AMD розповість про довгострокові плани та майбутні продукти в першій половині листопада

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

пора серйозно інвестувати у АРМ
waryag
Member

Повідомлення

YAYA: 18.08.2025 13:41 чекаю на мобільні проци із RDNA 4
Навряд чи, лише недавно зарелізили багато чипів на РДНА 3,5, разом з амбітним райзен АІ макс.
yuriy_dd: 18.08.2025 17:13пора серйозно інвестувати у АРМ
І скільки ви вклали в АРМ особисто? :popcorn:
Scoffer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 17:13 пора серйозно інвестувати у АРМ
Інвестуй, хто зупиняє?)
Геральт
Active Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 17:13 пора серйозно інвестувати у АРМ
Ту зе мун!
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 18.08.2025 18:43 І скільки ви вклали в АРМ особисто? :popcorn:
всі смарти - на АРМ
макбук ейр М1, сьогодні - М4, і ще є мак міні М4
ще був ноут на АРМ - але цеглиною став бо я хотів на нього АРМ Лінукс поставити (може хто знає як оживити? Gateway 13.3" Ultra Slim Snapdragon™ 850)

так що в грошах - досить багато, більше ніж в пристрої на х86
а ви?
Scoffer: 18.08.2025 20:03 Інвестуй, хто зупиняє?)
я лише як покупець, який хоче кращий товар по кращій ціні
erkins007
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 22:13так що в грошах - досить багато, більше ніж в пристрої на х86
Вы разницу между инвестицией и тратой денег понимаете?

Инвестиция это купить акции нвидиа пару лет назад когда они вверх пошли, трата денег это покупка 5090.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd
ще був ноут на АРМ - але цеглиною став
Та шо ж таке, не може бути щоб ноут на арм здох! Мав же х86 бути дохлим!
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 22:13всі смарти - на АРМ
ще був ноут на АРМ - але цеглиною став бо я хотів на нього АРМ Лінукс поставити (може хто знає як оживити? Gateway 13.3" Ultra Slim Snapdragon™ 850)

а ви?
Ви навіть не розумієте різницю між інвестиціями у виробника і придбанням його продукції?

А у випадку АРМ ще й маємо числені конфлікти інтересів між АРМ, чипмейкерами і виробниками готової продукції.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

erkins007: 18.08.2025 22:19 Вы разницу между инвестицией и тратой денег понимаете?
waryag: 18.08.2025 22:49 Ви навіть не розумієте різницю між інвестиціями у виробника і придбанням його продукції?
оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція виробника у виробництво?
може скажете скільки треба грошей інвестувати щоб підготувати проц до виготовлення?

може ще скажете - як купивши акції - я таке зможу зробити?
kalakawa
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 23:43
erkins007: 18.08.2025 22:19 Вы разницу между инвестицией и тратой денег понимаете?
waryag: 18.08.2025 22:49 Ви навіть не розумієте різницю між інвестиціями у виробника і придбанням його продукції?
оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція виробника у виробництво?
може скажете скільки треба грошей інвестувати щоб підготувати проц до виготовлення?

чё когда балдурс гейт на маке
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 22:13всі смарти - на АРМ
А є інші і не так щоб десятирічної давності?
yuriy_dd: 18.08.2025 22:13ще був ноут на АРМ - але цеглиною став бо я хотів на нього АРМ Лінукс поставити (може хто знає як оживити? Gateway 13.3" Ultra Slim Snapdragon™ 850)
Ще не бачив щоб headless linux називали цеглиною. Він працює, просто нема драйверів графіки :D Хоча різниця між х86 та арм всього у пару років, станом на 2025 рік революції АРМ це досі одноразовий пристрій. Я думаю мій перший Thinkpad t42 досі зміг би завантажити останній дебіан.

Відправлено через 11 хвилин 28 секунд:
yuriy_dd: 18.08.2025 22:13я лише як покупець, який хоче кращий товар по кращій ціні
Так рахуєш кожен ват як дідо в селі який сидить при свічках, а вартість користування - ні. А це і відсутність апгрейду, і дорогий ремонт на випадок поломки, і відсутність необхідного софта і часто треба заново купляти.
Crossover - 75 eu в рік
Parallels - від 70 eu в рік
Щоб запустити існуючий софт, та ще й без гарантій.
Схоже що ти той мак міні не за свої купляв, подарунок або десь через гуманітарку перепало (військові часто маки замовлять, не все доходить)
erkins007
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 23:43оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція
Да, раз вы не понимаете разницу между инвестицией и покупкой продукции.
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 22:13 всі смарти - на АРМ

yuriy_dd: 18.08.2025 23:43 оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція
Всі ваші інвестиції, на рівні 5к$ в мобільну техніку, що застаріває швидше всього - це якийсь маразм :gigi:
Інвестуйте далі і тримайте нас в курсі. Звіт про річні девіденди вітається
Навіть комплектуючі ПК так швидко в ціні не втрачають, як все перелічене вами ARM болото
PS: з ноута за 100 баксів поржав, що його реанімувати, киньте в смітник
yuriy_dd: 18.08.2025 22:13 я лише як покупець, який хоче кращий товар по кращій ціні
Кращий товар по кращій ціні то точно не Apple з ціною софту по 50$ рівно ні за шо. Те що на вінді/лінукс безкоштовно, на мак або не існує або вартує гроші. Я правильно зрозумів, ви заплатили за крутий ноут, далі платите за софт і думаєте що це дешевше? :gigi: Чи у вас ноут на M4 щоб трубу дивитись і форум гортати виключно? Якщо так - то нашо він треба? :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 19.08.2025 03:07Crossover - 75 eu в рік
безкоштовний Wine - не підходить?
tornadox: 19.08.2025 03:07 Parallels - від 70 eu в рік
безкоштовні VMware Fusion чи VirtualBox - не підходять?
erkins007: 19.08.2025 03:23 оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція
Да, раз вы не понимаете разницу между инвестицией и покупкой продукции
ну розкажіть - як купивши акції АМД - ви зможете заставити їх інвестувати в АРМ?
Евгений King: 19.08.2025 04:28Чи у вас ноут на M4 щоб трубу дивитись і форум гортати виключно? Якщо так - то нашо він треба?
жодного софта не купую, все що мені треба - безкоштовне (або я сам роблю). Я все в основному в консолі запускаю. Мені навіть UI не потрібен

Відправлено через 47 секунд:
tornadox: 19.08.2025 03:07Так рахуєш кожен ват як дідо в селі який сидить при свічках
кажіть зразу на батареях, все автономно
erkins007
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.08.2025 05:10як купивши акції АМД - ви зможете заставити їх інвестувати в АРМ?
Вы видимо совсем не понимаете что такое инвестиции. Их смысл не заставить кого-то что-то делать, а получить прибыль. Инвестировав в акции Нвидиа в 23 году я получил прибыль, а вы купив железо Эпл просто потратили деньги. Покупая буханку хлеба вы не становитесь инвестором хлебозавода.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

erkins007: 19.08.2025 05:54Вы видимо совсем не понимаете что такое инвестиции
просто ви не розумієте різниці між інвестиціями фізичної особи, та інвестиціями бізнесу у власний розвиток
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 23:43оце ви мене на свому жалюгідному рівні будете вчити що таке інвестиція виробника у виробництво?

Я тобі розповідаю, що таке інвестиція У виробника чи розробника (у випадку АРМ).
Якщо ти в нього віриш, то купляєш акції, отримуєш дивіденди, а вартість акцій на руках зростає. Для прямого впливу треба купляти більші пакети акцій, до контрольного.

Відправлено через 4 хвилини :
yuriy_dd: 19.08.2025 06:17 просто ви не розумієте різниці між інвестиціями фізичної особи, та інвестиціями бізнесу у власний розвиток
Ми не розуміємо, навіщо ти тягнеш сюди інвестиції бізнесу у власний розвиток. :facepalm:
При тому, що придбання продукції це взагалі не інвестиція (якщо воно не є частиною більшої угоди).
Filabatya
Member

Повідомлення

Ноути мобіли і авто - топові інвестиці, рижик нерухомість і акції топ компаній - неліквід галімий. Головне не переплутати :rolleyes:
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.08.2025 23:43 може ще скажете - як купивши акції - я таке зможу зробити?
Звичайно можете, кожна людина з банківським рахуноком це може.
Відповісти