Компілює якщо вимкнути передкешування шейдерів, вище я викладав скріншот - viewtopic.php?p=4021593#p4021593ender: ↑ 22.08.2025 01:07если я правильно понимаю, то vulkan в steam компилирует шейдеры на машине пользователя - это занимает некоторое время и не слабо так нагружает систему.l-m: ↑ 21.08.2025 18:02Прикольно, тобто вони вирішили зробити для DirectX те, що давним-давно є для Вулкану в Стімі під Лінукс
Або якщо це гра, яка не була придбана у Стім (я наприклад з ГОГ додаю, Епіка, тощо)
Або якщо в базі Стім ще немає відповідних готових. Чим більш унікальна комбінація гра+ГПУ+драйвера, тим більша ймовірність що не буде чого завантажувати.
Так, буває таке, з якоюсь грою мало не кожен запуск чекав хвилину поки воно заново навіщось скомпілює. Якось тоді не розбирався в чому причина.ender: ↑ 22.08.2025 01:07 В целом ничего страшного в этом нет, но с некоторыми играми почему-то процесс занимает кучу времени при каждом запуске игры. Возможно потому что добавляют какой-то контент или вносят изменения - приходится компилировать заново. А может быть потому что кто-то накосячил и перекомпилируется каждый раз одно и то же.
Не тільки новий контент, але й оновлення драйверів для ГПУ теж тригерять перекомпіляцію. Може й ще щось, не звертав раніше на це увагу, компілює й ладно, просто ця новина нагадала