Назва "Sapphire Nitro" викликає виключно позитивні емоції у будь якого юзера, який використовує відеокарти від AMD
Новини
Останні статті і огляди
Sapphire випускає системну плату Nitro+ B850A WiFi 7 для процесорів AMD AM5
-
Georgin
Member
Пропоную обговорити Sapphire випускає системну плату Nitro+ B850A WiFi 7 для процесорів AMD AM5
Назва "Sapphire Nitro" викликає виключно позитивні емоції у будь якого юзера, який використовує відеокарти від AMD
-
Васильович
Member
Та й чисто візуально плата виглядає пристойно.Georgin: ↑ 11.09.2025 12:26Назва "Sapphire Nitro" викликає виключно позитивні емоції у будь якого юзера, який використовує відеокарти від AMD
Єдине, що хвилює - а як там буде з якістю UEFI
-
yariksom
Member
Боюся образити почуття поціновуачів, але Realtek ALC897 це дешевий дешман і плата за двісті баксів з таким це дорого, підозрюю, що там ще купа недоліків просто він з фотографії в очі кинувся, а тоді вже прочитав.Georgin: ↑ 11.09.2025 12:26 Пропоную обговорити Sapphire випускає системну плату Nitro+ B850A WiFi 7 для процесорів AMD AM5
Назва "Sapphire Nitro" викликає виключно позитивні емоції у будь якого юзера, який використовує відеокарти від AMD![]()
Може перебільшую, але це дно.
-
Georgin
Member
yariksom
З цим я повністю згоден. На чіпсеті B850 у ціновій категорії ~200$ нормальні звукові чіпи стоять на AsRock LiveMixer/Riptide/Steel Legend та Gigabyte Aorus Elite серіях.
З цим я повністю згоден. На чіпсеті B850 у ціновій категорії ~200$ нормальні звукові чіпи стоять на AsRock LiveMixer/Riptide/Steel Legend та Gigabyte Aorus Elite серіях.
-
Alexx-wisa
Member
Ну не скажіть. Після того як я собі купив зовнішній ЦАП+підсилювач мене в принципі перестала цікавити внутрішня кухня звуку на МП так як вона там всеодно не зможе бути нормальною через велику кількість причин. Тому економія на звуковому тракті мене цілком влаштувала б.yariksom: ↑ 11.09.2025 13:02Боюся образити почуття поціновуачів, але Realtek ALC897 це дешевий дешман і плата за двісті баксів з таким це дорого, підозрюю, що там ще купа недоліків просто він з фотографії в очі кинувся, а тоді вже прочитав.Georgin: ↑ 11.09.2025 12:26 Пропоную обговорити Sapphire випускає системну плату Nitro+ B850A WiFi 7 для процесорів AMD AM5
Назва "Sapphire Nitro" викликає виключно позитивні емоції у будь якого юзера, який використовує відеокарти від AMD![]()
Може перебільшую, але це дно.![]()
-
MW124
Member
yariksom
Georgin
а ваші вуха вловлять різницю?)
Georgin
а ваші вуха вловлять різницю?)
-
BusteMix
Junior
до 150 долларов, нормальный вариант. На сколько долго продлиться поддержка и как быстро будут выходить новые биосы, это отдельный вопрос.
P.S. ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI - имхо, лучше во всем, немного дороже.
P.S. ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI - имхо, лучше во всем, немного дороже.
-
Georgin
Member
MW124
Так. У мене була плата з ALC897 і я порівнював звучання з моєю теперішньою платою (codec ALC1200) на одних і тих же колонках Edifier R1900TIII.
Я не аудиофіл та й слух в мене навряд чи дуже "музичний", але різниця дійсно є як у басах так і у високих частотах.
Так. У мене була плата з ALC897 і я порівнював звучання з моєю теперішньою платою (codec ALC1200) на одних і тих же колонках Edifier R1900TIII.
Я не аудиофіл та й слух в мене навряд чи дуже "музичний", але різниця дійсно є як у басах так і у високих частотах.
-
MSiAventador
Member
Як колишній власник Sapphire Radeon X1650 Pro ,та сама - з мостом РіалтоGeorgin: ↑ 11.09.2025 12:26 Пропоную обговорити Sapphire випускає системну плату Nitro+ B850A WiFi 7 для процесорів AMD AM5
-
bes
Member
ну сапфиры это бюджетные платы, что вы от них ждете такого . Там судя по обзорам все на них нормально только вопросы к любви их мосфетам не понятным .
-
Alanis
Member
Так в том и дело что уши ловят разницу. Не аудиофил. Была бы возможность сравнить. Был звук 883, поставил отдельную звуковую, даже сравнивать нет смысла. После смены материнки на новой хоть и стоял Realtek S1220A с ОУ(нет слота pci и карту не воткнуть) как снова стал гонять любимые концерты в ушах, а оно то заметно и кайф не тот. Потом саундбар с цап и картина уже другая. Лично не понимаю зачем на доску среднего уровня ставить дешманский звук, неужели такая заметная экономия в итоге? Хотя все давно сидят на мп3 с затычками на смарте и большинству фиолетово.
-
Аціо
Member
Чудово чую різницю між 1220 та 897, сам звук каша на 897 хоч низькі і більш менш нормальні, але середні та високі плоскі як наче злив біде.
А от між 4080 та 1220 майже косметичні відмінності, там більше дають фільтруючи на системній платі за їх наявності якщо дослухатись менше паразитних шумів. Але так - все це залежить від гарних випромінювачів у колонках чи навушниках, яких більшість немає тому і не почують різниці.
Я все розумію, але чому ви та подібні вам не конкретизують - що ЦАП+підсилювач рівня 1220 та 4080 окремо коштує 300+ баксів, а краще за ці звукові коштують вже 600-2000 баксів, отож економія 10 баксів виробнику - коштує покупцю дорожче самої системної плати, про це ми не згадаємо так?Alexx-wisa: ↑ 11.09.2025 13:15
Ну не скажіть. Після того як я собі купив зовнішній ЦАП+підсилювач мене в принципі перестала цікавити внутрішня кухня звуку на МП так як вона там всеодно не зможе бути нормальною через велику кількість причин. Тому економія на звуковому тракті мене цілком влаштувала б.
P.S. Традиційно Оверам очікую 30+ мінусів, тут заведено за слушні зауваження хейтити, бо вони ламають скляні палаци рожевих поні.
-
l-m
Member
Боже, яка маячня, писав би вже далі про рептилоїдів що викрадають дітей на органиАціо: ↑ 11.09.2025 17:10Я все розумію, але чому ви та подібні вам не конкретизують - що ЦАП+підсилювач рівня 1220 та 4080 окремо коштує 300+ баксів
Перехідник Apple USB-C to 3.5mm за $12 ось цей рівень 1220, часто він навіть краще)
-
Alexx-wisa
Member
А що це за магія така. Як тільки звукові комопненти потрапляють на материнську плату так вони одразу дешевшають в 30 разів? Одразу видно наскільки "глибоко" ви в темі звуку.Аціо: ↑ 11.09.2025 17:10Я все розумію, але чому ви та подібні вам не конкретизують - що ЦАП+підсилювач рівня 1220 та 4080 окремо коштує 300+ баксів, а краще за ці звукові коштують вже 600-2000 баксів, отож економія 10 баксів виробнику - коштує покупцю дорожче самої системної плати, про це ми не згадаємо так?
-
Аціо
Member
Ні ну це просто геніально, на рівні ебонітових паличок та светрів жарту - під час майдану.l-m: ↑ 11.09.2025 18:18Боже, яка маячня, писав би вже далі про рептилоїдів що викрадають дітей на органиАціо: ↑ 11.09.2025 17:10Я все розумію, але чому ви та подібні вам не конкретизують - що ЦАП+підсилювач рівня 1220 та 4080 окремо коштує 300+ баксів![]()
Перехідник Apple USB-C to 3.5mm за $12 ось цей рівень 1220, часто він навіть краще)
Це не магія а реальність, але он вище вам запропонували лайтенінг корч за 12 баксів, беріть.Alexx-wisa: ↑ 11.09.2025 18:29
А що це за магія така. Як тільки звукові комопненти потрапляють на материнську плату так вони одразу дешевшають в 30 разів? Одразу видно наскільки "глибоко" ви в темі звуку.
Востаннє редагувалось 11.09.2025 18:54 користувачем Аціо, всього редагувалось 1 раз.
-
daesz
Member
Кольори 
-
Аціо
Member
Я спробую вам пояснити дещо - це навіть якщо я би помилявся, то це доводило - що я далекий від ціноутворення, але як ви визначили чи щось там в темі звуку, якщо навіть я помилився в вартості?Alexx-wisa: ↑ 11.09.2025 18:29А що це за магія така. Як тільки звукові комопненти потрапляють на материнську плату так вони одразу дешевшають в 30 разів? Одразу видно наскільки "глибоко" ви в темі звуку.Аціо: ↑ 11.09.2025 17:10
Я все розумію, але чому ви та подібні вам не конкретизують - що ЦАП+підсилювач рівня 1220 та 4080 окремо коштує 300+ баксів, а краще за ці звукові коштують вже 600-2000 баксів, отож економія 10 баксів виробнику - коштує покупцю дорожче самої системної плати, про це ми не згадаємо так?
Так от коли ти робиш десятками-сотнями мільйонів звукових пристроїв, ти можеш собі дозволити мати невелику націнку, як і наприклад Вендори мають іншу вартість компонентів, але якщо ти виробник окремих не розповсюджених систем, як гадаємо скільки вийде вам виробництво, ПЗ, обслуговування, супровід? Прокиньтесь це цілком нормальне явище різниця вартості у кілька разів, тим паче ви навіть у мозкову діяльність не спромоглись адже коли я вказав за різницю вартості 10 баксів - так дізнайтесь яка різниця вартості між 897 та 1220 чи 4080, 4082. А потім пишіть - знавець у темі не звуку, не ціноутворення не логіки.
-
yariksom
Member
Навіть якщо не вловлять, і навіть фізично не зможуть вловити, це впливає на статус самої материнки, вони можливо і іншої дешевої фігні там накидали.
В кінці кінців з ALC897 ліплять таке програмне забезпечення, яке дійсно чути вухами на відміну від 1220.
"свиток" звукова карта краще працює.
-
maxim099
Member
Поки що не щаститьАціо: ↑ 11.09.2025 17:10 P.S. Традиційно Оверам очікую 30+ мінусів, тут заведено за слушні зауваження хейтити, бо вони ламають скляні палаци рожевих поні.
-
Impulse101
Member
У мене колись була Гіга, вже навіть не пам'ятаю точну модель на X370 з ALC897 та іншим дуже слабким оснащенням як для такого чіпсета. Дуже дивна плата, але зараз не про неї. Так ось після того як пересів на профільну з ALC1220 я навіть здивувався різниці в якості звуку. Вона дуже відчутна, і це при тому що я не меломан. Так що ставити подібне лайно в пристойні плати середнього рівня я вважаю що це брєд, та економія на сірниках. Краще б зробили плату на 15 баксів дорожче, але з нормальним звуком.