Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Danilo
Junior

Повідомлення

Порадьте, що краще взяти під Ryzen5 5600 + Seasonic 600Вт: RTX 5070 чи RX 9070?
Геральт
Member

Повідомлення

Danilo: 09.09.2025 22:05 Порадьте, що краще взяти під Ryzen5 5600 + Seasonic 600Вт: RTX 5070 чи RX 9070?
По хотлайну - 5070, а так - 9070 :)
oversteve
Member

Повідомлення

Danilo: 09.09.2025 22:05 Порадьте, що краще взяти під Ryzen5 5600 + Seasonic 600Вт: RTX 5070 чи RX 9070?
грубо кажучи 9070 краще для натива і без променів, 5070 краще з длсс і променями, так що залежить від того в що плануєте грати і яка морда
якщо онлайн шутани - 9070 краще, якщо усілякі важкі проекти з рт і активно юзати масштабування, то відповідно 5070 цікавіше
КурткаБейн
Member

Повідомлення

Маю майже такий же конфіг, тільки проц з Х, і 650Вт бп. Взяв 9070, бо 12гб врам для QHD - це не альо...
Зробив +10% PL, -60mlv на карті (як по книжці) Споживання карти підвищилось з 230ватт до ~255. Буститься до 3200Mhz.
Через зарядну станцію показує споживання компа в іграх 385 ватт. Так шо за це переживати немає сенсу
VovaII
Member

Повідомлення

КурткаБейн: 10.09.2025 11:16Буститься до 3200Mhz.
— А "з магазину" скільки було?
Дякую.
КурткаБейн
Member

Повідомлення

Десь 3000-3050 mhz здається
Striker
Member

Повідомлення

Судячи з усього вже всі затарилися відеокартами. :)
sat9
Junior

Повідомлення

Бачу цікавим є питання потужності блока живлення під відеокарту, хочу поділитися своїми спостереженнями.
Ryzen 7 7700 + RX 9070 XT
Процесор обмежений в біосі по споживанню до 100 ват, зроблено андервольтинг по PBO.
Відеокарта обмежена в powerlimit на -20%, тому споживає максимум 265 ват, а не 330 ват стандарнтих з коробки.
В корпусі стоїть 7 кулерів, 3 з яких ще мають підсвітку (яка включена) + є окрема підсвітка під монітор з usb материнської плати (2-3 ват).
Підключено 2 сата сдд, 2 нвме ссд.
Пробіг півтори години в hogwarts legacy, скріншот з hwinfo
спойлер
Зображення
Середнє споживання процесора - 75 ват, відеокарти - 244 ват (бо в меню падає навантаження на карту).
Цікавим є датчик напруги на самій відеокарті, який показує, що були просадки до 11.90 вольт, а в середньому напруга трималася на рівні 11.92 вольт.
І зробив заміри того, скільки комп'ютер, точніше блок живлення (монітори і інше - не заміряється, бо окрема розетка) споживав з розетки
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Виходить від 430 ват до 450 ват споживав блок живлення з розетки.
Блок MSI MPG A650GF
Сюдячи з тестів блока, такий має ККД 92-93% при такому споживанні
спойлер
Зображення
Таким чином 450*0,93 = 418.5 стільки ват +- по факту споживає система з блоку живлення.
В якомусь cyberpunk 2077 процесор стабільно споживає 100 ват, то там би система споживала з блоку живлення 445-450 ват.
Якщо прибрати -20% на відеокарту, то система почне споживати з блоку живлення на 66 ват більше.
Висновки зробить кожен для себе сам.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

1) Хто має RTX 5070 Ti для 2K геймінгу поділіться своїми враженнями: чи завжди карти вистачає з 16 ГБ пам'яті?
2) Чи варто чекати на її SUPER версію?
Vader
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko
Все гуд.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 13.09.2025 18:031) Хто має RTX 5070 Ti для 2K геймінгу поділіться своїми враженнями: чи завжди карти вистачає з 16 ГБ пам'яті?
Рядом играют на такой в 4К - все довольны. Исключение: Indiana Jones and the Great Circle - там для Path Tracing в 4К надо 24Гб видеопамяти...

А ждать можно всегда... там говорят 6000-я серия "скоро будет" :)
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

FirstTDM: 13.09.2025 18:24Path Tracing в 4К
Це мене не дуже цікавить
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 13.09.2025 18:03 1) Хто має RTX 5070 Ti для 2K геймінгу поділіться своїми враженнями: чи завжди карти вистачає з 16 ГБ пам'яті?
1) Бывали случаи когда в 2к индиана с пас трейсингом падала в недостаток памяти и очень лагала в это время. Помогал перезапуск.
2) Я б лучше подождал. Так как меня данный факт выше расстроил.
Alvaro
Member

Повідомлення

Протестил генерацию кадров от драйверов которую наконец-то вставили в 4000 серию, и в целом она превзошла мои ожидания. Я почти не заметил пока отличий от встроенной генерации в играх. И наконец-то я смог в плавном фпс завести те, более старые игры, в которых не было генерации, но которые настолько криво оптимизированные, в основном по утилизации процессора, что не вывозили даже на гораздо более новом железе.

Первое что я проверил это вач догз легион и кингдом кам первый. Легион почему-то не работает. Я инвидии отписал, но такое состояние уже больше пол года как я увидел по похожим сообщениям, так что вряд ли они починят. Так что выходит ряд игр просто может не работать.

А кингдом кам завелся отлично. И наконец-то дал нужную плавность в городах с кучей нпс и особенно ночью с факелами там фпс отлетает на 5700х3д до 40 и даже иногда ниже. С генерацией максимум падает до кадров 65-70. Но это ощущается намного лучше чем без генерации , а в основном держит от 70+ до 100 и выше. Имут Даш тоже не ощутим, но это такая игра в принципе что достаточно плавности а лаг роли сильно не играет.

Каких либо заметных артефактов и прочих проблем с картинкой я тоже на удивление не увидел. Так что наконец-то полноценно можно закрыть гештальт и насладиться полноценно первой частью без слайдшоу в городах не имея ультратоповые цп для игры 10 летней давности.

У второй кингдом кам кстати тоже нет по-моему до сих пор генерации в игре. Так что там тоже можно ее подрубить теперь от драйвера. Хотя там достаточно хорошая оптимизация которая в основном карту грузит а не отдельные ядра цп как первая.

В общем я приятно удивлён. Мало того что я вообще не ожидал что они её таки перенесут на 40 серию так еще и оно работает вполне приемлемо. Если не считать того что в легионе вообще не завелось.

Отправлено спустя 5 минут 42 секунды:
SPEC1AL1ST: 13.09.2025 19:021) Бывали случаи когда в 2к индиана с пас трейсингом падала в недостаток памяти и очень лагала в это время. Помогал перезапуск.
2) Я б лучше подождал. Так как меня данный факт выше расстроил.
Ну это пока одна из двух игр которая нехватку памяти у меня вызывала на 4070тс. Остальные подбирались близко оклоло 15. Еще джедай сурвайвл выходил за лимиты по моему но там трудно сказать потому что игра в целом хреново работает, но когда достигало 15гиг начинались лаги которые помогала убрать перезагрузка.

А Индиане там не критично на самом деле. Там же стриминг текстур а не общее качество. Т.е. разница на самых высоких уровнях почти будет незаметна. Я ее не нашел всматриваясь с лупой. Спокойно можно один-два пункта сверху текстур снимать без какого либо заметного ущерба для картинки.

Другое дело что сам факт неприятен. Но пока это крайне редкое явление.

Иногда были еще моменты в разных играх,например киберпанк в длс переполнился под завязку до 16 почти. Но я не уверен что это просто не какойто резерв игра использует. Т.еб оно туда сюда на г габайт два опускалось подымалось. А при перезапуске сильно меньше потребляло. И каких-то лагов я не не замечал.
man1242
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 13.09.2025 18:03 1) Хто має RTX 5070 Ti для 2K геймінгу поділіться своїми враженнями: чи завжди карти вистачає з 16 ГБ пам'яті?
Звісно краще очікувати та отримавити більш вигідний продукт, ось Інсайдер Moore's Law is Dead обіцяв вже знятя з виробництва 5070-5080 вже у вересні та реліз суперів у кінці жовтня. Канал мільйоник, я думаю він брехати не буде. 16гб врам ніде вже не вистачає, зараз споживає 10гб а що буде завтра ?
спойлер
:laugh:
ilcattivo
Member

Повідомлення

Придбав по акції в монобанк Palit RTX 5070 Ti GamingPro V1 за 37 557 грн в click.ua. У перший день тестування не було жодних сторонніх шумів. На другий день зʼявився так званий писк дроселів (coil whine). На третій день шум, здається, посилився, стало чутно у закритому корпусі під столом. У когось було таке?

Повернув назад, так як ще не пройшло 14 днів. Магазин погодився на повернення тільки через сервісний центр де вони можуть протримати карту до цінця можливого терміну. Чую можуть нагріти з поверненням :popcorn:
Vader
Member

Повідомлення

ilcattivo
Буде весело..повірте..
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

ilcattivo: 14.09.2025 13:08 Придбав по акції в монобанк Palit RTX 5070 Ti GamingPro V1 за 37 557 грн в click.ua. У перший день тестування не було жодних сторонніх шумів. На другий день зʼявився так званий писк дроселів (coil whine). На третій день шум, здається, посилився, стало чутно у закритому корпусі під столом. У когось було таке?

Повернув назад, так як ще не пройшло 14 днів. Магазин погодився на повернення тільки через сервісний центр де вони можуть протримати карту до цінця можливого терміну. Чую можуть нагріти з поверненням :popcorn:
А разве по закону вы не можете вернуть без каких либо сервисных причин в течении 14 дней? Понятно, что проверить ее должны, может там "чтото сломали", но все же думаю должно быть все ок. Но если вы конечно заявили как проблему дросселя - то тогда не знаю, может возврат и не светит, а только ремонт.

Блин прочитал 37к сразу жаба есть начала, а потом аж вздохнул что не взял палит))
oversteve
Member

Повідомлення

SPEC1AL1ST: 14.09.2025 13:29 А разве по закону вы не можете вернуть без каких либо сервисных причин в течении 14 дней?
товар, що не був у використанні, так щозалежить від того, що при поверненні було озвучено

п.с. раніше на розетці була категорія з уцінкою і там постійно була купа палітів
Mtang
Member

Повідомлення

ilcattivo: 14.09.2025 13:08 Придбав по акції в монобанк Palit RTX 5070 Ti GamingPro V1 за 37 557 грн в click.ua. У перший день тестування не було жодних сторонніх шумів. На другий день зʼявився так званий писк дроселів (coil whine). На третій день шум, здається, посилився, стало чутно у закритому корпусі під столом. У когось було таке?

Сам здав rtx5070 palit game pro через сервісний центр так як стояв рокіт від вентиляторів на мін швидкості обертів та свистіли дроселя дуже сильно, на наступний день магазин повернув кошти. В них взяв взамін msi, досі працює без жодних призвуків.
Відповісти