Новини
Останні статті і огляди
Intel випустила компактну відеокарту Arc Pro B50 покоління Battlemage
-
Technetium
Member
Предлагаю обсудить Intel випустила компактну відеокарту Arc Pro B50 покоління Battlemage
16 Гб за цю ціну то топ, тим більше в лоу форматі. Якщо з часом покращать оптимізацію та розширять екосистемну підтримку - можуть мати довгоочікуваний успіх
16 Гб за цю ціну то топ, тим більше в лоу форматі. Якщо з часом покращать оптимізацію та розширять екосистемну підтримку - можуть мати довгоочікуваний успіх
-
alexeygalas
Member
Якщо коштуватиме менше за RTX 4000 SFF Ada Generation - буде новий лідер у цьому сегменті
-
OldGoodGames
Member
я розумію професійна карта нвідія бо куда це стандарт, а що можна робити на радеоні або інтелі "професійному"?
-
Technetium
Member
OldGoodGames
як то кажуть світ не обмежується на одній nvidia
карти від інтелу на професійному рівні підійдуть для AI інференсу (Stable Deffusion etc.), CAD та й загалом для компактних робочих станцій (як от під редагування 4к відео). Без підтримки cuda залежних фішок все не так райдужно, але в інтела це тільки початок на цьому ринку і зважаючи на ось такі моделі цей початок доволі не поганий
як то кажуть світ не обмежується на одній nvidia
-
OldGoodGames
Member
я тіки за, усіма руками та ногами але...Technetium: ↑ 03.09.2025 20:04 OldGoodGames
як то кажуть світ не обмежується на одній nvidiaкарти від інтелу на професійному рівні підійдуть для AI інференсу (Stable Deffusion etc.), CAD та й загалом для компактних робочих станцій (як от під редагування 4к відео). Без підтримки cuda залежних фішок все не так райдужно, але в інтела це тільки початок на цьому ринку і зважаючи на ось такі моделі цей початок доволі не поганий
https://www.overclockers.ua/ua/news/gpu ... 4-percent/
-
artko
Member
те саме, що і на нвідіїOldGoodGames: ↑ 03.09.2025 18:56 я розумію професійна карта нвідія бо куда це стандарт, а що можна робити на радеоні або інтелі "професійному"?
Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
от ще і тому, що "без куда не можна, без рт не можна і т.п. і треба брати тільки нвідію" навіть у випадках, коли немає різниціOldGoodGames: ↑ 03.09.2025 20:15я тіки за, усіма руками та ногами але...
-
Mike88
Member
SFF здорової людини?)
-
OldGoodGames
Member
Хто у здоровому глузді буде брати сабдж а не нвідію під щось професійне?artko: ↑ 03.09.2025 20:28те саме, що і на нвідіїOldGoodGames: ↑ 03.09.2025 18:56 я розумію професійна карта нвідія бо куда це стандарт, а що можна робити на радеоні або інтелі "професійному"?
-
daesz
Member
Вона така ж по габаритам, як і 4060/5060 ЛП, але має турбіну. Ну таке собі - для фанатів "вжууух"Mike88: ↑ 03.09.2025 20:31 SFF здорової людини?)
-
Nekros
Member
На ній можна рендерити у vray? - Ні
На ній можна рендерити у Arnold? - Ні
На ній можна рендерити у Redshift? - Ні
На ній можна рендерити у Octane? - Ні
Може хоча би рендер у Blender? - Ні
На ній можна виконувати обчислення симуляції? - Ні
На ній можна прискорювати симуляцію тканини у Marvelous? - Ні
Може її підтримує marmoset для бейка текстур? - Ні
Може є підтримка при бейку АО у substance painter? - Ні
Тоді питання а що вона взагалі професійного може окрім створення 2д зображень AI що і мобільні телефони вже вміють робить
-
DDt
Member
это чивой-то? на сколько я помню в Blender есть поддержка современных рендеров
-
artko
Member
так.Nekros: ↑ 04.09.2025 05:48На ній можна рендерити у Redshift? - Ні
https://www.amd.com/en/products/graphic ... shift.html
так.Nekros: ↑ 04.09.2025 05:48Може хоча би рендер у Blender? - Ні
https://www.amd.com/en/products/graphic ... ender.html
крім того, більше питання в мене було саме до
прям таки все перераховане треба кожному, прожити не можна? ну так от і наслідки - альтернатив тепер нвідіі не маєте. бо в реалі амд може все це(технічно). але софт не хочуть писати чи адаптувати саме виробники ПЗ.artko: ↑ 03.09.2025 20:28і треба брати тільки нвідію" навіть у випадках, коли немає різниці
-
yurius_r
Member
Nekros
Її розглядали наприклад на Level1tech як конкурента за ціною A1000. Так на A1000 пам'яті стільки, що не дуже на AI взагалі розженешся. Окрім AI є багато різного професійного застосування - CAD, монтаж відео і т.д.
Її розглядали наприклад на Level1tech як конкурента за ціною A1000. Так на A1000 пам'яті стільки, що не дуже на AI взагалі розженешся. Окрім AI є багато різного професійного застосування - CAD, монтаж відео і т.д.
-
rexparex
Junior
На simens nx піде? Не
-
Nekros
Member
А ну так це HIP. Рендерити буде але дуже повільно. Ну і це все? Стандартний повільний універсальний hip у блендері і наче у redshift добавилиartko: ↑ 04.09.2025 07:51так.Nekros: ↑ 04.09.2025 05:48На ній можна рендерити у Redshift? - Ні
https://www.amd.com/en/products/graphic ... shift.html
так.Nekros: ↑ 04.09.2025 05:48Може хоча би рендер у Blender? - Ні
https://www.amd.com/en/products/graphic ... ender.html
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
CAD взагалі весь на ЦПУ. Монтаж відео це просто смішно. Навіть слаба RTX5060 має підтримку усіх кодеків що є у камерах включно з 8 біт h264 4:2:2, 4:4:4 та 10 біт h265 4:2:2, 4:4:4yurius_r: ↑ 04.09.2025 07:57 Окрім AI є багато різного професійного застосування - CAD, монтаж відео і т.д.
Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Я не правильно написав. У блендері є повільний універсальний HIP і швидкий OPTIX який підтримує лише нвідіа.DDt: ↑ 04.09.2025 07:09 это чивой-то? на сколько я помню в Blender есть поддержка современных рендеров
В інших програмах по типу симуляцій частиць або тканини інтел не підтримує
-
alexeygalas
Member
Це через VA-API та Quick Sync на поточних прискорюється. Тільки hevc 12 bit 4:2:0. А для AVC 10 bit 4:2:2 так потрібен блеквел на разіNekros: ↑ 04.09.2025 13:5810 біт h265 4:2:2, 4:4:4
-
Nekros
Member
Цікаво кому взагалі потрібен h265 12біт? Який сенс його красити коли для таких цілей є raw. Навіть raw 10 біт краще буде.alexeygalas: ↑ 04.09.2025 15:28 Тільки hevc 12 bit 4:2:0.
І h264 10 біт 4:2:2 наразі самий популярний формат запису на камерах і те що його апаратно інтел не прискорює це крупний фейл. Люди тільки заради цього прискорення готові блеквел купляти
-
artko
Member
може і не всеNekros: ↑ 04.09.2025 13:58
А ну так це HIP. Рендерити буде але дуже повільно. Ну і це все? Стандартний повільний універсальний hip у блендері і наче у redshift добавили
Я не правильно написав. У блендері є повільний універсальний HIP і швидкий OPTIX який підтримує лише нвідіа.
В інших програмах по типу симуляцій частиць або тканини інтел не підтримує
а ще в документації блендера пишуть, що буває зовсім на гпу не рендериться(і на нвідіі теж) і приходиться перемикатись на цпу
все ж це специфична сфера. одна справа коли це професійний користувач, інше - для себе там щось. от впевнений, більшість ніколи помітить різниці на типових сценаріях використання.
-
alexeygalas
Member
Так Dolby Vision же це hevc 12 bit 4:2:0. Всі фільмики власне наші ))Nekros: ↑ 04.09.2025 15:39Цікаво кому взагалі потрібен h265 12біт?
Rec.2020
Відправлено через 7 хвилин 27 секунд:
Згоден, і нажаль в Xe3 вже чітко відомо, що AVC High 10 не завезутьNekros: ↑ 04.09.2025 15:39і те що його апаратно інтел не прискорює це крупний фейл.
-
Nekros
Member
Так я тобі кажу як той хто використовує відеокарти професійно, у темі про професійну відеокарту.artko: ↑ 04.09.2025 15:57 одна справа коли це професійний користувач, інше - для себе там щось. от впевнений, більшість ніколи помітить різниці на типових сценаріях використання.
Добре що у блендері хоть якось рендерить у HIS хоч і 2 рази повільніше ніж на OPTIX але хоч якось прискорює. А якщо ти працюєш у Maya або 3dMax де Arnold або Vray які працюються лише з нвідієй.
Про Marvelous я взагалі мовчу бо без нвідіі там робити нічого, на ЦПУ буде дуже довго.
Цікаво що ще вміє ця «проф» карта окрім генерації 2д AI зображень
Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
Мені здається що народ вже трохи награвся з hdr, воно зараз сприймається вже не як «вау», а щось вирвиглазне що б'єт по очамalexeygalas: ↑ 04.09.2025 17:08 Так Dolby Vision же це hevc 12 bit 4:2:0. Всі фільмики власне наші ))
Rec.2020