Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Геральт: 28.08.2025 11:58В кращому випадку
Всегда :-P
Геральт: 28.08.2025 11:58одночасно і те й те не вийде.
DLSS 4 quality :up:
Геральт
Member

Повідомлення

Гірше нативу :-/
karokum
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2025 10:30 Да, серьезно - т.к. новые технологии добавляют скорость и качество - что не так с сектой "святого натива"?
Як людина чутлива до flickering (блимання?) та різних шумів, мені навіть мікроскопу не потрібно щоб помітити дегенерацію що пікселів що кадрів
Особливо різниця відчувається коли після сесії в сінгл який напханий цими технологіями заходиш в умовний PUBG (чи будь що інше куди не встигла їх рука добратися). В цей момент ловиш себе на думці що вже й забув як чітка картинка виглядає :gigi: Очі моментально реагують на таке, напруга спадає одразу
Найбільша біль це ігри де багато рослинності, бо вона дуже мерехтить. Тому ту же Експедицію я проходив з просадками нижче 60 іноді, але в нативі
Також інший приклад TLOU1, її я проходив з FSR, бо DLSS давав набагато більше шумів :insane:
alumem
Member

Повідомлення

karokum
А ты уверен что у тебя был включен именно 4 dlss и последний пресет? Ибо в некоторые игры прям нужно руцями его добавлять

Геральт
Господи, да ты ж его в живую даже не видел, только по видосам и картиночкам из интернета
Геральт
Member

Повідомлення

alumem
"Спочатку добийся", угу. :)
karokum
Member

Повідомлення

alumem
Спеціально щойно Кіберпанк скачав побігав, бо раптом я пропустив якийсь "прорив" :popcorn:
Трансформер модель, ДЛСС Якість - дерева, скоси будівель і особливо кущі та сітки\огорожі та все що за ними - все мерехтить :rolleyes:
Заради справедливості - все інше виглядає справді краще ніж було колись. І я б сказав що по відчуттях тепер грати не так боляче. Але казати що це як натив - маячня
Hells Angels
Member

Повідомлення

Геральт
ну так продав же 6900, тепер можеш купити карту від курточки та спробувати в живу всі бонуси зелених карт :gigi:
Геральт
Member

Повідомлення

Hells Angels
Міг зробити ще коли шукав карту в інший ящик під FHD. Глянув на 4060 і взяв 6700XT. :D
Ну і той...не обов'язково ж куштувати г., щоб зрозуміти його смак, чи не так?
Та й куртка не має потрібних мені позицій: 25к-30к, швидкодія в нативному растрі відчутно краща за 6900 (інакше сенс переїзду), від 16MB врам, free sync. Може ще що забув...
Є надія, що супери вийдуть цікавіші.
YumaX
Member

Повідомлення

FirstTDM: 28.08.2025 10:30Да, серьезно - т.к. новые технологии добавляют скорость и качество - что не так с сектой "святого натива"?
Головне вірити, що апскейл добавляє якості :lol:
FirstTDM
Member

Повідомлення

YumaX: 28.08.2025 14:20Головне вірити, що апскейл добавляє якості
Если честно, то уже надоело сектантам натива объяснять, что линейный апскейл давным давно в прошлом, а учить тонкостям современных нейронок - так просто глупо... новые игрушки уже и так на 50% состоят из графики от нейронок и вполне логично, что нейронки используются в итоге для повышения качества и скорости:

В DLSS 4 используется новая модель искусственного интеллекта на базе трансформера, заменяющая использовавшиеся ранее сверточные нейронные сети (CNN). В новой модели трансформера оценивается относительная важность каждого пикселя в кадре и нескольких последовательных кадрах. Модель трансформера использует вдвое больше входных параметров по сравнению с моделью CNN для углубленного понимания сцен и генерирует пиксели с большей стабильностью в динамике, снижает количество ореолов и обеспечивает более высокую детализацию. Особенно хорошо новая модель работает при интенсивном использовании трассировки лучей, используя улучшенную реконструкцию лучей для обеспечения высокого качества изображения в сценах при сложном освещении.
Vader
Member

Повідомлення

Геральт
С чего это суперы должны выйти лучше?С какого?Мне интересен ход мысли...
Hells Angels
Member

Повідомлення

Vader: 28.08.2025 14:34С чего это суперы должны выйти лучше?С какого?Мне интересен ход мысли...
він думає що і так з максимально видоєного чіпа можна ще щось отримати, але вийде максимум 2-3 відсотки ... що юзерам звичайних версій можна сидіти на сраці рівно.

і скоріше за все 5080 на 24 гіга може бути тупо оверпрайснутою більше чим звичайна
Vlaad13
Member

Повідомлення

karokum: 28.08.2025 12:50
FirstTDM: 28.08.2025 10:30 Да, серьезно - т.к. новые технологии добавляют скорость и качество - что не так с сектой "святого натива"?
Як людина чутлива до flickering (блимання?) та різних шумів, мені навіть мікроскопу не потрібно щоб помітити дегенерацію що пікселів що кадрів
Особливо різниця відчувається коли після сесії в сінгл який напханий цими технологіями заходиш в умовний PUBG (чи будь що інше куди не встигла їх рука добратися). В цей момент ловиш себе на думці що вже й забув як чітка картинка виглядає :gigi: Очі моментально реагують на таке, напруга спадає одразу
Найбільша біль це ігри де багато рослинності, бо вона дуже мерехтить. Тому ту же Експедицію я проходив з просадками нижче 60 іноді, але в нативі
Також інший приклад TLOU1, її я проходив з FSR, бо DLSS давав набагато більше шумів :insane:
:lol: :lol: :lol:

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Геральт: 28.08.2025 12:46
Гірше нативу :-/
він краще за натив
в тій же ПоЕ 2 я ніколи длсс не вимкну бо без нього картинка гівно в порівнянні з нативом

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
YumaX: 28.08.2025 14:20
FirstTDM: 28.08.2025 10:30Да, серьезно - т.к. новые технологии добавляют скорость и качество - что не так с сектой "святого натива"?
Головне вірити, що апскейл добавляє якості :lol:
власник 6700хт пише як працює длсс4 :facepalm:
Vader
Member

Повідомлення

Куртка хочет еще лохов подстричь))

Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
Для адептов мало памяти :lol:
Геральт
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.08.2025 14:57 він краще за натив
в тій же ПоЕ 2 я ніколи длсс не вимкну бо без нього картинка гівно в порівнянні з нативом
Скинь скріншот з того PoE2 з DLSS. На вихідних може качну, гляну що там за натив такий поганий. Тільки десь на старті кампанії.
Хоча вибір гри в якості прикладу дивний. Ізометрія сама по собі графоном не вражає.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Геральт: 28.08.2025 15:17
Vlaad13: 28.08.2025 14:57 він краще за натив
Скинь скріншот з того PoE2 з DLSS. На вихідних може качну, гляну що там за натив такий поганий. Тільки десь на старті кампанії.
Хоча вибір гри в якості прикладу дивний. Ізометрія сама по собі графоном не вражає.
плюс у ДЛСС все плавніше
Вкладення
nissss222.jpg
dlsss2222.jpg
Геральт
Member

Повідомлення

Вирубай NIS, там щось нормальне має бути. Ну і різкість можна підкрутити.

Так ясно, що плавніше. 4070 в 626p мабуть трохи краще волочить, ніж в FHD :D
Хоча ні, придивився, а там 170 vs 168 кадрів. Ну ти таки збоченець

Ох ти ж лол, там ще й динамічна роздільча в обох випадках, зато 170 кадрів :facepalm:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Геральт: 28.08.2025 16:37 Вирубай NIS, там щось нормальне має бути. Ну і різкість можна підкрутити.

Так ясно, що плавніше. 4070 в 626p мабуть трохи краще волочить, ніж в FHD :D
Хоча ні, придивився, а там 170 vs 168 кадрів. Ну ти таки збоченець

Ох ти ж лол, там ще й динамічна роздільча в обох випадках, зато 170 кадрів :facepalm:
так в мене монітор 165 і це поки все стоїть там 170, в динаміці там фпс менше і длсс буде також значно краще це вже скріншотами не передати
Геральт
Member

Повідомлення

Vlaad13
Тебе не бентежить, що і там і там воно фактично вперлось в герцовку монітора? При тому, що в першому випадку - FHD (ніби), а в 2му - 33% від FHD? Там же лінія є, для карти вона пряма фактично.

Гра, з отою динамічною роздільчою міняє її на льоту, в залежності від швидкодії системи в конкретний момент. А ти зверху ще DLSS-ом намазуєш, на баланс пресеті. Ну і ще той вбогий NIS
Ну, тобто якби треба було зробити якість найгіршою, то ще щось додатково придумати важко. Хоча ніби ж є DLAA, включи собі його, якщо FSR не подобаєтсья. Вирубай ту динамічну розідільчу і насолоджуйся. Не вивозить система - скрути кілька налаштувань, але не роздільчу.

Ти вже скільки той POE2 часу бігаєш, до речі?
https://primagames.com/tips/how-to-fix- ... of-exile-2
l-m
Member

Повідомлення

Hells Angels: 28.08.2025 07:55
artko: 28.08.2025 07:34я саме тому спитав про хотспот у 5080
у амд не було датчика доволі довго і жили не парились, а тут у його "вирізали" у 5ххх лінійки то що мають всі померти від невідомості чи від того що показує постійно 255С ? :lol:
Насправді AMD були першими хто додав датчик хотспоту - Radeon RX Vega 64 у 2017 році, але без офіційної підтримки, з нею у 2019 на Radeon VII. У Нвідії тільки у 2020, і вже закінчився :shuffle:
Відповісти