Чверть століття тому були опубліковані огляди першої відеокарти Radeon

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Young
Junior

Повідомлення

erazel: 18.08.2025 11:28
для тих хто розуміє
Зображення
треба впн включати,не бачить картинку
daesz
Member

Повідомлення

mr-enic: 18.08.2025 13:02
А продуктивність Radeon RX 9070 XT у форматі FP32 сягає 48,7 TFLOPS, що в 500 разів швидше за першу відеокарту Radeon.
кривий переклад! :mad:
там про об'єм відеобуферу йдеться!
Recently, AMD released the Radeon RX 9070 XT built on the RDNA 4 architecture, offering roughly 48.7 TFLOPS of FP32 performance for graphics with clocks reaching and surpassing 3GHz and memory featuring 16GB capacity, that's over 500x more than the first Radeon with 32MB.
Там йдеться про терафлопси у порівнянні із ati r100 з об'ємом 32мб, бо якщо навчитись читати, то можна зрозуміти, що у цієї карти було 2 варіанти :facepalm:
Перші версії оснащувалися пам’яттю DDR 183 МГц обсягом 64 МБ або 32 МБ.
Ще й 5 людей це проапвоутили :facepalm:
AndrewV
Member

Повідомлення

Стояла такая, такая в версии All-In-Wonder, ТВ передачи можно было смотреть... Сколько лет прошло :rip:
Buldozer.
Member

Повідомлення

alexeygalas: 18.08.2025 12:15
А продуктивність Radeon RX 9070 XT у форматі FP32 сягає 48,7 TFLOPS, що в 500 разів швидше за першу відеокарту Radeon.
Перемога

P.S. моя перша дискретна карточка була AGP ATI Sapphire 9200 ось така з 2ма композитними відео виходами та RGBHV
спойлер
Зображення
До неї був приставлений збоку вентилятор, бо після 30хв гри на ній у Need For Speed Underground II вона вимикалась від перегріву без додаткового обдуву.

Nostalgie :weep:
Пушка. Заменил свою мх 400 без шейдеров на радео 9250, потом вообще на гонку 9600про и был самым модным в классе) не зря 2 мес на стройке работал :D
alexeygalas
Member

Повідомлення

Buldozer.
Я з s462 потім вже на am2 здається переїхав. І там вже pcie був. Sapphire hd3870
OldGoodGames
Member

Повідомлення

artko: 18.08.2025 15:11
OldGoodGames: 18.08.2025 14:18і усе я вважаю через погані дрова для радеонів
навряд. у радеонів нормальні драйвера, нвідія не краще (або і гірша, зокрема у тому ж linux)

був в мене такий радеон колись :) наче, якщо вірно пам'ятаю, брав щоб першого max payne проходити
так в мене також були три 9200, x800, rx580, в усіх щось було з ігорами не так, після того як наступною брав зелену карту - відчуття ніби кайданки знімав :)
бо майже в усіх моїх радеонах дрова були прокляттям, стільки пердолінга для того шось запрацювало і тут же вилазило шось нове, я розумію, що для когось це спортивний інтерес сидіти ночами і колупатись у налаштуваннях дров радеонів, бо сам через це пройшов,
особливо дратувало що зелені карти всеж таки більше оптимізовані під ігори, не кажучи про професіональний софт, а про підтримку старих АПІ та ігор можна взагалі забути з радеонами,
я підкреслю, це мій досвід, під віндовс,
Знаю Вас по багатьом Лінукс сайтам(судячи з аватара), так знаю, що у Лінуксі навпаки - у Радеонів кращі драйвера працюють ніж на вєнді.

ps так, технічно самі родеони мені сподобались, але дрова і цінова політика АМД починаючи з 7ххх серії мене відштовхують експериментувати з придбанням радеонів.

Відправлено через 12 хвилин 54 секунди:
Ekz0rcyst: 18.08.2025 17:09 Щодо "якості" драйверів AMD зазвичай пишуть ті хто взагалі не розуміє про що йде мова... Це певний показник, наявності або відсутності критичного мислення і знань. Одразу видно, що в голові у людини...
Не смішіть, бо я через це пройшов,
Сидіти ночами до ранку підбирати та налаштовувати дрова для радеонів це Ви назріваєте - "наявності або відсутності критичного мислення і знань. Одразу видно, що в голові у людини..."?
Це фанатизм, і не знання, а терпіння займатись пердолінгом вибачте, я розумію що деяким таке подобається, такого ж типу більшість Лінуксоїдів :pray: - зробити щось своє власне, не важливо що воно криво працює :banghead: , але своє :teacher:, а потім займатись красноглазієм усе це налаштовувати, ні дякую :)
artko
Member

Повідомлення

OldGoodGames
ну не знаю. мав rage II, rage 128, matrox g200, riva 128, riva tnt, mx400, radeon 256, intel 740, hd9500, hd4850, gtx8800, gt1050, gt1060, hd6770, r7 265, інтегровані від усіх лагерів - не пам'ятаю, щоб прямо таки потрібен був "пердолінг". так, десь бувало то артефакти полізуть, то текстурки з глюками(не тільки на радеонах! на будь який карті), але щоб прям "Сидіти ночами до ранку підбирати та налаштовувати дрова для радеонів" - жодного разу не робив. і зараз вдома три радеони - воно просто працює, та і усе (з лінухом тільки один і то останні роки 2+)
може це просто є фанати "пердолінгу" та підбирання драйверів, який десь там піксель "краще" малює? та ці ж самі фанати досі рахують, що лінукс це "червоноокість та пердолінг"? :)
Zakarul
Member

Повідомлення

мечтал о radeon 8500, но купили geforce 4 ti 4200. В итоге radeon появился только hd 3870. Ну а потом купил себе все карты, которые хотел.
ender
Member

Повідомлення

тепер на ринку доступна RX 9000. Наступного року можливе чергове перейменування, якщо тільки AMD не вирішить додати ще один нуль до чинної схеми.
AMD постоянно стреляет себе в ногу, начиная серию с больших цифр и пропуская "поколения".
Куда лучше было когда в названии присутствовала метрика производительности.
Могли бы одни и те же процессоры продавать под разными маркировками, где рейтинг соответствует производительности в профильных задачах.
Задавали бы свою моду таким образом, не пытаясь играть в маркетинговую игру по правилам конкурента.

Вот на кой чёрт они пропускают серию в названиях настольных и мобильных процессоров, если они не конкурируют на рынке между собой?
Пользователю плевать какая там архитектура на кремнии - ему важны потребительские качества.
Buldozer.
Member

Повідомлення

alexeygalas: 18.08.2025 22:52 Buldozer.
Я з s462 потім вже на am2 здається переїхав. І там вже pcie був. Sapphire hd3870
3870 моя первая понтовая карта. Покупалв МКС в кредит за 500ую.. на год :laugh:

потом оказалось что мой атлон и 350ватт бп ее не тянет, в ркедит еще и обновлял весь пк :lol:

Зато как вспомню что вышло...

Е8500 4.4Ггц
Асус Р5К
8гб ддр 800мгц
320гб вд блэк
3870
фпс 450ватт
корпус термалтейк шарк...

моник асер 22"

Ото была пушка, эх эмоций было....

а сейчас уже все, по долгу работы могу себе собрать вообще любой пк по сути, хоть с 5090,но оно как-то что-то и не хочеться так чтоб сильно сижу на старом барахле
fludimir
Member

Повідомлення

Достал из коробки, прослезился. Лет десять назад с месяц использовал её в старом компе с винхп, вполне неплохо все работало
Вкладення
IMG_20250819_134420133~2.jpg
nochnik89
Member

Повідомлення

начинал я на радеоне 9600 ) 128мегабайт )
сколько игр было пройдено на этой красотке, эх юность! Спасибо АТI! :rotate: :super:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Buldozer.
Оо, E8400 у мене теж був паралельно з Athlon 64 X2 5200+. Тільки на інтелі був GF 8800 GT
alexeygalas
Member

Повідомлення

nochnik89: 19.08.2025 14:15начинал я на радеоне 9600 ) 128мегабайт )
Жирно. У мене першою була встройка на платі з intel 810 чіпсетом. 815 мав AGP, а 810 був без. Там здається було 16 мб відео буферу, які забирались з системної
Це був Intel Celeron 433Mhz під Socket 370
nochnik89
Member

Повідомлення

alexeygalas: 20.08.2025 10:03Жирно. У мене першою була встройка на платі з intel 810 чіпсетом. 815 мав AGP, а 810 був без. Там здається було 16 мб відео буферу, які забирались з системної
Це був Intel Celeron 433Mhz під Socket 370
Учился хорошо, отличником был. Да и пошел рано на работу. Вся родня скинулась та и купили комп бодрый. В магазине порекомендовали ее как лучшее решение цена/качество
Buldozer.: 19.08.2025 12:46но оно как-то что-то и не хочеться так чтоб сильно сижу на старом барахле
У меня мои рабочие компы на старых райзен 5800х и i9 7900x . Не вижу смысла менять абсолютли. Ушел азарт покупки нового железа
Відповісти