Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

Neonovi4: 08.09.2025 19:10 що взяти для i5 14600kf ?
Хороший воздух. И я серьезно.
Neonovi4
Member

Повідомлення

StTechnik: 08.09.2025 19:30
Neonovi4: 08.09.2025 19:10 що взяти для i5 14600kf ?
Хороший воздух. И я серьезно.
AK620 ?
StTechnik
Member

Повідомлення

Ну я не очень сейчас разбираюсь в воздушных башнях, этот выглядит неплохо, но я бы еще почитал обзоры с ним. Из последнего что я ставил из воздуха был какой то БиКвайт что то там Rock. Ито выбирал на бум. Это было в ПК для дочки друга.
Но тот что ты написал - в принципе на вид Ок. На практике - надо обзоры смотреть.

Відправлено через 51 секунду:
Обычно вопрос всегда в эфективности башни. Т.к. вентиляторы можно поставить любые.
StTechnik
Member

Повідомлення

Нашел сегодня время и поставил этот волшебный датчик потока, температуры, качества жидкости и прочего сатанизма. Спонсором мероприятия были радиаторы от EKWB благодаря мультипортовости которых процедура слития контура занимает безгеморных 10 минут.
Встал на место старого как родной, даже не пришлось трубки корректировать. Только экстендер добавил один.
Короче. Ну это надо признаться ВЕСЧ :up:
Поток показывает, температура, качество воды. Все это гонит в мониторинг HWInfo. И кстати я был прав - воду пора менять. В след месяце буду везти Майхемс свой любимый.
Короче я доволен как слон. Кто советовал - всем спасибо. :beer:
Vigоr
Junior

Повідомлення

Чи має сенс заміна Arctic 240 на Thermalright Frozen Infinity 360 ? Проц райзен 7700.
StTechnik
Member

Повідомлення

Vigоr: 19.09.2025 11:06 Чи має сенс заміна Arctic 240 на Thermalright Frozen Infinity 360 ? Проц райзен 7700.
Цель замены какая? Что ты ожидаешь?
Vigоr
Junior

Повідомлення

Ціль заміни помітне зниженя темпи, а не 2-3 градуси.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vigоr: 19.09.2025 11:23 Ціль заміни помітне зниженя темпи, а не 2-3 градуси.
Це не про охлад уже у випадку Zen4/5. Слабке місце кришка, відповідно від нарощування охладу без скальпування більше ніж 5град не виграєте. Якщо ще не грались з курвою, копайте краще у тому напрямку, буде більше сенсу.
StTechnik
Member

Повідомлення

Vigоr: 19.09.2025 11:23 Ціль заміни помітне зниженя темпи, а не 2-3 градуси.
Тогда смысла нет. Не даст оно такого эфекта

Відправлено через 34 секунди:
Абсолютно верно выше про крышку сказали.
Vigоr
Junior

Повідомлення

З курвою грались. :) Зараз -30, темпа 85С обмежив в биос.
Sanьka
Member

Повідомлення

Vigоr: 19.09.2025 11:33З курвою грались
Якось двозначно прозвучало :gigi:
cAkeJJ
Member

Повідомлення

Ось що в мене вийшло скрутити своїми не дуже прямими руками.

Почав я купувати компоненти для кастома ще давно, до початку війни, тому фітінги і вентилятори саме такі (так, я знаю шо вентилятори гівно, що вже зробиш). Фіттінги потрібного мені кольору (Black nickel) перестали випускати, тому мені доводилось інколи купувати їх по завишеним цінам, рот шатал ЕК. Довелось просверлити пару дірок в корпусі, щоб резервуар і другу помпу можна було адекватно прикрутити. Загалом вид системи мені подобається. Про напрям вентиляторів (вдув\видув) знаю і взагалі шо треба було брати мору теж знаю :laugh:

Початок. Тут ще я тільки прикидую яким буде контур і ще не докінця розумію шо і як і куди взагалі буде йти поток. І також ліктестер чомусь сіфонив при перевірці водоблока на озу, тому я ще додатково вирішив перевірити його підключивши до помпи і поганявши дистилят (все ок).
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Прогресс.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Вже ганяю контур з хладогеном з джампера на 24пін.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Готовий результат без регебе:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
З регебе (вимикається 1 кнопкою):
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
З цікавого:
спойлер
Коли почав наповнювати контур хладогеном з'явилась лужа під системником, виявилось що це тіче китайкранік на зливе в закритому стані. :rotate:
спойлер
Друге, довелось зробити резинову проставку між водоблоком озу і верхнім радіатором, щоб вентилятори не чіпляли фіттінг
Зображення
спойлер
Верхній радіатор, а це Corsair XR5 має криві порти, просто їх зробили с завду під нахилом :facepalm:
Зображення
Ну і звісно невеликий бонус:
спойлер
Зображення
Зображення
StTechnik
Member

Повідомлення

cAkeJJ
Неплохо неплохо. С таким помощником оно и легче собирать :)
Трубки акрил, что заливал внутрь? Начет датчика потока? Он качество воды тоже меняет от температуры? У меня он «говорит» что чем выше температура воды тем лучше качество :D походу это так и должно быть?
cAkeJJ
Member

Повідомлення

StTechnik: 27.09.2025 09:25 cAkeJJ
Неплохо неплохо. С таким помощником оно и легче собирать :)
Трубки акрил, что заливал внутрь? Начет датчика потока? Он качество воды тоже меняет от температуры? У меня он «говорит» что чем выше температура воды тем лучше качество :D походу это так и должно быть?
Трубки PMMA акрил, хладогент - Alphacool Tec Protect 2 Clear. По Water Quality не скажу, завжди показує 100%, незалежно від температури, міняється тільки потік, стає більшим коли вода нагрівається, десь з 205-207 літрів/година стає ~ 210-212.
StTechnik
Member

Повідомлення

cAkeJJ
Ну может потому что свежее и 100%.
А поток да - давление де повышается при нагреве.
Sanьka
Member

Повідомлення

cAkeJJ
Контур сподобався, потужно.
Не думаєш на боростлікатних трубках зібрати, щоб вже повний фен-шуй?

З.і. Приємно бачити корпус норм розміру, а не оті шпаківні :up:
cAkeJJ
Member

Повідомлення

Sanьka: 27.09.2025 11:32 cAkeJJ
Контур сподобався, потужно.
Не думаєш на боростлікатних трубках зібрати, щоб вже повний фен-шуй?

З.і. Приємно бачити корпус норм розміру, а не оті шпаківні :up:
В теорії це можливо, але ні, дякую :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

cAkeJJ: 27.09.2025 13:59В теорії це можливо, але ні, дякую
На практике это тоже вполне, но требует дофига чего. Я этот путь прошел, но так что бы кому то рекомендовать - врятли.
Геральт из Ривии
Member

Повідомлення

Вітання шановним форумчанам.
Звертаюсь за порадою: Маю намір придбати ртх5070, спочатку планую використовувати зі штатним охолодженням, а потім перейти на кастомне охолодження. Придивляюсь до Asus Prime 5070 та водоблок від Барроу чи Байкскі. Пошу поради по вибору моделі карти та водоблоку
StTechnik
Member

Повідомлення

Геральт из Ривии
Придивляюсь до Asus Prime 5070 та водоблок від Барроу чи Байкскі. Пошу поради по вибору моделі карти та водоблоку
Все просто. Есть два дизайна печатной платы. FE и не FE (Custom). Сначала смотрим под какой дизайн есть доступные водоблоки. Обычно норм производитель это пишет. Потом ищем карту с таким дизайном. Вот такой алгоритм. Но под 5070 насколько я помню - только китайцы и только FE. Но лучше уточнить.
Відповісти