Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

tablestikus: 02.09.2025 17:11
Striker: 02.09.2025 13:54 Mini LED - класна яскравість, недорогі, по кольорам наче як не дуже поступаються OLED.
Недорогі - це досить спірне твердження.
Про "по кольорам не дуже поступаються", м'яко кажучи, теж.

Хоча, я вже нічому не дивуюсь, якщо згадати як в одній сусідній темі мені чувак доводив, що "по тестам VA краще (!) відображають чорний колір ніж OLED" :lol:

Як це взагалі фізично можливо, він, правда не пояснив :laugh:
З урахуванням того що оледи чорні пікселі виключають взагалі (на відміну від VA) і отримують тупо нульову їх яскравість і відповідно абсолютно ідеальний чорний колір і безмежну контрастність з фізичної точки зору.

Потім, правда виявилось, що тести, на які він посилався - були тестами відбиття екраном зовнішнього освітлення і жодного відношення до типу матриці взагалі не мали. Чув звін, не знаю де він :lol:
tablestikus
Member

fantomrulezz
Ну в мене є поруч з олед-монітором макбук на мінілед - то воно мені краще за звичні ва та іпс, але програє оледу в кольорах, на мінілед якось все ж трохи кольрори більш різкі

Але до срача за яскравість оледів - мені вдень з сонцем за вікном всього вистача, але дивитися вночі чи закривши ролети - то все ж картинка стає ще гарнішою.
Gold_Star
Member

tablestikus: 02.09.2025 17:53макбук на мінілед - то воно мені краще за звичні ва та іпс
Звичайні ва та іпс не мають нормального калібрування, а у Apple на будь-яких екранах вона завжди була, ось і вся різниця

fantomrulezz: 02.09.2025 17:30Потім, правда виявилось, що тести, на які він посилався - були тестами відбиття екраном зовнішнього освітлення і жодного відношення до типу матриці взагалі не мали. Чув звін, не знаю де він

Це той самий персонаж з 15-річним монітором, який дупля навіть не давав як працює pixel shifting :lol:
Igor_1974
Member

Igor_1974: 06.02.2025 10:28 Всім доброго дня.
Порадьте будь ласка норм монітор, без колонок.
Хочу оновити свій старий робочий монітор Philips 27' 273V на щось нове. Бюджет до 12-15 тисяч, використання 50% робота 50% ігри. Стіл вмонтований, 50см ширини, тому за 27 дюймами інколи доволі сильно відсуваюсь назад і інколи некомфортно, стіл замінити поки немає можливості. Діагональ більше 27" мабуть поки не розглядаю. Хотілось би від 2к та з 144Гц.
Монік так і не придбав, але питання знову підняв, стільницю таки переробив на 70 см ширини, тепер за 27 дюймами комфортно. Ось такі для себе підібрав:
Gigabyte M28U - 28 дюймів 4к - дуже переживаю чи 4к не буде аж занадто дрібно, ну і не знаю чи моя 4060 хоч якось потягне, хоча зараз є всякі ДЛСС.
Asus ROG Strix XG27ACS - 2к монік
AOC Q27G4X - 2к
AOC Mini LED Q27G3XMN/BK - 2к на VA - не знаю чи підходить він для роботи
Можете порекомендувати чи порадити, який варто уваги, можливо інші моделі. Дякую.
FirstTDM
Member

Igor_1974: 02.09.2025 18:29Можете порекомендувати чи порадити, який варто уваги, можливо інші моделі. Дякую.
Буквально на соседних страницах этой ветки неоднократно предлагали - лучше в этом классе не будет:

Dell UltraSharp 27 Monitor - U2724D - 2560 x 1440 at 120 Hz - IPS Black Technology
https://www.dell.com/en-uk/shop/dell-ul ... ccessories

p.s. Про активно проталкиваемый ксяоми даже не пытайтесь спрашивать... уже надоело - всё есть на форуме :D
Striker
Member

FirstTDM: 02.09.2025 21:07Dell UltraSharp 27 Monitor - U2724D - 2560 x 1440 at 120 Hz
Цікаво, якщо не грати в кс і подібні ігри, то і 120 Гц норм буде, досвід є в когось?
Цікавий монік, тільки білий колір не подобається.
Через Мономаркет зараз можна взяти за 14543 грн зі знижкою з Moyo. Тільки забрати його чомусь можна тільки з НП, тобто перевіряти вже вдома доведеться.
tablestikus
Member

Gold_Star: 02.09.2025 17:57
tablestikus: 02.09.2025 17:53макбук на мінілед - то воно мені краще за звичні ва та іпс
Звичайні ва та іпс не мають нормального калібрування, а у Apple на будь-яких екранах вона завжди була, ось і вся різниця
Ні, все ж більша кількість зон підсвітки робить свою справу і дає приємність в перегляді hdr-контенту.
Vader
Member

Как по мне 120 маловато...Хотя бы 165..на крайняк 144...Это лично мое мнение..У меня все были герцовки до 360.
Striker
Member

Igor_1974: 02.09.2025 18:29Asus ROG Strix XG27ACS - 2к монік
В мене такий, монік чудовий, попався без жодного засвіту і без битих пікселів. По кольорам мені також комфортно. Але нещодавно після довгої гри всередині щось бахнуло і потушило всю систему, але найбільший прикол, що монік потім включався і працював, але всього включив на пару хвилин, потім повіз в сервіс. Я собі більше, мабуть, не куплю монік з вбудованим блоком живлення.
Gold_Star
Member

FirstTDM: 02.09.2025 21:07Про активно проталкиваемый ксяоми даже не пытайтесь спрашивать...
Та нехай беруть - одразу до порівняльного огляду з Деллом безпосередньо в магазині. Дивуюсь з людей, які монітор обирають по статтям в інтернеті, щоб потім питатись на форумі а чи норм він чи не норм, наче пишуть що норм... :gigi:
Не бійтеся порівнювати будь-яку продукцію перед покупкою вживу, тим більше якщо це екран - саме на нього ви будете 99% часу дивитися під час користування ПК. Якщо вам відмовляють підключати монітори до своїх джерел відеосигналу з поясненням нам заборонено давати в користування магазинний інвентар - одразу посилайте найух. Інший магазин без проблем задовольнить ваше прохання та заробить грошей.
Vader: 02.09.2025 21:54Как по мне 120 маловато...Хотя бы 165..на крайняк 144...Это лично мое мнение..
Не порівнюйте LCDшні герци до оледівських - у себе різницю ви само собою побачите через низький інпутлаг самого оледу (0.1 мс). В той час як на LCD з його 5-8 мс ви не побачите переваг в 144, 165 чи 180 перед 120 - в цій темі людина з "бюджетним топом" відписувалась на рахунок цього :)
Nutbar
Member

Gold_Star: 02.09.2025 22:11 Не порівнюйте LCDшні герци до оледівських - у себе різницю ви само собою побачите через низький інпутлаг самого оледу (0.1 мс). В той час як на LCD з його 5-8 мс ви не побачите переваг в 144, 165 чи 180 перед 120 - в цій темі людина з "бюджетним топом" відписувалась на рахунок цього :)
Є й інша сторона медалі, про яку мало хто згадує. 30 к/с на повільних матрицях виглядають прийнятно, бо початок кожного кадру трохи змазується, перехід плавний. На оледі це слайдшоу.

А 120Гц більш ніж достатньо, треба ще гру/залізо пошукати, де їх отримати. Кіберспорт інше питання, але даний вибір явно не в тому контексті.
Igor_1974
Member

FirstTDM: 02.09.2025 21:07 Буквально на соседних страницах этой ветки неоднократно предлагали - лучше в этом классе не будет:
Dell UltraSharp 27 Monitor - U2724D - 2560 x 1440 at 120 Hz - IPS Black Technology
Дякую. Можете пояснити чому саме цю модель радите, а не припустім Gigabyte M28U, на дюйм більшу і з 4К (вони бачу практично в одній ціновій категорії), чи Асус, який на 30% дешевше?
Striker
Member

Igor_1974
Контрастність 1000:1 і 2000:1. Сам задумався над таким, але з 120 Гц поки сумніваюсь.
Gold_Star
Member

Igor_1974: 03.09.2025 07:37Можете пояснити чому саме цю модель радите, а не припустім Gigabyte M28U, на дюйм більшу і з 4К (вони бачу практично в одній ціновій категорії), чи Асус, який на 30% дешевше?
Та що там вже - за ті гроші можна цілий 4к 43" телевізор взяти. Ну або вагон соєвих сосисок... :lol:
Striker: 03.09.2025 09:11Контрастність 1000:1 і 2000:1. Сам задумався над таким, але з 120 Гц поки сумніваюсь.
Теж по аналогії з телевізорами - топові моделі навіть на оледах мають 120/144 Гц, не з проста напевно...
gavrilioni
Junior

Добрый день! Хотел бы попробовать олед монитор, подскажите пожалуйста модель, которая хороша для игр и работы, в частности с премьерой и текстом, а то где-то читал, что на оледе размытый текст, насколько это правда?)
StTechnik
Member

gavrilioni: 03.09.2025 09:56насколько это правда
Ровно на 0%.
gavrilioni: 03.09.2025 09:56подскажите пожалуйста модель, которая хороша для игр и работы
Диагональ? Разрешение? Я бы посоветовал что то на QD-OLED (Самунговская матрица), но чисто потому что у самого такая и ТВ тоже на такой же. Из объективного - у них лучше яркость. А конкретно по моделям - почти без разницы. MSI делает на них хорошие модели, Асус вроде тоже, Гига. К моему MSI лично у меня вопросов нет вообще. Все прекрасно и в играх и в работе. Хоть с текстом, хоть с кодом, хоть с лысым чертом.
FirstTDM
Member

Igor_1974: 03.09.2025 07:37Можете пояснити чому саме цю модель радите
Там матрица самая лучшая среди IPS - термин: IPS Black - это обеспечивает более качественную картинку, цветопередачу в деталях... ну и шикарная контрастность...

Эта модель из старшей линейки UltraSharp - это общее высокое качество изготовления монитора, надежность, комфорт использования, долговечность...

Dell UltraSharp 27 U2724D - это модель для работы (великолепная четкая картинка) и отдыха с мультимедия (фото, видео...), играть в синглы очень комфортно, но на киберспорт не ориентирована...

Если надо еще лучше, больше и не смущает цена - есть Dell UltraSharp 32 4K Thunderbolt Hub Monitor - U3225QE
https://www.dell.com/en-uk/shop/dell-ul ... ccessories

У этой модели контрастность 3000:1 - имхо, это уже некий честный максимум для IPS
Последний раз редактировалось FirstTDM 03.09.2025 10:22, всего редактировалось 1 раз.
Vader
Member

gavrilioni
https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 485220524/
Я таким пользуюсь...Смело можно брать..На этой матрице,есть MSI,чуть попроще,но дешевле на пару косарей..
FirstTDM
Member

gavrilioni: 03.09.2025 09:56Добрый день! Хотел бы попробовать олед монитор, подскажите пожалуйста модель, которая хороша для игр и работы, в частности с премьерой и текстом, а то где-то читал, что на оледе размытый текст, насколько это правда?)
Текст на 4К QD-OLED идентичен тексту на хорошем IPS. Большинство субъективных жалоб, на "размытие текста" относятся к предыдущим поколениям матриц...

Выбирать из мониторов на 3-м поколении QD-OLED от Samsung - это линейка MSI 321,322, Asus, Gigabyte... есть одна модель Dell c саундбаром... качество картинки у всех одинаковое - отличаются только дополнительные опции...

Наибольший выбор моделей у MSI... еще и новые прошивки регулярно выходят... да и новые модели появляются часто - есть что выбрать... :)
gavrilioni
Junior

Рассматриваю 27 или 32 диагональ, соответственно для 27 разрешение 2К, для 32 я так понимаю лучше уже 4К, что на счет alienware, кто нибудь юзал?)
Ответить