Новини
Останні статті і огляди
AMD розповість про довгострокові плани та майбутні продукти в першій половині листопада
-
YAYA
Member
Пропоную обговорити AMD розповість про довгострокові плани та майбутні продукти в першій половині листопада
чекаю на мобільні проци із RDNA 4
чекаю на мобільні проци із RDNA 4
-
yuriy_dd
Member
пора серйозно інвестувати у АРМ
-
waryag
Member
Навряд чи, лише недавно зарелізили багато чипів на РДНА 3,5, разом з амбітним райзен АІ макс.YAYA: ↑ 18.08.2025 13:41 чекаю на мобільні проци із RDNA 4
І скільки ви вклали в АРМ особисто?yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 17:13пора серйозно інвестувати у АРМ
-
Scoffer
Member
Інвестуй, хто зупиняє?)yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 17:13 пора серйозно інвестувати у АРМ
-
Геральт
Active Member
Ту зе мун!yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 17:13 пора серйозно інвестувати у АРМ
-
yuriy_dd
Member
всі смарти - на АРМ
макбук ейр М1, сьогодні - М4, і ще є мак міні М4
ще був ноут на АРМ - але цеглиною став бо я хотів на нього АРМ Лінукс поставити (може хто знає як оживити? Gateway 13.3" Ultra Slim Snapdragon™ 850)
так що в грошах - досить багато, більше ніж в пристрої на х86
а ви?
я лише як покупець, який хоче кращий товар по кращій цініScoffer: ↑ 18.08.2025 20:03 Інвестуй, хто зупиняє?)
-
erkins007
Member
Вы разницу между инвестицией и тратой денег понимаете?yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 22:13так що в грошах - досить багато, більше ніж в пристрої на х86
Инвестиция это купить акции нвидиа пару лет назад когда они вверх пошли, трата денег это покупка 5090.
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd
Та шо ж таке, не може бути щоб ноут на арм здох! Мав же х86 бути дохлим!ще був ноут на АРМ - але цеглиною став
-
waryag
Member
Ви навіть не розумієте різницю між інвестиціями у виробника і придбанням його продукції?yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 22:13всі смарти - на АРМ
ще був ноут на АРМ - але цеглиною став бо я хотів на нього АРМ Лінукс поставити (може хто знає як оживити? Gateway 13.3" Ultra Slim Snapdragon™ 850)
а ви?
А у випадку АРМ ще й маємо числені конфлікти інтересів між АРМ, чипмейкерами і виробниками готової продукції.
-
yuriy_dd
Member
erkins007: ↑ 18.08.2025 22:19 Вы разницу между инвестицией и тратой денег понимаете?
оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція виробника у виробництво?waryag: ↑ 18.08.2025 22:49 Ви навіть не розумієте різницю між інвестиціями у виробника і придбанням його продукції?
може скажете скільки треба грошей інвестувати щоб підготувати проц до виготовлення?
може ще скажете - як купивши акції - я таке зможу зробити?
-
kalakawa
Member
чё когда балдурс гейт на макеyuriy_dd: ↑ 18.08.2025 23:43erkins007: ↑ 18.08.2025 22:19 Вы разницу между инвестицией и тратой денег понимаете?оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція виробника у виробництво?waryag: ↑ 18.08.2025 22:49 Ви навіть не розумієте різницю між інвестиціями у виробника і придбанням його продукції?
може скажете скільки треба грошей інвестувати щоб підготувати проц до виготовлення?
-
tornadox
Member
А є інші і не так щоб десятирічної давності?yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 22:13всі смарти - на АРМ
Ще не бачив щоб headless linux називали цеглиною. Він працює, просто нема драйверів графікиyuriy_dd: ↑ 18.08.2025 22:13ще був ноут на АРМ - але цеглиною став бо я хотів на нього АРМ Лінукс поставити (може хто знає як оживити? Gateway 13.3" Ultra Slim Snapdragon™ 850)
Відправлено через 11 хвилин 28 секунд:
Так рахуєш кожен ват як дідо в селі який сидить при свічках, а вартість користування - ні. А це і відсутність апгрейду, і дорогий ремонт на випадок поломки, і відсутність необхідного софта і часто треба заново купляти.yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 22:13я лише як покупець, який хоче кращий товар по кращій ціні
Crossover - 75 eu в рік
Parallels - від 70 eu в рік
Щоб запустити існуючий софт, та ще й без гарантій.
Схоже що ти той мак міні не за свої купляв, подарунок або десь через гуманітарку перепало (військові часто маки замовлять, не все доходить)
-
erkins007
Member
Да, раз вы не понимаете разницу между инвестицией и покупкой продукции.yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 23:43оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція
-
Евгений King
Member
yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 22:13 всі смарти - на АРМ
Всі ваші інвестиції, на рівні 5к$ в мобільну техніку, що застаріває швидше всього - це якийсь маразмyuriy_dd: ↑ 18.08.2025 23:43 оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція
Інвестуйте далі і тримайте нас в курсі. Звіт про річні девіденди вітається
Навіть комплектуючі ПК так швидко в ціні не втрачають, як все перелічене вами ARM болото
PS: з ноута за 100 баксів поржав, що його реанімувати, киньте в смітник
Кращий товар по кращій ціні то точно не Apple з ціною софту по 50$ рівно ні за шо. Те що на вінді/лінукс безкоштовно, на мак або не існує або вартує гроші. Я правильно зрозумів, ви заплатили за крутий ноут, далі платите за софт і думаєте що це дешевше?yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 22:13 я лише як покупець, який хоче кращий товар по кращій ціні
-
yuriy_dd
Member
безкоштовний Wine - не підходить?tornadox: ↑ 19.08.2025 03:07Crossover - 75 eu в рік
безкоштовні VMware Fusion чи VirtualBox - не підходять?tornadox: ↑ 19.08.2025 03:07 Parallels - від 70 eu в рік
ну розкажіть - як купивши акції АМД - ви зможете заставити їх інвестувати в АРМ?erkins007: ↑ 19.08.2025 03:23 оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція
Да, раз вы не понимаете разницу между инвестицией и покупкой продукции
жодного софта не купую, все що мені треба - безкоштовне (або я сам роблю). Я все в основному в консолі запускаю. Мені навіть UI не потрібенЕвгений King: ↑ 19.08.2025 04:28Чи у вас ноут на M4 щоб трубу дивитись і форум гортати виключно? Якщо так - то нашо він треба?
Відправлено через 47 секунд:
кажіть зразу на батареях, все автономноtornadox: ↑ 19.08.2025 03:07Так рахуєш кожен ват як дідо в селі який сидить при свічках
-
erkins007
Member
Вы видимо совсем не понимаете что такое инвестиции. Их смысл не заставить кого-то что-то делать, а получить прибыль. Инвестировав в акции Нвидиа в 23 году я получил прибыль, а вы купив железо Эпл просто потратили деньги. Покупая буханку хлеба вы не становитесь инвестором хлебозавода.yuriy_dd: ↑ 19.08.2025 05:10як купивши акції АМД - ви зможете заставити їх інвестувати в АРМ?
-
yuriy_dd
Member
просто ви не розумієте різниці між інвестиціями фізичної особи, та інвестиціями бізнесу у власний розвитокerkins007: ↑ 19.08.2025 05:54Вы видимо совсем не понимаете что такое инвестиции
-
waryag
Member
Я тобі розповідаю, що таке інвестиція У виробника чи розробника (у випадку АРМ).yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 23:43оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція виробника у виробництво?
Якщо ти в нього віриш, то купляєш акції, отримуєш дивіденди, а вартість акцій на руках зростає. Для прямого впливу треба купляти більші пакети акцій, до контрольного.
Відправлено через 4 хвилини :
Ми не розуміємо, навіщо ти тягнеш сюди інвестиції бізнесу у власний розвиток.yuriy_dd: ↑ 19.08.2025 06:17 просто ви не розумієте різниці між інвестиціями фізичної особи, та інвестиціями бізнесу у власний розвиток
При тому, що придбання продукції це взагалі не інвестиція (якщо воно не є частиною більшої угоди).
-
Filabatya
Member
Ноути мобіли і авто - топові інвестиці, рижик нерухомість і акції топ компаній - неліквід галімий. Головне не переплутати 
-
dead_rat
Member
Звичайно можете, кожна людина з банківським рахуноком це може.yuriy_dd: ↑ 18.08.2025 23:43 може ще скажете - як купивши акції - я таке зможу зробити?