Минулого кварталу NVIDIA зайняла 94% ринку дискретних відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

item2: 03.09.2025 17:00Дискусія тільки в тому, що закладати, що 8 ГБ vram вистачать ще на п'ять років не варто. Навіть 16 ГБ під питанням через нове покоління консолей/рушіїв.
Питання в тому, для чого береться карта. Якщо для того, щоб грати в усі найновіші релізи на ультра налаштуваннях, то 8ГБ вже давно недостатньо. Хоча для цього і 16ГБ недостатньо, якщо ми говоримо про 5060(банально не вистачить продуктивності карти). Для людини, яка бере карту для змагальних ігор та всяких невибагливих проектів, 8ГБ вистачить ще на багато років. І як ми бачимо із статистики Стім, така ситуація надовго. Про 16ГБ взагалі нема про що говорити, такий об'єм має менше 7% гравців.
n3w613
Junior

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 11:49
denizen: 03.09.2025 11:14вони трохи дешевші, але гріються помітно більше, технології для ігор гірші (маштабування, генерація кадрів гірше ніж у нвідіа), також поступаються по лучах
Опустимо навіть що всі ці тейки можна заперечити в оглядах, В мене була трохи Asus Prime 9070ХТ і я можу порівняти зі своєю 5080:
Радеон Не гріється більше, навіть навпаки, показує нижчі температури за аналогічну НВ без випаровувальної камери.
Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
Радеон має Мінімальне відставання в РТ\Растрі від 5080 по фпс, при тому що вона дешевше на 20 тис. грн (треба зауважити звісно, що і 5080 це оверпрайс, коли є 5070Ті). Де 9070ХТ не може - це Path Tracing, але це якісь 3 гри...

АМД просто не беруть бо це АМД, green bubble \ red bubble
Могут они пастрейсинг,только производительность печальная
erkins007
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 11:49Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
А я таки извиняюсь как это вы смогли протестировать еще не вышедший фреймген фср4?)
tablestikus
Member

Повідомлення

erkins007: 03.09.2025 13:26
Геральт: 03.09.2025 10:49
Вони й так випускають конкурентні карти.
Там требования от фонаря. Если 9070/5079 ещё можно с натяжечкой хоть как-то уравнять, то b580 там и рядом не стояла, она хуже 5060
Взагалі то вона між 5060 та 5060ті
bombeybox
Member

Повідомлення

erkins007: 03.09.2025 18:26А я таки извиняюсь как это вы смогли протестировать еще не вышедший фреймген фср4?)
Не вибачайтесь, а краще читайте уважніше.
ФСР4, як і ДЛСС4 - це про мультифреймген, а фреймген базовий, х2 - такий самий як і у НВ з ДЛСС3, а часто, по сухих цифрах, в АМД він краще навіть на картах НВ, через те що використовує менше ресурсів ГПУ на відміну від Optical Flow з таким самим результатом в контексті графічних артефактів, а не лейтенсі.
n3w613: 03.09.2025 17:49Могут они пастрейсинг,только производительность печальная
так, це малось на увазі.

А ще вони (9070) добре можуть в цей всюдисущий UE5, а остання архітектура НВ - ні. І це погано з якої сторони не подивитись.
tablestikus
Member

Повідомлення

erkins007: 03.09.2025 13:51
Аціо: 03.09.2025 13:30

От знов ви "фейсом об тейбл" так людину, я помітив у вас хобі от так жорстоко нищити усі сподівання та мрії фанатів, жорстока ви людина, ну хоч маленьку шпаринку залиште людям. ;)
Мечты это "вот АМД в рдна5 выкатит конкурента 5090 за 500$" это мечты.
А "АМД нет в статистике потому что это заговор Стима и Хуанга" это отрицание реальности.
А як же популярна мантра мідл по $200?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 18:36
erkins007: 03.09.2025 18:26А я таки извиняюсь как это вы смогли протестировать еще не вышедший фреймген фср4?)
Не вибачайтесь, а краще читайте уважніше.
ФСР4, як і ДЛСС4 - це про мультифреймген, а фреймген базовий, х2 - такий самий як і у НВ з ДЛСС3, а часто, по сухих цифрах, в АМД він краще навіть на картах НВ, через те що використовує менше ресурсів ГПУ на відміну від Optical Flow з таким самим результатом в контексті графічних артефактів, а не лейтенсі.
n3w613: 03.09.2025 17:49Могут они пастрейсинг,только производительность печальная
так, це малось на увазі.

А ще вони (9070) добре можуть в цей всюдисущий UE5, а остання архітектура НВ - ні. І це погано з якої сторони не подивитись.
длсс4 має новий генератор, і він кращий за версію яка була у длсс3 генератора (мова йде не за мфг, а новий пресет, як трансформер для апскейлера) він продуктивніший як по артефактам так і має більш низьку сістем латенсі, менше споживання врам + ще й тому що рефлекс краще за антілаг амдшний. ще є новий рейреконстракшн, також кращий за длсс3 (якого взагалі нема наразі у радеон)
"ще вони (9070) добре можуть в цей всюдисущий UE5, а остання архітектура НВ - ні. І це погано з якої сторони не подивитись." а що це означає, не розуміє баба
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:05 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
bombeybox
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.09.2025 18:54і він кращий як по артефактами так
Ні. Артефакти в моушині нікуди не ділись, це найбільша проблема фреймгенів, всіх, я не бачу тих наносекунд лейтенсі, і не відчуваю їх граючи на своєму 4к ТВ з геймпадом, але я бачу бісячі гостінги, розриви і різного роду глітчі, які породжує навіть х2 фреймген (х4 це взагалі мотлох який протипоказано вмикати всім поціновувачам графіки в іграх, і в АМД він теж скоріш за все буде мотлохом).
Новий фреймген краще за длсс3 версію на 5-10% по фпс, це факт, але ці 5-10% по фпс повністю нівелюються, варто тільки підключити останню модель апскейлера який їх і зжирає. Тому найкращий варік це юзати різні моделі окремо. Новий RR теж не вніс ніяких змін стосовно підвищення частоти кадрів, а на старих архітектурах тільки погіршив її. Та і я нічого за РР не казав, бо вона досі є так само в півтора іграх.

База - апскейлер фср4 + х2 ген - в АМД вийшли достойні, я б не казав цього як би особисто не протестував))
Enjthesilence: 03.09.2025 18:54а що це означає, не розуміє баба
Малось на увазі, що UE5 плювати хотів на всі архітектурні покращення які НВ вводила в РТХ50, наша 5080 там = 4080S, коли в інших оптимізованих рушіях вона наздоганяє 4090 завдяки ОС.
З АМД там все краще, 9070ХТ стабільно найкраще рішення серед всієї червоної лінійки, незалежно від рушія.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 19:05
Enjthesilence: 03.09.2025 18:54і він кращий як по артефактами так
Ні. Артефакти в моушині нікуди не ділись, це найбільша проблема фреймгенів, всіх, я не бачу тих наносекунд лейтенсі, і не відчуваю їх граючи на своєму 4к ТВ з геймпадом, але я бачу бісячі гостінги, розриви і різного роду глітчі, які породжує навіть х2 фреймген (х4 це взагалі мотлох який протипоказано вмикати всім поціновувачам графіки в іграх, і в АМД він теж скоріш за все буде мотлохом).
Новий фреймген краще на 5-10% по фпс, це факт, але ці 5-10% по фпс повністю нівелюються, варто тільки підключити останню модель апскейлера який їх і зжирає. Тому найкращий варік це юзати різні моделі окремо. Новий RR теж не вніс ніяких змін стосовно підвищення частоти кадрів, а на старих архітектурах тільки погіршив її. Та і я нічого за РР не казав, бо вона досі є так само в півтора іграх.

База - апскейлер фср4 + х2 ген - в АМД вийшли достойні, я б не казав цього як би особисто не протестував))
Enjthesilence: 03.09.2025 18:54а що це означає, не розуміє баба
Малось на увазі, що UE5 плювати хотів на всі архітектурні покращення які НВ вводила в РТХ50, наша 5080 там = 4080S, коли в інших оптимізованих рушіях вона наздоганяє 4090 завдяки ОС.
З АМД там все краще, 9070ХТ стабільно найкраще рішення серед всієї червоної лінійки, незалежно від рушія.
я погоджусь, що фг - це не магічна пілюля, намагаюсь уникати її, кб77, сталкер 2, новий дум, єдині ігри де юзав. АЛЕ, якщо дати під фг 85+ нативних фпс, то з х2 фг ти їх не побачиш, хіба лише в слоумошені з сильним зумом, це вже тестили, особливо граючи на телевізорі. там же чим сильніше навантажена гпу і менший фреймрейт, тим більше виникає проблем від фг, тому що на його обробку не вистачає продуктивності і кадрів з яких малювати нові. гостінг - це більше про апскейлери, або ТАА помийку з ЮЕ5 наприклад, у фг іншого характеру артефакти. новий рр привніс якість і стабільність гри з ретрейсингом, причому суттєво, знову таки, навіщо це мусолити, якщо вже давно затестили все це окремо, і апскейлер і фг і рр - все у длсс4 значно краще виглядає. а за артефакти з фг, так от в тому ж Сталкері фср фг, прост блювочка у порівнянні з пресетом v310.3 (длсс4) фг від нвідії.
про юе5 - трошки бредік, тести в інтернеті кажуть інше, але й 9070хт в багатьох іграх зливає 7900хтх :rotate:
bombeybox
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.09.2025 19:13АЛЕ, якщо дати під фг 85+ нативних фпс
то не треба вмикати ніякий фреймген))

Я тестував та юзав фреймген, коли нативний фпс максимум 50-60, бо на більше відеокарта ну не здатна, бо дуже типу хочеться пройти гру з Path Tracing`ом... я б ніколи не підрубив його, маючи 80 нативних кадрів, бо в цьому просто немає профіту.
Enjthesilence: 03.09.2025 19:13в тому ж Сталкері фср фг
я нічого не можу сказати за Сталкер, чекаю патч з графікою від ПС5 версії), в КП2077 амдшний фреймген мене вразив

Відправлено через 36 секунд:
Enjthesilence: 03.09.2025 19:13тести в інтернеті кажуть інше
що саме вони кажуть, може ми різні тести дивимось?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 19:19

Я тестував та юзав фреймген, коли нативний фпс максимум 50-60, бо на більше відеокарта ну не здатна, бо дуже типу хочеться пройти гру з Path Tracing`ом... я б ніколи не підрубив його, маючи 80 нативних кадрів, бо в цьому просто немає профіту.
Enjthesilence: 03.09.2025 19:13в тому ж Сталкері фср фг
я нічого не можу сказати за Сталкер, чекаю патч з графікою від ПС5 версії), в КП2077 амдшний фреймген мене вразив
ні, мені мало 85 фпс, все ж на моніку з 240гц не бачу причини, чому його не вмикати, якщо проблем нема. це парадокс фреймгена, наче має рятувати бюджетні карти, але на ділі, нормально його юзати можна тільки на потужних картах з добрячими тензорами і фпс вище 60 і це все про х2 мова. (мфг - то взагалі жарт)
від 10 до 20% різниця на юе5
Вкладення
ss.png
ss3.png
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:29 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
kalakawa
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 19:20
можешь обьяснить как и зачем играть <120фпс слайшоу?
bombeybox
Member

Повідомлення

kalakawa: 03.09.2025 19:26можешь обьяснить как и зачем играть <120фпс слайшоу?
В Консольному світі, під який створюється ну десь 99% ААА-тайтлів, 60FPS вважається еталоном геймінгу.
Я розумію, що кіберкотлети люблять бачити на фпсметрі 200+ кадрів, вони типу від того грають краще, напевно) Але на геймпаді ти не відчуваєш різниці між 60\120\180фпс.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 19:30
В Консольному світі, під який створюється ну десь 99% ААА-тайтлів, 60FPS вважається еталоном геймінгу.
Я розумію, що кіберкотлети люблять бачити на фпсметрі 200+ кадрів, вони типу від того грають краще, напевно) Але на геймпаді ти не відчуваєш різниці між 60\120\180фпс.
справа не у інпутділеї (що логічно, тому що фреймген його не покращує, а навпаки сповільнує), справа в моушнкларіті. якби різниця між 60 фпс і 160 дуже суттєва для цього і юзають фг, щоб отримувати перевагу хайгц монітора в плані саме ВІЗУАЛУ.
60 фпс
спойлер
https://i.rtings.com/assets/products/Km ... ormat=auto
проти 240
спойлер
https://i.rtings.com/assets/products/xF ... ormat=auto
і це не на дешевому моніторі, а на оледі, на ips там ще все гірше.
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:37 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 5 разів.
kalakawa
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 19:30
Ээээээээ
При чем тут геймпад и консоли
Я тебя спрашиваю зачем играть синглы в слайдшоу?
bombeybox
Member

Повідомлення

kalakawa: 03.09.2025 19:33При чем тут геймпад и консоли
Ти мені це скажи, ок?) Бо я не розумію що ти хочеш від мене почути.
Технічно - я тобі все пояснив, ті хто грає на геймпаді (ей ке ей - більшість) не потребують 200 кадрів і не вважають 60 - слайдшоу, це якийсь максималізм дитячий і трохи тупенький)
Enjthesilence: 03.09.2025 19:32права в моушнкларіті. як би різниця між 60 фпс і 160 дуже суттєва для цього і юзають фг, що отримувати перевагу хайгц монітора в плані саме ВІЗУАЛУ
Фактично фг погіршує все, і інпут, і кларітіі і візуал і все інше.

Ти правильно сказав, немає сенсу це мусолити, ти знаєш як НВ рекламувала ФГ - як саме магічну пілюлю яка робить з 30 кадрів - 120 (за додатковою допомогою апскейлера звісно), але правда як завжди вийшла десь по середині
Enjthesilence: 03.09.2025 19:21від 10 до 20% різниця на юе5
Це, до речі, перший раз на моїй пам'яті коли така різниця є, подивись інші ремейки, той же Облівіон, МГС чи якісь нативні тайтли - різниця дай бог 5% які ніяк не витягнути завдяки додатковому ОС
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:41 користувачем bombeybox, всього редагувалось 1 раз.
Alexsandr
Member

Повідомлення

erkins007: 03.09.2025 10:25 Должны насильно людей заставить "топ за свои деньги" покупать? АМД вместо залива баблом блогеров и обзорщиков нужно было это бабло в разрабов вливать, как это делала нвидиа на старте длсс.
Так в том то и дело, что за свои деньги далеко под вопросом топ ли. АМД давно не делала топов за свои деньги. Бюджетка?, получи 4-х и т.д. т.е. все делалось для цнені,а не топов за деньги, а по технологиям, GL можно считать умер, куда стандарт и вот за него и надо бы цепляться было, стараясь договориться и не только.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 19:39
kalakawa: 03.09.2025 19:33При чем тут геймпад и консоли
Ти мені це скажи, ок?) Бо я не розумію що ти хочеш від мене почути.
Технічно - я тобі все пояснив, ті хто грає на геймпаді (ей ке ей - більшість) не потребують 200 кадрів і не вважають 60 - слайдшоу, це якийсь максималізм дитячий і трохи тупенький)
Enjthesilence: 03.09.2025 19:32права в моушнкларіті. як би різниця між 60 фпс і 160 дуже суттєва для цього і юзають фг, що отримувати перевагу хайгц монітора в плані саме ВІЗУАЛУ
Фактично фг погіршує все, і інпут, і кларітіі і візуал і все інше.

Ти правильно сказав, немає сенсу це мусолити, ти знаєш як НВ рекламувала ФГ - як саме магічну пілюлю яка робить з 30 кадрів - 120 (за додатковою допомогою апскейлера звісно), але правда як завжди вийшла десь по середині
ні, не погіршує. він погіршує лише інпутділей (мінімально на 1-2 мс з останнім пресетом), але значно покращує моушнкларіті, тобто візуально у динаміці картинка набагато чіткіша, я тобі скинув приклад, як це приблизно виглядає. якщо підсумувати: на картах 5060ті 16гб і вище, якщо у тебе 60, а краще 80 нативних фпс, мова йде про сінгл гру, то можна спокійно вмикати фг, але якщо карта вже задихається їй потрібен апскейлер щоб хоч якось вичавити з себе 40-50 фпс - фг вмикати непотрібно бо тут вже будуть і артефакти і сильні затримки
тут ще треба розуміти, що тести в інтернетах не завжди відповідають дійсності, м'яко кажучи. тому з юе5 маємо те що маємо. я не розглядав би 5000 серію, сидячи на 4000. я перестрибнув з 5річної 3080 (10гб) і отримав дуже сильний буст, так само планую просидіти рочки 4 хоча б, якщо звичайно якогось дива не відбудеться у наступному поколінні
OldGoodGames
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 03.09.2025 10:17 Нінужни нам ваші длсси та ртікси, говорили вони :laugh:
так монополія та навязування цього,
треба срачно щось робити, невже інтел та амд так віддадуть ринок вк?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 03.09.2025 20:18
fantomrulezz: 03.09.2025 10:17 Нінужни нам ваші длсси та ртікси, говорили вони :laugh:
так монополія та навязування цього,
треба срачно щось робити, невже інтел та амд так віддадуть ринок вк?
так амд якби намагається, фср4 та ртікси - це селпоїнт цього покоління червоних :shuffle:
Відповісти