Питання в тому, для чого береться карта. Якщо для того, щоб грати в усі найновіші релізи на ультра налаштуваннях, то 8ГБ вже давно недостатньо. Хоча для цього і 16ГБ недостатньо, якщо ми говоримо про 5060(банально не вистачить продуктивності карти). Для людини, яка бере карту для змагальних ігор та всяких невибагливих проектів, 8ГБ вистачить ще на багато років. І як ми бачимо із статистики Стім, така ситуація надовго. Про 16ГБ взагалі нема про що говорити, такий об'єм має менше 7% гравців.item2: ↑ 03.09.2025 17:00Дискусія тільки в тому, що закладати, що 8 ГБ vram вистачать ще на п'ять років не варто. Навіть 16 ГБ під питанням через нове покоління консолей/рушіїв.
Новини
Останні статті і огляди
Минулого кварталу NVIDIA зайняла 94% ринку дискретних відеокарт
-
kairo
Member
-
n3w613
Junior
Могут они пастрейсинг,только производительность печальнаяbombeybox: ↑ 03.09.2025 11:49Опустимо навіть що всі ці тейки можна заперечити в оглядах, В мене була трохи Asus Prime 9070ХТ і я можу порівняти зі своєю 5080:denizen: ↑ 03.09.2025 11:14вони трохи дешевші, але гріються помітно більше, технології для ігор гірші (маштабування, генерація кадрів гірше ніж у нвідіа), також поступаються по лучах
Радеон Не гріється більше, навіть навпаки, показує нижчі температури за аналогічну НВ без випаровувальної камери.
Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
Радеон має Мінімальне відставання в РТ\Растрі від 5080 по фпс, при тому що вона дешевше на 20 тис. грн (треба зауважити звісно, що і 5080 це оверпрайс, коли є 5070Ті). Де 9070ХТ не може - це Path Tracing, але це якісь 3 гри...
АМД просто не беруть бо це АМД, green bubble \ red bubble
-
erkins007
Member
А я таки извиняюсь как это вы смогли протестировать еще не вышедший фреймген фср4?)bombeybox: ↑ 03.09.2025 11:49Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
-
tablestikus
Member
Взагалі то вона між 5060 та 5060тіerkins007: ↑ 03.09.2025 13:26Там требования от фонаря. Если 9070/5079 ещё можно с натяжечкой хоть как-то уравнять, то b580 там и рядом не стояла, она хуже 5060
-
bombeybox
Member
Не вибачайтесь, а краще читайте уважніше.erkins007: ↑ 03.09.2025 18:26А я таки извиняюсь как это вы смогли протестировать еще не вышедший фреймген фср4?)
ФСР4, як і ДЛСС4 - це про мультифреймген, а фреймген базовий, х2 - такий самий як і у НВ з ДЛСС3, а часто, по сухих цифрах, в АМД він краще навіть на картах НВ, через те що використовує менше ресурсів ГПУ на відміну від Optical Flow з таким самим результатом в контексті графічних артефактів, а не лейтенсі.
так, це малось на увазі.n3w613: ↑ 03.09.2025 17:49Могут они пастрейсинг,только производительность печальная
А ще вони (9070) добре можуть в цей всюдисущий UE5, а остання архітектура НВ - ні. І це погано з якої сторони не подивитись.
-
tablestikus
Member
А як же популярна мантра мідл по $200?erkins007: ↑ 03.09.2025 13:51Мечты это "вот АМД в рдна5 выкатит конкурента 5090 за 500$" это мечты.Аціо: ↑ 03.09.2025 13:30
От знов ви "фейсом об тейбл" так людину, я помітив у вас хобі от так жорстоко нищити усі сподівання та мрії фанатів, жорстока ви людина, ну хоч маленьку шпаринку залиште людям.![]()
А "АМД нет в статистике потому что это заговор Стима и Хуанга" это отрицание реальности.
-
Enjthesilence
Member
длсс4 має новий генератор, і він кращий за версію яка була у длсс3 генератора (мова йде не за мфг, а новий пресет, як трансформер для апскейлера) він продуктивніший як по артефактам так і має більш низьку сістем латенсі, менше споживання врам + ще й тому що рефлекс краще за антілаг амдшний. ще є новий рейреконстракшн, також кращий за длсс3 (якого взагалі нема наразі у радеон)bombeybox: ↑ 03.09.2025 18:36Не вибачайтесь, а краще читайте уважніше.erkins007: ↑ 03.09.2025 18:26А я таки извиняюсь как это вы смогли протестировать еще не вышедший фреймген фср4?)
ФСР4, як і ДЛСС4 - це про мультифреймген, а фреймген базовий, х2 - такий самий як і у НВ з ДЛСС3, а часто, по сухих цифрах, в АМД він краще навіть на картах НВ, через те що використовує менше ресурсів ГПУ на відміну від Optical Flow з таким самим результатом в контексті графічних артефактів, а не лейтенсі.
так, це малось на увазі.n3w613: ↑ 03.09.2025 17:49Могут они пастрейсинг,только производительность печальная
А ще вони (9070) добре можуть в цей всюдисущий UE5, а остання архітектура НВ - ні. І це погано з якої сторони не подивитись.
"ще вони (9070) добре можуть в цей всюдисущий UE5, а остання архітектура НВ - ні. І це погано з якої сторони не подивитись." а що це означає, не розуміє баба
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:05 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
bombeybox
Member
Ні. Артефакти в моушині нікуди не ділись, це найбільша проблема фреймгенів, всіх, я не бачу тих наносекунд лейтенсі, і не відчуваю їх граючи на своєму 4к ТВ з геймпадом, але я бачу бісячі гостінги, розриви і різного роду глітчі, які породжує навіть х2 фреймген (х4 це взагалі мотлох який протипоказано вмикати всім поціновувачам графіки в іграх, і в АМД він теж скоріш за все буде мотлохом).Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 18:54і він кращий як по артефактами так
Новий фреймген краще за длсс3 версію на 5-10% по фпс, це факт, але ці 5-10% по фпс повністю нівелюються, варто тільки підключити останню модель апскейлера який їх і зжирає. Тому найкращий варік це юзати різні моделі окремо. Новий RR теж не вніс ніяких змін стосовно підвищення частоти кадрів, а на старих архітектурах тільки погіршив її. Та і я нічого за РР не казав, бо вона досі є так само в півтора іграх.
База - апскейлер фср4 + х2 ген - в АМД вийшли достойні, я б не казав цього як би особисто не протестував))
Малось на увазі, що UE5 плювати хотів на всі архітектурні покращення які НВ вводила в РТХ50, наша 5080 там = 4080S, коли в інших оптимізованих рушіях вона наздоганяє 4090 завдяки ОС.Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 18:54а що це означає, не розуміє баба
З АМД там все краще, 9070ХТ стабільно найкраще рішення серед всієї червоної лінійки, незалежно від рушія.
-
Enjthesilence
Member
я погоджусь, що фг - це не магічна пілюля, намагаюсь уникати її, кб77, сталкер 2, новий дум, єдині ігри де юзав. АЛЕ, якщо дати під фг 85+ нативних фпс, то з х2 фг ти їх не побачиш, хіба лише в слоумошені з сильним зумом, це вже тестили, особливо граючи на телевізорі. там же чим сильніше навантажена гпу і менший фреймрейт, тим більше виникає проблем від фг, тому що на його обробку не вистачає продуктивності і кадрів з яких малювати нові. гостінг - це більше про апскейлери, або ТАА помийку з ЮЕ5 наприклад, у фг іншого характеру артефакти. новий рр привніс якість і стабільність гри з ретрейсингом, причому суттєво, знову таки, навіщо це мусолити, якщо вже давно затестили все це окремо, і апскейлер і фг і рр - все у длсс4 значно краще виглядає. а за артефакти з фг, так от в тому ж Сталкері фср фг, прост блювочка у порівнянні з пресетом v310.3 (длсс4) фг від нвідії.bombeybox: ↑ 03.09.2025 19:05Ні. Артефакти в моушині нікуди не ділись, це найбільша проблема фреймгенів, всіх, я не бачу тих наносекунд лейтенсі, і не відчуваю їх граючи на своєму 4к ТВ з геймпадом, але я бачу бісячі гостінги, розриви і різного роду глітчі, які породжує навіть х2 фреймген (х4 це взагалі мотлох який протипоказано вмикати всім поціновувачам графіки в іграх, і в АМД він теж скоріш за все буде мотлохом).Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 18:54і він кращий як по артефактами так
Новий фреймген краще на 5-10% по фпс, це факт, але ці 5-10% по фпс повністю нівелюються, варто тільки підключити останню модель апскейлера який їх і зжирає. Тому найкращий варік це юзати різні моделі окремо. Новий RR теж не вніс ніяких змін стосовно підвищення частоти кадрів, а на старих архітектурах тільки погіршив її. Та і я нічого за РР не казав, бо вона досі є так само в півтора іграх.
База - апскейлер фср4 + х2 ген - в АМД вийшли достойні, я б не казав цього як би особисто не протестував))
Малось на увазі, що UE5 плювати хотів на всі архітектурні покращення які НВ вводила в РТХ50, наша 5080 там = 4080S, коли в інших оптимізованих рушіях вона наздоганяє 4090 завдяки ОС.Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 18:54а що це означає, не розуміє баба
З АМД там все краще, 9070ХТ стабільно найкраще рішення серед всієї червоної лінійки, незалежно від рушія.
про юе5 - трошки бредік, тести в інтернеті кажуть інше, але й 9070хт в багатьох іграх зливає 7900хтх
-
bombeybox
Member
то не треба вмикати ніякий фреймген))Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:13АЛЕ, якщо дати під фг 85+ нативних фпс
Я тестував та юзав фреймген, коли нативний фпс максимум 50-60, бо на більше відеокарта ну не здатна, бо дуже типу хочеться пройти гру з Path Tracing`ом... я б ніколи не підрубив його, маючи 80 нативних кадрів, бо в цьому просто немає профіту.
я нічого не можу сказати за Сталкер, чекаю патч з графікою від ПС5 версії), в КП2077 амдшний фреймген мене вразивEnjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:13в тому ж Сталкері фср фг
Відправлено через 36 секунд:
що саме вони кажуть, може ми різні тести дивимось?Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:13тести в інтернеті кажуть інше
-
Enjthesilence
Member
ні, мені мало 85 фпс, все ж на моніку з 240гц не бачу причини, чому його не вмикати, якщо проблем нема. це парадокс фреймгена, наче має рятувати бюджетні карти, але на ділі, нормально його юзати можна тільки на потужних картах з добрячими тензорами і фпс вище 60 і це все про х2 мова. (мфг - то взагалі жарт)bombeybox: ↑ 03.09.2025 19:19то не треба вмикати ніякий фреймген))Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:13АЛЕ, якщо дати під фг 85+ нативних фпс
Я тестував та юзав фреймген, коли нативний фпс максимум 50-60, бо на більше відеокарта ну не здатна, бо дуже типу хочеться пройти гру з Path Tracing`ом... я б ніколи не підрубив його, маючи 80 нативних кадрів, бо в цьому просто немає профіту.я нічого не можу сказати за Сталкер, чекаю патч з графікою від ПС5 версії), в КП2077 амдшний фреймген мене вразивEnjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:13в тому ж Сталкері фср фг
від 10 до 20% різниця на юе5
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:29 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
-
kalakawa
Member
можешь обьяснить как и зачем играть <120фпс слайшоу?bombeybox: ↑ 03.09.2025 19:20то не треба вмикати ніякий фреймген))Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:13АЛЕ, якщо дати під фг 85+ нативних фпс
-
bombeybox
Member
В Консольному світі, під який створюється ну десь 99% ААА-тайтлів, 60FPS вважається еталоном геймінгу.kalakawa: ↑ 03.09.2025 19:26можешь обьяснить как и зачем играть <120фпс слайшоу?
Я розумію, що кіберкотлети люблять бачити на фпсметрі 200+ кадрів, вони типу від того грають краще, напевно) Але на геймпаді ти не відчуваєш різниці між 60\120\180фпс.
-
Enjthesilence
Member
справа не у інпутділеї (що логічно, тому що фреймген його не покращує, а навпаки сповільнує), справа в моушнкларіті. якби різниця між 60 фпс і 160 дуже суттєва для цього і юзають фг, щоб отримувати перевагу хайгц монітора в плані саме ВІЗУАЛУ.bombeybox: ↑ 03.09.2025 19:30В Консольному світі, під який створюється ну десь 99% ААА-тайтлів, 60FPS вважається еталоном геймінгу.kalakawa: ↑ 03.09.2025 19:26можешь обьяснить как и зачем играть <120фпс слайшоу?
Я розумію, що кіберкотлети люблять бачити на фпсметрі 200+ кадрів, вони типу від того грають краще, напевно) Але на геймпаді ти не відчуваєш різниці між 60\120\180фпс.
60 фпс проти 240 і це не на дешевому моніторі, а на оледі, на ips там ще все гірше.
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:37 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 5 разів.
-
kalakawa
Member
Ээээээээbombeybox: ↑ 03.09.2025 19:30В Консольному світі, під який створюється ну десь 99% ААА-тайтлів, 60FPS вважається еталоном геймінгу.kalakawa: ↑ 03.09.2025 19:26можешь обьяснить как и зачем играть <120фпс слайшоу?
При чем тут геймпад и консоли
Я тебя спрашиваю зачем играть синглы в слайдшоу?
-
bombeybox
Member
Ти мені це скажи, ок?) Бо я не розумію що ти хочеш від мене почути.kalakawa: ↑ 03.09.2025 19:33При чем тут геймпад и консоли
Технічно - я тобі все пояснив, ті хто грає на геймпаді (ей ке ей - більшість) не потребують 200 кадрів і не вважають 60 - слайдшоу, це якийсь максималізм дитячий і трохи тупенький)
Фактично фг погіршує все, і інпут, і кларітіі і візуал і все інше.Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:32права в моушнкларіті. як би різниця між 60 фпс і 160 дуже суттєва для цього і юзають фг, що отримувати перевагу хайгц монітора в плані саме ВІЗУАЛУ
Ти правильно сказав, немає сенсу це мусолити, ти знаєш як НВ рекламувала ФГ - як саме магічну пілюлю яка робить з 30 кадрів - 120 (за додатковою допомогою апскейлера звісно), але правда як завжди вийшла десь по середині
Це, до речі, перший раз на моїй пам'яті коли така різниця є, подивись інші ремейки, той же Облівіон, МГС чи якісь нативні тайтли - різниця дай бог 5% які ніяк не витягнути завдяки додатковому ОСEnjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:21від 10 до 20% різниця на юе5
Востаннє редагувалось 03.09.2025 19:41 користувачем bombeybox, всього редагувалось 1 раз.
-
Alexsandr
Member
Так в том то и дело, что за свои деньги далеко под вопросом топ ли. АМД давно не делала топов за свои деньги. Бюджетка?, получи 4-х и т.д. т.е. все делалось для цнені,а не топов за деньги, а по технологиям, GL можно считать умер, куда стандарт и вот за него и надо бы цепляться было, стараясь договориться и не только.erkins007: ↑ 03.09.2025 10:25 Должны насильно людей заставить "топ за свои деньги" покупать? АМД вместо залива баблом блогеров и обзорщиков нужно было это бабло в разрабов вливать, как это делала нвидиа на старте длсс.
-
Enjthesilence
Member
ні, не погіршує. він погіршує лише інпутділей (мінімально на 1-2 мс з останнім пресетом), але значно покращує моушнкларіті, тобто візуально у динаміці картинка набагато чіткіша, я тобі скинув приклад, як це приблизно виглядає. якщо підсумувати: на картах 5060ті 16гб і вище, якщо у тебе 60, а краще 80 нативних фпс, мова йде про сінгл гру, то можна спокійно вмикати фг, але якщо карта вже задихається їй потрібен апскейлер щоб хоч якось вичавити з себе 40-50 фпс - фг вмикати непотрібно бо тут вже будуть і артефакти і сильні затримкиbombeybox: ↑ 03.09.2025 19:39Ти мені це скажи, ок?) Бо я не розумію що ти хочеш від мене почути.kalakawa: ↑ 03.09.2025 19:33При чем тут геймпад и консоли
Технічно - я тобі все пояснив, ті хто грає на геймпаді (ей ке ей - більшість) не потребують 200 кадрів і не вважають 60 - слайдшоу, це якийсь максималізм дитячий і трохи тупенький)
Фактично фг погіршує все, і інпут, і кларітіі і візуал і все інше.Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 19:32права в моушнкларіті. як би різниця між 60 фпс і 160 дуже суттєва для цього і юзають фг, що отримувати перевагу хайгц монітора в плані саме ВІЗУАЛУ
Ти правильно сказав, немає сенсу це мусолити, ти знаєш як НВ рекламувала ФГ - як саме магічну пілюлю яка робить з 30 кадрів - 120 (за додатковою допомогою апскейлера звісно), але правда як завжди вийшла десь по середині
тут ще треба розуміти, що тести в інтернетах не завжди відповідають дійсності, м'яко кажучи. тому з юе5 маємо те що маємо. я не розглядав би 5000 серію, сидячи на 4000. я перестрибнув з 5річної 3080 (10гб) і отримав дуже сильний буст, так само планую просидіти рочки 4 хоча б, якщо звичайно якогось дива не відбудеться у наступному поколінні
-
OldGoodGames
Member
так монополія та навязування цього,
треба срачно щось робити, невже інтел та амд так віддадуть ринок вк?
-
Enjthesilence
Member
так амд якби намагається, фср4 та ртікси - це селпоїнт цього покоління червонихOldGoodGames: ↑ 03.09.2025 20:18так монополія та навязування цього,
треба срачно щось робити, невже інтел та амд так віддадуть ринок вк?