Так і є. Зустрічається рідко і ціна одна із найвищих.
Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
nemaname
Junior
-
Геральт
Member
artko
то junction, дякую
то junction, дякую
-
tornadox
Member
При чому тут "офіційна статистика", якщо мова йде про досвід одного консультанта? Робити з цього глобальні висновки — максимально упереджено. Тут питання не про AMD, NVIDIA чи Intel, а про банальну ситуацію в конкретному магазині: що лежить на складі, те й намагаються «впарити». А залежатися товар може з багатьох причин:Vlaad13: ↑ 21.08.2025 11:55Добре давайте звернемось до офіційної статистики:
* закупили за завищеною ціною і тепер важко продати,
* замовили занадто велику партію без розуміння реального попиту.
Саме тому я вважаю, що орієнтуватися на "поради консультантів" — сумнівна ідея, краще триматися від них подалі.
І ще один момент: більшість комплектуючих зараз купують онлайн, де вибір ширший і ціни прозоріші. А в магазини частіше заходять люди, які взагалі не розбираються в темі — і саме їм найпростіше продати неліквід.
Відправлено через 43 секунди:
по темі, підкажіть стосовно 9070 (не хт), котрий бренд чи модель зараз кращі?
чому саме 9070 - потрібна підтримка інших ос окрім ігорь і вінди, плюс паруватися буде з 5700х
-
Vader
Member
tornadoxЯ вам открою секрет,точно так же покупают и онлайн..
-
Vlaad13
Member
Статистика величезного онлайн магазину вам не підходитьtornadox: ↑ 21.08.2025 12:51При чому тут "офіційна статистика", якщо мова йде про досвід одного консультанта? Робити з цього глобальні висновки — максимально упереджено. Тут питання не про AMD, NVIDIA чи Intel, а про банальну ситуацію в конкретному магазині: що лежить на складі, те й намагаються «впарити». А залежатися товар може з багатьох причин:Vlaad13: ↑ 21.08.2025 11:55Добре давайте звернемось до офіційної статистики:
* закупили за завищеною ціною і тепер важко продати,
* замовили занадто велику партію без розуміння реального попиту.
Статистика найбільшого онлайн сервісу для ігор вам не підходить
Статистика офлайн продаж досить великого магазину в Дніпрі вам не підходить
Можна у вас спитати: яка стата вам підійде?
Проблема у червоних в тому що покупаючи нову відяху людина іноді може захотіти щось монтувати або пострімити, а тут АМД не працює. Свої бажання покупець рідко може висловити нормально, є такі люди що взагалі не знають що вони будуть робити з відяхою. По вашим постам видно що ви людина дуже далека від торгівлі і зовсім не розумієте що таке покупці.
-
tornadox
Member
По ділу щось можеш сказати? Мені не цікава 3050 яка залежана на складі магазину і консультант який буде пробувати впарити мені.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 13:21Статистика величезного онлайн магазину вам не підходить
-
artko
Member
що за маячня? все там стримиться та монтується. ви маркетологів не передивились раптом?Vlaad13: ↑ 21.08.2025 13:21Проблема у червоних в тому що покупаючи нову відяху людина іноді може захотіти щось монтувати або пострімити, а тут АМД не працює.
-
tornadox
Member
ти впевнений що коли продукції одного і того самого товару на бу ринку дуже багато що це допоможе тобі продати швидше і за вищу ціну?Vader: ↑ 20.08.2025 12:59Тут ты не прав.Как правило фанатов зеленого лагеря напорядок больше,и продать 5070ти,будет легче.Не забывай,что на олх покупают далеко не все,кто разбирается в этой теме,например как тут на форуме.Я лично знаю людей,для которых амд карт не существует во приоре..какие бы они не были крутые в этом поколении.
-
Vlaad13
Member
добре давайте по ділуtornadox: ↑ 21.08.2025 13:31По ділу щось можеш сказати? Мені не цікава 3050 яка залежана на складі магазину і консультант який буде пробувати впарити мені.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 13:21Статистика величезного онлайн магазину вам не підходить
консультант завжди відштовхується від ціни яку готовий платити покупець, і якщо покупець готовий купити 4090 йому ніхто і ніколи не порадить купляти 3050
на товар який довго лежить на складі за часту йдуть знижки і товар розпродається
також хочу сказати що мене хвилювала тільки загальна ціна, в середніх комп'ютерних магазинах не буває фокусних позицій (як наприклад взяти той же Комфі де є два телефони за 10к гривень Самсунг і Ксяомі, тільки з продажі ксяому продавець отримає 5 гивень а з продажу самсунга 50)
слухати консультанта все ж таки треба - бо наприклад якщо ви приходите купуваити зброю або човен, самі в цьому не розбираєтесь - то кого вам ще слухати як не консультанта?
-
tornadox
Member
Vader
ага, хотлайн чи якийсь інший агрегатор цін буде напарювати товар, плюс онлайн завжди є можливість порівняти ціни в декількох постачальника чи магазинах
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
ага, хотлайн чи якийсь інший агрегатор цін буде напарювати товар, плюс онлайн завжди є можливість порівняти ціни в декількох постачальника чи магазинах
Я точно маю декількох знайомих яким напарили готові компи неліквіди в магазинах і тепер вони ярі фанати синьки і зеленки, не тому що вони розбираються, а тому що це був їх перший пк і вони на ньому в щось та і грали. Технічно вони нулі, і будуть брати 5060 8гб і думати що в них ТОПVader: ↑ 21.08.2025 13:05tornadoxЯ вам открою секрет,точно так же покупают и онлайн..
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
йти до консультанта по пораду покупки 4090 цеVlaad13: ↑ 21.08.2025 13:41якщо покупець готовий купити 4090 йому ніхто і ніколи не порадить купляти 3050
ну значить мені не везло з консультантами, коли купляв авто, консультант був настільки лов-скіл що не старався навіть впарити мені дорожчу модель, і цю помилку я зрозумів вже пізніше.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 13:41слухати консультанта все ж таки треба - бо наприклад якщо ви приходите купуваити зброю або човен, самі в цьому не розбираєтесь - то кого вам ще слухати як не консультанта?
-
Геральт
Member
А я-то дурень форуми/огляди курив, а треба було просто до продавана йти. Він би порадив, як рідномуслухати консультанта все ж таки треба - бо наприклад якщо ви приходите купуваити зброю або човен, самі в цьому не розбираєтесь - то кого вам ще слухати як не консультанта?
-
Vlaad13
Member
і чому цеtornadox: ↑ 21.08.2025 13:45
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:йти до консультанта по пораду покупки 4090 цеVlaad13: ↑ 21.08.2025 13:41якщо покупець готовий купити 4090 йому ніхто і ніколи не порадить купляти 3050![]()
ви мені прямо зараз можете відповісти який вендор у 4090 найкращий - а який краще оминати?
Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
Це не лоу скіл - є багато моментів по яким він цього не зробив, і це не значить що продавець був поганий.tornadox: ↑ 21.08.2025 13:45ну значить мені не везло з консультантами, коли купляв авто, консультант був настільки лов-скіл що не старався навіть впарити мені дорожчу модель, і цю помилку я зрозумів вже пізніше.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 13:41слухати консультанта все ж таки треба - бо наприклад якщо ви приходите купуваити зброю або човен, самі в цьому не розбираєтесь - то кого вам ще слухати як не консультанта?
Взагалі по стандартам продаж треба спочатку рекомендувати найдорожчий товар а потім спускатися, я так ніколи не робив і завжди пропонував щось середнє і дивився на реакцію, тому що найдорожче купує дуже малий відсоток людей а на вмовляння ти втрачаєш час і обслуговуєш менше покупців. Знову ж таки у вашому випадку можливо продавець поспішав на обід чи в туалет, думав що почне вмовляти на щось дорожче а ви розлютитесь і підете, є багато нюансів і те що він вам продав для нього вже перемога.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Звісно буде краще як робив пан Альваро, декілька місяців тероризував форум щоб йому вибрали відяху. Також сказали де купити і який вендор буде кращий.Геральт: ↑ 21.08.2025 13:48А я-то дурень форуми/огляди курив, а треба було просто до продавана йти. Він би порадив, як рідномуслухати консультанта все ж таки треба - бо наприклад якщо ви приходите купуваити зброю або човен, самі в цьому не розбираєтесь - то кого вам ще слухати як не консультанта?![]()
Але не у всіх є на це час чи бажання.
-
GreenMile
Member
Господи, розвели срач на пустому місці по N-му колу ні про що.
В магазин до консультантів зазвичай ідуть люди, які не знають і, головне не хочуть розбиратись в залізі, воно їм нафіг не треба три тижні сидіти читати оверклокерс. Людина прийшла і каже консультанту: мені треба ПК, щоб пограти в С2, все, все інше йому нафіг не вперлось, у людини інші цінності і інтереси в житті, ніж ПК-задротство.
Те саме в будь-якій сфері, он прийдіть в магазин купіть ножі столові, до прикладу, ви там виберете більш-менш сталь норм, зовнішній вигляд і все, будете ними різати продукти і не морочити собі голову. Але якщо зайдете на форум любителів холодної зброї і ножів - вас за цей вибір з лайном змішають і розкажуть, ну як ви могли купити таке лайно, їм же різати неможливо, консультант - гівно, он є розчудові Kasumi за 250 баксів штука (які ви навіть заточити самостійно не зможете).
І так всюди, завжди знайдуться задроти, які скажуть, що 90% речей, якими ви повсякденно користуєтесь - лайно, а вам воно якось пофігу взагалі. З ПК рівно так само, змиріться з тим, що є люди яким це до пічки і чхати вони хотіли на якийсь там інпут лаг.
В магазин до консультантів зазвичай ідуть люди, які не знають і, головне не хочуть розбиратись в залізі, воно їм нафіг не треба три тижні сидіти читати оверклокерс. Людина прийшла і каже консультанту: мені треба ПК, щоб пограти в С2, все, все інше йому нафіг не вперлось, у людини інші цінності і інтереси в житті, ніж ПК-задротство.
Те саме в будь-якій сфері, он прийдіть в магазин купіть ножі столові, до прикладу, ви там виберете більш-менш сталь норм, зовнішній вигляд і все, будете ними різати продукти і не морочити собі голову. Але якщо зайдете на форум любителів холодної зброї і ножів - вас за цей вибір з лайном змішають і розкажуть, ну як ви могли купити таке лайно, їм же різати неможливо, консультант - гівно, он є розчудові Kasumi за 250 баксів штука (які ви навіть заточити самостійно не зможете).
І так всюди, завжди знайдуться задроти, які скажуть, що 90% речей, якими ви повсякденно користуєтесь - лайно, а вам воно якось пофігу взагалі. З ПК рівно так само, змиріться з тим, що є люди яким це до пічки і чхати вони хотіли на якийсь там інпут лаг.
-
Patruletz
Member
є ще такі що можуть запитати у знайомих, котрі +/- якось да розбираютьсяGreenMile: ↑ 21.08.2025 14:17В магазин до консультантів зазвичай ідуть люди
% тих хто купив все окремо та то зібрав дуже малий
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
рекомендують ту річ на котрій вони зароблять собі бонусів до зпVlaad13: ↑ 21.08.2025 14:07Взагалі по стандартам продаж треба спочатку рекомендувати найдорожчий товар
-
Podolyanin
Member
Люто плюсую, задротство в будь якій сфері воно таке) Згадав 2018 рік коли трохи зацікавився вибором акустики до ТВ щоб і музичку інколи послухати, і для фільмів було не погано. Так от купив Edifier R2700 за 4кGreenMile: ↑ 21.08.2025 14:17 Господи, розвели срач на пустому місці по N-му колу ні про що.
-
GreenMile
Member
Ага, є такі, як раз десь рік тому було: попросили дитині ПК підбірати для 2к (Форза, НФС, ГТА, Майнкрафт, Фаркрай тощо ) в дуже обмеженому бюджеті, бо дитина дивився на готові збірки убогі на 4060. Зі скрінами, доказами через біль і страждання було донесено і підібрано з купою копромісів конфіг на 7500ф+7800хт. А через кілька днів заявка, що дитина категорично не хоче АМД, бо вона порадилась із друзями, а у них всіх інтели + нвідіїPatruletz: ↑ 21.08.2025 17:43є ще такі що можуть запитати у знайомих, котрі +/- якось да розбираютьсяGreenMile: ↑ 21.08.2025 14:17В магазин до консультантів зазвичай ідуть люди
% тих хто купив все окремо та то зібрав дуже малий
Ну і шо, зібрала на інтелі гірший конфіг, зате друзі не засміють. А ви кажете
-
Vader
Member
GreenMile
Отож
Отож
-
Filabatya
Member
GreenMile
зробив добро їж тірамісу, але по факту підтримка длсс 4 проти фср4 їм на руку таки зіграла хоч і випадково)
зробив добро їж тірамісу, але по факту підтримка длсс 4 проти фср4 їм на руку таки зіграла хоч і випадково)
-
tornadox
Member
GreenMile
аналогічно, в друга син хотів бавитися в фортнайт, однокласники порадили брати нвідія(універсальна порада), пішов в магазин, оскільки в пк не бум-бум та і зі світлом була біда, впарили ноут з 1650 чи 3050 (не пригадую) так як щось краще було сильно вище бюджету. Потім докупив монітор, бо малий екран, а через 3 роки син каже що вже не тягне нічого. І він не розуміє чому так, бо ніби сума не мала, і нвідія(як і радили, сам топ
), а вже не тягне. Взяв би ПК, міг би зараз замінити ВК.
Зате свого часу був дуже радий що прийшов в магазин, консультант порадив і він одразу й забрав на місці. Зʼекономив час
А тепер питається мене скільки ПК буде коштувати такий щоб апгрейдити і за скільки ноут продати.
А взяв би пс5, мороки би не було
аналогічно, в друга син хотів бавитися в фортнайт, однокласники порадили брати нвідія(універсальна порада), пішов в магазин, оскільки в пк не бум-бум та і зі світлом була біда, впарили ноут з 1650 чи 3050 (не пригадую) так як щось краще було сильно вище бюджету. Потім докупив монітор, бо малий екран, а через 3 роки син каже що вже не тягне нічого. І він не розуміє чому так, бо ніби сума не мала, і нвідія(як і радили, сам топ
Зате свого часу був дуже радий що прийшов в магазин, консультант порадив і він одразу й забрав на місці. Зʼекономив час
А тепер питається мене скільки ПК буде коштувати такий щоб апгрейдити і за скільки ноут продати.
А взяв би пс5, мороки би не було
-
man1242
Member
Немає поганих відеокарт, є тільки погані ціниGreenMile: ↑ 21.08.2025 18:05Ага, є такі, як раз десь рік тому було: попросили дитині ПК підбірати для 2к (Форза, НФС, ГТА, Майнкрафт, Фаркрай тощо ) в дуже обмеженому бюджеті, бо дитина дивився на готові збірки убогі на 4060. Зі скрінами, доказами через біль і страждання було донесено і підібрано з купою копромісів конфіг на 7500ф+7800хт. А через кілька днів заявка, що дитина категорично не хоче АМД, бо вона порадилась із друзями, а у них всіх інтели + нвідіїPatruletz: ↑ 21.08.2025 17:43
є ще такі що можуть запитати у знайомих, котрі +/- якось да розбираються
% тих хто купив все окремо та то зібрав дуже малийІ все, довести ніяк, ролики, порівняння ФПС, можлвостей... - ні і все тут, бо друзі засміють
Весь підбір пішов лісом, по факту через збільшення бюджету на 5к ледве впихнули 4070супер на 12400ф, бо дитина, як баран, вперто перла туди 4060
В 2к геймінг
![]()
Ну і шо, зібрала на інтелі гірший конфіг, зате друзі не засміють. А ви кажете![]()