Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Бумик
Member

Повідомлення

saren
Якось схиляюсь до непоганого повітрянного охолодження,щось на кшталт Перформи 10 та подібних від других брендів,але по більш менш прийнятній ціні не трапляється,та й не в пріоритеті таке охолодження зара купувати,може якось згодом.
mklm
Member

Повідомлення

є непотрібні кульки на 775 - арктік freezer pro7, термалтейк біг тайфун, бокс від кор 2 екстрім. також є якась недобашня діпкул на 754/939ам/фм. готовий обміняти на якусь херню :laugh:
saren
Member

Повідомлення

Кароч отчет.
Gf2 gts не завелась, пока печатал сообщение, увидел отбитые детали :weep:
За то завелась вот такая няшка:
спойлер
17554775484792122335882187166556.jpg
17554776061796845853659360273164.jpg
И вот такая :gigi:
спойлер
Screenshot_2025-08-17-23-51-31-006_com.miui.gallery.jpg
Так что я сегодня мучился не зря.

Что посоветуете чтоб погонять обеих подруг?
Есть мать на AM2 с agp :spy:

Отправлено спустя 4 минуты 49 секунд:
Бумик
Я бы все таки посоветовал воду. У меня копеечный водоблок, с али, судя по всему, вывозил прекрасно 3770к погнанный. 120-240 радик, люменьк примеру, стоят копейки. Помпу могу полкинуть ссылку на лохюа, чувак продает за 1000 с резервуаром, ее хватит на много. Итого до 50 баксов можно вложиться буде и собi и на тесты :gigi:

Вон стоит мой первый радиатор СЖО :gigi:
спойлер
17554779534211406350516731044366.jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

Деякі люди мабуть не зовсім розуміють як це працює з отими фазами та їх кількістью особливо реалізованих через усілякі даблери і тому подібне. Головне як же так виходить що деякі плати де 8 фаз можуть краще та стабільніше тримати навантаження та напругу. Треба ж дивитись на картину глобально, як працює конкретний врм які номінали комплектуючих на що вони розраховані як управляються, частота роботи. Ми ж бачили на тому ж 1156 материнки з божевільною кількістю фаз, хіба ж вони були сильно кращі в розгоні ніж такі де їх було х2 менше? Взагалі велика кількість фаз при правильному проектуванні несе функцію розподілення навантаження та його розподілення по більшій кількості ключів, замість умовно 4 фаз які постійно працюють в 100+° отримуємо 8 фаз з робочими температурами 70° що в цілому продовжує життєвий цикл плати в рази

Відправлено через 6 хвилин 24 секунди:
mklm: 18.08.2025 01:14 термалтейк біг тайфун
На 775 для якихось забав з оверклоцкінгом найгірша башта, як згадаю систему кріплення та її особливості то аж дьоргає, покищо самий топ для мене це щось з металевим бекплейтом та гвинтами що в нього вкручуються, а ще краще залман перформа. Хоча останніх два мають нюанс що оті гвинти та гайки при довгому навантаженні часто починають сипатись, бо метал дуже якісний, особливо стосується залмана. Ідеальний варіант це кільце під скобу АМУДЕ але там є інша проблема з прижимом, але для швидких попередніх тестів на придатність згодиться
Бумик
Member

Повідомлення

spoglyadach
Всі чудово розуміють про оці даблери,я ще хотів дописати,що там 12 фаз,або 6х2,або 4х3.Але ж більшість й так зрозуміє,що 4-6 фаз повноцінних ніяк не краще за 12-16 віртуальних.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Кокретно на тих гігах X48 толковий врм бо я маю плату з тої серії, там може не сама краща реалізація з 775 плат але дуже близька до неї, принаймні в рамках повітряного розгону і моїх експерементів, я отримав лише позитивний досвід. Може хтось хто краще в цьому розбирається мене виправить, але з того що я особисто експерементував то верхні гіги мені зайшли :up:
radical
Member

Повідомлення

ApostolCV: 17.08.2025 21:23 Підтримка чи не підтримка проців це банальний сговір Інтел та деяких виробників.
Прикладів софтварних обмеження мільйон.
Я про те, що там може бути інша таблиця виставлення VIDів для проца і інша версія VRM. Як свого часу було з прескотом на 478, а потім з Core2 на 775.
З новіших 775 згодом взагалі хардварну підтримку усіх проців netburst випиляли, вони там вже не стартували навіть. Як плати на 775 повинні виставляти по VIDам напругу для віллі/нортвудів, про яких вони й гадки не мають?

Отправлено спустя 5 минут 30 секунд:
saren: 18.08.2025 03:47
А вуда3 у неї не залізе. Чи вона PCI?
MSiAventador
Member

Повідомлення

radical: 17.08.2025 20:29 Q6600 G0, які мені траплялись, звичайно ставали на 333 шину на будь-якій лушпайці, навіть якщо там розгону не було у біосі, на платах НР я заклеював скотчем п'ятак на процесорі. А от на 400 шину вже ставали не всі і потрібно було напругу піднімати, та й з охолодженням щось вже думати серйозніше. Загалом, це була така собі альтернатива Х5450-Е5440, де xeon нормально не працював.
Ось тому я в свій час чекав на тиждень максимального падіння ціни на Q6700 та придбав його.
Зображення
ApostolCV
Member

Повідомлення

radical, я чудово знаю , що таке таблиця VID-в.
Та чи будете заперечувати , що є мамки які чудово пушать починаючи з Віллі закінчуючи Прескотт.
Поки я випадково не докопався до схем деяких плат було не зрозуміло як диференціюється такий детект.
І я не конкретно про віди. Я про детект роботу під віллі (база), нортвуд (через детект) , Прескотт ( ще нюанс детекту / не один)
offece-trader
Member

Повідомлення

А может кто то просветить, что сейчас по доступности и ценам на 30 пиновые симы ? А то бегло глянул, особо продаж не заметил (кроме мертвых).

Отправлено спустя 6 минут 29 секунд:
И еще, если цеплять иде ссд на старую мать 386/486 через мультикарту, что прописывать в user hdd ? Просто пересчет на цилиндры\головы\сектора размера результата не дал. Просто нет под руками мелкого хдд что бы проверить напрямую оно вообще не работает так или не работае так потому что все портит китайский переходник который между иде ссд и мультиком ? Автодетекта на матери нет. А сата кто то пробовал через такие переходники цеплять ?
Kolian
Member

Повідомлення

saren: 18.08.2025 03:47 Кароч отчет.
Gf2 gts не завелась, пока печатал сообщение, увидел отбитые детали :weep:
За то завелась вот такая няшка:
спойлер
17554775484792122335882187166556.jpg
17554776061796845853659360273164.jpg
Так что я сегодня мучился не зря.

Интересно, сколько получится в 3дмарке 2001. У меня было 15724 на ASUS V8420S с Athlon XP 1800+ @ 2300MHz
offece-trader
Member

Повідомлення

А скажите мне, 286 компы из первых 12МХз уже умели биосом пищать ошибки или нет ? И как вообще можно проверить живо оно после подачи питания или нет, если видео картинки не показывает ? Или могут быть варианты что 16бит карта тридент9000 не показывает картинку потому что ее мамка не понимает ?
radical
Member

Повідомлення

offece-trader
тільки не кажіть, що у вас досі немає PCI/ISA POST карти
offece-trader
Member

Повідомлення

сдохла при проверке какой то матери давно, а новую все руки не доходят купить, я же не ремонтом занимаюсь, а для проверки современных матерей хватало, стартует или нет. А вот тут начал разбираться с залежами древностей и на тебе. Заметил при внимательном осмотре, что не хватает 1 микрухи в наборе памяти, может изза этого не стартовать или оно должно просто показать меньше памяти ? Так то коррозии вроде нет (на одном слоте чуть-чуть видно), визуально все целое - но не стартует. А на картинке в инете она со всеми микрахами, может вытащить те что стоят в том банке где одной не хватает ?
спойлер
Зображення
Бумик
Member

Повідомлення

offece-trader
Та начебто на ній ще мікри біоса нема, *краватка* під багато виводів.
offece-trader
Member

Повідомлення

Бумик: 20.08.2025 14:14offece-trader
Та начебто на ній ще мікри біоса нема, *краватка* під багато виводів.
Не, согласно мануалу оба биоса есть, это дырка под сопроцессор.
Бумик
Member

Повідомлення

Так,подивився мануал,задля сопроцесору та краватка.Бо на моїй платі 486 велика мікруха біосу,то зразу навскид припустив,що тут також.Не завадило би випаяти той акум,та впаяти батарейку,заодне подивитись чи під акумом цілі доріжки ,бо зачасту там кислота може їх розїсти.

Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
UPD Сьогодні заберу з пошти народну Перформу 10,то буде змога розігнати Q6600 на дошці Х 48.
ApostolCV
Member

Повідомлення

Бумик: 20.08.2025 15:29 Так,подивився мануал,задля сопроцесору та краватка.Бо на моїй платі 486 велика мікруха біосу,то зразу навскид припустив,що тут також.Не завадило би випаяти той акум,та впаяти батарейку,заодне подивитись чи під акумом цілі доріжки ,бо зачасту там кислота може їх розїсти.
Воу , воу полегше.
Для початку просто випайка.
Потім розібратися чи ніщо не підгнило.
Потім розірвати ланцюг заряду батареї , щоб не було бабах CR2032. :-/
P.S. сука -т9 :mad:
Бумик
Member

Повідомлення

ApostolCV
Так,так але ж це й зрозуміло,що ланцюг підзарядки треба розірвати.Мабуть,резюка чи запобіжника(швидше резюка нульовика) випаяти.
Kolian
Member

Повідомлення

Там банально одного чипа памяти не хватает.
Відповісти