Новини
Останні статті і огляди
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
masikpasik
Member
avuremybe
я думаю може його також на вдув поставити
я думаю може його також на вдув поставити
-
avuremybe
Member
Я б його взагалі викинув, але тоді реально доведеться заклеювати задню стінку пінополіуретаном.masikpasik: ↑ 20.08.2025 11:11 я думаю може його також на вдув поставити
Треба просто налаштуватися, сісти на вихідних і потестити. Але не хочеться
-
Deadpool
Member
masikpasik
avuremybe
Тут були колись мої тези на цю тему.
В мене основним був кулер мастер мастер кейс 3.
Де радіки: спереду стояв 360 вдув, а наверху 280 вдув,
Ззаду один вентилятор на видув140. І в саме тому випадку це було набагато краще по температурам. Ніж коли я робив по феншую 360вдув, 280видув, задній видув. В мене з 280на видув підсасувало натуральною повітря з всіх щілин корпуса. Так як витяжка працювала сильніше. А ще натурально після першого 360 було мало свіжого кімнатного повітря для 280тки, і вона тупо гарячим від внутрішніх компонентів повітрям дуже погано охолоджувались.
Перевернув два вантилятора на 280тці і о чудо. Стало краще.
Але! Це в моєму випадку. З моїми радіаторами та низькими відносно обертами. Я більше 600/800об не люблю крутити. Хочу тишини відносної.
Тому лише тестувати з вашим корпусом і вашими обертами. Знаю камрадів у який більші оберти стандартно за мої і верх на вдув не давав результату як мені.
avuremybe
Тут були колись мої тези на цю тему.
В мене основним був кулер мастер мастер кейс 3.
Де радіки: спереду стояв 360 вдув, а наверху 280 вдув,
Ззаду один вентилятор на видув140. І в саме тому випадку це було набагато краще по температурам. Ніж коли я робив по феншую 360вдув, 280видув, задній видув. В мене з 280на видув підсасувало натуральною повітря з всіх щілин корпуса. Так як витяжка працювала сильніше. А ще натурально після першого 360 було мало свіжого кімнатного повітря для 280тки, і вона тупо гарячим від внутрішніх компонентів повітрям дуже погано охолоджувались.
Перевернув два вантилятора на 280тці і о чудо. Стало краще.
Але! Це в моєму випадку. З моїми радіаторами та низькими відносно обертами. Я більше 600/800об не люблю крутити. Хочу тишини відносної.
Тому лише тестувати з вашим корпусом і вашими обертами. Знаю камрадів у який більші оберти стандартно за мої і верх на вдув не давав результату як мені.
-
Sanьka
Member
Deadpool
Бро, не в курсі скільки живе жижа КріоПаливо від ЕКВБ?
Бо я свою не міняв з початку повномасштабки.
Навіть, більше
Але зовні наче все ок , осаду нема, грибів теж
Навіть, більше
Але зовні наче все ок , осаду нема, грибів теж
-
StTechnik
Member
Вопрос хоть и не мне, но отвечу что пару лет - и я бы сменил/обновил. Даже если внешне все ок - то чисто в профилактических целях. Может даже без полной разборки, а просто бы слил, залил бы чистого дистилята, прокрутил бы его пару дней и залил бы новую жидкость.Sanьka: ↑ 20.08.2025 13:21 Deadpool
Навіть, більше
Але зовні наче все ок , осаду нема, грибів теж![]()
-
masikpasik
Member
поставил вчера водянку на 5600 райзен, до этого стояла небольшая башня на 6 тепловых трубок с 2 кулерами в трес тестах и некоторых играх температура была под 80+ , сейчас на водянке в стрес тестах не больше 55 и вентиляторы стоят на 35% - водянку вообще не слышно, хотя на форуме многие отговаривали покупать водянку, типа лучше башня, типа водянки шумные, слышна помпа
-
StTechnik
Member
masikpasik
Ну очевидный результат. Ожидаемый. Те кто отговаривал - не сильно понимают в предмете.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Хотя как то «слишком» эфектно. Подозреваю что сама башня в принципе была не очень сама по себе. Вода сама по себе не прям так супер эфективна на процессоре из за его крышки. Она по сути ограничитель передачи тепла.
Ну очевидный результат. Ожидаемый. Те кто отговаривал - не сильно понимают в предмете.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
Хотя как то «слишком» эфектно. Подозреваю что сама башня в принципе была не очень сама по себе. Вода сама по себе не прям так супер эфективна на процессоре из за его крышки. Она по сути ограничитель передачи тепла.
-
avuremybe
Member
Для початку треба з'ясувати, як він нагрів 5600 до 80+StTechnik: ↑ 21.08.2025 09:14Хотя как то «слишком» эфектно.
Може там, банально, термопасти не було.
-
StTechnik
Member
Да. Вот это я и имел ввиду. Потому что слишком странно цифры выглядят.avuremybe: ↑ 21.08.2025 09:20Для початку треба з'ясувати, як він нагрів 5600 до 80+StTechnik: ↑ 21.08.2025 09:14Хотя как то «слишком» эфектно.
Може там, банально, термопасти не було.
-
masikpasik
Member
avuremybe
все було, нормальна термопаста, 5600 нормально гріється, він в мене в розгоні невеликому. https://telemart.ua/ua/products/coolmoo ... FS6NteX2i5 такий кулер був
Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
Horizon Zero Dawn 2 грів так добре
все було, нормальна термопаста, 5600 нормально гріється, він в мене в розгоні невеликому. https://telemart.ua/ua/products/coolmoo ... FS6NteX2i5 такий кулер був
Отправлено спустя 1 минуту 4 секунды:
Horizon Zero Dawn 2 грів так добре
-
StTechnik
Member
masikpasik
Шляпная какая то башня если честно.
Шляпная какая то башня если честно.
-
masikpasik
Member
StTechnik
по этому я ее и продал, явно его было мало 5600
по этому я ее и продал, явно его было мало 5600
-
avuremybe
Member
Це дуже холодний процесор.masikpasik: ↑ 21.08.2025 11:24 5600 нормально гріється
Я коли його купив - продав охлад, який у мене був, і купив Freezer 34 (його навіть башньою стидно називати).
У навантаженні літом вище 62 не піднімався.
Те, що під водою він не нагрівається - справа зрозуміла.
А от як тобі вдалося розігріти його до 80+ - питання відкрите.
-
cAkeJJ
Member
Засохша термопаста + прямий контакт на китайському ноунейм кулері (уявляю наскільки він рівний) + вентилятор 90мм оце все дає такий ефект.avuremybe: ↑ 21.08.2025 14:57Це дуже холодний процесор.masikpasik: ↑ 21.08.2025 11:24 5600 нормально гріється
Я коли його купив - продав охлад, який у мене був, і купив Freezer 34 (його навіть башньою стидно називати).
У навантаженні літом вище 62 не піднімався.
Те, що під водою він не нагрівається - справа зрозуміла.
А от як тобі вдалося розігріти його до 80+ - питання відкрите.
-
masikpasik
Member
avuremybe
ось відео також говорить что грівся до 82 градусів можливо в стоці він не сильно просто гріється
ось відео також говорить что грівся до 82 градусів можливо в стоці він не сильно просто гріється
-
avuremybe
Member
На тому відео, з якогось ноунейм каналу, 5600Х.masikpasik: ↑ 21.08.2025 15:13ось відео також говорить что грівся до 82 градусів
Якщо тобі прямо цікаво - зайди в тему процесорів і спробуй знайти у кого 5600 грівся. За одно дізнаєшся при яких обставинах це взагалі можливо.
-
Aron4uk
Member
Че за водянка ? У меня тоже 5600 в стоке с курвой -14 не нравится как греется до 70-75 на старой CNPS10X Performa+, пока хочу взять DOW TC-5550 и проверить поможет ли, но и про водянки уже читаю смотрю, но там с ними чето начитался своих минусов тоже хватает, типа чистить промывать менять воду следить, даже если типа необслуживаемая, цены кастома боюсь смотреть )masikpasik: ↑ 21.08.2025 09:03 поставил вчера водянку на 5600 райзен
Из того что присмотрел пока что - ID-Cooling FX360 INF, но брать ее ради 5600 такая себе идея )
-
StTechnik
Member
Не надо их не боятся ни смотреть. Ставить кастом ради одного далеко не топ проца - дуристика. И смотреть как бы цены некуда - они ограничены только фантазией того, кто делает контур.Aron4uk: ↑ 21.08.2025 18:22цены кастома боюсь смотреть
-
masikpasik
Member
Aron4uk
Alphacool Eisbaer Aurora LT240 CPU AIO Digital RGB это немецкая водянка с медным радиатором и стоит 2500 , еще и гарантия 6 лет
avuremybe
вообщем потестил вчера с выкл и включеным боковым вентилятором, я не знаю как это работает но с вкл на 2-3 градуса температура на процессоре меньше
Alphacool Eisbaer Aurora LT240 CPU AIO Digital RGB это немецкая водянка с медным радиатором и стоит 2500 , еще и гарантия 6 лет
avuremybe
вообщем потестил вчера с выкл и включеным боковым вентилятором, я не знаю как это работает но с вкл на 2-3 градуса температура на процессоре меньше
-
avuremybe
Member
Я замірів не робив, але "на око" теж так здалося.masikpasik: ↑ 22.08.2025 09:05 вообщем потестил вчера с выкл и включеным боковым вентилятором, я не знаю как это работает но с вкл на 2-3 градуса температура на процессоре меньше