Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

Quanton: 09.09.2025 21:51Чи буде достатньо Sonata BHD Pro, чи варто взяти щось з розряду FiiO K11
Я не розумію, що таке достатньо. Кому і кобила наречена. Звісно К11 девайc класом вище, особливо для повнорозмірних навушників

TempoTec Sonata BHD Pro
Вихідна потужність: 120/280 мВт на 32 Ома
Quanton
Junior

Повідомлення

Radio Bay: 09.09.2025 23:08
Quanton: 09.09.2025 21:51Чи буде достатньо Sonata BHD Pro, чи варто взяти щось з розряду FiiO K11
Я не розумію, що таке достатньо. Кому і кобила наречена. Звісно К11 девайc класом вище, особливо для повнорозмірних навушників

TempoTec Sonata BHD Pro
Вихідна потужність: 120/280 мВт на 32 Ома
А який взагалі порекомендуєте цап під ці вуха до 250$? Придивляюсь до стаціонарних, але ідея з iBasso DC06 Pro приваблює своєю портативністю
Radio Bay
Member

Повідомлення

Quanton: 09.09.2025 23:11А який взагалі порекомендуєте цап під ці вуха до 250$?
Цей,
FiiO K5 Pro ESS
FiiO K7
Schiit Magni + Modi
Schiit Magni + модульний ЦАП на борті, але його треба везти.

iBasso DC06 Pro - нічого про нього не знаю, але, на мою думку, такі девайси для портативних навушників
l-m
Member

Повідомлення

MSiAventador: 03.09.2025 09:51
Royter: 01.09.2025 11:02 Fiio jt1 стоит брать такие наушники для ПК или есть лучше и какой переходник под них надо.
Можна за ці ж гроші на Алі глянути HIFIMAN HE400SE non Stealth якщо планари цікавлять. Але бас мабуть кращим буде у ФііО.
Для HE400SE треба потужний підсилювач, хоча б на пару Вт, інакше звучання буде дещо кволим, особливо в області басу. Також версія Stealth помітно краща за "non Stealth". І взагалі не певен що на Алі оригінали :shuffle:
Але, якщо всі ці умови виконанні, то звук за їх гроші просто чудовий, мені вони більше подобаються ніж деякі популярні у два-три рази дорожчі навушники.
Radio Bay
Member

Повідомлення

l-m: 10.09.2025 00:20Для HE400SE треба потужний підсилювач, хоча б на пару Вт
Тугі, я дупа малолетки. В мене HE560
чутливість, Дб: 91
опір, Ом : 25
Radio Bay
Member

Повідомлення

l-m: 10.09.2025 00:20Для HE400SE треба потужний підсилювач
До речі, дивний тест. HD650 проти HE560, мобила, китайський свисток. Сенхы щось там намагаються грати, планари тихенько в'яло бубнять
dead_rat
Member

Повідомлення

Quanton: 09.09.2025 21:51 Доброго дня. Планую брати DT 770 Pro 250Ohm. І виникло питання у виборі ЦАПа. Чи буде достатньо Sonata BHD Pro, чи варто взяти щось з розряду FiiO K11?
А чого не взяти 80 Ом? Тоді і з цапом не паритися
Radio Bay
Member

Повідомлення

dead_rat: 10.09.2025 15:49А чого не взяти 80 Ом? Тоді і з цапом не паритися
Бо те, що при меншому опорі потрібна менша потужність підсилювача, то міф. В мене Hifiman HE560: 35 Om, 90dB
l-m
Member

Повідомлення

Radio Bay: 10.09.2025 16:22
dead_rat: 10.09.2025 15:49А чого не взяти 80 Ом? Тоді і з цапом не паритися
Бо те, що при меншому опорі потрібна менша потужність підсилювача, то міф. В мене Hifiman HE560: 35 Om, 90dB
Не зовсім.
Для великого опору потрібно що підсилювач міг видавати високу напругу (Вольт). Тут проблема багатьох свистків що вони обмежені 2В чи навіть менше.
Для низької чутливості потрібно щоб підсилювач міг видавати багато сили струму (Ампер). Знов, всяка мілкота без нормального блоку живлення на це не здатна.
Але, Вольт*Ампер це як раз потужність (Вт), просто різним навушникам потрібні різні її сторони.

Коли рахують наскільки важкі навушники для підсилювача як раз враховують і опір, і чутливість. Просто, тут в темі, чули що бувають навушники з високим опором, а про те, що бувають ще й з низькою чутливістю, ще не всі в курсі.
Radio Bay
Member

Повідомлення

l-m: 10.09.2025 16:36Не зовсім
Так, я спростив, бо на чутливість ніхто не дивиться. Привів приклад на пальцях
dead_rat
Member

Повідомлення

l-m: 10.09.2025 16:36
Radio Bay: 10.09.2025 16:22
Не зовсім.
Для великого опору потрібно що підсилювач міг видавати високу напругу (Вольт). Тут проблема багатьох свистків що вони обмежені 2В чи навіть менше.
Для низької чутливості потрібно щоб підсилювач міг видавати багато сили струму (Ампер). Знов, всяка мілкота без нормального блоку живлення на це не здатна.
Але, Вольт*Ампер це як раз потужність (Вт), просто різним навушникам потрібні різні її сторони.
Дякую, :up: в мене не було потужності розписувати пояснення.

В 150+ ом чи 16- Ом дешевим свисткам дуже важко. А от 32-64(80) Ом все не так погано
Radio Bay
Member

Повідомлення

Цій байці по "омність" дуже багато років, сам колись так вважав
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

Нарешті вичепив на лох.юа 559 сенхи в чудовому стані по нормальній ціні так от я дуже здивований, в поєднані з моєю g6 в Battlefield 5 почав чути абсолютно все, кожен крок навколо себе чітко чую і позиціоную де він - фантастика. А ще вони неймовірно зручні та легкі. Комплектний 3м кабель з легкістю замінив коротким від моїх же безровідних 550х, хоч і без замка фірмового - чудово підійшов, тепер чекатиму з аліку нові гелеві амбюшури. Пока в захваті :super:
Radio Bay
Member

Повідомлення

noth1ng_matters: 10.09.2025 20:11почав чути абсолютно все, кожен крок навколо себе чітко чую і позиціоную де він - фантастика
Поздоровляю, тому для гратися потрібні просто гарні вуха, а не усяке геймерське ... У цих і музику можна слухати
noth1ng_matters: 10.09.2025 20:11тепер чекатиму з аліку нові гелеві амбюшури
Може змінитися звук, але то сам перевіриш. Напиши
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

Radio Bay та то зрозуміло, але музика це ж формат, джерело, я більшість часу слухаю просто онлайн сервіси на колонках, тому то так бонус приємний. А стосовно амбушур: я ж зняв їх щоб почистити одразу вуха і випрати бо хоч стан і без нюансів все таки бв - і сам одну трохи надірвав у процесі, а може і від часу там клей послабився, мені просто сам велюр цей не дуже подобається - занадто маркий як на мене, а замовив такі тканини сірі, будуть гармонічно виглядати з сріблястиими елементами. Якщо дійсно щось не те буде по відчуттям то завжди можна взяти такі самі, взагалі там в китайців 10 варіантів типу велюр, еко шкіра, натуральна шкіра, тканина і різні наповнювачі - можна обрати все що хочеш)
Radio Bay
Member

Повідомлення

noth1ng_matters: 10.09.2025 21:11Якщо дійсно щось не те буде по відчуттям то завжди можна взяти такі самі, взагалі там в китайців 10 варіантів типу велюр, еко шкіра, натуральна шкіра, тканина і різні наповнювачі - можна обрати все що хочеш)
Скільки не намагався змінити амбушури, повертався до оригіналів. Навіть коли виглядали також само. Начебто такі ж по конструкції та матеріалам, а бас просів. Замовляй, але ті спробуй полагодити. Хоч, що б була змога порівняти
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

В котре впевнююсь в тому що краще не лізти туди де все працює без мого втручання: подумав спробую зашити, почав знімати амбушуру - вона просто відклеїлась від основи пластикової і в мене на руках тепер поролон у велюрі і два кільця пластикових :rotate: Ну в мене час є, зараз спробую прошити саму амбушуру, а потім знайду якийсь клей в магазині та спробую заклеїти.
Можливо я не правильно знімаю їх? Я просто тягнув за саму тканину поки не хрустнуло, а потім вже за пластик, може його чимось тонким піддівати треба?)
Radio Bay
Member

Повідомлення

noth1ng_matters
Підтримаю, якийсь гель у амбухах, інший матеріал, буде повне лайно. Не хочу описувати свій досвід, марно часу, але я сиджу на оригінальних після експериментів, хоча й небагато грошей викинув + досвід. До речі, свій досвід важливий. Не знаю що там за конструкция, в мене на HD650 вони просто висмикуються. Змінював колись на них на шкіру, класні на вид та дотик, але вбив звук, просто вбив, сидить кайфово, вилягають кайфово, звук повне лайно. Пішов та купив оригінал. $35 при тому, шо вони відходять років 5, $7 на рік за нормальні амбухи, такі як треба? Пффффффф
noth1ng_matters: 11.09.2025 14:27і в мене на руках тепер поролон у велюрі і два кільця пластикових
Фотки під спойлер кидай, може щось разом вигадаємо, тут є мамкіни колхозники :)
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

Radio Bay я знайшов на офіційному сайті іх по ціні 29 євро, але нема в наявності, а самі вуха я придбав трохи більше ніж за 40 євро))
Коротше зашив саму абмушуру - взагалі не складно і нічого не видно бо шов всередині знизу якщо взяти вуха і дивитись в чашу, тепер треба резину приклеїти до пластикового кільця-основи, піду в Аврору за клєм :super:
Radio Bay
Member

Повідомлення

noth1ng_matters: 11.09.2025 15:05піду в Аврору за клєм
Норм, але який?

І це або це. Перше, що не застосовувати друге :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Запам'ятай назву DoneDeal
Відповісти