Щі за ваші шіші
Новини
Останні статті і огляди
Згідно з дослідженням Google, до 90% розробників ігор використовують ШІ
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Згідно з дослідженням Google, до 90% розробників ігор використовують ШІ
Щі за ваші шіші
Розробка дорожає 
Щі за ваші шіші
-
RTX
Junior
Нет проблем. Пускай объединяются, создают свои фирмы, клянчат деньги на кикстартерах и разрабатывают по настоящему инновационные игры, которые заткнут за пояс современные поделки для выкачивания бабла.багато хто стурбований можливою втратою робочих місць і зниженням зарплати через впровадження ШІ
-
Georgin
Member
Оцей абзац просто супер:
При цьому 63% опитаних висловили занепокоєння з приводу прав власності, оскільки законність ліцензування та права володіння на контент, який створено за допомогою ШІ, ще залишаються невизначеними.
Також багато хто стурбований можливою втратою робочих місць і зниженням зарплати через впровадження ШІ.
Тобто є серйозні проблеми та невизначеності, але ми усе одно повелися на маркетинговий буллшіт від OpenAI та їм подібних, застрибнули у хайптрейн і котимось у невідоме
А потім будемо жалітись, що в нас фактично немає повних прав на наші ж власні продукти, зате нізвідки з'явилися обов'язки та борги перед розробниками AI, який ми використовували.
При цьому 63% опитаних висловили занепокоєння з приводу прав власності, оскільки законність ліцензування та права володіння на контент, який створено за допомогою ШІ, ще залишаються невизначеними.
Також багато хто стурбований можливою втратою робочих місць і зниженням зарплати через впровадження ШІ.
Тобто є серйозні проблеми та невизначеності, але ми усе одно повелися на маркетинговий буллшіт від OpenAI та їм подібних, застрибнули у хайптрейн і котимось у невідоме
А потім будемо жалітись, що в нас фактично немає повних прав на наші ж власні продукти, зате нізвідки з'явилися обов'язки та борги перед розробниками AI, який ми використовували.
-
Earanak
Member
Я как то чисто из любопытства решил в UE5 сделать механику которая бы оценивала освещенность объекта (учитывая интенсивность и цвет). Ну типа свет попадает на персонажа и он подгорать начинает. Спросил как это сделать у ЧатаЖпт, он все расписал. Я все повторил и оно получилось именно так как я и хотел. И в итоге как то приуныл, никакой изюминки в этом не было, что я сам бы допер до всего, и спустя эксперименты добился бы результата. А так вышло - выполни 10 пунктов и готово )) Иногда на досуге хочется поделать какие то блюпринты и механики с разных игр, но с помощью нейронок это делать - скука смертная 
-
Lekrs
Member
Дивно що не 100.
-
hohlid19
Member
Ну чисто в теории быстрые концепты нейронки накалякает быстрее, чем художники компании, это действительно ускоряет производство и не ухудшает качество. Не знаю к чему тут приебаться
-
StingerYar
HWBOT OC Team
Коли це автоматизація рутини і розвантаження себе самого (шкіряного мішка з кістками
) - це перемога й раціональність, чудовий інструмент, щоби як раз звільнити час для креативу й інновацій, ну або дуррю поматись у звільнений час / зробити більше на одиницю часу. Коли це заміна останнього, коли це воно генератор - це зрада, бо як раз не задіяно мозок, тож можна догратись до того щоб без інету з Gemini чи LLM під рукою вже якось не дуже, і це навіть не підіймаються питання копірастії. 
-
avuremybe
Member
Теж з подібним стикався зовсім недавно.Earanak: ↑ 19.08.2025 13:05 Я как то чисто из любопытства решил в UE5 сделать механику которая бы оценивала освещенность объекта (учитывая интенсивность и цвет). Ну типа свет попадает на персонажа и он подгорать начинает. Спросил как это сделать у ЧатаЖпт, он все расписал. Я все повторил и оно получилось именно так как я и хотел. И в итоге как то приуныл, никакой изюминки в этом не было, что я сам бы допер до всего, и спустя эксперименты добился бы результата. А так вышло - выполни 10 пунктов и готово )) Иногда на досуге хочется поделать какие то блюпринты и механики с разных игр, но с помощью нейронок это делать - скука смертная![]()
Вносив правки в свій старий скрипт для Excel на роботі. Часу розбиратися не було - я взяв і спитав чатаГПТ. Він мені видав повністю робочий кусок кода.
Якось теж поник, після цього. Ніби все працює і часу взагалі не витратив, але настрій не піднявся, а впав.
Я намагаюсь розділяти ці процеси в голові. Ось ці речі я роблю повністю сам, для душі (розбираюсь, вникаю, сам роблю), а ось ці - для роботи (начхати, якими методами, аби працювало).
-
Ostin
Member
Не варто недооцінювати можливості ШІ, бо на сьогодні він може швидко і доволі якісно розписати якийсь загальновідомий алгоритм дій чи реалізувати фрагмент коду за необхідності. Я продумував, чи міг би ШІ замінити мене чи колег на робочому місці і прийшов до висновку, що міг би, але потребував би деякого спеціалізованого навчання саме структури компанії та локальних бізнес процесів. І тоді, при вмілому керуванні, міг би надавати гарні відповіді по обмеженням\можливостям структури та будувати гарну аналітику.
Я зараз бачу, як ефективні менеджери ефективно про*обують свій час на зустрічах та обговореннях, які по факту не мають сенсу, бо причина цих додаткових зустрічей це те, що народ здебільшого довбо*оби і не розуміють, як все влаштовано. При належному використанні, весь цей процес можна було б звести до кількох обговорень із залученням локального ШІ на дашборді, який би чітко і гарно всім би показав обмеження та запропонував би рішення.
На жаль, я не працюю в напрямку розгортання ШІ, але попри весь мій скепсис в минулому я бачу, що ця штука має певний потенціал при належному застосуванні. І вже точно більший, ніж 90% відвідувачів вказаних нарад.
P.S. Теж нещодавно попросив допомогти з реалізацією шматка коду, і сучий інтелект видав за хвилину мені весь алгоритм з прикладом коду) Згоден з тим, що написали вище - ніфіга не надихає
Я зараз бачу, як ефективні менеджери ефективно про*обують свій час на зустрічах та обговореннях, які по факту не мають сенсу, бо причина цих додаткових зустрічей це те, що народ здебільшого довбо*оби і не розуміють, як все влаштовано. При належному використанні, весь цей процес можна було б звести до кількох обговорень із залученням локального ШІ на дашборді, який би чітко і гарно всім би показав обмеження та запропонував би рішення.
На жаль, я не працюю в напрямку розгортання ШІ, але попри весь мій скепсис в минулому я бачу, що ця штука має певний потенціал при належному застосуванні. І вже точно більший, ніж 90% відвідувачів вказаних нарад.
P.S. Теж нещодавно попросив допомогти з реалізацією шматка коду, і сучий інтелект видав за хвилину мені весь алгоритм з прикладом коду) Згоден з тим, що написали вище - ніфіга не надихає
Закономірний наслідок, яким нехтують багато людей вважаючи, що їм стало зручніше. Для збереження своїй функцій як людини думаючої, треба буде особлива інформаційна гігієна. Бо всі ці штуки "запиши\підкажи\реалізуй" дуже швидко відучать користуватись сірою речовиною. Як пульти свого часу відучили ходити будинком\квартирою.StingerYar: ↑ 19.08.2025 13:20можна догратись до того щоб без інету з Gemini чи LLM під рукою вже якось не дуже
-
dead_rat
Member
Тут АІ нідочого, є певна кількість людей, заміна котрих на Ніщо вже дає профіт.Ostin: ↑ 19.08.2025 13:26 ефективні менеджери ефективно про*обують свій час на зустрічах та обговореннях, які по факту не мають сенсу, бо причина цих додаткових зустрічей це те, що народ здебільшого довбо*оби і
Нажаль це основа організацій - постійний ріст і постійна самозайнятість.
-
Stamb
Member
от так от взяли і зруйнували світ свідкам того що ШІ нічого не може і нічого там не працюєEaranak: ↑ 19.08.2025 13:05 Я как то чисто из любопытства решил в UE5 сделать механику которая бы оценивала освещенность объекта (учитывая интенсивность и цвет). Ну типа свет попадает на персонажа и он подгорать начинает. Спросил как это сделать у ЧатаЖпт, он все расписал. Я все повторил и оно получилось именно так как я и хотел. И в итоге как то приуныл, никакой изюминки в этом не было, что я сам бы допер до всего, и спустя эксперименты добился бы результата. А так вышло - выполни 10 пунктов и готово )) Иногда на досуге хочется поделать какие то блюпринты и механики с разных игр, но с помощью нейронок это делать - скука смертная![]()
-
uncle_doc
Member
я кажу своїм колегам так, звільнять пару людей за 15$/годину і наймуть одного за 50$/година котрий будет писати запити в чат-жпт (((:
-
Lukash
Member
Замінити сотню селян з мотигами на один трактор. Платити трактористу як 20 мотижникам.
Правда є ризик, що сотня селян цими мотигами понівечать і трактор, і тракториста, і тебе.
Ми це вже проходили ще у 18 столітті.
Але особливість джина в тому, що назад в пляшку ти його хрін загониш.
Доведеться з цим жити.
Я як лікар регулярно користуюся, коли мені потрібно уточнити якісь знання з суміжних спеціальностей.
Набагато швидше ніж турбувати колег чи гуглити.
Одразу з посиланнями на відповідні наукові статті.
І так, якщо шо - то мене ШІ замінить першим (рентгенологія).
Правда є ризик, що сотня селян цими мотигами понівечать і трактор, і тракториста, і тебе.
Ми це вже проходили ще у 18 столітті.
Але особливість джина в тому, що назад в пляшку ти його хрін загониш.
Доведеться з цим жити.
Я як лікар регулярно користуюся, коли мені потрібно уточнити якісь знання з суміжних спеціальностей.
Набагато швидше ніж турбувати колег чи гуглити.
Одразу з посиланнями на відповідні наукові статті.
І так, якщо шо - то мене ШІ замінить першим (рентгенологія).
-
IlyaBril
Junior
Earanak
Також пробув погратися. З ванільною версією арніка ще щось можна зробити, але на основній роботі кастомне двигло і тут вже гайки. Але в цілому як розробник скажу, що у більшості реальних робочих кейсів AI не сильно допоможе. Якщо тобі потрібно в оптимізацію чи профайл чи ще щось специфічне. Як на мене все ще погано розуміє контекст.
Тому якщо ти новачок і хочеш допомогти собі розібратися з двигуном, UE наприклад або ж з освоєнням, чи коли застряг на якомусь етапі, то напевно круто. Коли працює на AAA проектах, то тільки власна голова.
Також пробув погратися. З ванільною версією арніка ще щось можна зробити, але на основній роботі кастомне двигло і тут вже гайки. Але в цілому як розробник скажу, що у більшості реальних робочих кейсів AI не сильно допоможе. Якщо тобі потрібно в оптимізацію чи профайл чи ще щось специфічне. Як на мене все ще погано розуміє контекст.
Тому якщо ти новачок і хочеш допомогти собі розібратися з двигуном, UE наприклад або ж з освоєнням, чи коли застряг на якомусь етапі, то напевно круто. Коли працює на AAA проектах, то тільки власна голова.
-
maxud_b
Member
Сильно демонізують зараз ШІ. Головна відмінність ШІ і людини це можливість нести відповідальність і проводити експертну оцінку. Поки не буде можливості скинути відповідальність на розробника ші за помилку(а такого, що не помиляється, я поки не бачив) то завжди буде оператор чи промтошлеп, що буде переввряти правильність, відповідність здоровому глузду і реальності результат роботи ШІ. А тому людина нікуди завжди присвтня в роботі.
-
Firestarter
Junior
Цікаво, а натреновані ці чатботи на контенті якої форми власності?При цьому 63% опитаних висловили занепокоєння з приводу прав власності, оскільки законність ліцензування та права володіння на контент, який створено за допомогою ШІ, ще залишаються невизначеними.
-
Nehrk
Member
10 из них стесняется и использует в два раза больше по аналогии
-
Alligator
Member
Ші безкоштовно дають відповідь за хвилину на яку потребується самотужки витратити пів години пошуку документації, що тут поганого?
-
OverKot
Junior
Згідно з дослідженням Google, до 90% розробників ігор які використовуюсь гугл - використовують ШІ
-
Alligator
Member
Опитування на сайті довело, що 85% користуються інтернетом (с)OverKot: ↑ 19.08.2025 22:25 Згідно з дослідженням Google, до 90% розробників ігор які використовуюсь гугл - використовують ШІ