Проблеми з wi-fi та bluetooth

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
IvanKrysko
Member

Повідомлення

Всім привіт! Виникла така проблема, шо з системи просто зникли wi-fi та bluetooth. Пару тижнів назад була така проблема, але тоді допомогло чи "Холодне" чи "жорстке" перезавантаження системи, тобто натискав кнопку вимкнення протягом 30 сек., потім увімкнув ПК, та все з'явилося.
Сьогодні хотів підключити навушники через bluetooth, та не зміг. Почав дивитися, а знову зникли із системи wi-fi та bluetooth.
Материнська плата asus tuf gaming b850-plus wi-fi
Намагався онивити драйвера. Скачав їх з сайта, та запустив. Але, показало ось такі помилки:
спойлер
Зображення
Зображення
Після цього знайшов на реддіті, шо файл може бути "заблокований". Клацнув по архіву ПКМ - властивості - розлобувати файл. Помилки зникли, але нічого не вдалось оновити
Дивився в диспетчері пристроїів, але там wi-fi та bluetooth взагалі там немає
спойлер
Зображення
Після чого натиснув "Вид", та "Показать скрытые устройства", wi-fi та bluetooth побачив, натиснув по них ПКМ - оновоити, але написало, що вже встановлена остання версія драйверу
спойлер
Зображення
Зображення
Відкритий bluetooth, але на wi-fi теж саме
В біосі перевірив, все увімкнено.
Спробуав оновити біос, але це не допомогло. В чому може бути проблема, підкажіть буль-ласка
Shpoker
Member

Повідомлення

IvanKrysko
Первым делом, я б сбросил биос в дефолт, если не помогло -
вторым бы вытащил мамку, и вытащил с нее карточку физически, протер контакты и вставил назад (это будет не просто)
Потом, если б не помогло, то не собирая в корпус я б снял проц, посмотрел на ноги в сокете. Если там все ровно то пошел бы в магазин за новой картой, в переходнике под обычный писиай экспресс, и пока мамка не всунута намертво, сменил мертвую карту на новую (выдернув ее из переходника и всунув в родное место на мамке)
Если не взлетело опять то проблема таки с портом, старую б карту не возвращал, а новую вернул в родной переходник и всунул в свободный порт.

Так-же в продаже за недорого на олх встречал вайфай карты в этих долбонутых коробочках, которые к мамке прикручиваются

Но это все для любознательных, а ленивый бы после сброса биоса отнес по гарантии и сказал что вайфай ниалё
f24gun69
Member

Повідомлення

Чип отвалился
IvanKrysko
Member

Повідомлення

Shpoker: 17.08.2025 20:25 IvanKrysko
вторым бы вытащил мамку, и вытащил с нее карточку физически, протер контакты и вставил назад (это будет не просто)
Потом, если б не помогло, то не собирая в корпус я б снял проц, посмотрел на ноги в сокете. Если там все ровно то пошел бы в магазин за новой картой, в переходнике под обычный писиай экспресс, и пока мамка не всунута намертво, сменил мертвую карту на новую (выдернув ее из переходника и всунув в родное место на мамке)
Если не взлетело опять то проблема таки с портом, старую б карту не возвращал, а новую вернул в родной переходник и всунул в свободный порт.

Так-же в продаже за недорого на олх встречал вайфай карты в этих долбонутых коробочках, которые к мамке прикручиваются

Но это все для любознательных, а ленивый бы после сброса биоса отнес по гарантии и сказал что вайфай ниалё
Оке, дякую! Завтра буду пробувати. Але в мене wi-fi аннтена, ось така
Зображення
Shpoker
Member

Повідомлення

IvanKrysko
при чем тут антенна (со стандартными сма коннекторами)? Тут карточка физически не видится

viewtopic.php?t=289972 - вот тут человек продаёт, посмотри как оно в реале выглядит, самый первый спойлер)
IvanKrysko
Member

Повідомлення

Shpoker: 17.08.2025 21:13 IvanKrysko
при чем тут антенна (со стандартными сма коннекторами)? Тут карточка физически не видится

viewtopic.php?t=289972 - вот тут человек продаёт, посмотри как оно в реале выглядит, самый первый спойлер)
А всё, понял. Выбачаюсь. Не так понял. Я думал, есть модули, которые вставляются в PCI слот и нужно его достать и почистить
Shpoker
Member

Повідомлення

IvanKrysko
так они есть, в магазине, и там тоже такая-же платка, просто в переходник вставлена для PCI-E, если что, и ее можно смело переставить куда нужно
а на плате у тебя именно вот в таком формате, и с ним нужно подолбаться что б снять-поставить
IvanKrysko
Member

Повідомлення

Shpoker: 17.08.2025 20:25 IvanKrysko

Дякую вам! Допогло скидання біоса. Зараз спробую оновити БІОС і подивлюся чи все буде ок)
п.с. я шось затупив. Біос не потрібно було оновлювати, версія ж не злетіла
Поставив всі попередні налаштування, начебто все працює)
Ще раз, дуже дякую!
Відповісти