Стрімінг на UHD. Чи є сенс?

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Barabolya
Junior

Повідомлення

Доброго дня.
Є "задача", потрібна компактна машинка щоб приймала сигнал з відеокамери і стрімила це діло на ютуб в 1080п 30фпс. Раніше це все діло працювало чепез ноут, але людина з ноутом іде в армію і оператору потрібна власна машинка.

Йому подобаеться варіант з мініком + портативний монік який працює по usb c.
Я в свою чергу пропоную йому взяти ноут з 2060(80) чи щось подібне, бо в мініках вбудована графіка і я якщо чесно гадки не маю як вбудована графіка буде обробляти стрім, чи вистачить її.

Якщо в когось був досвід з стрімінгом через вбудовану графіку, буду радий почути ваші думки. Та і загалом, як ви вважаете що буде краще під таку задачу.

П.с. Мав колись elitebook 800 g4 з райзеном 5 і вегой 7 наче, в невибагливі ігри, ютуб 4к і офісна робота - справлявся без питань.
KimRomik
Member

Повідомлення

стрімите через OBS?
Barabolya
Junior

Повідомлення

KimRomik: 18.08.2025 20:00 стрімите через OBS?
Так, обс.
Стрім футбольних аматорських ігор.
KPAH
Member

Повідомлення

Любой мини-пк со встройкой на Vega.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

та для 1080 30фпс підійде й Комп'ютер Умовно з такою конфігурацією HP EliteDesk 800 G6 Desktop Mini (1N5F9ES) Intel Core i5-10500T / 16ГБ DDR4 / SSD 512ГБ / nVidia GeForce GTX 1660 Ti 6 ГБ / Wi-Fi / Bluetooth / Windows 10 Pro без дискретної відеокарті тяне 1080 в 30фпс при кодуванні вшитим кодеком від інтела
Volodya811
Member

Повідомлення

Barabolya: 18.08.2025 20:14
KimRomik: 18.08.2025 20:00 стрімите через OBS?
Так, обс.
Стрім футбольних аматорських ігор.
1. Я так розумію, що є пристрій захоплення по HDMI з відеокамери (відеокамер) чи все йде через USB Type C?
2. Відео з камер передається у форматі 1080р чи 4К? Це важливо, оскільки ОБС вимагає ресурси процесора для масштабування. Масштабування одного потоку з 4К у 1080р вимагає виділення одного ядра рівня Скайлайк/Зен 2 на частоті близько 3 ГГц.
3. В залежності від того скільки у Вас потоків і чи треба масштування, достатньо буде процесора на 4-6 ядер з гіпертрейдінгом. За умови використання дискретної карти Нвідіа і кодеку NVENC. Підійде будь яка карта Нвідіа від RTX 2060 і вище (у старіших карт помітно гірша якість кодування при низьких бітрейтах). Щодо Інтела та АМД я сказати не можу, але Нвідіа дуже гарно оптимізувала свої карти під ОБС (навіть програмістів направляла для проведення робіт). Ресурсів процесора і пам'яті відеокарти Нвідіа при кодування через ОБС потребують мінімально.
Barabolya
Junior

Повідомлення

Volodya811: 18.08.2025 20:30
спойлер
1. Я так розумію, що є пристрій захоплення по HDMI з відеокамери (відеокамер) чи все йде через USB Type C?
2. Відео з камер передається у форматі 1080р чи 4К? Це важливо, оскільки ОБС вимагає ресурси процесора для масштабування. Масштабування одного потоку з 4К у 1080р вимагає виділення одного ядра рівня Скайлайк/Зен 2 на частоті близько 3 ГГц.
3. В залежності від того скільки у Вас потоків і чи треба масштування, достатньо буде процесора на 4-6 ядер з гіпертрейдінгом. За умови використання дискретної карти Нвідіа і кодеку NVENC. Підійде будь яка карта Нвідіа від RTX 2060 і вище (у старіших карт помітно гірша якість кодування при низьких бітрейтах). Щодо Інтела та АМД я сказати не можу, але Нвідіа дуже гарно оптимізувала свої карти під ОБС (навіть програмістів направляла для проведення робіт). Ресурсів процесора і пам'яті відеокарти Нвідіа при кодування через ОБС потребують мінімально
.
1. Тут я не скажу бо не бачив що до чого, але відеокамера якось конектиться до *ноута* і зображення з неї виводиться в ріалтаймі.
2. Відео з камери йде в 1080.
3. Поток...лише один має бути наскільки мені відомо. :rotate:

В принципі через підтримку кодеків нвідією на дискретних картках я більше до ноутів і схиляюсь.

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
KPAH: 18.08.2025 20:18 Любой мини-пк со встройкой на Vega.
Аби бути певним що все буде чікі бамбоні...можливо якісь відеотести є? Якось знаходив на ютубі лише один відос де стрімили з мініка, зараз і його не бачу.
Просто не хочеттся викидувати гроші на вітер, треба бути певним на 100%.

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
WaRMacTep: 18.08.2025 20:27 та для 1080 30фпс підійде й Комп'ютер Умовно з такою конфігурацією HP EliteDesk 800 G6 Desktop Mini (1N5F9ES) Intel Core i5-10500T / 16ГБ DDR4 / SSD 512ГБ / nVidia GeForce GTX 1660 Ti 6 ГБ / Wi-Fi / Bluetooth / Windows 10 Pro без дискретної відеокарті тяне 1080 в 30фпс при кодуванні вшитим кодеком від інтела
Написано цікаво, дискретка не потрібна але в конфігурації вона присутня. :laugh:
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Barabolya
в кінці речення уточнення... бо на кодеках: h.264, h.265,AVC,HEVC. не тягне тільки Intel QSV (QuickSyncVideo)
Barabolya
Junior

Повідомлення

WaRMacTep: 18.08.2025 20:49 Barabolya
в кінці речення уточнення... бо на кодеках: h.264, h.265,AVC,HEVC. не тягне тільки Intel QSV (QuickSyncVideo)
Зрозумів, дякую. :up:
Volodya811
Member

Повідомлення

Barabolya: 18.08.2025 20:44
Volodya811: 18.08.2025 20:30
спойлер
2. Відео з камер передається у форматі 1080р чи 4К? Це важливо, оскільки ОБС вимагає ресурси процесора для масштабування. Масштабування одного потоку з
Якщо камера одразу виводить у 1080р, то підійде будь який дешевий міні-ПК із сучасних моделей або ноутбук на базі Інтел з вбудованим у процесором відео. За рахунок технології Intel QSV можна стрімити без проблем у H.264 або H.265. Якість кодування на вбудованих в процесори Інтел відеокартах починаючи з 12-го покоління - дуже висока. При кодуванні навантаження на процесор є низьким.
П.С. Я мав досвід організації стрімінгу на ноутбуці Делл на базі Intel Core i5-1235U - все пройшло без жодних проблем. Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB.
WakeMe
Member

Повідомлення

Volodya811: 18.08.2025 22:21Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB
І в такому режимі воно з того конвертора бере картинку як з юсб вебки звичайної, взагалі на любому відрі повинно працювати.
KPAH
Member

Повідомлення

Там настолько мизерная нагрузка будет для таких задач, что можно древнее железо брать буквально любое. И не совсем понимаю сообщения по поводу RTX 2060 еще и как минимум :) NVENC есть и в древних GTX или просто обработать поток по осредствам CPU. Это году в 2010-11 приходилось заморачиваться с процессором, так как OBS Не было и потоков через GPU, но даже те процессоры уровня первых i5 легко бы справились с такими задачами, так как нагрузка кратно меньше чем стрим игр.
0kie
Member

Повідомлення

Сегодня благодаря этой теме дошли руки проверить стрим со своего ПК на Ютуб при помощи последней версии Адреналина. Работает. И даже вполне себе смотрибельно получилось. Без всяких там ваших OBS и прочего левого софта. ;)
Barabolya
Junior

Повідомлення

Volodya811: 18.08.2025 22:21
Якщо камера одразу виводить у 1080р, то підійде будь який дешевий міні-ПК із сучасних моделей або ноутбук на базі Інтел з вбудованим у процесором відео. За рахунок технології Intel QSV можна стрімити без проблем у H.264 або H.265. Якість кодування на вбудованих в процесори Інтел відеокартах починаючи з 12-го покоління - дуже висока. При кодуванні навантаження на процесор є низьким.
П.С. Я мав досвід організації стрімінгу на ноутбуці Делл на базі Intel Core i5-1235U - все пройшло без жодних проблем. Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB.
Дякую за відповідь. :up:
WakeMe: 18.08.2025 23:33
Volodya811: 18.08.2025 22:21Зображеня знімалося з камери Panasonic G7 через конвертор HDMI-USB
І в такому режимі воно з того конвертора бере картинку як з юсб вебки звичайної, взагалі на любому відрі повинно працювати.
Олькарівцям окремий привіт. :laugh:
KPAH: 19.08.2025 13:01 Там настолько мизерная нагрузка будет для таких задач, что можно древнее железо брать буквально любое. И не совсем понимаю сообщения по поводу RTX 2060 еще и как минимум :) NVENC есть и в древних GTX или просто обработать поток по осредствам CPU. Это году в 2010-11 приходилось заморачиваться с процессором, так как OBS Не было и потоков через GPU, но даже те процессоры уровня первых i5 легко бы справились с такими задачами, так как нагрузка кратно меньше чем стрим игр.
2060 була умовно вказана бо у хлопа є бюджет і вживані він не розглядав, а в бюджет з нових влазила 20-та серія. ;)
0kie: 19.08.2025 14:03 Сегодня благодаря этой теме дошли руки проверить стрим со своего ПК на Ютуб при помощи последней версии Адреналина. Работает. И даже вполне себе смотрибельно получилось. Без всяких там ваших OBS и прочего левого софта. ;)
То є добре коли з рандомних тем тестуеш і шось новє дізнаешся. ;)
Barabolya
Junior

Повідомлення

Upd.
Пан купив ігровий ноут з дескреткою, не став ризикувати з мініком.
Всім дякую за приділений час. :rotate:
Відповісти