за основу "тихо", то тут тільки сайлент свічі. Якщо ж якась звичайна механіка рівня аули чи хатора цілком влаштовує, то впевнений і з Weikav проблем не буде. Не впевнений, правда, що таскати 2кг на офіс буде зручно :gigi:
StTechnik
Member

Повідомлення

artko: 12.09.2025 09:09також коли тестив, вже здалося, що "поламане". враховувайте, це магнітка. вона коли спить - опитування матриці вимикає. тому щоб підняти в активний режим - треба класична кнопка, яка на нашому q3 he - рівнісінько одна натискуйте роллер... клавіатура прокинеться.
Я нашел что она еще от ПРОБЕЛА просыпается :D Про роллер даже подумать не мог :)
StTechnik
Member

Повідомлення

В черри профиле это все в итоге намного лучше ощущается.
Как минимум я не промахиваюсь как раньше.
IMG_4015.JPG
Ну про настройку свичей даже не стоит говорить - реально она реактивная какая то. Как я понимаю они по 2.4 свистку сделали что то типа Lightspped от Лоджитека. Задержки минимальные.
Telcontar
Member

Повідомлення

StTechnik
Звук з новими кейкапами не змінився?
feniks_tm
Member

Повідомлення

Telcontar: 14.09.2025 17:25 StTechnik
Дуже здивуюсь, якщо ні. OSA вищі за чері і скульптурно інакші. Мали б звучати глибше ніж чері, але залежить від товщини і міксу пластику. Не так давно щупав даблшот чері ~1.5мм відносно своїх стокових дайсаб ~1.7мм, взагалі інший звук. Між різними профілями впевнений різниця ще більша.

Планую пощупати MDA як щось середнє :shuffle:
StTechnik
Member

Повідомлення

Telcontar: 14.09.2025 17:25 StTechnik
На мой не самый притязательный вкус - нет. Ну может быть чуть стало тише. Хотя куда уже. Скажем так - вот хуже не стало точно. Новый сет по толщине 1,7 (заявлено). Старый - ну может 1,6. Если интересно - могу померять штантеном.
С таким профилем клавуся стала лучше для меня. Хотя знаю - многие используют из коробки и не парятся.

Відправлено через 29 секунд:
feniks_tm
Ну прости :D
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 14.09.2025 17:41 feniks_tm
Ну прости :D
Та шо, я б теж хотів різниці не чути, не було б пекельних борошен вибору :gigi: Ну власне у вашому випадку різні ввідні нівелювали різницю, nicepbt товсті дайсаби, стокові osa даблшоти і виглядають не те щоб товсто, явно до 1.5мм. Гугол каже 1.3мм, якось взагалі тоненько :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm
Вот померял - nicePBT - 1.7 ровно.
стоковые OSA - 1.4
Массу померять не могу - нет таких чувствительных весов )
Відповісти