Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Bender911: 23.08.2025 09:59Поки не почались спроби уколів від товариша Мелофона, річ була виключно про вагу але про бренди. А слова про офіційний чи китайський були про дорого\дешево як відповідь на закиди про грошей жалко.
Не знал что я оказывается доктор :gigi: , могу и уколы делать :laugh: ладно вы там без обид, я не хотел задеть вашу честь ;)

Отправлено спустя 2 минуты 42 секунды:
destructX: 05.09.2025 08:13 Замірив автономність Zaopin ZPW: 9 діб при 8-12 годинній роботі кожен день, HP режим, 1000hz, peak perfomance і сон в 1хв. На ніч не відключав.
Зарядка 10-100% за 60~хв
Норм, хороший срок работы для сенсора 3395, у версии Pro у которой 3950 время работы чуть дольше бо он просто экономичней.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Поповнив колекцію VGN F2 Pro Max. Як фанат ергономічних мишей був дуже приємно здивований наскільки по формі зайшла ця симетрична, взагалі ніякого дискомфорту при переході. Якість збірки відмінна, з'єднання без проблем, софт нормальний. За свою ціну (мені вийшла в $30) хороший варіант, можна брати :)
фото
Зображення Зображення Зображення Зображення
Malkav
Member

Повідомлення

Добрий день!
В моїй старенькій Bloody V8 вже майже не працює коліщатко, то доводиться планувати заміну. Використання домашнє, кілька годин після роботи погратись в шось не кіберспортивне, типу Starfield, Stalker, Cyberpunk. Долоня в мене велика, тип підключення без різниці, ПК має Bluetooth. Бренд не важливий. Користуюсь килимком з покриттям з тканини, якщо це має значення.
Додаткові клавіші не обов'язкові, лиш зрідка використовував їх для перепризначення дій у іграх.
Бюджет складно визначити, $20, $40, $60? Хочеться надійну, зручну мишу, якщо стартовий бюджет $50 - добре, якщо $100 - куди діватись. В ідеалі узяти щось збалансоване по ціні/якості, в цьому розраховую на ваші поради. Купувати буду в Україні, варіант з Алі не дуже подобається, щоб не чекати довго.
Дякую!
destructX
Member

Повідомлення

Malkav: 09.09.2025 16:36 Добрий день!
В моїй старенькій Bloody V8 вже майже не працює коліщатко, то доводиться планувати заміну. Використання домашнє, кілька годин після роботи погратись в шось не кіберспортивне, типу Starfield, Stalker, Cyberpunk. Долоня в мене велика, тип підключення без різниці, ПК має Bluetooth. Бренд не важливий. Користуюсь килимком з покриттям з тканини, якщо це має значення.
Додаткові клавіші не обов'язкові, лиш зрідка використовував їх для перепризначення дій у іграх.
Бюджет складно визначити, $20, $40, $60? Хочеться надійну, зручну мишу, якщо стартовий бюджет $50 - добре, якщо $100 - куди діватись. В ідеалі узяти щось збалансоване по ціні/якості, в цьому розраховую на ваші поради. Купувати буду в Україні, варіант з Алі не дуже подобається, щоб не чекати довго.
Дякую!
З перелічених вимог та потреб можна просто замінити поломану Бладі на робочу Бладі :gigi: , чи хочеться принципово чогось нового? Коло вимог потрібно тоді сформулювати чіткіше, як мінімум побажання по формі.
Алі варіанти можливо купити через барахолку тут або взагалі ОЛХ, довго чекати не прийдеться. Підібрати схожість або порівняти варіанти можна на eloshapes
Malkav
Member

Повідомлення

destructX
Дякую за відповідь!
Коли обирав свою Bloody роки тому, про форму і не думав, аби величенька була. Тому форма не те щоб ідеальна для мене, скоріш вже просто звична, адже не мав нагоди спробувати інші варіанти. І чим підбирати таку ж, я б розглянув щось нове.
destructX
Member

Повідомлення

Malkav: 09.09.2025 17:53 destructX
Дякую за відповідь!
Коли обирав свою Bloody роки тому, про форму і не думав, аби величенька була. Тому форма не те щоб ідеальна для мене, скоріш вже просто звична, адже не мав нагоди спробувати інші варіанти. І чим підбирати таку ж, я б розглянув щось нове.
Ну з великих, недорогих та +- надійних за свою ціну можна спробувати Attack Shark X11, на Розеткі продається через інших продавців, ще дешевше на олх
Checkzp
Member

Повідомлення

Присматриваю себе беспроводную мышку , почитал последние страницы и соседние темы . Пока остановился на трех вариантах , Rapoo VT3Pro , Rapoo VT7 , AJAZZ AJ179 APEX , из предпочтений до 60 грамм , желательно со станцией зарядки . Бюджет до 2 - 2.5 к . Смотрел эти варианты на Алли , может еще что-то порекомендуете ? На розетке есть Апекс , там цена со скидкой 4 к , она же на Али за 1700 .
destructX
Member

Повідомлення

Checkzp: 11.09.2025 03:42 Присматриваю себе беспроводную мышку , почитал последние страницы и соседние темы . Пока остановился на трех вариантах , Rapoo VT3Pro , Rapoo VT7 , AJAZZ AJ179 APEX , из предпочтений до 60 грамм , желательно со станцией зарядки . Бюджет до 2 - 2.5 к . Смотрел эти варианты на Алли , может еще что-то порекомендуете ? На розетке есть Апекс , там цена со скидкой 4 к , она же на Али за 1700 .
Апекс у нас на форумі продають, на Розеткі китайські мишаки нема сенсу, офіційної дистрибуції немає
viewtopic.php?t=277343
evgeniyproweb
Member

Повідомлення

Melofon: 05.09.2025 16:31
destructX: 05.09.2025 08:13 Замірив автономність Zaopin ZPW: 9 діб при 8-12 годинній роботі кожен день, HP режим, 1000hz, peak perfomance і сон в 1хв. На ніч не відключав.
Зарядка 10-100% за 60~хв
Норм, хороший срок работы для сенсора 3395, у версии Pro у которой 3950 время работы чуть дольше бо он просто экономичней.
смотрел одного блогера, он говорил что Zaopin ZPW Max c сенсором 3950 помимо экономии энергии стоит еще брать если используются ковры типа энергона или стеклопады, в видео он показывал на одном из таких ковров что курсор еле двигается на ZPW с сенсором 3395
zelenuchka
Member

Повідомлення

evgeniyproweb: 11.09.2025 10:46
Melofon: 05.09.2025 16:31

смотрел одного блогера, он говорил что Zaopin ZPW Max c сенсором 3950 помимо экономии энергии стоит еще брать если используются ковры типа энергона или стеклопады, в видео он показывал на одном из таких ковров что курсор еле двигается на ZPW с сенсором 3395
Странно, что такие сценарии обсуждаются. И у кого такое сочетание? У 5 человек в стране ? ZAOPIN ZPW Max хорош, но ограничен (как вариант) только правшами, а не все такую форму могут и хотят использовать. Мне, например, больше импонирует симметричные девайсы.
3950 это экономия энергии в целом и чуть меньший вес. Закономерная эволюция сенсоров :super:
Dubass
Member

Повідомлення

Заказав собі Delux M900mini PRO 500 mah 8k, це буде моя перша безпровідна миша.
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 08.09.2025 17:47 Поповнив колекцію VGN F2 Pro Max. Як фанат ергономічних мишей був дуже приємно здивований наскільки по формі зайшла ця симетрична, взагалі ніякого дискомфорту при переході. Якість збірки відмінна, з'єднання без проблем, софт нормальний. За свою ціну (мені вийшла в $30) хороший варіант, можна брати :)
Як у неї колесо порівняно з Zaopin? Хочу щось хоча б на 1000Hz з колесом краще ніж просто "нормальне" і тут все дуже складно, виявляється(
В основному поза іграми сиджу з Logitech Lift та Anywhere 3s, але 125 герц то моментами боляче...
feniks_tm
Member

Повідомлення

SaxOFFoN: 19.09.2025 21:03
Kosdnepr: 08.09.2025 17:47 Поповнив колекцію VGN F2 Pro Max. Як фанат ергономічних мишей був дуже приємно здивований наскільки по формі зайшла ця симетрична, взагалі ніякого дискомфорту при переході. Якість збірки відмінна, з'єднання без проблем, софт нормальний. За свою ціну (мені вийшла в $30) хороший варіант, можна брати :)
Як у неї колесо порівняно з Zaopin? Хочу щось хоча б на 1000Hz з колесом краще ніж просто "нормальне" і тут все дуже складно, виявляється(
В основному поза іграми сиджу з Logitech Lift та Anywhere 3s, але 125 герц то моментами боляче...
Тут треба знати, що саме від колеса хочете, у більшості зараз або TTC Gold Dustproof, або F-Switch, у ттс жорсткіші відсічки, f-switch пом'якше. Реалізація самого пластикового колеса теж може роляти, чи буде воно рівномірним по звуку у обох напрямках.
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

feniks_tm
Та просто щоб скролити легко, багато і приємно) Якісь особливості роботи неважливі.
Наприклад у Zaopin Z1 Pro - скрол хороший, відчувається якісним, але доволі тугі ось ці "кроки", палець втомлюється якщо довго і активно користуватися скролом.
У Rapoo MT760(не геймерська мишка з 1000гц, ура :laugh: ) - все +- те ж саме тактильно що і в заопін, але бонусом в неї те колесо гуде як трактор і відчувається дешманом.
У Keychron M6(свіжа версія зі срібним колесом) - дуже сильно люфтить, скрипить, відчутні відсічки, коротше просто тотальне розчарування, краще вже рапу. Та і форма мені незручна.

Якась прискорена і полегшена версія скролу заопіна - була б якраз)
destructX
Member

Повідомлення

SaxOFFoN: 19.09.2025 21:32 Якась прискорена і полегшена версія скролу заопіна - була б якраз)
В мене ZPW. Не гучне, відсічка чітка та легка, діагональні прорізи на резині зручно "зачепляються" за палець під час скроллу. На минулій VGN F1 MOBA колесо було в цілому норм, але хрустіло в прокруті та не мало "зручного" покриття як в ЗПВ
Востаннє редагувалось 19.09.2025 21:37 користувачем destructX, всього редагувалось 1 раз.
feniks_tm
Member

Повідомлення

SaxOFFoN: 19.09.2025 21:32 feniks_tm
Та просто щоб скролити легко, багато і приємно) Якісь особливості роботи неважливі.
Наприклад у Zaopin Z1 Pro - скрол хороший, відчувається якісним, але доволі тугі ось ці "кроки", палець втомлюється якщо довго і активно користуватися скролом.
У Rapoo MT760(не геймерська мишка з 1000гц, ура :laugh: ) - все +- те ж саме тактильно що і в заопін, але бонусом в неї те колесо гуде як трактор і відчувається дешманом.
У Keychron M6(свіжа версія зі срібним колесом) - дуже сильно люфтить, скрипить, відчутні відсічки, коротше просто тотальне розчарування, краще вже рапу. Та і форма мені незручна.

Якась прискорена і полегшена версія скролу заопіна - була б якраз)
У Teevolution Terra доволі прикольна по відчуттям варіація F-Switch (brown/pink core), але не впевнений, що десь ще воно стоїть :rotate: Помітно м'якіше за TTC Gold Dustproff і значно тихіше та стабільніше по відчуттям в обох напрямках.
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

feniks_tm: 19.09.2025 21:37 Teevolution Terra
Виглядає дорого щоб брати наугад :(
destructX
Member

Повідомлення

Але мені здається, шо відчуття від колес мабуть дуже суб'єктивні, комусь норм, комусь туго та гучно :-/ Тут як повезе, якшо брати по відгукам. Плюс треба враховувати якість збірок кожної окремої мишаки та шанс на брак.
feniks_tm
Member

Повідомлення

SaxOFFoN: 19.09.2025 21:43
feniks_tm: 19.09.2025 21:37 Teevolution Terra
Виглядає дорого щоб брати наугад :(
Я і не пропоную, то вже тільки якщо свідомо хочеться форму G703. Просто власний відгук про конкретний енкодер. Варіацій F-Switch зараз достатньо і я не впевнений, як вони між собою відрізняються, оскільки не продаються окремо.
MSItig
Junior

Повідомлення

Підскажіть будь ласка, купив мишку Attack Shark X5, в телемарті (Telemart.ua) сьогодні забрав, прийшов додому підключив, наче все добре. Вона комбінованого підключення, тобто BT, провідний режим, і 2.4G радіоканал. Провідний працює, BT не перевіряв через ряд мінусів. А коли підключаю через 2.4G радіоканал, то через пів години курсор зависає на одному місці, і мишка починає мигати синьою підсвіткою. І ніяк не реагує на рухи чи натискання будь яких кнопок. Допомогає тільки відключення донгла від ноутбука, вимкнення і ввімкнення миші. Я вже пробував робити по інструкції, дістаєш донгл з миші, ставиш перемикач на «2.4G», вставляєш донгл в ноутбук, результат той самий, курсор зависає через 20 хв і все. Підключаю до ноутбуку, сама прийомник (донгл) стоїть зі сторони миші. Я не знаю що це за фігня, я вже думав може якісь драйвера для неї треба чи ще якесь ПО, але зрозумілої інформації не знайшов. Може хтось користувався такою, чи була в користуванні, чи знає в чому причина, підскажіть як виправити.
Відповісти