Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
STARL1GHT
Member

Повідомлення

FirstTDM: 18.08.2025 18:27
STARL1GHT: 18.08.2025 18:20Всеодно вийде дешевше ніж, хоча б приблизно, аналоги.
Это самые страшные слова при выборе монитора:

* смотрим только на формальные характеристики
* аналоги
* вийде дешевше

И еще раз:

* монитор 27" Xiaomi Gaming Monitor G27Qi за 7499₴ на Розетке - это однозначный победитель в любом тендере на 100 и более экземпляров...
* но покупать себе домой на 5 лет такое изделие - я никак не могу посоветовать...
Популізм чистої води. Кожен виходить з бюджету, що є на руках. Топи згаданих ультрашарпів та Алієнвейрів(о, господи) стартують від ~25к наших в той час як вищезгадана модель G Pro 27i (ELA5585EU) в двоє менше, а по характеристиках або не сильно гірше або, взагалі, краще.

Спираючись на офіційний сайт DELL та класифікацію в ньому, порівняємо їх топи оцінкою на rtings:

QD-OLED [750$] Dell Alienware AW2725DF vs. mini-LED fastIPS [330$] Xiaomi G Pro 27i

Врахуте технічну різницю, різницю в ціні та отримані оцінки на профільному сайті який орієнтується на огляди. Висновки думаю зробите самі.

Тепер візьмем більш профільну модель:

fastIPS[380$] Dell Alienware AW2723DF vs. mini-LED fastIPS [330$] Xiaomi G Pro 27i

Тут взагалі повний злив. Дорожче, технічно більш відсталіше і на профільному сайті отримало набагато негативніші оцінки.

Далі будемо продовжувати, чи хватить?.. :gigi:

Той факт, що ваше розуміння залишилося на рівні 2010-2015 років ніяким чином не відповідає реальності сьогодення. C'est la vie.

І, будь ласка, соберіть раму вже. Навіщо згадувати бюджетник G27Qi коли мова йде про G Pro 27i (ELA5585EU)? Дві різні моделі.
FirstTDM
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 18.08.2025 18:54стартують від ~25к наших в той час як ... в двоє менше
STARL1GHT: 18.08.2025 18:54Кожен виходить з бюджету, що є на руках
STARL1GHT: 18.08.2025 18:54Врахуте технічну різницю, різницю в ціні
Я же не спорю - вы 100% профи в тендерах с главным критерием ЦЕНА. У вас в каждом посте буквально через строчку крики: в два раза дешевле, учтите цену, бюджет... :eek:

Покупать монитор себе домой - это не в тендере участвовать, где каждая тысяча грн. очень важна.

Всё верно - надо экономить, но нельзя экономить на своём зрении и нервах :up:

Разговор на эту тему окончен.
StTechnik
Member

Повідомлення

FirstTDM: 18.08.2025 19:19надо экономить
А если родился что бы НЕ экономить? :D
Че вы серьезные такие? Как правило люди сюда приходят с готовым выбором в голове, просто они хотят что бы им посоветовали по сути то, что они выбрали. В психологии называется "перенос ответственности". Когда в ответ слышат не то что ожидают - начинаются разговоры о деньгах, бюджете, странных отзывах и т.д. Короче миллион причин что бы не следовать советам.
Gold_Star
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 18.08.2025 18:54Той факт, що ваше розуміння залишилося на рівні 2010-2015 років ніяким чином не відповідає реальності сьогодення
Помічаю що сьогодні люди все частіше беруть саме якісні та не бюджетні монітори. Може не всім заходить як колись обирати все, що сортується "від дешевих до дорогих" найпершим у списку після обраних фільтрів з характеристиками? :gigi:
SergN
Member

Повідомлення

Gold_Star: 18.08.2025 19:26
STARL1GHT: 18.08.2025 18:54Той факт, що ваше розуміння залишилося на рівні 2010-2015 років ніяким чином не відповідає реальності сьогодення
Помічаю що сьогодні люди все частіше беруть саме якісні та не бюджетні монітори. Може не всім заходить як колись обирати все, що сортується "від дешевих до дорогих" найпершим у списку після обраних фільтрів з характеристиками? :gigi:
Може, хтось все-таки вміє для себе такі фільтри виставити, коли навіть при такому сортуванні монітор вже не назвеш бюджетним? ;)
STARL1GHT
Member

Повідомлення

FirstTDM: 18.08.2025 19:19 Я же не спорю - вы 100% профи в тендерах с главным критерием ЦЕНА. У вас в каждом посте буквально через строчку крики: в два раза дешевле, учтите цену, бюджет... :eek:

Покупать монитор себе домой - это не в тендере участвовать, где каждая тысяча грн. очень важна.
Всё верно - надо экономить, но нельзя экономить на своём зрении и нервах :up:
Я з вами лютий дисонанс ловлю, але я Вас поверну до першоджерела:
XAPAKTEPHUK: 14.08.2025 11:14 Я б залюбки, проте проживаю в селі і такої змоги немаю. Тому обираю надійний варіант, щоб один раз замовити і не отримати при цьому сюрпризів.
Напевно, варто зазначити, що бюджет — до умовних 20000 грн.
Є обмеження по бюджету, тому він враховується. Є обмеження по нюансах щодо перевірки якості, тому це також враховується. Це називається логіка. :gigi:

Не можна пропонувати рішення людині за 50к, коли вона на руках має в двічі менше на це. :gigi:
FirstTDM: 18.08.2025 19:19 Разговор на эту тему окончен.
Коли я для себе вирішу що щось закінчено, то так воно і буде, а не коли Ви захотіли. Так як ви цього бажаєте, так це не працює. :gigi:

Більше схоже що за відсутності притомних контр-аргументів Ви надумали втікти. :down:
Gold_Star: 18.08.2025 19:26
Бажаю майже кожному мати можливість не думати про ціну, а тупо купувати найдорожчий найсвіжіший топ і сидіти кайфувати і не витрачати час на розбирання в тех. частині. :super:

З вашим твердженням конкретно мені важко погодитись. - Я бачу інше.
Різні життя, певно, живемо. :shuffle:
Востаннє редагувалось 18.08.2025 19:47 користувачем STARL1GHT, всього редагувалось 1 раз.
walkman3000
Member

Повідомлення

FirstTDM: 18.08.2025 17:36А вы действительно до сих пор не понимаете разницы между Dell UltraSharp и Xiaomi ? Без обид
в какой момент AW2725DM стал ультрашарпом?
Gold_Star
Member

Повідомлення

SergN: 18.08.2025 19:32Може, хтось все-таки вміє для себе такі фільтри виставити, коли навіть при такому сортуванні монітор вже не назвеш бюджетним?
Це ще залежить від даних, які внесли в агрегатор, тому тут як повезе :gigi:
STARL1GHT: 18.08.2025 19:42Бажаю майже кожному мати можливість не думати про ціну, а тупо купувати найдорожчий найсвіжіший топ і сидіти кайфувати і не витрачати час на розбирання в тех. частині.

З вашим твердженням конкретно мені важко погодитись. - Я бачу інше.
Різні життя, певно, живемо.
Шановний, ну що ви так одразу з драматизмом та й на крайнощі, туди-сюди по серпантину логіки :)
Звичайно, що людина з села не має можливості зайти у найближчий комфі та оглянути наявні монітори вживу, тому вона щось шукатиме в рамках онлайн-каталогу, вивчаючи характеристики та цінову політику. Але навряд чи це показує реальний стан того продукту, який показується як "killer for the buck". Людина бачить на "папері" непогані характеристики, далі звертає увагу на кількість покупок та відгуків у стилі "все працює, зображення краще мого старенького монітору", і останнім висновком, який у неї виникає в голові це "а навіщо платити більше?". А потім купує оце ось хвалене, помічає один недолік, другий, третій, там закриває на щось очі, там ось воно не так показує як думалося, "але зато зекономив"... І так людина насолоджується "топом за свої гроші" рівно до того часу, поки на горизонті не з'являється новий "топ", в якому виробник обіцяє виправлення недоліків попередньої моделі :gigi:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Не бачу ніякого драматизму чи крайнощів. Є ТЗ - є відповідна логіка.

Будь яке твердження легко перевіряється в інтернетах, будь-то моє чи інше.
Наче ж не за мезозою живемо. Жити в селі ≠ бути дурнем чи не вміти в логіку.
Gold_Star
Member

Повідомлення

STARL1GHT
Ви погано зрозуміли мій пойнт. Краще один раз на власні очі побачити, порівняти та "пощупати" (це прописаний алгоритм дій, який потрібно виконувати не за один раз), ніж бодатися між відгуками, оглядами та "рекомендаціями". І ні, я не маю на увазі що онлайн-інформацію зовсім не потрібно враховувати - радше навчитися співставляти прочитане з побаченим вживу, тому що часто у людини суб'єктивне сприйняття сформоване по свому і її бажання отримати видаваєме зображення за певний бюджет може не резонуватися з реальністю. А заодно з цим навчитися розуміти політику ціноутворення та за рахунок чого з'являються окремі "топи за бюджет". :)
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Gold_Star: 18.08.2025 20:55 STARL1GHT
Ви погано зрозуміли мій пойнт. Краще один раз на власні очі побачити, порівняти та "пощупати" (це прописаний алгоритм дій, який потрібно виконувати не за один раз), ніж бодатися між відгуками, оглядами та "рекомендаціями". І ні, я не маю на увазі що онлайн-інформацію зовсім не потрібно враховувати - радше навчитися співставляти прочитане з побаченим вживу, тому що часто у людини суб'єктивне сприйняття сформоване по свому і її бажання отримати видаваєме зображення за певний бюджет може не резонуватися з реальністю. А заодно з цим навчитися розуміти політику ціноутворення та за рахунок чого з'являються окремі "топи за бюджет". :)
Це прописна істина, Ви праві. При умові що є можливість. Якої у може і не бути, як зазначили раніше.

Я також можу вважатись яскравим прикладом - також не маю можливості, тимчасово правда, далі свого населеного пунку пересуватись.

Але я пішов далі і на великий ризик, відверто кажучи. Коли на руки отримав P275MS+ - то паралельно замовив G PRO 27i, щоб порівняти.
Акуратно підключив, подивився - упевнився що огляди на тому ж rtings були правдивими, і повернув G PRO 27i назад у магазин.

UPD
Ще мав змогу порівняти з LG 27GL850-B - там взагалі все плачевно вийшло з лижою, але й вона релізнулась десь років 5-ть тому.
Тому не сильно здивувався. Прогрес не стоїть на місці.
Ostin
Member

Повідомлення

То це лижа, яку тут стільки нахвалювали, злила сяомі? А та, в свою чергу, тітану?
Я не те щоб зі скепсисом, але якщо це так, то дійсно прогрес хоч трохи десь рухається. Бо LG дуже гарний монітор. Ну, можливо, вже не дуже, але цілком пристойний.
Gold_Star
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 17.08.2025 23:34В першого 120ГЦ, не малувато за таку ціну?
XAPAKTEPHUK: 17.08.2025 23:34А третій жере 255ВТ! Вважаю, це занадто для монітора. Особливо в наших умовах.
Ось наочний приклад того, чому не потрібно обирати монітори в межах фільтрів в пошукових агрегаторах :gigi:
120 Гц - погано, бо Сяомі дає аж 180 Гц, а Лось і всі 240! Якісна заводська калібровка і 10-бітна матриця (не 8+фрц)? Ну нєєє, пацани не зрозуміють, якщо взяти "дизайнерську" річ та ще й "берегливу" для очей... :lol:
225 Вт - це максимальна споживана потужність, яка в основному виділяється на вбудований PD-хаб. Але ж про це ніхто не уточнив на каталожику, тому сприймаємо інформацію як є і висловлюємо своє непорозуміння :laugh:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Ostin

Справедливості ради, в живу G PRO 27i та P275MS+ дають ну дууже круту картинку(на мій суб'єктивний погляд). Обидва достойні. У G PRO 27i мені здалося в HDR режимі трохи більше контрасту(ніяк йому не в мінус), але набагато гірша робота з локальним затемненням. Тут "китайський тітан" відпрацьовував краще. Ну і меню у "китайського тітана" візуально всрате, але функціональне(хоча деякі функції сховані дуже "глибоко" в налаштуваннях).
Ostin
Member

Повідомлення

FirstTDM: 14.08.2025 13:40Dell UltraSharp U2724D (210-BKVB)
Dell UltraSharp U2724DE (210-BKTV)
А між ними різниця через оті можливості хабу чи як?
displayspecifications.com каже, що там 8 + FRC. Я про Dell U2724D(E)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ostin: 19.08.2025 08:43А між ними різниця через оті можливості хабу чи як?
Да, они одинаковые на IPS Black 120Гц - только у второго с "Е" встроенный хаб:

Dell UltraSharp 27 Monitor - U2724D
https://www.dell.com/en-uk/shop/dell-ul ... ccessories

Dell UltraSharp 27 Thunderbolt™ Hub Monitor - U2724DE
https://www.dell.com/en-uk/shop/dell-ul ... ccessories

Тут без комментариев, но интересно звучит:

Что особенно интересно в этом мониторе, так это то, что это первый в мире монитор, сертифицированный на 5 звезд по комфорту глаз на основе сертификации TÜV Rheinland Eye Comfort.

По подтверждённым данным в мониторе используется новейшая и единственная в своём роде IPS Black панель производства LG Display. Матрица представляет из себя WQHD IPS-решение с расширенным цветовым охватом на уровне 97-98% DCI-P3, увеличенной глубиной чёрного поля (о чём нам сообщает коэффициент контрастности 2000:1) в два раза на фоне предшественников на базе других IPS, улучшенными углами обзора (контрастность под углом в 45 градусов увеличена в 1.35-1.4 раза), а также «аппаратным фильтром синего» ComfortView Plus за счёт сдвига пика синего в спектре подсветки в более безопасную для глаз зону. Максимальная яркость заявлена на уровне 350 нит, а углы обзора на цифрах не предлагают ничего нового – 178 градусов в обеих плоскостях.
Ostin: 19.08.2025 08:43displayspecifications.com каже, що там 8 + FRC. Я про Dell U2724D(E)
Да, при подключении по DP можно выставить цвет на 10 бит (8 бит + FRC) при 120Гц
StTechnik
Member

Повідомлення

FirstTDM
кстати встроенный ХАБ во многих сценариях просто киллер фича. В моем например когда я использую ноут в том числе. Я смотрел сначала модель монитора как у тебя, а потом понял что PD 15Watt и отсутствие ХАБа меня расстроит, поэтому взял более старшую модель.
FirstTDM
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.08.2025 09:49кстати встроенный ХАБ во многих сценариях просто киллер фича. В моем например когда я использую ноут в том числе.
Полностью согласен! Именно так используют ноуты многие сотрудники на Dell U3223QE / Dell U3225QE
StTechnik: 19.08.2025 09:49Я смотрел сначала модель монитора как у тебя, а потом понял что PD 15Watt и отсутствие ХАБа меня расстроит, поэтому взял более старшую модель.
Поздравляю! :super:

Там три модели с одной и той же панелью - можно выбрать по вкусу и возможностям на текущий момент:

MSI’s MPG 321URX, MAG 321UPX, and MAG 321UP all use the same next-generation QD-OLED panel from Samsung. Each monitor features a 31.5-inch 4K OLED panel with a 0.3ms GtG response time. In terms of color accuracy, brightness, text clarity, and overall performance, they are essentially identical.
StTechnik
Member

Повідомлення

уже новые модели с 322 номером есть, цена примерно та же, но их не везде есть в продаже. По большому счету пофик, т.к. там изменений не много и на глаз не увидишь. Лет через 3-4 можно менять. До 15 (как многие тут любят) он точно не доживет, т.к. он мне тупо надоест визуально. :gigi:
FirstTDM
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.08.2025 10:10уже новые модели с 322 номером есть, цена примерно та же, но их не везде есть в продаже.
Ага... есть такое 322... и на rtings обзор - из принципиально нового там DisplayPort 2.1 UHBR20 и еще +8 Вт для ноутов...
StTechnik: 19.08.2025 10:10По большому счету пофик, т.к. там изменений не много и на глаз не увидишь.
Ну да... матрица и вся электроника для изображения идентичны 321-й серии...
StTechnik: 19.08.2025 10:10Лет через 3-4 можно менять. До 15 (как многие тут любят) он точно не доживет, т.к. он мне тупо надоест визуально.
Согласен :up:
Відповісти