фігня! вони повинні позиціонуватись як ігрові та альтернатива консолямвони здобули популярність як основа компактних робочих станцій для роботи з ШІ
поважайте геймерів, врешті-решт
для роботи з ШІ є окремі відеокарти
фігня! вони повинні позиціонуватись як ігрові та альтернатива консолямвони здобули популярність як основа компактних робочих станцій для роботи з ШІ
господин оптимист - там встройкам можно 96 из 128ГБ выделить - что делает их идеальным решением по развёртыванию ГОТОВЫХ нейросетей. Ибо решения от Нвидии под аналогичный функционал будут в 2-3 раза дороже, хоть и универсальный.
Geforce 3060 8gb, майже 1 в 1Lekrs: ↑ 13.09.2025 14:34 Лінь гуглити, з якою дискреткою вбудоване гпу може посперечатись?
Мабуть колись тисячі років тому так само чекали "лопанья" бульбашки використання колеса і повернення до звичних ішаків. Схоже недочекалисяAssayMAS: ↑ 13.09.2025 13:54Так что подешевеют только после "лопанья" пузыря ИИ - что я вангую через 1-7 лет...
Зате в свій час краху доткомів дочекалися, чи це "другоє" ?mrigi: ↑ 13.09.2025 15:09Мабуть колись тисячі років тому так само чекали "лопанья" бульбашки використання колеса і повернення до звичних ішаків. Схоже недочекалисяAssayMAS: ↑ 13.09.2025 13:54Так что подешевеют только после "лопанья" пузыря ИИ - что я вангую через 1-7 лет...![]()
Доткоми це зараз ринок цінних бумаг. Який рано чи піздно обвалиться. Причому тут рабоча технологія і вкладання грошей у датацентри. Датацентри перестануть бути потрібні? Серьозно?IronWithin: ↑ 13.09.2025 15:13Зате в свій час краху доткомів дочекалися, чи це "другоє" ?
А коли це ми перейшли до датацентрів? це вже ближче до наслідків!mrigi: ↑ 13.09.2025 15:20Доткоми це зараз ринок цінних бумаг. Який рано чи піздно обвалиться. Причому тут рабоча технологія і вкладання грошей у датацентри. Датацентри перестануть бути потрібні? Серьозно?IronWithin: ↑ 13.09.2025 15:13Зате в свій час краху доткомів дочекалися, чи це "другоє" ?
Ну окей, сток маркет верогідно піде у корекцію процентів на 20-50% під кінець цього року чи початку наступного, можна вважати це одразу корекцією AIIronWithin: ↑ 13.09.2025 15:32а отже буде коригування, питання тільки коли!
І шо, навіть фільтри у камерах роблять без AI? Чи чатгпт ніхто не ставить зі стора? Ну камон.IronWithin: ↑ 13.09.2025 15:32Де тут епл яка "забила" на той "ШІ", і нічого не змінилося?
Люди платять за супергрок, чатгпт та геміні і не бачать ніяких проблем у цьому. І я не бачу. І ніхто не забороняє користуватися обмеженими безкоштовними версіями. А я би с задоволенням мав би підписку на чатгпт за 200 баксів на місяць якщоб за мене її хтось оплачував. Кожному своє.IronWithin: ↑ 13.09.2025 15:32Чому деякі можуть свою іграшку тобі безкоштовно віддавати, а майки чи самсунг готові вже тільки за підписку?
ну больше пока проц не тянет, может в следующих ревизиях будет больше... и нету сча в рознице 1 модуля ОЗУ по 128ГБ только 64ГБ и то для обычных ПК, а не ноутов - для ноутов сча в рознице только 32ГБ.Олег Мандріаник: ↑ 13.09.2025 15:39А почему только 128ГБ ОЗП?
1. Чого ви взяли що буде саме під кінець року чи початок наступного?, чому 20-50%, чому ви вважаєте що якщо буде коррекція то відразу можна віднести все до "ШІ" сегменту?mrigi: ↑ 13.09.2025 15:52Ну окей, сток маркет верогідно піде у корекцію процентів на 20-50% під кінець цього року чи початку наступного, можна вважати це одразу корекцією AIIronWithin: ↑ 13.09.2025 15:32а отже буде коригування, питання тільки коли!
І шо, навіть фільтри у камерах роблять без AI? Чи чатгпт ніхто не ставить зі стора? Ну камон.IronWithin: ↑ 13.09.2025 15:32Де тут епл яка "забила" на той "ШІ", і нічого не змінилося?
Люди платять за супергрок, чатгпт та геміні і не бачать ніяких проблем у цьому. І я не бачу. І ніхто не забороняє користуватися обмеженими безкоштовними версіями. А я би с задоволенням мав би підписку на чатгпт за 200 баксів на місяць якщоб за мене її хтось оплачував. Кожному своє.IronWithin: ↑ 13.09.2025 15:32Чому деякі можуть свою іграшку тобі безкоштовно віддавати, а майки чи самсунг готові вже тільки за підписку?
хотітиVnad78: ↑ 13.09.2025 14:41Geforce 3060 8gb, майже 1 в 1
хотіти в 2 рази більшеcadet-ua: ↑ 13.09.2025 16:34У тестах на продуктивність у 25 іграх її порівнювали з NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU, і результати були несподівано близькими. Хоча RTX 4060 має:
- 3072 CUDA-ядер
- 8 ГБ GDDR6 VRAM
- архітектуру Ada Lovelace
...все ж Ryzen Max+ 395 показав схожу продуктивність у багатьох іграх на 1080p і навіть 1440p, особливо завдяки оптимізації пам’яті та AI-обробці.
Якщо троих погуглити, то можно з'ясувати, що Амазон стала прибутковою тільки через 9 років, тесла- через 17, uber - через 15 (гадаю, прикладів ще досить багато можна знайти). І що в середньому для стартапів період виходу на прибутковість складає 2-5 років. Тобто, навіть для середньостатистичної галузі 5 років - це цілком норм. Що вже казати про таку технологічну та перспективну, як ШІ.IronWithin: ↑ 13.09.2025 15:32А коли це ми перейшли до датацентрів? це вже ближче до наслідків!mrigi: ↑ 13.09.2025 15:20 Доткоми це зараз ринок цінних бумаг. Який рано чи піздно обвалиться. Причому тут рабоча технологія і вкладання грошей у датацентри. Датацентри перестануть бути потрібні? Серьозно?
Я ж про те що "ШІ" НЕ генерує стільки додаткових доходів що покривають такі вливання в нього і перебудову навіть процессорного ринку, а отже буде коригування, питання тільки коли!
Топ компанії додали своїй "вартості" сотні відсотків за останні роки, з 50-400 млрд компаній повилізали в трильйони, питання такі, а що змінилося? А чому тільки ІТ-гіганти так зробили? Чому деякі можуть свою іграшку тобі безкоштовно віддавати, а майки чи самсунг готові вже тільки за підписку? Де тут епл яка "забила" на той "ШІ", і нічого не змінилося?
Одні питання, нуль відповідей, тож чекаємо!