Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vader
Member

Повідомлення

Гига тоже дает 3 года на выгорание ;)
Gold_Star
Member

Повідомлення

Знову оледи горять? Та що ж це коїться...
walkman3000
Member

Повідомлення

Gold_Star: 01.09.2025 01:14 Знову оледи горять? Та що ж це коїться...
нескінченно можу дивитися на три речі: як біжить вода, як працюють люди і як горить вогонь олед :lol:
Vader
Member

Повідомлення

Я смотрю тут не оледы горят,а жопы,у кого их нет ;)
walkman3000
Member

Повідомлення

Vader
большинство критики как раз от обладателей, а жопы горят у сноубольщиков популярных моделей с обзоров, в основном ;)
Gold_Star
Member

Повідомлення

walkman3000: 01.09.2025 11:04большинство критики как раз от обладателей
Ну так покритикуйте, чого вагаєтесь :)
Vader
Member

Повідомлення

walkman3000
так а где тут критика от обладателей?Я вижу,только положительные отзывы,как на форуме,так и везде-впринципе!
Gold_Star
Member

Повідомлення

Vader: 01.09.2025 07:21 Я смотрю тут не оледы горят,а жопы,у кого их нет ;)
оледы горят - обзорщик плачет
но он не смог прогнать очистку
провел калиброооовкуу...

третий qd-oled выгорает
в день когда зп получил админ
как олед горит, удручает
в день когда я совсем один

я календарь переверну
и снова мой олед горит...
walkman3000
Member

Повідомлення

Vader
ціна, все ще недостатньо яскравості для денного використання, текст (на 4К ще можна дивитись), треба гратись з освітленням через антиблік, якість контенту повинна бути дуже високою. якщо грати/дивитись контент то це все, не враховуючи ціну, нівелюється його перевагами. для роботи ще рано для оледа. поки що це такий entry level hi-end
Gold_Star
Member

Повідомлення

walkman3000: 01.09.2025 13:19все ще недостатньо яскравості для денного використання
VS
0kie: 29.05.2025 02:50Зачем мне выжигать "оледами" уже не молодые глаза?
спойлер
DEVES
Member

Повідомлення

Vader: 01.09.2025 07:21 Я смотрю тут не оледы горят,а жопы,у кого их нет ;)
Тоже было о во времена плазменных ТВ.
Я 10 лет ждал когда на моём панасонике 42G10 выгорит хоть один пиксель, так и не дождался. Продал с пробегом 20000ч в идеальном состоянии
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ну да, цена выше среднего - тут не поспоришь. Но, как ни крути, а цена вполне сравнима со старшими моделями на IPS и в 2-3 раза ниже, чем проф. модели на IPS
walkman3000: 01.09.2025 13:19все ще недостатньо яскравості для денного використання
По яркости - 2-х/3-х кратный запас для дневного освещения, а если врубить HDR, то и 5-и кратный запас на QD-OLED

Не, ну если монитор придвинуть и развернуть экраном к южному окну летом, то может и не хватит яркости - врубаем HDR :D
walkman3000: 01.09.2025 13:19текст (на 4К ще можна дивитись),
На 4К текст уже идентичен отличному IPS... ну и большинство новых моделей 27"-32" уже только в 4K
walkman3000: 01.09.2025 13:19треба гратись з освітленням через антиблік
Зачем дополнительно играться? Для любого монитора необходимо правильное освещение...
walkman3000: 01.09.2025 13:19якість контенту повинна бути дуже високою.
Да! :up: Надо юзать только качественный контент! А разве это не справедливо для любого монитора? Или убогая экранка в 720x304 будет хорошо смотреться на IPS / VA :)
walkman3000: 01.09.2025 13:19для роботи ще рано для оледа
Согласен! Для классической работы (тексты, таблицы, графики, интерфейсы, программирование...) OLED не обязателен и особых преимуществ не дает.

Но как только к работе подключается мультимедиа (презентации, фото, видео, 2Д/3Д моделирование...) тут уже картина меняется...

Тут и про яркость, и про четкость текста:
https://www.rtings.com/monitor/learn/woled-vs-qd-oled
InCapt
Member

Повідомлення

Минулого року мав три монітори, усі використовував по 3-4 місяці. 27" WOLED (QHD) від Asus на 240hz, 23.5" Fast IPS (FHD) від Alienware на 360Hz, та 27" IPS 165hz від KTC(QHD).
Усі продав, минув майже рік, вирішив придбати щось для ігр.
Очі розбігаються від варіативності, але вирішив, що OLED не коштує своїх грошей, так само, як і швидкі FHD матриці.
Замовив LG 27gs75q-b за 160€. Дивився міні леди, але ціна х2, не коштує воно того, як на мене.

По частоті оновлення, якщо ви серйозно граєте в змагальні шутери типу кс, то 360гц має сенс. І на FHD 23.5 краще гралось в кс ніж на оледі. Фромфактор зручніший. Якщо після роботи розслабитись, то 160-240 за очі.
tablestikus
Member

Повідомлення

walkman3000: 01.09.2025 11:04 Vader
большинство критики как раз от обладателей, а жопы горят у сноубольщиков популярных моделей с обзоров, в основном ;)
У мене за пів року з профільним MSI одні позитивні емоції.

Ну і он кому погано вигорання в голові

feniks_tm
Member

Повідомлення

walkman3000: 01.09.2025 13:19 Vader
ціна, все ще недостатньо яскравості для денного використання, текст (на 4К ще можна дивитись), треба гратись з освітленням через антиблік, якість контенту повинна бути дуже високою. якщо грати/дивитись контент то це все, не враховуючи ціну, нівелюється його перевагами. для роботи ще рано для оледа. поки що це такий entry level hi-end
Цікаві у нас тут танці, один каже під 100 ніт калібрувати, іншому 300 мало :rotate: Для себе комфорт знайшов десь в межах 200 для SDR, що повністю покривається всіма актуальними олед панелями

До недоліків додам погану рівномірність сірого та vertical banding. Це те, що дійсно бісить в парі з нестандартною субпіксельною розкладкою. Коли останнє ще на горизонті фіксу лижою, чи зможуть щось зробити з першим - уже під питанням.
Z440_User
Member

Повідомлення

Hi peoples!
Шо можна подивитися на заміну старому Samsung 223BW?
З вимог які можу чітко сформулювати: щось формату 24-27", роздільною здатністю від 1080р, з HDMI, бюджетом 5000грн +/- 500грн.

Застосування:
Пару-трійку годин на місяць в когось постріляти, декілька разів на місяць щось намалювати в CAD, погуглити якесь інфо.
Малий ще може теж в шось пограти + гугл-клас школи з уроками на ютубчику.

Коротше, ті ще юзвери :laugh:

З.ЬІ. На фокстроті / комфі / розетці - очі розбіглися в цій ціновій категорії... :shuffle:
FirstTDM
Member

Повідомлення

feniks_tm: 01.09.2025 14:25Цікаві у нас тут танці, один каже під 100 ніт калібрувати, іншому 300 мало Для себе комфорт знайшов десь в межах 200 для SDR
Ни с чем не спорю, т.к. глаза и освещение в офисах/комнатах у всех разное, а кто-то на балконе/веранде летом работает :)

Обобщенно можно сказать так:

* в мягко освещенной комнате вечером/ночью - вполне комфортно работается при 100-120 нит
* в хорошо затененной комнате днем - северная сторона офиса/дома - вполне комфортно работается при 150-180 нит
* на южной стороне при ярком солнце летом - может и придется до 200-250 нит поднять яркость

Отправлено спустя 21 минуту 6 секунд:
feniks_tm: 01.09.2025 14:25погану рівномірність сірого
Да ну... все тестовые заливки/градиенты идеально равномерны, хотя, наверное, можно подобрать фон с заметными недостатками равномерности... или это в каком-то конкретном софте/интерфейсе вылазит?
feniks_tm: 01.09.2025 14:25та vertical banding
На это в старых моделях на WOLED жаловались - или можно пример на современных QD-OLED?
Востаннє редагувалось 01.09.2025 17:37 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 2 разів.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Менш виражено, але теж далеко не ідеально.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Пересічний користувач: мхем не хочу олед бо він згорить за рік від світлої панелі вінди :(
Мсі: хехехе ось вам розігнаний до 500 Гц QD-OLED з розширеним лімітом очистки пікселів :gamer:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Z440_User: 01.09.2025 15:27З вимог які можу чітко сформулювати: щось формату 24-27", роздільною здатністю від 1080р, з HDMI, бюджетом 5000грн +/- 500грн.
Dell E2425HM
Dell S2425H
Dell E2425HSM
Відповісти