Вийшла демоверсія стратегії Anno 117: Pax Romana та опубліковано системні вимоги

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
DDt
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Вийшла демоверсія стратегії Anno 117: Pax Romana та опубліковано системні вимоги
трава з реалістичною фізикою
кхм кхм, а это точно так необходимо в стратегии?
aregaz
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Вийшла демоверсія стратегії Anno 117: Pax Romana та опубліковано системні вимоги

Ну мені здалося, що до попередньої Anno 1800 не дотягує. Але це все-таки демка.

Плюс сама факт гри за імперію трохи тригерить.
kairo
Member

Повідомлення

aregaz: 03.09.2025 14:16Плюс сама факт гри за імперію трохи тригерить.
Треба дивитись на речі в історичному контексті. Римська імперія була центром античного світу. Падіння Риму мало глибокі наслідки для Європи. Занепад міст та торгівлі, втрата знань і грамотності. Вимерло до третини населення Європи. Прийшли так звані Темні Віки.

При цьому епоха Імперій закінчилась ще в середині двадцятого століття, але деякі відсталі досі хочуть відродити свою імперію на болотах.
coffeeman
Member

Повідомлення

DDt: 03.09.2025 14:16 Предлагаю обсудить Вийшла демоверсія стратегії Anno 117: Pax Romana та опубліковано системні вимоги

Якщо комп не потягне ту траву - відключити можна буде через мікротранзакцію. Kein Stress.
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Мене якось дивують рекомендовані відеокарти для 1080Р - 60 кадрів і 1440Р - 60 кадрів. Чому для 1080Р(medium) вказано RTX 3070 а для 1440Р(high) всього RTX 3060ti? Таке враження, що вони скопіювали потрібні ВК для 1440Р - 30 кадрів і потім не виправили, відправивши не перевіряючи.
Tetronga
Member

Повідомлення

Цікаво нащо зараз пишуть в рекомендованих Віндовс 11? Хіба є хоч якісь помітні відмінності в плані гри між 10 і 11?
DDt
Member

Повідомлення

Tetronga: 03.09.2025 15:55 Цікаво нащо зараз пишуть в рекомендованих Віндовс 11? Хіба є хоч якісь помітні відмінності в плані гри між 10 і 11?
наверно потому что поддержка 10 закончится осенью, готовят к принудительному переходу на 11
Kassatka
Member

Повідомлення

DDt: 03.09.2025 14:16
А ви подумали про тих людей, хто крім стратегій майже ні в що інше не грає або ж взагалі не грає? Я от абсолютно усі шутери/екшени, що управляються через WASD, на дух не переношу, майже всі ігри (окрім інді міні-ігор) граю з тих, що камера з висоти пташиного польоту і лише тимчасово можна наблизити камеру, щоб графоном помилуватися. Я теж хочу сучасну високотехнологічну максимально красиву й реалістичну або сильно прикрашену графіку!!! :learn: Щоб була реалістична трава і взагалі найвища деталізація з купою дрібних деталей у 4K і надчіткими текстурами при макс наближенні, щоб була підтримка рейтресингу хоча б у принципі і це давало помітно покращені відображення, відблиски та тіні, хай навіть поки на дорогу відяху не заробив і поки змушений RT вимикати, щоб у майбутньому у стратегії юнітам на полі бою також додали технологію генерації фотореалістичних людських облич за допомогою локальної нейромережі. Щоб реально було чим завантажити сучасну відяху й вона пихтіла по максимуму в 15-30 FPS, а не лише мати примітивний графон, який завжди видає залочені максимальні 60 чи 120 FPS. Якщо стратегія з посереднім графоном без технологічності, то втрачається весь сенс сучасності гри, графіка практично нічим не відрізняється від ігор 15-річної давнини і навіщо тоді взагалі купувати сучасну AAA-стратегію за 70 баксів, якщо гра 15-25-річної давнини буде ще й зачасту цікавіша, ніж нинішні ігри без душі.
Так, трапляються і нині нові стратегії дуже цікаві або з дуже просунутими можливостями для моддингу, але стратегії з технологічним графоном і середньої якості геймплеєм трапляються значно частіше, або ж це буде ремастер/ремейк видатної старої гри, якій прикрутили сучаснішу графіку (найкращий приклад Age of Mythology: Retold або Warcraft 3: Reforged).
xTIMKAx
Member

Повідомлення

На 5080 та 7800х3д в 1440р у мене приблизно 40-45 фпс на ультрах :insane:
Kassatka
Member

Повідомлення

Core i7-11700, 32 Гб DDR4-3600, Radeon RX 6800 16 Гб, розподільча здатність екрану 4K 3840x2160, Windows 10 та драйвери відяхи оновлені, Resizable BAR вимкнуто через відсутність Secure Boot при інсталяції на SSD в MBR.
Пресет Medium (дефолт для моєї відяхи) + зглажування FSR Native AA замість TAA + текстури на максимум (High), Raytracing без змін на Low (Global Illumination) 40-52 FPS
Пресет High + зглажування FSR Native AA замість TAA, Raytracing без змін на Low (Global Illumination) 31-41 FPS
Пресет Ultra High + зглажування FSR Native AA замість TAA, Raytracing без змін High (Gl+Reflection) 14-24 FPS
Пресет Ultra High + зглажування FSR Native AA замість TAA + Raytracing зменшено до Low (Global Illumination) 27-41 FPS

Навіть у найважчому режимі (Ultra High з макс Raytracing) неприємних просадок нема і можна цілком комфортно грати на моїх улюблених 15+ FPS, а якщо бажаєш більшого FPS, то просто зменшити Raytracing і FPS зростає майже вдвічі. На відміну від скажімо Diablo 4, де навіть найслабший рейтресинг при ніби комфортних середніх 25 FPS дає дуже неприємні періодичні просадки до 6 FPS на моїй RX 6800 у 4K і нормально грати неможливо. Тож повністю вимикати рейтресинг в Off у Anno 117 я навіть не пробував за відсутності потреби.

Не розумію хейта стосовно обмеження в годину гри на демці. Я то спочатку подумав, що то глобальний таймер і коли дійде до нуля, то демку лише видаляти. Тоді було б дійсно справа дуже швах. А так таймер скидається назад в 60 хвилин при початку нової гри, тож можна експериментувати й експериментувати. Звісно я знаю, що 1 година для ігрової сесії в містобудівельних чи глобальних стратегіях то дуже мало, сам люблю грати повільно й надавати багато уваги деталям, але чого ви ще від демки хочете?

Грати й знайомитися з механіками не пробував, бо англійський у мене на доволі поганому рівні, якщо вже починати, то чекати релізу принаймні з перекладом на москальську й купувати. Просто потестив FPS та порозглядав графон. На старті майже скрізь одна природа, виглядає рослинність на жаль не дуже, хоч і деталізовано, але гарною реалістичністю не вражає. А місто в мене на початку гри ще не розбудоване, щоб розглядати, хоча корабель з людьми і єдина будівля на березі виглядають доволі гарно й приємно на відміну від рослинності. Тож якщо в процесі гри наголос більше саме на будівлі та людей, а не рослини й природу, то має бути норм.

Узагалі раніше думав пропустити цю гру. Бісить, коли ставлять мерзенну Денуву, хочеться банкрутства подібним студіям, а не підтримувати їх грошима. Але високі системні вимоги, коли для 4K@30 FPS рекомендують аж 4080, а про 4K@60 FPS взагалі не заїкаються, мене досить зачепила. Купив таку гру і типу маєш реальний важкий тест для відеокарт серед ігор нормального жанру. Взагалі у мене досі не куплено жодної гри серії Anno, лише колись пробував якісь піратки і то зовсім трошки. Ну тематика Рима мабуть підійде, щоб починати.
Якщо ти чоловік, то як часто ти думаєш про Рим?
1) раз на тиждень
2) кілька разів на тиждень
3) щодня
4) чи кілька разів на день.
Відповісти