Новини
Останні статті і огляди
Стрімінг на UHD. Чи є сенс?
-
Barabolya
Junior
Доброго дня.
Є "задача", потрібна компактна машинка щоб приймала сигнал з відеокамери і стрімила це діло на ютуб в 1080п 30фпс. Раніше це все діло працювало чепез ноут, але людина з ноутом іде в армію і оператору потрібна власна машинка.
Йому подобаеться варіант з мініком + портативний монік який працює по usb c.
Я в свою чергу пропоную йому взяти ноут з 2060(80) чи щось подібне, бо в мініках вбудована графіка і я якщо чесно гадки не маю як вбудована графіка буде обробляти стрім, чи вистачить її.
Якщо в когось був досвід з стрімінгом через вбудовану графіку, буду радий почути ваші думки. Та і загалом, як ви вважаете що буде краще під таку задачу.
П.с. Мав колись elitebook 800 g4 з райзеном 5 і вегой 7 наче, в невибагливі ігри, ютуб 4к і офісна робота - справлявся без питань.
Є "задача", потрібна компактна машинка щоб приймала сигнал з відеокамери і стрімила це діло на ютуб в 1080п 30фпс. Раніше це все діло працювало чепез ноут, але людина з ноутом іде в армію і оператору потрібна власна машинка.
Йому подобаеться варіант з мініком + портативний монік який працює по usb c.
Я в свою чергу пропоную йому взяти ноут з 2060(80) чи щось подібне, бо в мініках вбудована графіка і я якщо чесно гадки не маю як вбудована графіка буде обробляти стрім, чи вистачить її.
Якщо в когось був досвід з стрімінгом через вбудовану графіку, буду радий почути ваші думки. Та і загалом, як ви вважаете що буде краще під таку задачу.
П.с. Мав колись elitebook 800 g4 з райзеном 5 і вегой 7 наче, в невибагливі ігри, ютуб 4к і офісна робота - справлявся без питань.
-
KimRomik
Member
стрімите через OBS?
-
Barabolya
Junior
Так, обс.KimRomik: ↑ 18.08.2025 20:00 стрімите через OBS?
Стрім футбольних аматорських ігор.
-
KPAH
Member
Любой мини-пк со встройкой на Vega.
-
WaRMacTep
Member
та для 1080 30фпс підійде й Комп'ютер Умовно з такою конфігурацією HP EliteDesk 800 G6 Desktop Mini (1N5F9ES) Intel Core i5-10500T / 16ГБ DDR4 / SSD 512ГБ / nVidia GeForce GTX 1660 Ti 6 ГБ / Wi-Fi / Bluetooth / Windows 10 Pro без дискретної відеокарті тяне 1080 в 30фпс при кодуванні вшитим кодеком від інтела
-
Volodya811
Member
1. Я так розумію, що є пристрій захоплення по HDMI з відеокамери (відеокамер) чи все йде через USB Type C?Barabolya: ↑ 18.08.2025 20:14Так, обс.KimRomik: ↑ 18.08.2025 20:00 стрімите через OBS?
Стрім футбольних аматорських ігор.
2. Відео з камер передається у форматі 1080р чи 4К? Це важливо, оскільки ОБС вимагає ресурси процесора для масштабування. Масштабування одного потоку з 4К у 1080р вимагає виділення одного ядра рівня Скайлайк/Зен 2 на частоті близько 3 ГГц.
3. В залежності від того скільки у Вас потоків і чи треба масштування, достатньо буде процесора на 4-6 ядер з гіпертрейдінгом. За умови використання дискретної карти Нвідіа і кодеку NVENC. Підійде будь яка карта Нвідіа від RTX 2060 і вище (у старіших карт помітно гірша якість кодування при низьких бітрейтах). Щодо Інтела та АМД я сказати не можу, але Нвідіа дуже гарно оптимізувала свої карти під ОБС (навіть програмістів направляла для проведення робіт). Ресурсів процесора і пам'яті відеокарти Нвідіа при кодування через ОБС потребують мінімально.
-
Barabolya
Junior
1. Тут я не скажу бо не бачив що до чого, але відеокамера якось конектиться до *ноута* і зображення з неї виводиться в ріалтаймі.Volodya811: ↑ 18.08.2025 20:30.
- спойлер
- 1. Я так розумію, що є пристрій захоплення по HDMI з відеокамери (відеокамер) чи все йде через USB Type C?
2. Відео з камер передається у форматі 1080р чи 4К? Це важливо, оскільки ОБС вимагає ресурси процесора для масштабування. Масштабування одного потоку з 4К у 1080р вимагає виділення одного ядра рівня Скайлайк/Зен 2 на частоті близько 3 ГГц.
3. В залежності від того скільки у Вас потоків і чи треба масштування, достатньо буде процесора на 4-6 ядер з гіпертрейдінгом. За умови використання дискретної карти Нвідіа і кодеку NVENC. Підійде будь яка карта Нвідіа від RTX 2060 і вище (у старіших карт помітно гірша якість кодування при низьких бітрейтах). Щодо Інтела та АМД я сказати не можу, але Нвідіа дуже гарно оптимізувала свої карти під ОБС (навіть програмістів направляла для проведення робіт). Ресурсів процесора і пам'яті відеокарти Нвідіа при кодування через ОБС потребують мінімально
2. Відео з камери йде в 1080.
3. Поток...лише один має бути наскільки мені відомо.
В принципі через підтримку кодеків нвідією на дискретних картках я більше до ноутів і схиляюсь.
Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
Аби бути певним що все буде чікі бамбоні...можливо якісь відеотести є? Якось знаходив на ютубі лише один відос де стрімили з мініка, зараз і його не бачу.KPAH: ↑ 18.08.2025 20:18 Любой мини-пк со встройкой на Vega.
Просто не хочеттся викидувати гроші на вітер, треба бути певним на 100%.
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Написано цікаво, дискретка не потрібна але в конфігурації вона присутня.WaRMacTep: ↑ 18.08.2025 20:27 та для 1080 30фпс підійде й Комп'ютер Умовно з такою конфігурацією HP EliteDesk 800 G6 Desktop Mini (1N5F9ES) Intel Core i5-10500T / 16ГБ DDR4 / SSD 512ГБ / nVidia GeForce GTX 1660 Ti 6 ГБ / Wi-Fi / Bluetooth / Windows 10 Pro без дискретної відеокарті тяне 1080 в 30фпс при кодуванні вшитим кодеком від інтела
-
WaRMacTep
Member
Barabolya
в кінці речення уточнення... бо на кодеках: h.264, h.265,AVC,HEVC. не тягне тільки Intel QSV (QuickSyncVideo)
в кінці речення уточнення... бо на кодеках: h.264, h.265,AVC,HEVC. не тягне тільки Intel QSV (QuickSyncVideo)
-
Barabolya
Junior
Зрозумів, дякую.WaRMacTep: ↑ 18.08.2025 20:49 Barabolya
-
Volodya811
Member
Якщо камера одразу виводить у 1080р, то підійде будь який дешевий міні-ПК із сучасних моделей або ноутбук на базі Інтел з вбудованим у процесором відео. За рахунок технології Intel QSV можна стрімити без проблем у H.264 або H.265. Якість кодування на вбудованих в процесори Інтел відеокартах починаючи з 12-го покоління - дуже висока. При кодуванні навантаження на процесор є низьким.Barabolya: ↑ 18.08.2025 20:44Volodya811: ↑ 18.08.2025 20:30
- спойлер
- 1. Я так розумію, що є пристрій захоплення по HDMI з відеокамери (відеокамер) чи все йде через USB Type C?
2. Відео з камер передається у форматі 1080р чи 4К? Це важливо, оскільки ОБС вимагає ресурси процесора для масштабування. Масштабування одного потоку з
П.С. Я мав досвід організації стрімінгу на ноутбуці Делл на базі Intel Core i5-1235U - все пройшло без жодних проблем. Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB.
-
WakeMe
Member
І в такому режимі воно з того конвертора бере картинку як з юсб вебки звичайної, взагалі на любому відрі повинно працювати.Volodya811: ↑ 18.08.2025 22:21Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB
-
KPAH
Member
Там настолько мизерная нагрузка будет для таких задач, что можно древнее железо брать буквально любое. И не совсем понимаю сообщения по поводу RTX 2060 еще и как минимум
NVENC есть и в древних GTX или просто обработать поток по осредствам CPU. Это году в 2010-11 приходилось заморачиваться с процессором, так как OBS Не было и потоков через GPU, но даже те процессоры уровня первых i5 легко бы справились с такими задачами, так как нагрузка кратно меньше чем стрим игр.
-
0kie
Member
Сегодня благодаря этой теме дошли руки проверить стрим со своего ПК на Ютуб при помощи последней версии Адреналина. Работает. И даже вполне себе смотрибельно получилось. Без всяких там ваших OBS и прочего левого софта. 
-
Barabolya
Junior
Дякую за відповідь.Volodya811: ↑ 18.08.2025 22:21Якщо камера одразу виводить у 1080р, то підійде будь який дешевий міні-ПК із сучасних моделей або ноутбук на базі Інтел з вбудованим у процесором відео. За рахунок технології Intel QSV можна стрімити без проблем у H.264 або H.265. Якість кодування на вбудованих в процесори Інтел відеокартах починаючи з 12-го покоління - дуже висока. При кодуванні навантаження на процесор є низьким.
П.С. Я мав досвід організації стрімінгу на ноутбуці Делл на базі Intel Core i5-1235U - все пройшло без жодних проблем. Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB.
Олькарівцям окремий привіт.WakeMe: ↑ 18.08.2025 23:33І в такому режимі воно з того конвертора бере картинку як з юсб вебки звичайної, взагалі на любому відрі повинно працювати.Volodya811: ↑ 18.08.2025 22:21Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB
2060 була умовно вказана бо у хлопа є бюджет і вживані він не розглядав, а в бюджет з нових влазила 20-та серія.KPAH: ↑ 19.08.2025 13:01 Там настолько мизерная нагрузка будет для таких задач, что можно древнее железо брать буквально любое. И не совсем понимаю сообщения по поводу RTX 2060 еще и как минимумNVENC есть и в древних GTX или просто обработать поток по осредствам CPU. Это году в 2010-11 приходилось заморачиваться с процессором, так как OBS Не было и потоков через GPU, но даже те процессоры уровня первых i5 легко бы справились с такими задачами, так как нагрузка кратно меньше чем стрим игр.
То є добре коли з рандомних тем тестуеш і шось новє дізнаешся.0kie: ↑ 19.08.2025 14:03 Сегодня благодаря этой теме дошли руки проверить стрим со своего ПК на Ютуб при помощи последней версии Адреналина. Работает. И даже вполне себе смотрибельно получилось. Без всяких там ваших OBS и прочего левого софта.![]()
-
Barabolya
Junior
Upd.
Пан купив ігровий ноут з дескреткою, не став ризикувати з мініком.
Всім дякую за приділений час.
Пан купив ігровий ноут з дескреткою, не став ризикувати з мініком.
Всім дякую за приділений час.