iPhone 17 vs 16: порівняння двох поколінь Apple

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kyro
Member

Повідомлення

kalakawa: 12.09.2025 11:40 может кто объяснить зачем люди тратят на смартфоны больше ~7-8к грн?
между юзер-экспириенсом на телефоне за 7к и за 40к практически не существует же разницы
я понимаю разницу в компах за 15к и за 150к(пользуюсь почти всю жизнь)
понимаю разницу в машинах за 40к и 400к(ни разу не был за рулем и к автомобилям полностью равнодушен)
но хоть убейте - в чем разница между ультрадорогим и дешевым телефоном?(какие только в руках не держал так и не понял)
То что между юзер-экспириенсом на телефоне за 7к и за 40к практически не существует разницы это звиздеж чистой воды.
Там полно компромисов. От уже тысяч 15 и 40 там да. Особенно если забить на софт и брать "ксяоми топ за свои деньги и т.д" то железо будет не таки отсталым.
Ну вот например у меня А56 у жены S25 а у ребенка М35. Ну вот чего мне не бы не помешало так это зарядки беспроводной а так ну S25 шустрее, есть разница возможностях фото и видео. Но прямо так чтобы критично было то нет. А если взять М35 там уже приличная разница будет.
Ну и как пример качества софта, жены до этого был Флип Самсунга а я игрался Мотороллой разр, так вот качество того как телефон отрабатывает все эти преключения из состояния сложенный в разложеный и количество глюков при этом даже сравнивать не стоит. Я уже молчу про качество шарнира и продуманность конструкции.
MoNiTeam
Junior

Повідомлення

kalakawa: 12.09.2025 11:40 может кто объяснить зачем люди тратят на смартфоны больше ~7-8к грн?
Теж так думав, завжди були типу redmi note 4x, потім вже взяв за 330 доларів mi9t який пропрацював майже 5 років, але півтора роки тому взяв pixel 8 pro - кайфонув з камери і швидкодії (так знаю що не топ проц для ігор). Думаю теж років на 5 вистачить, при тому заявлена підтримка аж на 7 років здається.
shnok
Member

Повідомлення

между юзер-экспириенсом на телефоне за 7к и за 40к практически не существует же разницы
я понимаю разницу в компах за 15к и за 150к(пользуюсь почти всю жизнь)
понимаю разницу в машинах за 40к и 400к(ни разу не был за рулем и к автомобилям полностью равнодушен)
но хоть убейте - в чем разница между ультрадорогим и дешевым телефоном?(какие только в руках не держал так и не понял)
Сравнение авто за 40к и 400к .... Чел за 40к это что велосипед? Видно что не был за рулем и далек от цен. В компах разница в 150к? Если без монитора, после 80к ты не заметишь разницу в повседневных задачах.
kairo
Member

Повідомлення

Entar: 12.09.2025 12:31Ви почитайте тему уважно. Це був аргумент людини, яка хотіла сказати що самсунг краще ніж сяомі, бо в ньому простіше почистити кеш.)
А в мене на сяомі такого питання не виникає.
Час від часу необхіднійсть зайти в налаштування аппки виникає. В мене резерв нормально не працював, поки не скинув кеш. Інколи треба передивитись дозволи. Інколи видалити дані зі сховища, бо аппка їх на пару гіг завантажила. Налаштувати сповіщення. На Самсі це в два кліки.
neonglaу
Member

Повідомлення

Entar: 12.09.2025 12:02
n6407: 12.09.2025 11:58 использовал именно "смартфоны ~7-8к грн". (телефон был незагажен - пару мессенжеров, ютуб и почта, 8 ядер - 6 ГБ оперативки) когда зависания, длииииииинные перезагрузки, отвал сигнала в метро(оплата проезда) и при выходе из метро и т.д, начали по настоящему мешать
Xiaomi redmi note 4x / redmi note 8 pro / redmi note 13 pro - за все годы использования не было ничего похожего на такие проблемы.
То люди порівнюють дешман кітай за 6 тисяч з айфоном за 50. Звісно, переваги будуть не на користь дешмана.
Якщо брати середній ціновий діапазон в 15-17 тисяч, то перевага не завжди вже буде на боці айфона.
Востаннє редагувалось 12.09.2025 13:19 користувачем neonglaу, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Entar: 12.09.2025 12:12 P.S. Скажу відверто. Маючи дохід, який дозволив би купувати самий топовий смартфон за 20% від місячного доходу - я б не купував телефон за 10 к грн, а купував би топовий смартфон. Незважаючи на те, що мені достатньо функціоналу сяомі за 10к.

А ще я б купував купу інших речей, таких як ртх 5090, олед телевізор 80+" ітд ітп.
Ні, це так лише здається.

По собі знаю. Це скоріше як піти голодним у супермаркет - нагрібеш усе, а якщо не голодний, то лише те що треба.
Востаннє редагувалось 12.09.2025 13:25 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
VovaII
Member

Повідомлення

Користуюсь хто зна скільки Десятим айфоном. Брав бв, приблизно за пів ціни. Але брав на 256Гб. Бампер взяв із якоїсь неслизької резини, — з рук не випадає, але важче з кишені діставати.
Єдине чого не вистачає: щоб камера вночі/ввечері могла знімати. Та що зараз вночі/ввечері навіть не фокусується.
Ну іще цікаво лідар помацати. Просто як щось новеньке.
Ще інколи хочеться щось дрібне сфотографувати, щоб на екрані збільшене роздивитись. Але здається такого і на нових нема?
А! Ще не хватає режиму фотографування документу А4. — Щоб документ сфотографований під деяким кутом(бо поки його точно виставиш...), воно автоматично робило прямокутним і щоб текст чіткіше читався.

Доречі віддав тоді десь в районі 9-10к.

Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
dead_rat: 12.09.2025 13:17По собі знаю
Так пан за себе говорив, а Ви з урахуванням дружини. — То дуже нерівноцінне порівняння. Навіть інколи більше ніж
shnok: 12.09.2025 12:59Сравнение авто за 40к и 400к
talex
Member

Повідомлення

Kyro: 12.09.2025 12:25
Shura_UA: 12.09.2025 12:11
Підкажіть б.л. : коли юзер хоче подивитися, підчистити кеш якогось додатку — яким чином це простіше зробити засобами самої системи? Наприклад, хочу підчистити кеш тіктоку — йду у Налаштування, і що я бачу: немає окремо Програми і Системні програми? Все до купи: пише 330+ програм. :mad:
А нет такого как в самсунге - долгий тап на иконке і там есть у кнопка (i) и если ее клацнуть то открывается меню информации о приложении и потом можно там пойти в подменю Storage и там уже кеш чистить?
Есть такое на Ксаоми, в 14 и 15 андроиде проверил
Олег963
Member

Повідомлення

Скажу так 150000 тис за максимальну коплетацібю 17 тки це жотко понти дороже усього!
Entar
Member

Повідомлення

kairo: 12.09.2025 13:09 Час від часу необхіднійсть зайти в налаштування аппки виникає. В мене резерв нормально не працював, поки не скинув кеш. Інколи треба передивитись дозволи. Інколи видалити дані зі сховища, бо аппка їх на пару гіг завантажила. Налаштувати сповіщення. На Самсі це в два кліки.
Ну, в мене особисто таких потреб не виникає. Якщо з апкою щось не так то просто видалити і поставити (той же резерв інколи доводилося), але це прям рідкість.

Отправлено спустя 1 минуту 28 секунд:
neonglaу: 12.09.2025 13:16 То люди порівнюють дешман кітай за 6 тисяч з айфоном за 50. Звісно, переваги будуть не на користь дешмана.
Якщо брати середній ціновий діапазон в 15-17 тисяч, то перевага не завжди вже буде на боці айфона.
Отож. Щодо 15-17, для сяомі це взагалі "верхня границя бажаного" в моєму розумінні. Брав дружині з цього діапазону - різниця в назві моделі "5г про" але камера реально краща)
n6407
Member

Повідомлення

neonglaу: 12.09.2025 13:16
Entar: 12.09.2025 12:02
Xiaomi redmi note 4x / redmi note 8 pro / redmi note 13 pro - за все годы использования не было ничего похожего на такие проблемы.
То люди порівнюють дешман кітай за 6 тисяч з айфоном за 50. Звісно, переваги будуть не на користь дешмана.
в моем случае был андроид телефон за 12к и на замену был куплен айфон за 26к, тут х2 всего. ну а о преймуществах андроида, для меня их на адроиде не осталось. Но и сценарий использования у меня специфический. я прекрасно понимаю что у андроида есть свои плюсы, но опять же, мне они на практике не нужны :-/

мой период кастомных прошивок, взломаного контента и кастомизации всего и вся, гигабайт данных под которые нужны карты памяти в прошлом, старость на кривых ножках подкралась :gigi:
Entar
Member

Повідомлення

dead_rat: 12.09.2025 13:17 Ні, це так лише здається.

По собі знаю. Це скоріше як піти голодним у супермаркет - нагрібеш усе, а якщо не голодний, то лише те що треба.

Ну я люблю залізячки.) Я це до того що я б не сильно замислювався про те, "а чи треба мені прям топ, чи ні", мабуть тільки у випадку, якби при вартості цього топа за 2000$ мій щомісячний дохід складав би від 10 000 $. А не в тому сенсі що я обов'язково б купував кожного року топовий смартфон і особливо саме айфон.

Так само, як я зараз не намагався знайти смартфон дешевше свого сяомі редмі 13 про, і не аналізував "а може трохи зекономити і взяти версію трохи простіше або з 128 ГБ". Тому що економія 2-3 тис. грн не коштує як можливого дискомфорту так і того часу що я потрачу на цей аналіз.
Так само, як я не стану купувати память ОЗУ на 1000 грн дешевше, і з гірше характеристиками з заводу, тому що якщо повезе я її сам розжену до тих же параметрів що память на 1000 грн дорожче.
VovaII
Member

Повідомлення

покращена обробка фото, відео та реального часу на iOS
— А це як? Це Аппле вигадала, чи я відстав?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

головне в нових айфонах - нові проци, на основі яких буде скоро новий М5
і до речі - новий проц в айфоні A19 в одно-потоці швидший за М4 в компі. А М4 - швидший на 50% ніж останій проц від АМД, висновки очевидні ..

що до сяомі - це хороші якісні смарти, але MIUI - це зло. Треба перепрошити на кастом на основі чистого Андроїду. Тест speedometer 3.1 в браузері почне працювати в 2 рази швидше. Це щоб знати скільки лайна крутиться на фоні.
Оболонка Самсунг - таке саме зло.
kairo: 12.09.2025 13:09Налаштувати сповіщення. На Самсі це в два кліки.
на стандартному Андроїд - також - і що ?
Kyro
Member

Повідомлення

talex: 12.09.2025 13:58
Kyro: 12.09.2025 12:25
А нет такого как в самсунге - долгий тап на иконке і там есть у кнопка (i) и если ее клацнуть то открывается меню информации о приложении и потом можно там пойти в подменю Storage и там уже кеш чистить?
Есть такое на Ксаоми, в 14 и 15 андроиде проверил
Ну это скорее всего стандартная фича андроида.
Alligator
Member

Повідомлення

n6407: 12.09.2025 14:08
neonglaу: 12.09.2025 13:16
в моем случае был андроид телефон за 12к и на замену был куплен айфон за 26к, тут х2 всего. ну а о преймуществах андроида, для меня их на адроиде не осталось. Но и сценарий использования у меня специфический. я прекрасно понимаю что у андроида есть свои плюсы, но опять же, мне они на практике не нужны :-/

мой период кастомных прошивок, взломаного контента и кастомизации всего и вся, гигабайт данных под которые нужны карты памяти в прошлом, старость на кривых ножках подкралась :gigi:
Колоти горіхи не шкода андроїдом? Усі Гугл сервіси чудово на айфоні працюють.
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.09.2025 14:27MIUI - це зло. Треба перепрошити на кастом на основі чистого Андроїду
І всрати оптимізацію автономності, роботу камери та кодеків, яких немає на відкритій версії андроїда. Молодець, так тримати.
Alligator
Member

Повідомлення

Олег963: 12.09.2025 14:05 Скажу так 150000 тис за максимальну коплетацібю 17 тки це жотко понти дороже усього!
iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange (MFYN4) 71к грн в магазині який заплатив за новину. Після того як побачив Ксяомі за 75к на зеленому смайлику скажу, що ціни космос, але «неадекватними» їх не назвати.
У самого десь 120 ГБ зайнято з 1Тб на телефоні, то ж специфічні версії про Макс на 2Тб за 119к грн то вже для ентузіастів.
Sanьka
Member

Повідомлення

Чого воно зовні виглядає як Піксель курільщика? :insane:
Alligator
Member

Повідомлення

Gold_Star: 12.09.2025 18:00
yuriy_dd: 12.09.2025 14:27MIUI - це зло. Треба перепрошити на кастом на основі чистого Андроїду
І всрати оптимізацію автономності, роботу камери та кодеків, яких немає на відкритій версії андроїда. Молодець, так тримати.
Вибач, але брати ксяомі заради камери це тупість. Так камера 200-108Мр звучать круто і навіть щось знімає коли погратися з настройками та не чіпати телефон декілька хвилин то фотки зоряного неба фантастичні, але в реальному користуванні «включив камеру та сфоткав» є піксель, самсунг, айфон без танців з бубном.
Відповісти