Новини
Останні статті і огляди
Samsung випускає 8‑терабайтну версію NVMe-накопичувача 9100 PRO
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Samsung випускає 8‑терабайтну версію NVMe-накопичувача 9100 PRO
Цена конечно по самсунговски топовая, но и качество конечно у них тоже на высоте. Те кому нужен такой объём и скорость я думаю заценят сполна
Цена конечно по самсунговски топовая, но и качество конечно у них тоже на высоте. Те кому нужен такой объём и скорость я думаю заценят сполна
-
nazar-pc
Ентузіаст
Я теж так думав, і колись саме так і було.Afit: ↑ 20.08.2025 15:49 Предлагаю обсудить Samsung випускає 8‑терабайтну версію NVMe-накопичувача 9100 PRO
А потім був 980 Pro, який був відправлений по гарантії через глюки та отримав кошти назад.
Далі з парою глючних 990 Pro страждав майже рік, теж нещодавно повернув їх по гарантії, отримав назад кошти.
До глобальної підтримки достукатися нереально, фіксити прошивку не планують, місцева взагалі каже що офіційно у нас 990 Pro та інші зі свіжою датою виробництва більше не продаються і тому вони відмовляються палець об палець вдарити.
У них дуже проблемні прошивки, під час використання періодично зависає і SSD відвалюється до холодного перезавантаження системи.
Купа людей репортить це як мінімум з 980 Pro та 990 Pro, а фіксів роками немає.
В результаті поки взяв перевірений Kingston, на разі без пригод, але побачимо.
-
-orion-
Member
4800 TBW для 8 терабайт диска, с приставкой PRO как томаловато, а ценник почти энтерпрайз. Понятно что PRO это маркетинг а не назначение, но все равно как то по ASUS-овски лепится броское словечко там где оно не уместно.
-
Earanak
Member
nazar-pc
У меня по две штуки и 980 Pro и 990 Pro стоят на разных компах и все ОК с ними, ниче не отлетает.
Какие там версии прошивок я даже знать не знал )) Какие то 5B2QJXD7 и 5B2QGXA7, что бы это не значило ))
У меня по две штуки и 980 Pro и 990 Pro стоят на разных компах и все ОК с ними, ниче не отлетает.
Какие там версии прошивок я даже знать не знал )) Какие то 5B2QJXD7 и 5B2QGXA7, что бы это не значило ))
-
Keyser Soze
Member
8ТБ NVME SSD уже должен был стать мейнстримом, спустя такое кол-во лет, как 1ТБ NVME SSD стал мейнстримом
... и по цене тоже
-
Tyler
Member
Сиджу на 4тб 990 про більше року і горя не знаю, ні глюків з прошивкою, ні ребутів, температура контролера 35-45 градусів під навантаженням, пам'яті ще менше.
-
erkins007
Member
Три штуки kc3000 трудятся уже три года и горя не знают.nazar-pc: ↑ 20.08.2025 15:59поки взяв перевірений Kingston, на разі без пригод, але побачимо.
-
notnbl4
Member
Для скоростных приложений (ос, программы, игры) 1-2 ТБ с головой. Остальное на ХДДKeyser Soze: ↑ 20.08.2025 16:27 8ТБ NVME SSD уже должен был стать мейнстримом, спустя такое кол-во лет, как 1ТБ NVME SSD стал мейнстримом![]()
![]()
... и по цене тоже
-
OldGoodGames
Member
за ці кошти можна гарний новий пк зібрати з гарною відухою і гарним монітором, навіть на ще на стіл та стілець залишетьсяВ Європі 8‑терабайтна версія Samsung 9100 PRO SSD буде доступна за рекомендованою ціною €964,99.
-
Dima4s
Member
що по зносу?Tyler: ↑ 20.08.2025 16:34 Сиджу на 4тб 990 про більше року і горя не знаю, ні глюків з прошивкою, ні ребутів, температура контролера 35-45 градусів під навантаженням, пам'яті ще менше.
-
Dr_Werdenhoff
Member
На старті продажів "рекомендовані" ціни на 4ТБ моделі теж були біля 570€.В Європі 8‑терабайтна версія Samsung 9100 PRO SSD буде доступна за рекомендованою ціною €964,99.
Але риночок дуже швидко поставив все на свої місця і на сьогодні реалії 4 ТБ моделі це 410€.
То ж за пару місяців можна сподіватися на 800€.
-
Tyler
Member
та як сказати, нормально по зносу, як у всіх ссд, едине шо - через відключення світла періодичні є певна кількість раптових вимкнень диска. Головне щоб холодний контролер був, для цього нормальний брус алюмінію кинув на сам диск і щоб поменше всяких файлів дрібних кешувалося через ссд, для цих задач інший диск обрав і поперекидав туди все шо кешується і 100500 міні-файлі створює-перестворюєDima4s: ↑ 20.08.2025 17:15що по зносу?Tyler: ↑ 20.08.2025 16:34 Сиджу на 4тб 990 про більше року і горя не знаю, ні глюків з прошивкою, ні ребутів, температура контролера 35-45 градусів під навантаженням, пам'яті ще менше.
-
KimRomik
Member
тільки там, де часто обробляються великі об"єми данихAfit: ↑ 20.08.2025 15:49 Предлагаю обсудить Samsung випускає 8‑терабайтну версію NVMe-накопичувача 9100 PRO
як довгострокове зберігання не підійде
-
erkins007
Member
Несколько современных игр это уже 1ТБ.notnbl4: ↑ 20.08.2025 16:55Для скоростных приложений (ос, программы, игры) 1-2 ТБ с головой
HDD щас нужен только для архивов, видосиков, музыки и прочего такого где скорость не важна.notnbl4: ↑ 20.08.2025 16:55Остальное на ХДД
-
Mr_Volan
Member
деякі ігри таж сміливо можна на 7200 ХДД, бо їм той ССД до дупи, завантаження декілька хвилинerkins007: ↑ 20.08.2025 18:12HDD щас нужен только для архивов, видосиков, музыки и прочего такого где скорость не важна.
-
erkins007
Member
В теории да, на практике даже старые игры лучше на ссд ставить тем более они то как раз таки занимают не 150гб, а 15.Mr_Volan: ↑ 20.08.2025 18:30деякі ігри таж сміливо можна на 7200 ХДД
Я для старых игр сата ссд использую
-
sionus
Member
У меня 990Pro NVME 4TB подглючивает, но мне лень возиться с возвратами. Пару раз за год пришлось переустановить Couter Strike что бы не ругалось при запуске на невалидные файлы. И раз в месяц бывает что игра подвисает на 1-2 секунды.nazar-pc: ↑ 20.08.2025 15:59 Далі з парою глючних 990 Pro страждав майже рік, теж нещодавно повернув їх по гарантії, отримав назад кошти.
У них дуже проблемні прошивки, під час використання періодично зависає і SSD відвалюється до холодного перезавантаження системи.
Купа людей репортить це як мінімум з 980 Pro та 990 Pro, а фіксів роками немає.
Еще есть 980Pro SATA 1Gb уже лет 5 - с ним никаких проблем не было
-
Afit
Member
Долгосрочное хранение как бы и не нуждается в скоростяхKimRomik: ↑ 20.08.2025 18:11тільки там, де часто обробляються великі об"єми данихAfit: ↑ 20.08.2025 15:49 Предлагаю обсудить Samsung випускає 8‑терабайтну версію NVMe-накопичувача 9100 PRO
як довгострокове зберігання не підійде
Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
Лучше всего - это копировать. Не важно, SSD у тебя, или HDDerkins007: ↑ 20.08.2025 18:12Несколько современных игр это уже 1ТБ.notnbl4: ↑ 20.08.2025 16:55Для скоростных приложений (ос, программы, игры) 1-2 ТБ с головой
HDD щас нужен только для архивов, видосиков, музыки и прочего такого где скорость не важна.notnbl4: ↑ 20.08.2025 16:55Остальное на ХДД
-
Nekros
Member
Виглядає як суцільне невезіння або проблема у чомусь іншому. Після такого списку проблем я би до церкви сходивnazar-pc: ↑ 20.08.2025 15:59 Я теж так думав, і колись саме так і було.
А потім був 980 Pro, який був відправлений по гарантії через глюки та отримав кошти назад.
Далі з парою глючних 990 Pro страждав майже рік, теж нещодавно повернув їх по гарантії, отримав назад кошти.
До глобальної підтримки достукатися нереально, фіксити прошивку не планують, місцева взагалі каже що офіційно у нас 990 Pro та інші зі свіжою датою виробництва більше не продаються і тому вони відмовляються палець об палець вдарити.
У самого вже 3 рік працює 980про під віндою, жодних проблем як і з 970єво+ котрому вже 5 років
Відправлено через 5 хвилин 16 секунд:
У мене якось був такий трабл що по декілько разів приходилось перекачувати файли із інтернету тому що були биті, та навіть коли фотки з фотоапарата скидував то теж деякі були биті.sionus: ↑ 20.08.2025 19:10 Пару раз за год пришлось переустановить Couter Strike что бы не ругалось при запуске на невалидные файлы. И раз в месяц бывает что игра подвисает на 1-2 секунды.
Підняв напругу ОЗУ в біосі і більш таких проблем не було
-
yariksom
Member
В мене нонейм китайський на 4 тб і за 8000грн. за практично півтора року 100% показує, я його не ганяю правда, але думаю, що для звичайного користувача самсунгівської якості нафіг не потрібно, або крістал діск тупо не може правильно прочитати китайцяAfit: ↑ 20.08.2025 15:49 Предлагаю обсудить Samsung випускає 8‑терабайтну версію NVMe-накопичувача 9100 PRO