У продажу помічені AMD Ryzen 5 9500F та Ryzen 7 9700F з деактивованою графікою

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити У продажу помічені AMD Ryzen 5 9500F та Ryzen 7 9700F з деактивованою графікою

Цікаво що по цінам, бо у нас зараз 9600 вже можна купити за ті ж ~217 баксів ціни 9500f, а подекуди і 9600х :rolleyes:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Полюбому гірший бінінг тому і базові і бустові частоти будуть менші. Навіть якщо графіка не потрібна - краще брати із нею. Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
P.S. Звичайно ж, якщо це має значення для покупця :teacher:
AssayMAS
Member

Повідомлення

интересно будет ли 9000 серия с "G" и что туда засунут из встроек...
у нас в рознице какой то дефицит самому выгодному процу 8600G с AMD Radeon 760M... может замену готовят "выкинув" на рынок кристаллы с убитой встройкой (хотя может так статься что там её отродясь не было).
Dmitrouser
Junior

Повідомлення

Два роки потому:
У мережі з'явилася інформація про новий бюджетний офісно-ігровий процесор від AMD.
...AMD Ryzen 3 9300X3D зможе запропонувати два ядра Zen 5 та два ядра Zen 5c. Також він обладнаний 80 мегабайтами кеш-пам’яті третьего рівня, а його номінальний рівень TDP 35 Вт. Макси-мально тактова частота 4,8 Гц. Орієнтована ціна 195 долларів.
evenmore
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.09.2025 18:43 Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
Эта гипотеза на чем-то основана?
7500f и 7600 не сравнивал, но intel K/KF великое множество тестил и тюнил, разницы не обнаружил.
Afit
Member

Повідомлення

AssayMAS: 01.09.2025 18:56 интересно будет ли 9000 серия с "G" и что туда засунут из встроек...
у нас в рознице какой то дефицит самому выгодному процу 8600G с AMD Radeon 760M... может замену готовят "выкинув" на рынок кристаллы с убитой встройкой (хотя может так статься что там её отродясь не было).
APU всегда идут отдельным поколением. С чего бы в этот раз было по другому?
alexeygalas
Member

Повідомлення

evenmore
Так. Якраз таки на порівняннях стабільності на VF кривих. І вперше я це якраз таки зустрів давно ще на кофі лейках. 9600K брав 5.3GHz на 1.4в і стабільно робив. А 9600KF максимум 5.1 міг втримати.

З амд я таке бачив на 7600 vs 7600F. У F версії negative pbo curve високо не задиралась так як у 7600.
А якщо глибше копнути то думаю з vsoc та vdd теж щось подібне відрізнятиметься.

Я не кажу що це прям біда. Просто краще як на мене взяти ліпший біннінг і вичавити із нього максимум
Afit
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.09.2025 20:17 evenmore
Так. Якраз таки на порівняннях стабільності на VF кривих. І вперше я це якраз таки зустрів давно ще на кофі лейках. 9600K брав 5.3GHz на 1.4в і стабільно робив. А 9600KF максимум 5.1 міг втримати.

З амд я таке бачив на 7600 vs 7600F. У F версії negative pbo curve високо не задиралась так як у 7600.

Я не кажу що це прям біда. Просто краще як на мене взяти ліпший біннінг і вичавити із нього максимум
Эмм... Тебя этот👇 факт не смущает?
Вкладення
Снимок экрана 2025-09-01 203933.png
Nekros
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.09.2025 20:17 Так. Якраз таки на порівняннях стабільності на VF кривих. І вперше я це якраз таки зустрів давно ще на кофі лейках. 9600K брав 5.3GHz на 1.4в і стабільно робив. А 9600KF максимум 5.1 міг втримати.

Да у Вас усе не як у людей. То 9800Х3D не має стабільності і крашится. Тільки на JDEC частотах стабільно, так було?
Не одно так друге :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nekros: 01.09.2025 20:55То 9800Х3D не має стабільності і крашится. Тільки на JDEC частотах стабільно, так було?
Так. І я від цього не відмовляюсь. І це були 2х32 якщо шо. Ігри працюють, а ACR в якийсь не зручний момент дає збій. Може 2 дні працювати нормально, а потім на якомусь файлі вивалитись з помилкою по рам.
В хромі по сайтах лазити чудовий, я ж не сперечаюсь

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
Afit: 01.09.2025 20:40Эмм... Тебя этот факт не смущает?
Ні бо 9ки як правило йдуть з найкращих пластин. А я говорив за мід. Логічно?
Чи може ви десь бачили 9950F чи 7950F?
Востаннє редагувалось 01.09.2025 21:09 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

кращеб дали 9500-9900 с потужним апу.
waryag
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.09.2025 18:43Полюбому гірший бінінг тому і базові і бустові частоти будуть менші. Навіть якщо графіка не потрібна - краще брати із нею. Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
Графіка - ІО, ядра - в чиплеті.
erkins007
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.09.2025 18:43 Полюбому гірший бінінг тому і базові і бустові частоти будуть менші. Навіть якщо графіка не потрібна - краще брати із нею. Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
Вас не смущает что графика и ядра вообще на разных чиплетах у АМД находятся?
Если в случае с Интел ваша теория хоть как-то может быть оправдана общей чистотой конкретного кучка кремния, то у АМД графика вообще на другом техпроцессе клепается и ничего общего с ядерной частью не имеет?
Да, лучше брать проц с графикой, потому что в наше время всяких доп экранов корпусных, вторых мониторов и прочего интеграшка может быть крайне полезной, но ничего общего неработающая графика к бинингу ядерной части проца не имеет.

Отправлено спустя 45 секунд:
waryag: 01.09.2025 22:48Графіка - ІО, ядра - в чиплеті.
Вы щас фанату Интела мозг сломаете)
Rezvan
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.09.2025 18:43 Полюбому гірший бінінг тому і базові і бустові частоти будуть менші. Навіть якщо графіка не потрібна - краще брати із нею. Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
Розкажи ще щось про гірший бінінг моєму профільному 7500F :gigi:
спойлер
Ryzen 7500F (OC 5.4GHz 1.15v)
Afit
Member

Повідомлення

Rezvan: 02.09.2025 00:11
Розкажи ще щось про гірший бінінг моєму профільному 7500F :gigi:
спойлер
Ryzen 7500F (OC 5.4GHz 1.15v)
Бесполезно. У них в голове шестиядерники - это обязательно о т б р а к о в к а 🤌
STARL1GHT
Member

Повідомлення

evenmore: 01.09.2025 19:55
alexeygalas: 01.09.2025 18:43 Бо там де графіка відключена і з ядерною частиною не все ок.
Эта гипотеза на чем-то основана?
7500f и 7600 не сравнивал, но intel K/KF великое множество тестил и тюнил, разницы не обнаружил.
На внутренньому техно-гуру. :gigi:
Вони десь щось почують з пів слова чи побачать, без застосування критичного мислення, і потім тягнуть всю цю нісенітницю всюди де можуть.

Тоді з'являються такі перли як перший ешелон, богоподібні ультрашарпи та ядерна F-відбраковка. :learn:
cspp
Member

Повідомлення

Помню в 2003 Я мечтал что буду в будущем
играть на ядрах по 8-10Ггц, видимо ещё лет 10 надо подождать, шутка конечно. Прогресс есть, сейчас текущих цпу более чем достаточно для большинства задач. Почти на любой кошелек. Другое дело что огрехи кодеров. ...
спойлер
открываю 6 вкладок инстаграмм, 5600 загрузился на 100 процентов в хроме и выжрал по 2 гига на вкладку....при открытии 2-3 вкладки все норм, вот и кого винить... кодеров гугла или тесты, бо железо явно ни при чем. Это я сижу часами, переношу простые мат функции в отрисовке игры в однократные просчеты для оптимизации. :(
и что на топовых процах все летает? Базовые программы,не игры
alexeygalas
Member

Повідомлення

erkins007: 01.09.2025 23:23Вы щас фанату Интела мозг сломаете)
І знов в молоко. Користуюсь усім і обираю те, що вигідніше на даний момент для даних задач. А от у вас фанатські замашки спостерігаються дуже виражено.
P.s профіль мій глянь, розумнику )

Відправлено через 5 хвилин 15 секунд:
erkins007: 01.09.2025 23:23то у АМД графика вообще на другом техпроцессе клепается и ничего общего с ядерной частью не имеет?
Зате КП там же сидить і має прямий вплив на стабільність роботи системи.

Відправлено через 11 хвилин 19 секунд:
За ядра і правда з голови вилетіло. Тому так, це відноситься більше до чіпів з монолітною компоновкою. Це очевидно
Sanьka
Member

Повідомлення

erkins007: 01.09.2025 23:23Вы щас фанату Интела мозг сломаете)
Там все ще гірше, там фанат ущербних коре ультра :laugh: , це навіть гірше ніж звичайний Інтел.
В мене взагалі відчуття, що це хтось зі старих забанених троллів.
alexeygalas: 02.09.2025 07:14За ядра і правда з голови вилетіло.
А воно туди вилітало?🙃
alexeygalas
Member

Повідомлення

Sanьka
Це весь твій розумовий ліміт? Видерти з констексту і поржати? Дитячий садок :lol:
Всі наступні називатимуться ультра, тож ти знову намагаєшся гордо всім підкреслити свій фанатизм :gigi:
Відповісти