Не у тому справа, при такому розташуванні побудова сцени не правильна, не монолітна. Можливо вони так ставлять, щоб більш відокремити інструментиHotspur: ↑ 23.08.2025 16:01там багато трюків щоб воно звучало
Новини
Останні статті і огляди
Выбор акустики
-
Radio Bay
Member
-
Hotspur
Member
це все складна історія, воно не все просто. я бачив 10" монітори на відстані 70 см одне від одного і грало воно гарно.Radio Bay: ↑ 23.08.2025 16:14Не у тому справа, при такому розташуванні побудова сцени не правильна, не монолітна. Можливо вони так ставлять, щоб більш відокремити інструменти
Більш конкретне питання. Я так розумію що в ідеалі до Elac треба купляти саб
-
tablestikus
Member
ну в мене кабінет невеликий, от на дачі де 80 квадратів з другим світлом - трикутник був дуже ок по звуку на моєму сетапу де десь 5м між колонками і до дивана десь теж 5мRadio Bay: ↑ 23.08.2025 15:45То близько до трикутника, норма, головне не до дивана 2,5, а міх колонками 4, хоча я таке на студіях бачив, хоча ні хто не каже що це розташування для фінального мастерінгу.tablestikus: ↑ 23.08.2025 15:18між колонками 2м, до дивана 2,5м
Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Я десь тиждень грався з висотою стійок і направленням колонок по куту до слухача - +- ото що найбільше сподобалося - те і залишив.Hotspur: ↑ 23.08.2025 16:21це все складна історія, воно не все просто. я бачив 10" монітори на відстані 70 см одне від одного і грало воно гарно.Radio Bay: ↑ 23.08.2025 16:14Не у тому справа, при такому розташуванні побудова сцени не правильна, не монолітна. Можливо вони так ставлять, щоб більш відокремити інструменти
Більш конкретне питання. Я так розумію що в ідеалі до Elac треба купляти саб![]()
-
Radio Bay
Member
Частотний діапазон (-6 дБ): 42 – 38 кГц норм там усе, ліпше без сабі ніж з поганим сабом. Гарний підсилювач, шоб низ та панч відпрацьовував потрібен. Чіткий, динамічний.Hotspur: ↑ 23.08.2025 16:21Більш конкретне питання. Я так розумію що в ідеалі до Elac треба купляти саб
Охtablestikus: ↑ 23.08.2025 16:50от на дачі де 80 квадратів з другим світлом
Моніторі ближнього поля (nearfield monitors) на те й розрахованіHotspur: ↑ 23.08.2025 16:21 я бачив 10" монітори на відстані 70 см одне від одного і грало воно гарно
-
tablestikus
Member
Десь після війни глобальні плани 7.2.4 там зробити)Radio Bay: ↑ 23.08.2025 17:31Охtablestikus: ↑ 23.08.2025 16:50от на дачі де 80 квадратів з другим світлом![]()
-
Hotspur
Member
48 000 баксів ? дорого
-
Radio Bay
Member
Так це монітори для крутих студій на етапі фінального мастерінгу, студії рівня Металіку записати. То я заради жарту кинув акцентуючи увагу ні на ціні, а на тому, як повинні виглядати колонки для кімнати 80 кв.мHotspur: ↑ 23.08.2025 18:0548 000 баксів ? дорого
От ще
Я дійсно не дуже розумію, що потрібно для 80 квадратів у стерео крім такого
-
Hotspur
Member
та майже будь які великі напольники це озвучатьRadio Bay: ↑ 23.08.2025 21:23як повинні виглядати колонки для кімнати 80 кв.м
-
Radio Bay
Member
От я й навів приклади. Наступне питання - акустика приміщення. У більшості тут реалізація на рівні ММ, тобто невелика гучність, та першу хвилю звуку ми гасимо тілом, тому ми не отримаємо відлуння від задньої стінки та, як результуючу, "стоячку" (стоячу хвилю). Можна почитати. Сенс у тому, що фронтальна та хвиля відлуння зустрічаються у точці прослуховування і ми отримуємо горб +10 дБ на певній частоті, наприклад, на 60 Гц, на панчовому басу і то лютий трешак. Колись рахував їх, вже не пам'ятаю у дрібницях. Є навить програми розрахунку акустики приміщення (Сara). Також бавився для розуміння. Я до того, що у 80 квадратах на великій відстані там зовсім інший вплив приміщення. З того ж, наприклад, тріфоник у малому приміщенні може бути в три голови віще ніж напольники. Вони там зовсім не потрібні. Хочеш бас, став швідкий саб, який буде грати так же швидко, як "полки". Дешеві саби того не вміють. Без них ліпше. Проекспереметовано по усім кейсам на властному досвіді. Форуми тут читати марна трата часу. Єдиний сенс - зрозуміти які кейси та точки зору існують, а далі сам.Hotspur: ↑ 23.08.2025 21:45та майже будь які великі напольники це озвучать
Це тобі, до речі. Головна проблема саба у трифоніку - швидкість. Дешеві саби мають погані динаміки, які не встигають за "полками" та "мажуть", з'являється каша з низу. Якась аморфна гидота, бас начебто є, але він живе окремо
Запам'ятай цей саб
-
Hotspur
Member
гарний ?Radio Bay: ↑ 23.08.2025 23:17Запам'ятай цей саб
Відправлено через 57 секунд:
з усім згоден. хто серйозно слухає музику купляє на стіни панелі+ на вікна товсті тканинні ролетиRadio Bay: ↑ 23.08.2025 23:17От я й навів приклади. Наступне питання - акустика приміщення. У більшості тут реалізація на рівні ММ, тобто невелика гучність, та першу хвилю звуку ми гасимо тілом, тому ми не отримаємо відлуння від задньої стінки та, як результуючу, "стоячку" (стоячу хвилю). Можна почитати. Сенс у тому, що фронтальна та хвиля відлуння зустрічаються у точці прослуховування і ми отримуємо горб +10 дБ на певній частоті, наприклад, на 60 Гц, на панчовому басу і то лютий трешак. Колись рахував їх, вже не пам'ятаю у дрібницях. Є навить програми розрахунку акустики приміщення (Сara). Також бавився для розуміння. Я до того, що у 80 квадратах на великій відстані там зовсім інший вплив приміщення. З того ж, наприклад, тріфоник у малому приміщенні може бути в три голови віще ніж напольники. Вони там зовсім не потрібні. Хочеш бас, став швідкий саб, який буде грати так же швидко, як "полки". Дешеві саби того не вміють. Без них ліпше. Проекспереметовано по усім кейсам на властному досвіді. Форуми тут читати марна трата часу. Єдиний сенс - зрозуміти які кейси та точки зору існують, а далі сам.
Відправлено через 42 секунди:
я думаю це 2 проблема. 1 взагалі нормально розмістити саб в кімнатіRadio Bay: ↑ 23.08.2025 23:17Це тобі, до речі. Головна проблема саба у трифоніку - швидкість. Дешеві саби мають погані динаміки, які не встигають за "полками" та "мажуть", з'являється каша з низу. Якась аморфна гидота, бас начебто є, але він живе окремо
-
Radio Bay
Member
Так, аде я забув, що у тебе інша схема підключення передбачається, від підсилювача. Там є високовольтна та низьковольтна. Це, мабуть, низьковольтна таки, не від підсилювача. Тут можна або від ресіверу, або від цапу з виходом на активну акустику. Його на ресивері ганяли, але на коштовному. Тріфоник проти напольників, впорався, панчевий малюкHotspur: ↑ 23.08.2025 23:38гарний ?
-
Hotspur
Member
там від підсилювача на активний саб. пасивні колонки окремо. але я все одно послухаю 3-6 місяців так, потім буду дивитись на сабRadio Bay: ↑ 24.08.2025 00:02Так, аде я забув, що у тебе інша схема підключення передбачається, від підсилювача. Там є високовольтна та низьковольтна. Це, мабуть, низьковольтна таки, не від підсилювача. Тут можна або від ресіверу, або від цапу з виходом на активну акустику. Його на ресивері ганяли, але на коштовному. Тріфоник проти напольників, впорався, панчевий малюк
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
The built-in high-pass filter circuit can filter out the subwoofer, drive the main speaker, and cooperate with the subwoofer to form a 2.1 system.
With subwoofer signal pre-output, it is convenient to connect the active subwoofer to form 2.1 system; https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/792.html
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
я взагалі до басу відношусь спокійно, проте завжди добре коли він є, оце мені найбільше подобалось з того що менше напольників KRK Rokit 10-3 G3Radio Bay: ↑ 24.08.2025 00:02Тріфоник проти напольників, впорався, панчевий малюк
-
Radio Bay
Member
2 варіанти, цікаво, тоді той Танной, за 15К, вартий того.Hotspur: ↑ 24.08.2025 00:09The built-in high-pass filter circuit can filter out the subwoofer, drive the main speaker, and cooperate with the subwoofer to form a 2.1 system.
With subwoofer signal pre-output, it is convenient to connect the active subwoofer to form 2.1 system; https://www.smsl-audio.com/portal/produ ... d/792.html
Або я свій міняти буду от дурні, тут з сабом треба не зпохабити звука. Розуміння, що купив лайно приходить з часом )
-
Hotspur
Member
як з жінками авто і ріал естейтRadio Bay: ↑ 24.08.2025 02:02Розуміння, що купив лайно приходить з часом
-
Radio Bay
Member
Теж саме )
-
tablestikus
Member
Я не згоден ні на що меньше за фокал утопію)Radio Bay: ↑ 23.08.2025 21:23Так це монітори для крутих студій на етапі фінального мастерінгу, студії рівня Металіку записати. То я заради жарту кинув акцентуючи увагу ні на ціні, а на тому, як повинні виглядати колонки для кімнати 80 кв.мHotspur: ↑ 23.08.2025 18:0548 000 баксів ? дорого![]()
От ще![]()
Я дійсно не дуже розумію, що потрібно для 80 квадратів у стерео крім такого
-
Radio Bay
Member
Гарній смак хоча не слухав, Dynaudioи Evidence слухав але не Master, а Temptation. Дивно, поряд стояли Confidence С4, вони більш сподобались. Може уся їм іншого потрібно. Там якийсь Nad Master був, хоча теж не іграшкаtablestikus: ↑ 24.08.2025 14:08Я не згоден ні на що меньше за фокал утопію)
-
Hotspur
Member
в лотерею виграв ?tablestikus: ↑ 24.08.2025 14:08Я не згоден ні на що меньше за фокал утопію)
-
tablestikus
Member
Грабувати кОрОвАнИ!Hotspur: ↑ 24.08.2025 21:36в лотерею виграв ?tablestikus: ↑ 24.08.2025 14:08Я не згоден ні на що меньше за фокал утопію)![]()
-
MSiAventador
Member
Radio Bay: ↑ 23.08.2025 23:17Hotspur: ↑ 23.08.2025 21:45та майже будь які великі напольники це озвучать
Запам'ятай цей саб