Вибір процесора

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Filabatya
Member

Повідомлення

то має бути Інтел :D
l-m
Member

Повідомлення

Volodya811: 21.08.2025 14:43 Брати зараз процесор на АМ5 з 3Д кешем? Не впевнений, що цей процесор є кращим варіантом через вищу затримку введення.
Боже яке кінчене (с)
Навіть старий 7950X3D, який з двома CCX чиплетами, мав нижчу латентність ніж будь-який Інтел - (таймкод)
Volodya811
Member

Повідомлення

l-m: 21.08.2025 19:43
Volodya811: 21.08.2025 14:43 Брати зараз процесор на АМ5 з 3Д кешем? Не впевнений, що цей процесор є кращим варіантом через вищу затримку введення.
Боже яке кінчене (с)
Навіть старий 7950X3D, який з двома CCX чиплетами, мав нижчу латентність ніж будь-який Інтел - (таймкод)
Боже яке кінчене (с)! Навіть нормально пост прочитати не може, щоб зв'язати послідовно та логічно речення і зрозуміти суть посту. Ролики "воно" кидає, коли я написав, що тести від блогерів мені не цікаві. Мене цікавлять відгуки "про" бійців і мої власні відчуття.
Volodya811: 21.08.2025 18:11 Я не знаю, що ці блогери тестують. Я заходжу в коментарі на Реддіт та на іноземні форуми і читаю відгуки власників. І мене цікавлять відгуки людей, які вміють грати в ігри серії БФ. Я не впевнений, що фрейм-генератори не додають затримку введення. Вийде гра, треба буде почитати відгуки від добрих бійців, що вони скажуть з власного досвіду. Коли я куплю собі відеокарту сучасну, то я також залишу відгук.
Volodya811: 21.08.2025 14:43 Щодо процесорів сказати не можу. У мене не було останні понад 10 років систем на базі АМД. Інтел точно нормально працює в шутерах. І згідно відгуків від форумчан АнандТеч, система на базі 9800Х3Д має гірший час відгуку та інпут лаг, ніж і7 14700К (однак, це люди кажуть і я особисто не можу це підтвердити). Звісно, люди які не вміють сильно грати в шутери, різницю не помітять. 7500f+ без 3Д кешу в змагальних іграх - таке собі. Через затримку між чіплетами. Те саме стосується і Арроу Лайк від Інтела.
l-m
Member

Повідомлення

Volodya811
Той пост не для тебе, а для нормальних людей. Попустись та проходь далі, бо нікому нецікаві твої навіяні самонакручуванням "відчуття" та вигадані плітки першого ешелону від ноунемів.
До того ж насправді ніякі відчуття не здатні реєструвати різницю в 0.3 мс (яка все одно на користь АМД), це фізіологічно неможливо.

Втім це яскравий показник сектантства — відхрещуватись від фактів та намагатись використовувати метрики, які неможливо підтвердити тестами, реальною статистикою тощо.
Earanak
Member

Повідомлення

l-m: 24.06.2025 08:26
А яким чином на 13900KF у простої (кінець графіка) 16-18 градусів, якщо в приміщенні 21? Мало б бути 25+, якщо його датчики не брешуть.
lewerlin: 25.06.2025 11:29
Earanak: 24.06.2025 08:37Либо датчик и вправду пишет фигню.
В часи 775/ам2+, точно була трабла з коректними показниками "мінімалки", датчики марсіанську погоду показували в діапазоні 20-40. Може лишилась і зараз.
Я только сейчас, когда дособрал железо смог провести повторные сравнения и действительно, разница вышла всего в ~3 градуса :think:
То есть да, я ошибался в своих выводах. И скорее всего на том скриншоте и вправду была не кондиционерная температура а открытое окно зимой :gigi:
И я не знаю почему я тот скриншот несколько раз приводил в пример не обращая внимания на минимальные температуры.
Почему то тот момент с замерами совершенно мне не запомнился. Ну, сорян за дезинфу :-/ Хорошо что заметили ))
Dima+
Member

Повідомлення

дякую, Володимирам!)
Georgin
Member

Повідомлення

Щось останнім часом на українському ринку з'явилося забагато аліекспресних 7500F і навіть 7700 з напівмертвими контролерами. Основний симптом - навіть зі стоковою пам'яттю рандомно ребутять ПК.
Причому одразу це і не виявити - перезавантаження реально рандомні, навіть високе навантаження на процесор не завжди ініціює ребут. Хотів собі придивитись, але якось дуже стрьомно стало брати.
Знайомий замовив 2 штуки - прийшли з партії 2022 і один відразу DOA, а другий з ребутами. Комради, хоч комусь з аліка приходили 7500f з партій 2023 чи 2024 року? І якщо так - у якому конкретно магазині брали?
Timedemo
Member

Повідомлення

Georgin: 26.08.2025 09:34 Щось останнім часом на українському ринку з'явилося забагато аліекспресних 7500F і навіть 7700 з напівмертвими контролерами. Основний симптом - навіть зі стоковою пам'яттю рандомно ребутять ПК.
Причому одразу це і не виявити - перезавантаження реально рандомні, навіть високе навантаження на процесор не завжди ініціює ребут. Хотів собі придивитись, але якось дуже стрьомно стало брати.
Знайомий замовив 2 штуки - прийшли з партії 2022 і один відразу DOA, а другий з ребутами. Комради, хоч комусь з аліка приходили 7500f з партій 2023 чи 2024 року? І якщо так - у якому конкретно магазині брали?
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802tksSzG

брав тут, 7500ф та 7700, штука по 5, нарікань не було.
Georgin
Member

Повідомлення

Timedemo
Ок, дякую. Спробуємо там.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Georgin: 26.08.2025 09:34 Щось останнім часом на українському ринку з'явилося забагато аліекспресних 7500F і навіть 7700 з напівмертвими контролерами. Основний симптом - навіть зі стоковою пам'яттю рандомно ребутять ПК.
Це якийсь окремий випадок чи якась статистика? Через мене прийшло з ~декілька десятків 7500F / 7700 за останній рік так точно. Проблем не має ні в складі збірок, ні окремими продажами.

Єдине, дійсно попадалися декілька екземплярів, що для коректної роботи вимагали позитивну курву (в основному PBO+CO, і рідше набагато підлаштовування ЦП на фіксованих значеннях)
Georgin
Member

Повідомлення

STARL1GHT
Та ні, для статистики замало екземплярів. Особистий досвід, досвід знайомого, огляди на youtube та екземпляри з OLX, власники яких чесно кажуть про саме ці проблеми з CPU.
Цього вистачає, щоб зародилися сумніви у доцільності такої покупки. Але кожен для себе сам хай вирішує.

Перевіряли завжди на стокових налаштуваннях, підлаштовуватись під брак немає жодного сенсу. Це як у помираючою відяхи частоти скидати і завпевняти себе, що вона щє робоча.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Georgin: 29.08.2025 09:35 STARL1GHT
Та ні, для статистики замало екземплярів. Особистий досвід, досвід знайомого, огляди на youtube та екземпляри з OLX, власники яких чесно кажуть про саме ці проблеми з CPU.
Цього вистачає, щоб зародилися сумніви у доцільності такої покупки. Але кожен для себе сам хай вирішує.

Перевіряли завжди на стокових налаштуваннях, підлаштовуватись під брак немає жодного сенсу. Це як у помираючою відяхи частоти скидати і завпевняти себе, що вона щє робоча.
Жодних проблем на 5+ 7500f та 7700 з Алі. І шину тримають норм 2100-2200..
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Georgin: 29.08.2025 09:35 Перевіряли завжди на стокових налаштуваннях, підлаштовуватись під брак немає жодного сенсу. Це як у помираючою відяхи частоти скидати і завпевняти себе, що вона щє робоча.
Кремнієва лотерея. Чомусь всі привикли, що проц повинен з пів обертів працювати в режимі PBO+200 та з курвою не менше -30, по всім ядрам.
спойлер
Не завжди це так, навіть шоб тримало свої паспортні частоти. :gigi:
Georgin
Member

Повідомлення

STARL1GHT
До оцих алішних 7500f та 7700 за все життя жодних проблем з новими або б.в. CPU не мав ані разу - і це щє з епохи AMD Duron. Мабуть, увесь час вигравав у цю кремнієву лотерею :)
Ставиш - працює, ставиш - працює і ніякої тобі романтики та викидів адреналіну :)

P.S. Блін, тепер зрозуміло, чому я не вигравав у звичайну лотерею - вся вдача у кремнієву пішла :weep:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Georgin: 29.08.2025 15:01 STARL1GHT
До оцих алішних 7500f та 7700 за все життя жодних проблем з новими або б.в. CPU не мав ані разу - і це щє з епохи AMD Duron. Мабуть, увесь час вигравав у цю кремнієву лотерею :)
Ставиш - працює, ставиш - працює і ніякої тобі романтики та викидів адреналіну :)

P.S. Блін, тепер зрозуміло, чому я не вигравав у звичайну лотерею - вся вдача у кремнієву пішла :weep:
Даремно ви так.

Просто, по-перше, не зрозуміло за яких значень ваш проблемний ЦП працює.
По-друге, навіть якщо виставлені + \ - значення при яких у більшості все добре - це не означає що якийсь окремий екземпляр здатен коректно на них працювати.
Знову ж таки, з-за вище згаданої кремніємої лотереї. Це не міф.
VladimirV
Member

Повідомлення

Georgin: 26.08.2025 09:34прийшли з партії 2022 і один відразу DOA, а другий з ребутами. Комради, хоч комусь з аліка приходили 7500f з партій 2023 чи 2024 року?
А фото можна, коли такі дані у вас є? Чому такі старі можуть приходити? Де виговлені?
Дивіться де рік/тиждень і інша інформація написані https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... ean/?tl=ru
Це для початку. Якось все занадто сумнівно.
Vlaad13
Member

Повідомлення

в мене знайомий збирає компи, йому прийшло 5 штук 7500ф і 5 штук 7700
всі десять курву взагалі не тримали (навіть -10) і грілися сильніше за стандарт
останні серії цих проців приходять не дуже щось
тому ті хто купляв перші 7700 можно сказати що пощастило, напевно весь гарний кремній зараз іде в 9000 серію або ще чогось :dontknow:
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Vlaad13: 29.08.2025 15:30
в мене знайомий збирає компи, йому прийшло 5 штук 7500ф і 5 штук 7700
всі десять курву взагалі не тримали (навіть -10) і грілися сильніше за стандарт
останні серії цих проців приходять не дуже щось
тому ті хто купляв перші 7700 можно сказати що пощастило, напевно весь гарний кремній зараз іде в 9000 серію або ще чогось :dontknow:
Бггг. Тобі вірити? Знов "твій знайомий" ? :gigi: :gigi:
Georgin
Member

Повідомлення

VladimirV
Ага, ну тоді з датою я помилився, чомусь завжди дивився на С 2022 :)

Фото зробити не вийде - їх вже назад на Ali відправили.
Але це мало що змінює - вони ж нормально не працювали не через те, що я дату неправильно визначив.
Окрім того, навряд чи при замовленні вийде отримати процесор з певною датою виробництва - ніхто там не буде цим займатись. Та і яку дату конкретно просити?

Там вищє комрад вже кинув посилання на якийсь типу найдійний магазин і я це посилання перекинув знайомому - якщо вирішить повторити, то може більше пощастить.
Сам я поки що апгрейд відклав, а потім скоріш за все буду вже брати 7600 - новий чи б.в. з залишковою гарантією. Ризикувати вже не хочу.
VladimirV
Member

Повідомлення

Georgin
Навіть якщо ви їх "відправили", фото і відео у вас має бути вагон і маленька тєлєжка. Бо Алік по іншому не працює, і Refund не одобрить.
Всі проци, що приходять новими, майже напевно будуть марковані 2025 роком, бо старіші давно продані.
Без ввідних даних немає про що балакати.
Де брав (магазин/посилання)? Який завод (малайзія/тайванькитай)? Який рік/неділя випуску? (за одно і визначилось би, наскільки вони нові). А так... Пусте.
Відповісти