Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vader
Member

Повідомлення

Я бачу 144 та 240 різницю,відчутно.Вище ні!
FirstTDM
Member

Повідомлення

0kie: 27.08.2025 13:53а не делать упор в фейковые герцы, от которых на данном этапе развития нет никакого толку, но денег стоят и немалых.
Хм... я наоборот вижу, что дешевые модели начинают привлекать "большими" герцами :D

32" Acer ED320QX2biipx 240Гц - 8К грн.
32" AOC C32G2ZE 240Гц - 10К грн.
............................................

Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
Gold_Star: 27.08.2025 14:00щоб видати міфічні 12 біт
А что мифичного в 12 битах, если вся аппаратура поддерживает этот режим? Формально всё понятно - нет еще полноценного/истинного ТВ на 12 бит, но в параметрах видео так показывает...

Раньше говорили, что 6 бит достаточно - ведь это аж 262 144 цветов и человеку больше не надо :lol:
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 27.08.2025 14:08А что мифичного в 12 битах, если вся аппаратура поддерживает этот режим?
Яка "уся"? Читайте хоч що я вам пишу - немає там справжніх 12 біт без втрати якості, які вам фізично не видасть ні 10-бітний олед, ні обмежена смуга в 40 гбіт на HDMI 2.1 без DSC. Дасте знати, коли в найближчому майбутньому випустять панель, яка покаже вам усі 12 біт ;)
FirstTDM: 27.08.2025 14:08Раньше говорили, что 6 бит достаточно - ведь это аж 262 144 цветов и человеку больше не надо
Так, і такі люди міняли кінескоп на LCD бо "не бачили різниці" :gigi: А через 20 років дивляться на кольори оледу і падають в захоплення :lol:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 27.08.2025 14:17немає там справжніх 12 біт без втрати якості, які вам фізично не видасть ні 10-бітний олед, ні обмежена смуга в 40 гбіт на HDMI 2.1 без DSC.
И с этим никто и не спорит.

Имхо, скоро будет реализовано... наверное: Стандарт Dolby Vision действительно использует 12-битную глубину цвета, что позволяет отображать около 68 миллиардов цветов, значительно превосходя 10-битный стандарт HDR10. Это обеспечивает более насыщенные, реалистичные и детализированные изображения с плавной градацией оттенков. Для полной реализации потенциала Dolby Vision требуется 12-битный дисплей и динамические метаданные, которые оптимизируют изображение для каждого кадра.

Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Gold_Star: 27.08.2025 14:17Так, і такі люди міняли кінескоп на LCD бо "не бачили різниці"
Ну да... согласен... я ждал до 8 бит... B-)
Gold_Star: 27.08.2025 14:17А через 20 років дивляться на кольори оледу і падають в захоплення
Объективности ради новый OLED действительно лучше старого Sony Trinitrin
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 27.08.2025 14:34Для полной реализации потенциала Dolby Vision требуется 12-битный дисплей и динамические метаданные, которые оптимизируют изображение для каждого кадра.
Радий що ви це зрозуміли. А заодно і контент повинен спершу бути створеним в 12 бітах, а тому це ще нескоро настане :)
0kie
Member

Повідомлення

FirstTDM: 27.08.2025 14:34 Стандарт Dolby Vision
Цифровые костыли всё никак не доведут до качества "аналоговой" киноплёнки и экрана системы "простынь на стене"... :laugh:
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 27.08.2025 14:35Объективности ради новый OLED действительно лучше старого Sony Trinitrin
Це вже більше залежить від ресурсу самої трубки і сигналу який на неї подається. В Digital Foundry показували приклад на сонівському 2К CRT моніторі 2003 року, який по кольорам точно видавав результат не гірший за WOLED станом на 2021 рік
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 27.08.2025 14:36А заодно і контент повинен спершу бути створеним в 12 бітах, а тому це ще нескоро настане
Достаточно давно уже снимают сразу же в Dolby Vision - про 10 vs 12 бит уже не спорим:

Сразу в формате Dolby Vision снимаются и выпускаются многие фильмы и сериалы от крупных студий и стриминговых сервисов, особенно те, которые являются их оригинальным контентом. В их числе популярные шоу из Apple TV+, такие как «Для всего человечества» (For All Mankind), «Основание» (Foundation), «Прекрасная планета» (Prehistoric Planet), «Основано на реальных событиях» (Severance) и «Тед Лассо» (Ted Lasso).
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 27.08.2025 14:41Достаточно давно уже снимают сразу же в Dolby Vision
А Dolby Vision це не синонім 12 біт. На телевізорах Samsung наприклад немає Dolby Vision - їх власникам є привід для занепокоєння? :) Ні, бо там використовується HDR10+
спойлер
Ostin
Member

Повідомлення

Навіть цікаво стало, навіщо тут обговорювати якість передачі старих моніторів, якщо з імовірністю в 101% ніхто їх вже не поверне назад у виробництво? Побухтіти, що раніше було краще? Ну так, це можна. Але практичного сенсу нуль. Для масового користувача важливо, щоб товар був доступний в місцевій торговій мережі, а значить - це масове виробництво. А воно зараз націлене на герци та\або оледи. Тому весь раціональний вибір йде з цих пропозицій.
Я свого часу теж звертав увагу, що плазма сильно краще LCD. Але це ж не означає, що зараз треба покупцеві дивитись на плазму, чи не так? ;)
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ostin
Ви забули що люди досі проектори купують, які зараз випускаються під 4К HDR. А взагалі мова була про маркетингові герци на бюджетних ігрових моніторах, в яких люди не бачать ніякої різниці, а те що споживачам це підсовують замість технології, яка колись була в широком доступі та мала ряд переваг - нехай краще буде приводом для обговорення ніж просто згадкою про траву яка була зеленіша :)
Ostin
Member

Повідомлення

Gold_Star: 27.08.2025 15:03споживачам це підсовують замість технології, яка колись була в широком доступі та мала ряд переваг
На це завжди є причина. Як правила, це економічна (проста жадібність виробника іншими словами). Або технологічне спрощення, яке масовий користувач "з'їсть" та ще попросить. Може, з точки зору інженера воно "якось не так", але загалом все має йти до спрощення\здешевлення. Інакше мало кому буде потрібен новий супер-монітор за якісь 3-5к зелених грошей.
Gold_Star: 27.08.2025 15:03люди досі проектори купують
Цікава тема, до речі. Але якось повз мене пройшла. Завжди "не на часі" :rotate: ну і ціни там завжди скажені
OldGoodGames
Member

Повідомлення

0kie: 27.08.2025 01:26 [
Короче, так никто толком не ответил по герцовке и кадрам. Отсюда вывод, что монитор надо подбирать по качеству картинки, яркости, цветовому охвату и частоте от 144 Гц. То есть по цифрам спецификации. А не ото всё, что касается выдумок "кадры/герцы". :gigi:
так, бо на монітор треба дивитись своїми очима а не по умавним замовним обзорам
ні, бо є залежність чим більше фпс/гц тим меньше інпутлаг(затримка ввода) capframex.com у поміч
FirstTDM: 27.08.2025 10:28
OldGoodGames: 27.08.2025 00:57АЛЕ! це вже було 20! років тому, а я досі таке не бачу у звичайних сучасних тв
Да ну... ну прекращайте уже... был у меня кинескопный 32" Sony Trinitron 100Гц c двумя тонкими "проволочками" через весь экран - шикарный аппарат... до сих пор работает у друзей на даче - ну и что из этого? :)

Хороший современный ТВ на 55-65" показывает однозначно лучше со всеми дополнительными опциями... о чем разговор?
ну заісно що тоді, що зараз топ за 1000$ буде показувати топ картину
я до того що цього немає у бюджетному сегменті

Відправлено через 12 хвилин 59 секунд:
0kie: 27.08.2025 13:53
Свегер: 27.08.2025 12:06Щоб адаптивна синхронізація не спрацьовувала, має бути велика різниця між частотою оновлення екрану
Уменьшено до минимума, т.е. ниже 48 кадров? Вроде бы эта цифра есть нижний порог для всяких там freesync/gsync? Возможно. Но меня интересовал вопрос верхнего порога, где я не вижу дефектов вывода изображения после достижения потолка 165 Гц. Причём существенного превышения 200+ кадров. Если бы не мониторинг кадров, то вообще был бы без понятия, что и сколько там. Поэтому такой вывод - это всё маркетинг. Отсюда вытекает следующий вопрос: какая верхняя граница частоты и кадров, после которой не имеет смысла гнаться за герцами при нынешних технологиях изготовления матриц? Народ отписывается, что после условных 144 Гц уже нет разницы, т.е. я не одинок в своих наблюдениях. Вывод ещё раз подтверждается: выбирать монитор надо по цифрам цвета и пикселей, диагонали и битам, а не делать упор в фейковые герцы, от которых на данном этапе развития нет никакого толку, но денег стоят и немалых. :-/
вжеж казали що для звичайних гравців цілком достатньо 144-165-180
про гравці обирають зараз 240-360
і є купа "але", яка відуха, який монітор, яка миша, у якому ви настрої, наскільки ви втомлені, яка загальна затримка у вашого пк, яка гра, як налаштована ос,
тому кожен пк і кожна гра це унікальний випадок,
і ви зможете це відчути коли у вас буде наіграно більш 500+ годин в умовний фпс

матчастина
blurbusters.com
a_leshka
Junior

Повідомлення

Привіт! Підкажіть, будь ласка, на вашу думку, для роботи (текст, таблиці, код) і трохи розваг, перевагу слід віддати IPS 2k з Mini Led чи 4k зі звичайною підсвіткою?
на 4k MiniLed невистачає грошей((.
Gold_Star
Member

Повідомлення

a_leshka
Мінілед = більша яскравість екрану, яку навряд чи будете використовувати в роботі з таблицями. Більша роздільна здатність комфортніша для читання, тому я думаю що вибір очевидний
FirstTDM
Member

Повідомлення

a_leshka: 27.08.2025 17:11на 4k MiniLed невистачає грошей((.
Может просто подождать немного и найти +8-10% к бюджету? Монитор ведь на несколько лет покупается и 32" 4К однозначно лучше для работы.

Вот, например, сходу по IPS Mini LED:

27" 2К AOC AGON AG274QXM - 32К на Розетке
32" 4К Philips 32M2N6800M/00 - 34К на Розетке
32" 4К Acer Predator X32QFSbmiiphuzx - 35К на Розетке
a_leshka
Junior

Повідомлення

Gold_Star
FirstTDM
Дякую за відповіді.
Может просто подождать немного и найти +8-10% к бюджету? Монитор ведь на несколько лет покупается и 32" 4К однозначно лучше для работы.
Можливо, але зараз вимушено працюю на 24 дюймах, це просто мука для мене. Не знаю скільки я ще так протягну)) Здавалося б 3 дюйми різниця....
FirstTDM
Member

Повідомлення

a_leshka: 27.08.2025 17:34Можливо, але зараз вимушено працюю на 24 дюймах, це просто мука для мене. Не знаю скільки я ще так протягну)) Здавалося б 3 дюйми різниця....
Какой бюджет?
Filabatya
Member

Повідомлення

a_leshka
візбміть в оплату частинами, зір не так дешево відновити :weep:
Fanoly
Junior

Повідомлення

Добрый вечер, хочу выбрать себе монитор(2 фул хд или онин на 2к) до 7к
Фул ХД:
Основной до 5000-5500+-
Второй до 2-3к
Либо онин на 2К разрешении до 7-8к+-

Подскажите пожалуйста, что лучше взять??
Відповісти