Флагманська відеокарта NVIDIA Ada Lovelace могла отримати перехідник на шість 8‑контактних PCI‑E Power

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
MqM
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Флагманська відеокарта NVIDIA Ada Lovelace могла отримати перехідник на шість 8‑контактних PCI‑E Power

Ну а потім почала експериментувати на людях за їх же гроші. І у всіх в кого згоріла, то в того руки не такі, і взагалі не достойний їх відях :D
Якщо раніше був захист, що не можливо було щось не так зробити, то зараз щось можна не дотиснути, або ж сам матеріал не витримає навантаження :spy:
makumazan84
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Флагманська відеокарта NVIDIA Ada Lovelace могла отримати перехідник на шість 8‑контактних PCI‑E Power

ой, не так я уявляв технічний прогрес... якась дивна спеціальна олімпіада: більше, гарячіше, зажерливіше.
leif
Member

Повідомлення

MqM: 18.08.2025 10:59І у всіх в кого згоріла
а у кого не згоріла, тому просто пощастило :yes: :write:
nochnik89
Member

Повідомлення

твое время пришло )
спойлер
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

MqM: 18.08.2025 10:59Якщо раніше був захист, що не можливо було щось не так зробити, то зараз щось можна не дотиснути, або ж сам матеріал не витримає навантаження
спойлер
Screenshot_20250818_132203_Chrome.jpg
Screenshot_20250818_132301_Chrome.jpg
Screenshot_20250818_132522_Reddit.jpg
Screenshot_20250818_132704_Chrome.jpg
Ektalion
Member

Повідомлення

Молодець, але раніше був захист, при не добре закріпленому кабелі системі сигналізувала про помилку, червоний індикатор біля конектора живлення і тд ;)
kairo
Member

Повідомлення

Ektalion
Ну як бачимо, це не сильно допомагало. Індикатори погано встановленого конектору живлення зараз також використовуються.

P. S. А взагалі, де таке використовували? Бо я щось не пригадаю подібного.
Востаннє редагувалось 18.08.2025 14:21 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Ektalion
Member

Повідомлення

kairo: 18.08.2025 14:17 Ну як бачимо, це не сильно допомагало. Індикатори погано встановленого конектору живлення зараз також використовуються.
Ти не написав причину цих пригарів, а вона може бути банально простою - підключення х2 кабелем, коли це не можна робити, браковані БЖ і тд.

Мені потішно читати, як адвокати захищають ось ці "ноухау" кабелі.
kairo
Member

Повідомлення

Ektalion
Рівно так само, як це відбувається із нинішнім новинами про плавлення 12VHPWR.
При цьому, прогари в 6/8-pin вас тригернули))

Так що там по захисту 6/8-pin. Я такого не пригадую.
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

nochnik89
Та вже давно потрібно було зробити власну схему БЖ на відеокарті із перетворенням на постійний струм ~50В (чи скільки там сучасні мосфети здатні тримати) і не займатись розвішуванням цих гірлянд дротів із таким-то диким споживанням.
leif
Member

Повідомлення

kairo: 18.08.2025 14:17 Ektalion
Ну як бачимо, це не сильно допомагало. Індикатори погано встановленого конектору живлення зараз також використовуються.

P. S. А взагалі, де таке використовували? Бо я щось не пригадаю подібного.
У мене на гігабайті 1080ті аорус були такі світлодіоди біля роз'ємів живлення і мені навіть вони 1 раз стали у нагоді :write: і якщо я правильно пам'ятаю (8років тому було), то при неповністю підключеному роз'ємі карта не стартувала і горів світлодіод, сигналізуючи, що проблема саме там. Прикольна штука, я зацінив.
kairo
Member

Повідомлення

leif
Це було в деяких картах, як і зараз.
leif
Member

Повідомлення

kairo
Ага, в 3080ті супрім вже таких діодів не було, знову ж таки, якщо нічого не плутаю. Ну, ви ж написали що не пригадуєте де було — я вам напам'ятав :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Ektalion: 18.08.2025 14:20
Я дивлюсь тема з цим коннектором тебе прям за живе зачіпає :laugh:

ти у всіх власників карт з 12вхпвр питаєш чи замінили вони БЖ?
Lekrs
Member

Повідомлення

Краще одразу в розетку
Ektalion
Member

Повідомлення

leif: 18.08.2025 14:40 Я дивлюсь тема з цим коннектором тебе прям за живе зачіпає :laugh:

А ти не ніяковієш від того , що контакти ОДНОГО 8 pin конектора жирніші , ніж 16pin? Такого в принципі не повинно бути. Це негативно впливає на нагрів.

Ідею про заміну БЖ на 3.0/3.1 ще озвучував erkins.
leif
Member

Повідомлення

Ektalion: 18.08.2025 20:54
leif: 18.08.2025 14:40 Я дивлюсь тема з цим коннектором тебе прям за живе зачіпає :laugh:

А ти не ніяковієш від того , що контакти ОДНОГО 8 pin конектора жирніші , ніж 16pin? Такого в принципі не повинно бути. Це негативно впливає на нагрів.

Ідею про заміну БЖ на 3.0/3.1 ще озвучував erkins.
Страшно, очєнь страшно (с)

І нічого, що вже скоро по три роки працюють 4090 споживаючи ті ж 600вт (в деяких виконаннях) у абсолютноі більшості юзерів, включно з тими, які присутні на цьому форумі :laugh: що це як не доказ того, що все нормально практично завжди і тільки окремі виключення, які розносять по інтернету, створюють викривлене враження про повну і тотальну і жахливу ненадійність роз'єму? Ну так, бувають косяки і з боку виробників, а новий роз'єм точно не покращив надійність відносно того, що використовували раніше. Але на то є гарантія (не всі такі ризикові як ти, щоб карту без локальної гарантії купувати)

Це ж на думку секти свідків палаючого коннектора, всі ці юзери 4090 просто везунчики, а так то 99% тих карт вже згоріли, але хитрі маркетологи нвідіа все приховали :gigi: :lol:

Не знаю хто там, що висловлював з приводу 3.1, хто хоче — нехай міняє БЖ, мене мій БЖ повністю влаштовує, міняти не планую станом на сьогодні. карту вже скоро півтора місяці і тестую жостко спеціально в процесі розгону (на стабільність) і просто награв на ній дофіга (з постійним споживанням в районі PL), жодної, анінайменшоі проблеми чи приводу для занепокоєння я не побачив наразі. (Тьху-тьху-тьху)

Триматиму і курсі, я знаю, що ти будеш хвилюватись :lol:
Ektalion
Member

Повідомлення

leif: 18.08.2025 21:49 Триматиму і курсі, я знаю, що ти будеш хвилюватись :lol:
Ще фізикам то повтори. Мені цікаво побачити їхню реакцію.

П.С. Я сподіваюсь, що в тебе дома точно 2.5 січеня кабеля в стінах, а то цим теж зловживають ;)
waryag
Member

Повідомлення

Для прототипу вони зробили нормальний кутовий адаптер, а для серійної продукції - ні?
leif
Member

Повідомлення

Ektalion: 18.08.2025 23:00Ще фізикам то повтори. Мені цікаво побачити їхню реакцію.
ти шо там вже мекнув під вечір понеділка, що зовсім дичину почав нести? що саме "то" їм повторити? яким фізикам? до чого тут фізики? :laugh: :lol:
Ektalion: 18.08.2025 23:00П.С. Я сподіваюсь, що в тебе дома точно 2.5 січеня кабеля в стінах, а то цим теж зловживають
а шо, по сабжу аргументи закінчились? зрозуміло :laugh:
anatolikostis
Member

Повідомлення

Ektalion: 18.08.2025 14:14
Молодець, але раніше був захист, при не добре закріпленому кабелі системі сигналізувала про помилку, червоний індикатор біля конектора живлення і тд ;)
ти щось намагаєшся пояснити людині, яка накидала фото кастомних перехідників з інету (здебільшого)? :gigi:
причину явища вже розтлумачів в якійсь темі з цифрами: ті, що прогуляли фізику, досі не розібралися, де в 12хайповері зарита собака...
Відповісти