Новини
Останні статті і огляди
Повітряний кулер Thermalright Phantom Spirit 120 Digital охолодить процесори з TDP до 275 Вт
-
cspp
Member
Кому те экраны нужны, нагрузку +- по звуку вертушек можно определить или по подтормаживаниям
, сами же кривые скорости настраиваем.
-
SaxOFFoN
Member
Devijack
У мене цей процесор з peerless assassin 120 в літню спеку коли ганяв cinebench - 65 градусів максимум. Вентилятори біля 1300 обертів(доволі агресивний профіль зробив після 60), спереду стоїть такий як на цьому, а в центрі якийсь старий Scythe Kaze Flex.
В іграх завжди до 60 градусів з низькими оборотами вентиляторів. Тож до ефективності питань 0 взагалі
У мене цей процесор з peerless assassin 120 в літню спеку коли ганяв cinebench - 65 градусів максимум. Вентилятори біля 1300 обертів(доволі агресивний профіль зробив після 60), спереду стоїть такий як на цьому, а в центрі якийсь старий Scythe Kaze Flex.
В іграх завжди до 60 градусів з низькими оборотами вентиляторів. Тож до ефективності питань 0 взагалі
-
steel_dog
Junior
У меня 7500ф с алика! Под кульком арктик фризи 36 котор якоб может отводить 245ват! В итоге у меня температура в стресс тесте аида64 под 90 градусов и тдп 90 ват! В играх 2к моник 240гц в паре с ртх5070 температура 75-85 градусов! Вот думаю воду брать!
-
Аціо
Member
Це не так, адже за 50 баксів таких не бачив, та навіть і 2х-3х секцій вода не далеко пішла, а от кастом вода з гарним набором то так відчутно краще, але і коштує 450-800+ баксів.MessiaH: ↑ 03.09.2025 18:39 Предлагаю обсудить Повітряний кулер Thermalright Phantom Spirit 120 Digital охолодить процесори з TDP до 275 Вт
Да все эти воздуханы пора на свалку истории выбросить. Вода намного эффективнее
Залежить від процесора, Фантоми ще першої ревізії спокійно тримають 280вт, коли кристал майже розміром з підошву кулера, а от наприклад маленький чіплет Райзена так більше 140-150 важко тягне, але там і вода важко тягне, лише кастом варіації відчувають себе впевнено.Vlaad13: ↑ 03.09.2025 19:17 це все в теорії та в ідеальних умовах
на практиці все що більше 150 ватів потребує води
36 Арктик навіть у кращих умовах для себе вказувався як 210вт макс. А в умовах прямого контакту тт та помірної площі розсіювання-зняття тепла з маленького чіплета Райзен - 70-80вт його реальна ефективність, так дивіться буде і з водою, візьмете економ варіант і будете потім жалітись на форумах.steel_dog: ↑ 04.09.2025 05:55 У меня 7500ф с алика! Под кульком арктик фризи 36 котор якоб может отводить 245ват! В итоге у меня температура в стресс тесте аида64 под 90 градусов и тдп 90 ват! В играх 2к моник 240гц в паре с ртх5070 температура 75-85 градусов! Вот думаю воду брать!
Термодинаміка фізика 7го класу - чаїть в собі багато цікавих та не очікуваних речей.Inqizitor2022: ↑ 03.09.2025 22:48 Arctic III 420 - Максимальний TDP 350W
120 мм кулер Фантомный дух - 275W
Как может 120 мм воздушный кулер отводить почти столько, сколько Arctic III 420.![]()
![]()
![]()
Тут або ви обмежили його у ~90вт, або вимкнули SMT. Бо навіть старша модель кулера так не вміє, навіть з водою 360-420 там в СБ23 70-72 градуси.SaxOFFoN: ↑ 04.09.2025 03:22 Devijack
В іграх завжди до 60 градусів з низькими оборотами вентиляторів. Тож до ефективності питань 0 взагалі![]()
Чи може у вас налаштування дикого андервольту.
Запустіть та подивіться тест FPU AIDA.
-
MessiaH
Member
У меня был ноктуа д15 и сменив на арктик 420мм я озренел от того насколько вода лучшеАціо: ↑ 04.09.2025 06:39Це не так, адже за 50 баксів таких не бачив, та навіть і 2х-3х секцій вода не далеко пішла, а от кастом вода з гарним набором то так відчутно краще, але і коштує 450-800+ баксів.
-
Аціо
Member
І зауважу тут у тестах води місцями 2000-3000 оберти вентиляторів та 200% помпи, що перетворить ресурс праці СРО у пару місяців та на смітник, коли тіж Фантоми, д15, Перлеси лівою п'яткою середньої ноги 1400-1500 обертів колупаясь у носі.MessiaH: ↑ 04.09.2025 06:46У меня был ноктуа д15 и сменив на арктик 420мм я озренел от того насколько вода лучшеАціо: ↑ 04.09.2025 06:39Це не так, адже за 50 баксів таких не бачив, та навіть і 2х-3х секцій вода не далеко пішла, а от кастом вода з гарним набором то так відчутно краще, але і коштує 450-800+ баксів.
- спойлер
MessiaH
Хоча так не буду заперечувати можливість індивідуальної невдачі з вашого боку, бачив таке що д15 гірше охолоджував ніж навіть д14, підозрюю порушення контакту радіаторів з тт чи підошви, недопай тт чи ще якийсь брак, чи пошкодження. Як і побудова провітрювання у корпусі - може сильно впливати на показники СПО та СРО.
Бо не справі у вас там 4-5 градусів було б різниці, а то і менше якщо використати гарні вентилятори з високим рівнем статики-тиску на радіатор.
-
WWQ
Member
Smilodonius
Сильно зависит от камня на котором будет стоять... Размер кристалла, термоинтерфейс между крышкой и кристаллом... все зависит...
У меня когда-то был i7 6950х@4.5 в разгоне и его без проблем тянул SilverStone HE-01 с его жором под 300вт в стрессах с температурами 87-90...
А потом у меня он временно охлаждал скальпированный 8086к... и уже не справлялся, хотя камень жрал в полтора раза меньше в стрессах.
Сильно зависит от камня на котором будет стоять... Размер кристалла, термоинтерфейс между крышкой и кристаллом... все зависит...
У меня когда-то был i7 6950х@4.5 в разгоне и его без проблем тянул SilverStone HE-01 с его жором под 300вт в стрессах с температурами 87-90...
А потом у меня он временно охлаждал скальпированный 8086к... и уже не справлялся, хотя камень жрал в полтора раза меньше в стрессах.
-
maxn
Member
От воды статтеры.MessiaH: ↑ 03.09.2025 18:39 Да все эти воздуханы пора на свалку истории выбросить. Вода намного эффективнее
-
Lekrs
Member
Заглядувати в корпус, щоб перевірити температуру... 
-
Sashkotem
Member
У ці вати я не вірю, є два проца 11700к на одному nh-14 і паверліміт у 180 ват а на другому хрякен 360 на 235+ ват, ну це небо і земля і по шуму і по температурах.
-
n6407
Member
Меня в этой новости только одно по настоящему интересует
, наберёт MessiaH - 100 минусов или нет? 
-
alexeygalas
Member
Абсурд. Гума як матеріал схильна втрачати еластичність від гарячих рідин і з часом дубіє та перетворюється на пластик. А далі просто крошиться як макарони. Хто буде займатись регулярною ревізією цих шлангів у серверах? Надійне рішення давно вже існує - кондиціоноване приміщення та грядка 15000 обертових вентиляторів у кожному сервері. І не заглядати туди роками. Щодо робочих станцій може це і не так суворо, бо вона твоя і ти можеш робити ревізію, якщо розумієш що до чого. В іншому випадку - для людини, яка користується комп*ютером і не знає, з чого він складається - вода теж поганий варіант.MessiaH: ↑ 03.09.2025 21:42В серверы наверное лучше ставить воду как и в рабочую станцию
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
NH-14 із двома круглими 140мм в добре вентильованому корпусі може справитись із 190вт на помірних обертах та 220 при максимальних. Був такий на 5900Х. Але це якісний продукт. З цими все інакше. Така штукенція на максимумі на вскидку має втримати 175вт.Sashkotem: ↑ 04.09.2025 10:02У ці вати я не вірю, є два проца 11700к на одному nh-14 і паверліміт у 180
Я більше правда по ID-Cooling, у них модельний ряд низькопрофільних ширший. Але інші моделі у них схожі як по збірці так і по конструкції. Тому так, ці вати завжди завищені. До прикладу IS-55 заявлений 150W - в реалі це 120 в тісному корпусі та 130 в великому продувному.
І що я помітив, перебираючи низькопрофільні - завжди обирати більше трубок навтіь при однаковій масі або навіть трошки меншій. Більше трубок - вищий ККД
-
StTechnik
Member
alexeygalas
Никаким шлангам там ничего не случится.
Я не топлю за воду везде и всегда, есть полно сценариев где лучше повесить килограмовую болванку с пропеллерами и забыть. Но если хочется эстетики, тишины и реально низких температур - выбор очевиден.
Для начала - температура воды в контуре - не превышает 40 градусов под нагрузкой. Если превышает - ставят больше радиатор либо увеличивают обдув.від гарячих рідин
Никаким шлангам там ничего не случится.
Вода - прекрасный вариант. Если у тебя топовое горячее железо, у пользователя прямые руки и есть понимание что и для чего он делает.вода теж поганий варіант.
Я не топлю за воду везде и всегда, есть полно сценариев где лучше повесить килограмовую болванку с пропеллерами и забыть. Но если хочется эстетики, тишины и реально низких температур - выбор очевиден.
-
alexeygalas
Member
Я за це і написав. Моя дружина вміє фотографувати але не зможе зняти кришку і зрозуміти, чи все в порядку. Тому я не можу залишити її саму з таким охолодженням в робочій станції на довго і бути впевненим на 100%, що СО не схибить. З баштою - я впевнений.StTechnik: ↑ 04.09.2025 10:25Вода - прекрасный вариант. Если у тебя топовое горячее железо, у пользователя прямые руки и есть понимание что и для чего он делает.
Собі може б якусь be quiet silent loop би поставив, але я надаю перевагу SFF, в які навтіь 240мм радіатор не впихнути.
Востаннє редагувалось 04.09.2025 10:33 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Denvys5
Member
alexeygalas: ↑ 04.09.2025 10:21Абсурд. Гума як матеріал схильна втрачати еластичність від гарячих рідин і з часом дубіє та перетворюється на пластик. А далі просто крошиться як макарони. Хто буде займатись регулярною ревізією цих шлангів у серверах?
В IBM сервера вже 40 років на воді, а тут такі проблеми - страшне
-
StTechnik
Member
alexeygalas

Жену лучше в принципе не оставлять надолго. Без привязки к охлаждению. Иначе охладеет она сама и 100% уверенным нельзя быть ни в чем.Тому я не можу залишити її саму з таким охолодженням в робочій станції на довго і бути впевненим на 100%
-
alexeygalas
Member
Є такеStTechnik: ↑ 04.09.2025 10:35Жену лучше в принципе не оставлять надолго.
-
kairo
Member
Що це за шалені цифри))) Які 200% помпи?))Аціо: ↑ 04.09.2025 07:21І зауважу тут у тестах води місцями 2000-3000 оберти вентиляторів та 200% помпи, що перетворить ресурс праці СРО у пару місяців та на смітник,
-
Afit
Member
А плёнку с пятки, не забыли снять?steel_dog: ↑ 04.09.2025 05:55 У меня 7500ф с алика! Под кульком арктик фризи 36 котор якоб может отводить 245ват! В итоге у меня температура в стресс тесте аида64 под 90 градусов и тдп 90 ват! В играх 2к моник 240гц в паре с ртх5070 температура 75-85 градусов! Вот думаю воду брать!
-
Azerty
Member
Зачем мне вода если у меня 7800х3д с потреблением в 50 ваттMessiaH: ↑ 03.09.2025 18:39 Предлагаю обсудить Повітряний кулер Thermalright Phantom Spirit 120 Digital охолодить процесори з TDP до 275 Вт
Да все эти воздуханы пора на свалку истории выбросить. Вода намного эффективнее