А месье знает толк в извращениях
Новини
Останні статті і огляди
Ентузіаст продемонстрував розгін GeForce GTX 1080 Ti та GTX 1060 із зануренням у трансмісійну оливу
-
Олег Мандріаник
Member
Пропоную обговорити Ентузіаст продемонстрував розгін GeForce GTX 1080 Ti та GTX 1060 із зануренням у трансмісійну оливу

-
leks
Junior
Останнім часов ці відоси ентузіастів створюються за принципом "Придумай собі проблему та героїчно її виріши".
1. Профіт на рівні похибки сучасних пристроїв.
2. Витрани значно перевищуюють досягнений результат.
3. Ніякого практичного застосування для інших.
4. Не вирішують ніякі проблеми і не приносять нічого нового в індустрію.
-
Mike88
Member
leks
Ви часом форумом не помилились?
Ви часом форумом не помилились?
-
waryag
Member
1., 2. Витрати відносно невеликі, блогер відразу їх відбив переглядами і залученням нових підписників.leks: ↑ 02.09.2025 12:20Останнім часов ці відоси ентузіастів створюються за принципом "Придумай собі проблему та героїчно її виріши".
3., 4. Досягнення оверів минулого широко використовуються у техніці зараз. Охолодження зануренням в рідину - перспективний метод охолодження для датацентрів.
-
Сidonix
Member
Оливу чи олію??? 
-
Геральт
Active Member
Сidonix
Моторна олива(мастило), соняшникова олія, вершкове масло. Укр. мова багата
Моторна олива(мастило), соняшникова олія, вершкове масло. Укр. мова багата
-
Lekrs
Member
В ополонці вже розганяли? 
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ой не знаю. Нащо ця ATF? Вона по-перше загуста для імерсіонки, ще й холодна.
В студентські роки я, примастиривши CPU кулер до відеокарти, виносив стенд на балкон в зимку й отримував набагато цікавіший результат.
Та й без цього, просто поганявши карту на воді у відрі з льодом, було б набагато менше 45* під навантаженням.
В студентські роки я, примастиривши CPU кулер до відеокарти, виносив стенд на балкон в зимку й отримував набагато цікавіший результат.
Та й без цього, просто поганявши карту на воді у відрі з льодом, було б набагато менше 45* під навантаженням.
-
Sharkoff
Member
Технічно можна весь комп в ній занурити, зібрати щось подібне зовні на трансформатор. Бак з маслом та залізом пк. Зовні бака - ребра радіатора та вентилятори. Або щось типу того як на відео, щоб ганяти цю рідину і охолоджувати. От тільки потрібен масивний радіатор на процесор.
А в дата центрах здається якась інша рідина використовується, а не масло.
А загалом ідея автора відео, дуже цікава.
А в дата центрах здається якась інша рідина використовується, а не масло.
А загалом ідея автора відео, дуже цікава.
-
VovaII
Member
Років із 20 тому МП, з усим разом, занурювали у трансформаторну оливу. Вона діелектрична.
Не згадаю, чи був тоді Ютуб. Але Гугл має пам'ятати.
Не згадаю, чи був тоді Ютуб. Але Гугл має пам'ятати.
-
the lamer
Member
Маячня. Скупати у бензині та висушити на повітрі.Ось тільки повторювати їх не варто, адже очистити відеокарту потім дуже проблематично.
-
petigr
Junior
Вы забыли про то, что вода проводит ток, а масло диэлектрик.Ray2000gt: ↑ 02.09.2025 16:56 просто поганявши карту на воді у відрі з льодом, було б набагато менше 45* під навантаженням.
-
Олег963
Member
1080tl дякую що дожив до цього. 
-
saren
Member
баян, как говорится. некрофилия. чорт, блохер, похоже нашел старые видео ТомсХрадвара:Sharkoff: ↑ 02.09.2025 17:01 Технічно можна весь комп в ній занурити
- спойлер
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
VovaII
видел как гражданин сделал корпус для бп из люменя, фактически игольяатый радиатор. и запхал туда плату в трансформаторное масло.
Отправлено спустя 4 минуты 32 секунды:
VovaII
НАШЕЛ!!
- спойлер
-
Ray2000gt
Advanced Member
Так це ж Clear66, кацап, який в 00-х робив люті експерименти. Він ще й в холодильниках шарив, тому згодом звояв собі монстрокорпус на фреоновому охолодженні.saren: ↑ 02.09.2025 22:06
Отправлено спустя 4 минуты 32 секунды:
VovaII
НАШЕЛ!!
- спойлер
- Screenshot 2025-09-02 at 22-05-01 БП в масле.png09(1).jpg11(3).jpg10(1).jpg09.jpg
-
saren
Member
Ray2000gt
да, я знаю. я читал его работы еще в нулевых. просто не помнил, только сегодня вспомнил, где видел тот бп. ассоциативная память, мать ее...
да, я знаю. я читал его работы еще в нулевых. просто не помнил, только сегодня вспомнил, где видел тот бп. ассоциативная память, мать ее...
-
VovaII
Member
Там и системник, на фоне, не простой такой. Или тогда трубок еще не делали, и он сам колхозил?saren: ↑ 02.09.2025 22:06НАШЕЛ!!
-
saren
Member
VovaII
он там на все деньги упарывался.
он там на все деньги упарывался.
- спойлер
-
VovaII
Member
Ого.saren: ↑ 03.09.2025 18:52он там на все деньги упарывался.
-
Kokory
Junior
А в чем достижение? У меня 1080ti Fe на доске асус с памятью хьюникс (не топ), поставил водянку авто буст 1930 , в ручную выжал 2062мгц по ядру и по памяти +540(6048) , стабильная системм для игр и работы живет на двух секционной водянк5 без тротла , на в плане соеденить контуры что бы получить 5 секционный в сумме так как 3 секций на проц избыток и стоят зря , мне кажется достижение 2,2мгц чисто удачный чип и возможно влияние низкой температуры а так какой смысл держать дома чиллер с маслом на -18 ради 5проценттв разницы от простой водянки